Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#4826 Re: Manchester United FC
Vintaž igra Webba, skoro kao ManU-Tottenham 2009-te.
-
Teufik
#4827 Re: Manchester United FC
Gandalf wrote:
Nema to veze samo sa mojom pričom - ovakve stvari se Mančesteru počesto dešavaju već godinama - a na Old Trafordu penal za protivnika je samo misaona imenica.
Kad vec ides unazad evo ti link pa procitaj
http://ballsoutinpublic.wordpress.com/2 ... ot-at-all/
Last edited by Teufik on 05/02/2012 19:46, edited 1 time in total.
- Riddle
#4828 Re: Manchester United FC
Da, penal 50-50, ali nekako svi ignorisu cinjenicu da je United zabio 5 golova do kraja.vaučer wrote:Vintaž igra Webba, skoro kao ManU-Tottenham 2009-te.
Last edited by Riddle on 05/02/2012 19:46, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#4829 Re: Manchester United FC
Ne potcjenjujem, samo mi smeta kad se svaka stvar opravdava... zašto je teško reći barem da je Webb izmislio drugi penal? A s obzirom na istoriju Webba i Uniteda, svašta pada na pamet.Riddle wrote:A ti moju ne podcjenjujes? Je li to Webb namjestio penal ako je Welbeck olako pao? To nikad nisi vidio? Simpatises Real i vjerovatno gledas svaku njihovu utakmicu. Nemoj mi reci da se to ne desava i tamo. Kad si kukao zbog toga? Navodno gubis vrijeme, ali ipak si ga malo odvojio da se slatko nasmijes onome sto sam napisao. Ima li nesto pogresno u mom postu? Zar se stvari nisu tako odvijale?ultima_palabra wrote:Bezveze drug, potcjenjuješ mi inteligencijuPa normalno da ima kontakta, Welbeck traži nogu od ovoga kako bi zapeo za nju.
O&O, previše sam vremena izgubio ovdje.
Naravno da se dešava i u Španiji, i nije mi uopšte problem priznati kad se takvo nešto desi.
Ti si opravdavao crveni za Kompanyja, pa još tražio i petu utakmicu kazne
- bingov buraz
#4830 Re: Manchester United FC
Riddle wrote:Momak je krenuo sam prema golu i bio je pokosen. Je li to nije crveni karton?Madrid wrote:Pa jbt ovo da nije smijesno bilo bi zalosno, nije im dosta penal, jos hoce i crveni![]()
nemoguce da je ozbiljan
- Gandalf
#4831 Re: Manchester United FC
kvragu, svi pristrasni samo junajtedovci nisu
eh jbg sad, mene bi raja zajebavala žešće, da ovako tim za koji ja navijam, izvuče bod ili tricu, iz "webbovskih penala"
- BHF_Manijak
#4832 Re: Manchester United FC
Sad ozbiljno komentarises, a to kad radis radis jako dobro!Lucas Leiva wrote:Kakav Howard Web, smjesni ste... kako ne shvatate da Unitedovi igraci imaju u glavi ono sto konkurencija nikada nece imati sve dok su oni tu! Imaju mentalitet pravog sampiona!
Ovo je kljuc, koliko god to neko ne volio, ja prvi! Nevezano samo za danasnju utakmicu, recimo i da nije bilo penala itd, ali ovi povratci, ovaj mentalitet, to rijetko koja ekipa u svijetu ima! Koliko pratim fudbal, a pratim ga podosta vremena, United je imo malih milion ovakvih povrataka, to moze jednom-dva put biti sreca, ali to kod njih vise nije sreca to je znanje, koliko god to smijesno zvucalo...
- Riddle
#4833 Re: Manchester United FC
Tesko je reci zato sto nije tako. Najvise sto mozes reci je to da je Welbeck olako pao. Sudije bivaju prevarene svako kolo. I kad uzmes u obzir da u prvom poluvremenu nije sviran cist penal, ova odluka kod drugog penala ne bi trebala izazvati takvu reakciju.ultima_palabra wrote:Ne potcjenjujem, samo mi smeta kad se svaka stvar opravdava... zašto je teško reći barem da je Webb izmislio drugi penal? A s obzirom na istoriju Webba i Uniteda, svašta pada na pamet.
Naravno da se dešava i u Španiji, i nije mi uopšte problem priznati kad se takvo nešto desi.
Ti si opravdavao crveni za Kompanyja, pa još tražio i petu utakmicu kazneMislim, imaš pravo na svoje mišljenje, ali ako je ono toliko pristrasno imaju i drugi pravo da se nasmiju.
Ja sam zagovarao petu utakmicu kazne zbog pravila FA. Nisam ih ja izmislio. Bila je neutemeljena zalba i zbog toga je morao dobiti jos jednu utakmicu kazne. Nista pogresno nisam rekao i tu nema veze koga simpatisem.
- Gandalf
#4834 Re: Manchester United FC
da se preciznije izrazim, kad je penal, nek je penal, ko je kriv odbrani što je spora i smušena, ali webbovštine me raspizde uvijek - još uvijek me živcira i onaj Balotelijev penal protiv Tottenhama, koji se nije trebao ni dogoditi da je "webb" s te utakmice opravdano pokazao crveni karton Balotteliju zbog prljavog udaranja Parkera koji je ležao na zemlji - ovako onaj divljak izbori penal a trebao je prije toga dobiti direktan crveni - klasično sudijsko sjebavanje jedne ekipe, i onda ljudi kažu, engleske sudije su najbolje, jašta radi 
-
Teufik
#4835 Re: Manchester United FC
Ljudi olako prelaze preko te cijenice.Sve to prebacuju na srecu ili nesrecu drugih ekipa.BHF_Manijak wrote:
Ovo je kljuc, koliko god to neko ne volio, ja prvi! Nevezano samo za danasnju utakmicu, recimo i da nije bilo penala itd, ali ovi povratci, ovaj mentalitet, to rijetko koja ekipa u svijetu ima! Koliko pratim fudbal, a pratim ga podosta vremena, United je imo malih milion ovakvih povrataka, to moze jednom-dva put biti sreca, ali to kod njih vise nije sreca to je znanje,
- burek_in_space
#4836 Re: Manchester United FC
Mentalitet shampiona je nepobitna chinjenica kod igracha Man. Utd.
Aliisto tako je nepobitna chinjenica da je taj mentalitet puno lakshe izgraditi kada imash vjetar u ledja od strane sudija.
I ne komentarishem ovu utakmicu, nego inache ovu famu oko Uniteda koja se stvara na ovom forumu, ali i inache.
Aliisto tako je nepobitna chinjenica da je taj mentalitet puno lakshe izgraditi kada imash vjetar u ledja od strane sudija.
I ne komentarishem ovu utakmicu, nego inache ovu famu oko Uniteda koja se stvara na ovom forumu, ali i inache.
- Riddle
#4837 Re: Manchester United FC
Nemoj i ti, molim te. Lopta prosla i napadac krece prema golu, a zadnji igrac protivnicke odbrane ga rusi. Sta je tu nejasno? Crveni karton.bingov buraz wrote:nemoguce da je ozbiljan
-
Teufik
#4838 Re: Manchester United FC
Tako je.Gandalf wrote:da se preciznije izrazim, kad je penal, nek je penal, ko je kriv odbrani što je spora i smušena, ali webbovštine me raspizde uvijek - još uvijek me živcira i onaj Balotelijev penal protiv Tottenhama, koji se nije trebao ni dogoditi da je "webb" s te utakmice opravdano pokazao crveni karton Balotteliju zbog prljavog udaranja Parkera koji je ležao na zemlji - ovako onaj divljak izbori penal a trebao je prije toga dobiti direktan crveni - klasično sudijsko sjebavanje jedne ekipe, i onda ljudi kažu, engleske sudije su najbolje, jašta radi
Sudije grijese i uvijek ce toga biti.Nekad ti to ide na ruku nekad ne.Fer je priznati pa to reci.Ali najlakse je majorizirati stvari i uhvatiti se nekakvih teorija zavjere.
- bingov buraz
#4839 Re: Manchester United FC
Na 3-0 je junajted je bio grogiran kao u utakmici sa sitjem,glupost Staridza (apsolutno bespotreban start) i Vebov poklon penal ih je vratio u utakmicu a ne nikakva natprirodna moc rumenkovih pulena.
- bingov buraz
#4840 Re: Manchester United FC
Mozda sam nesto propustio jer je stream par puta zaledio,da li mislis na situaciju kod penala ili neku drugu?Riddle wrote:Nemoj i ti, molim te. Lopta prosla i napadac krece prema golu, a zadnji igrac protivnicke odbrane ga rusi. Sta je tu nejasno? Crveni karton.bingov buraz wrote:nemoguce da je ozbiljan
- and
#4841 Re: Manchester United FC
2 utakmice 4 penala.pa da rumeni ferguson sudi mislim da ne bi imao obraza svirati.ali džaba.
-
missko
#4842 Re: Manchester United FC
Vjetar u ledja mozes dobiti samo ako odlucno krenes naprijed a ne padnes ko slabic i zatvaras tekmu da ne bi jos 3 primioburek_in_space wrote:Mentalitet shampiona je nepobitna chinjenica kod igracha Man. Utd.
- Edin H.
#4843 Re: Manchester United FC
Da, ali i Torres je imao sansu da zakuca na 4 - 2 i umjesto da je zakuca povuce ulijevo i ode sansa do vraga. Neostaje mu samopuzdanje.bingov buraz wrote:Na 3-0 je junajted je bio grogiran kao u utakmici sa sitjem,glupost Staridza (apsolutno bespotreban start) i Vebov poklon penal ih je vratio u utakmicu a ne nikakva natprirodna moc rumenkovih pulena.
- ultima_palabra
#4844 Re: Manchester United FC
Nije, nego mogu reći da je Welbeck namjerno ostavio nogu i zaslužio žuti karton. Taj penal o kojem govoriš nisam vidio, jel misliš na ovo:Riddle wrote:Tesko je reci zato sto nije tako. Najvise sto mozes reci je to da je Welbeck olako pao. Sudije bivaju prevarene svako kolo. I kad uzmes u obzir da u prvom poluvremenu nije sviran cist penal, ova odluka kod drugog penala ne bi trebala izazvati takvu reakciju.ultima_palabra wrote:Ne potcjenjujem, samo mi smeta kad se svaka stvar opravdava... zašto je teško reći barem da je Webb izmislio drugi penal? A s obzirom na istoriju Webba i Uniteda, svašta pada na pamet.
Ti si opravdavao crveni za Kompanyja, pa još tražio i petu utakmicu kazneMislim, imaš pravo na svoje mišljenje, ali ako je ono toliko pristrasno imaju i drugi pravo da se nasmiju.
Ja sam zagovarao petu utakmicu kazne zbog pravila FA. Nisam ih ja izmislio. Bila je neutemeljena zalba i zbog toga je morao dobiti jos jednu utakmicu kazne. Nista pogresno nisam rekao i tu nema veze koga simpatisem.
Što se tiče Cahillovog starta, ono je za žuti karton jer je Welbeck gurnuo loptu prema korneru, a i Luiz je vrlo blizu situacije.Ashley Young wriggles and twists and turns in the area, somehow holding on to the ball, before falling over his own feet. He wants a penalty, but Howard Webb gives a free-kick to Chelsea for handball by Young.
-
Teufik
#4845 Re: Manchester United FC
Ne,nego je obratno.Ispade da oni znaju da ce im sudije uvijek pomoci.E tu je problem.A u startu se zanemari cinjenica da trude da se vrate i da preokrenu rezultat kada god pocnu gubiti.Oni u 95% utakmica igraju do kraja i koliko mogu i onda ako se u tim utakmicama desi nesto "sumnjivo" od strane sudija onda se to po defaultu pripise Unitedu kao 12 igrac.Ja prvi kazem da je nedvojbeno bilo puno odluka koje su isle na stranu Uniteda.burek_in_space wrote:Mentalitet shampiona je nepobitna chinjenica kod igracha Man. Utd.
Al dajte ljudi to se desava svim velikim ekipama u velikim ligama.
Ali problem je sto se mentalitet sampiona veze samo za United pa se taj mentalitet nadogradi sudijskim greskama.
- Riddle
#4846 Re: Manchester United FC
Ne mislim na situaciju kod penala, mada je i tu na poluvremenu bila rasprava da li je bilo penala ili nije. Ispostavilo se da je bilo van kaznenog prostora. Ali zadnji igrac odbrane je srusio Welbecka i to je morao biti crveni karton. Da li bi Chelsea nakon tako dao 3 gola? Moguce je sve, ali vjerovatno ne bi.bingov buraz wrote:Mozda sam nesto propustio jer je stream par puta zaledio,da li mislis na situaciju kod penala ili neku drugu?
Svako gleda sa svoje strane ograde, a niko nece da vidi sta se stvarno dogodilo.
- burek_in_space
#4847 Re: Manchester United FC
Koji dio ovdje nije jasan?!missko wrote:Vjetar u ledja mozes dobiti samo ako odlucno krenes naprijed a ne padnes ko slabic i zatvaras tekmu da ne bi jos 3 primioburek_in_space wrote:Mentalitet shampiona je nepobitna chinjenica kod igracha Man. Utd.
Onog trenutka kada se vi, simpatizeri/navijachi, Uniteda pomirite s tim da je vashoj omiljenoj ekipi mnogo puta pomognuto na ovaj nachin, nekim diskutabilnim sudijskim odlukama, bice vam lakshespoznati zashto je simpatizerima/navijachima drugih timova United toliko omrazhen.
Lichno sam na nekom stavu po pitanju UTD-a nit' smrdi nit' mirishe, ali me bode u ochi da Webb sudi pochesto njihove derbi utakmice.
- bingov buraz
#4848 Re: Manchester United FC
Tip je izgubljen slucaj,fantastican centarsut za Matin pogodak,kod one prilike je fantasticno prosao i kad je trebao zabiti usra i sefa i stanicuEdin H. wrote:Da, ali i Torres je imao sansu da zakuca na 4 - 2 i umjesto da je zakuca povuce ulijevo i ode sansa do vraga. Neostaje mu samopuzdanje.bingov buraz wrote:Na 3-0 je junajted je bio grogiran kao u utakmici sa sitjem,glupost Staridza (apsolutno bespotreban start) i Vebov poklon penal ih je vratio u utakmicu a ne nikakva natprirodna moc rumenkovih pulena.
-
missko
#4849 Re: Manchester United FC
@ultima
vidi ovog penala mrtva sansa i opasnost po gol al u qrcu i svira se na sred OT pri 0-0
vidi ovog penala mrtva sansa i opasnost po gol al u qrcu i svira se na sred OT pri 0-0
- and
#4850 Re: Manchester United FC
izgleda da je uvedeno da united mora imati 2 po utakmici.smiješno,al prvo mjesto nedostižno.alternativni wrote:and wrote:2 utakmice 4 penala.pa da rumeni ferguson sudi mislim da ne bi imao obraza svirati.ali džaba.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel to uvedeno pravilo koliko penala smije biti po sezoni?
ne valja preko štele u lp,pa onda naleti strašni bazel.nema penala i sl.