Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
phil manzanera wrote:Prije par dana ja zvao taxi u vrijeme kada nije spica, dispecer se nadrkan poslije mnogo zvonjenja javi i kaze "nema slobodnih vozila" i klepi mi slusalicu. Ja ponovno nazovem i kazem da mi ne spusta slusalicu jer to nije pristojno, da ja nisam papak i da cu malo pricekati, treba mi taxi hitno, u Sarajevu ima barem 2500 taxija, bice nesto, on mrtav hladan kaze "BOLI ME K.U.R.A.C. STA SI TI I ODKALE SI, EVO ZOVI I ZALI SE NA MENE". Naravno, ni ja nisam ostao duzan i rekao sam mu nakon toga da je papak papanski, ali sve zajedno - katastrofa. Od jednog jednostavnog poziva za voznju, za moj novac, ovakva konverzacija i odnos prema komitentima i musterijama.:
Android telefon+aplikacija za automatsko snimanje svakog razgovora+ovako srdacan dispecer+hayat vijesti u 7=dobra tv prica i vise posla za druge taxi kompanije.
Neprocjenjivo, za sve ostalo tu je mastercard.
sheilak wrote:u zadnje vrijeme, kad pozoves taxi, cesto kazu da nema niti jednog slobodnog vozila. mozda zato sto zuti taxi vise ne radi (ili smanjeno radi, nisam vidjala njihova vozila dugo).
al iritira strasno kad im je stalno zauzeto ili kad puste da zvone jako dugo. a ti u zurbi. njih najcesce zovem jer najbrze stignu. relativno.
a i iritir takodjer kad kazu da dolaze za primjerice 2 min, a dodju za 5. ili 10.
Super je Žuti, ali odsad ćeš se morati voziti regularnim taxijem.
Holland mi djeluje pouzdano i ozbiljno. Imaju neki besplatan broj koji počinje sa 080 a ne 061. Baš ko prava služba. Nedavno ih koristio i ugodno se iznenadio.
bull21 wrote:Čovjek je upravu. Žuti je propao i na cesti su ostala samo nelegalna vozila.
Baš mi je nekako žao, ipak je to veliki borac protiv monopola, on je tu radi vas, nedajte da vas pljacka Sa taxi, mi ćemo voziti po nižoj cijeni itd. Samo što je u toj velikoj borbi uspio da nakupi 2 miliona duga i hrpu tužbi bivših uposlenika. A najviše mi je žao njihovih stalnih mušterija koje su sada prepuštene mafiji iz Sarajevo taxija.
julisiz es grant wrote:Holland mi djeluje pouzdano i ozbiljno. Imaju neki besplatan broj koji počinje sa 080 a ne 061. Baš ko prava služba. Nedavno ih koristio i ugodno se iznenadio.
Baš mi je drago zbog tebe da si pronašao prigodnu rent a car službu koju koristiš, ne zaboravi potpisati ugovor prilikom ulaska u vozilo. Ne moraš ni potrošit 10 kf na poziv, pravi si hadžija. Samo si jednu stvar fulio ovdje se govori o taxi službi a ne o rent a car službi. Promašio si ceo fudbal.
bull21 wrote:Čovjek je upravu. Žuti je propao i na cesti su ostala samo nelegalna vozila.
Da ali i crveni taxi je legalan.
Dobro, i..?
Kao ne moraš sjedati u Sarajevo taxi, na to misliš. Jest al dok dobiješ crveni pa dok on dođe, to traje i traje. Ipak ćeš prije meni dolijati.
Ima brate Samir i Emir taxi Inace slabo koristim taxi jer imam radnicki kupon i vozam se GRAS-om ali mozda jednom mjesecno uzmem taxi ali iskljucivo NE Sa-taxi nego nekog od tih privatnika ali sam nedavno trebao hitno do bolnice u Kosevo da obiddjem rodjaka i jedva sam dobio slobodno da ga mogu obici u vrijeme posjete i ja haj rekoh najvise ima Sa taxista i zovnem 1515 i dispecer mi rece za 3 min to i to vozilo i ja cekaj pa cekan pa cekaj proslo 18 min i ja nazovem 1516 Samir i Emir i rece mi dispecer za 7 min ali sam rekao jednu stanicu nize od one koju sam rekao dispeceru Sa taxija i ja pjehoke sidjem tu stanicu i dok sam isao prodje me Sa taxista e mislim se "dosao si po cevape" jer je vec proslo 23 minod kako mi je rekao za 3 min i ja taman dodjoh na tu stanicu nize dodje mi i taj Samir i Emir i to za 5 min je dosao i tako oni iz Sa mene slagali i ja njih izvisio
Ima brate Samir i Emir taxi Inace slabo koristim taxi jer imam radnicki kupon i vozam se GRAS-om ali mozda jednom mjesecno uzmem taxi ali iskljucivo NE Sa-taxi nego nekog od tih privatnika ali sam nedavno trebao hitno do bolnice u Kosevo da obiddjem rodjaka i jedva sam dobio slobodno da ga mogu obici u vrijeme posjete i ja haj rekoh najvise ima Sa taxista i zovnem 1515 i dispecer mi rece za 3 min to i to vozilo i ja cekaj pa cekan pa cekaj proslo 18 min i ja nazovem 1516 Samir i Emir i rece mi dispecer za 7 min ali sam rekao jednu stanicu nize od one koju sam rekao dispeceru Sa taxija i ja pjehoke sidjem tu stanicu i dok sam isao prodje me Sa taxista e mislim se "dosao si po cevape" jer je vec proslo 23 minod kako mi je rekao za 3 min i ja taman dodjoh na tu stanicu nize dodje mi i taj Samir i Emir i to za 5 min je dosao i tako oni iz Sa mene slagali i ja njih izvisio
Izvini matereti, možda nisam razumio dobro čekao si 23 minute taxi?!
To sto cekate taksi je problem sto ne kazete ljudima adresu pravu, te tramvajske, autobuska 5 od okretaljke na Dobrinji i sl.je u vecini slucajeva fula. I na takvim prosirenjima taksista obicno stane koji minut i nastavi dalje jer misli da je neko bio brzi jer rijetko ko ceka broj taksija vec zaustavlja cak i skolu za polaganje. Sto se tice kulture taksista i ponasanja oni su slika i odraz naseg drustva, ni musterije nisu nista bolje nazalost u vecini slucajeva.
bumerangss wrote:
Mozda je ipak Sa - taxi tebe izlevatio - od kuda znas da je bas isao tebe da pokupi?
Na aerodromu ništa novo. Sletio jaran i nije htio da zove nego sjeo u prvi na stanici. Vožnja do centra. Ugašen taximetar i lik ga pita: znate li vi koliko košta ova vožnja ?
Kaže jaran: i znam i ne znam. Kaže taksista: 30 KM.
Pa ljudi moji, 20 godina istu stvar rade bez problema.
Izvini matereti, možda nisam razumio dobro čekao si 23 minute taxi?!
bumerangss wrote:
Mozda je ipak Sa - taxi tebe izlevatio - od kuda znas da je bas isao tebe da pokupi?
Paul F. wrote:Na aerodromu ništa novo. Sletio jaran i nije htio da zove nego sjeo u prvi na stanici. Vožnja do centra. Ugašen taximetar i lik ga pita: znate li vi koliko košta ova vožnja ?
Krive si musterije jer trebajj traziti racun sa relaciom od do, cijenom , pecstom i potpisom i pravo u kantonalnu upravu za inspekcijske poslove
dzeno123 wrote:To sto cekate taksi je problem sto ne kazete ljudima adresu pravu, te tramvajske, autobuska 5 od okretaljke na Dobrinji i sl.je u vecini slucajeva fula. I na takvim prosirenjima taksista obicno stane koji minut i nastavi dalje jer misli da je neko bio brzi jer rijetko ko ceka broj taksija vec zaustavlja cak i skolu za polaganje. Sto se tice kulture taksista i ponasanja oni su slika i odraz naseg drustva, ni musterije nisu nista bolje nazalost u vecini slucajeva.
Pa niko nije budala da zove taxi na tramvajskoj i trola stanici jer tu u roku minute mozes stopirati
Neko ko zivi na Mahmutovcu, normalno je da ce reci kombi okretaljka ili u Buca Potoku da ce reci autobuska stanica kod Ekija jer svaki taxista zna gdje je to a nece reci ulica Adema Buce 652 i po tvom bi taxista trebao ici 20km/h i buljiti u kucne brojeve da nadje broj 652!!!!
Paul F. wrote:Na aerodromu ništa novo. Sletio jaran i nije htio da zove nego sjeo u prvi na stanici. Vožnja do centra. Ugašen taximetar i lik ga pita: znate li vi koliko košta ova vožnja ?
Valjda ti se jaran naucio zivotnoj lekciji.
Prvo, pitas koliko ce te kostati voznja do te i te lokacije, te dogovoris cijenu sa taksistom na licu mjesta.
Drugo, ukoliko samo sjednes u taksi bez pitanja cijene i samo kazes lokaciju a taksista krene bez da upali taksimetar - odmah upitas zasto nije upaljen. Ukoliko ga ne upali, trazis da zaustavi vozilo i izadjes iz taksija.
Putovao sam u razne drzave i koristio taksi-sluzbe i samo u BiH i Maroku su me pokusali izlevatiti.
Ommadawn wrote:
Drugo, ukoliko samo sjednes u taksi bez pitanja cijene i samo kazes lokaciju a taksista krene bez da upali taksimetar - odmah upitas zasto nije upaljen. Ukoliko ga ne upali, trazis da zaustavi vozilo i izadjes iz taksija.
Ja isto ne znam sta se gata ovo ili ono.
Ne moze biti jednostavnije. Ako pustis da te neko namagarči, i namagarčiče te.
Baš mi je nekako žao, ipak je to veliki borac protiv monopola, on je tu radi vas, nedajte da vas pljacka Sa taxi, mi ćemo voziti po nižoj cijeni itd. Samo što je u toj velikoj borbi uspio da nakupi 2 miliona duga i hrpu tužbi bivših uposlenika. A najviše mi je žao njihovih stalnih mušterija koje su sada prepuštene mafiji iz Sarajevo taxija.
Nije mi, prije svega, jasno zašto tako pišeš - kao da se raduješ što je propao? Što se mene tiče - ne brini se, ima i drugih taxija, Samir i Emir, Crveni, Paja... naći će se netko. A ja sam odavno prestao koristiti Žuti zbog odnosa prema klijentima (baš u periodu kada se krenulo šuškati da im ne ide oni su se počeli ponašati kao ti tvoji iz Sarajevo Taxija).