zapravo je sve to nestleovo - znam jer bojkotujemalica.k wrote:ne ne, garnier je lorealov.
loreal inace ima tonu firmi u svojoj grupaciji.
pa je tako i vichy i la roche posay oboje lorealovo, a konkurent jedno drugom.
lancome, helena rubinstein, ysl, shu uemura - sve loreal.
mislim ima ih jos, i biotherm je njihov i skinceuticals...
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- wewa
#4826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- alica.k
#4827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma da ali ove kozmeticke su u loreal grupacijiwewa wrote:zapravo je sve to nestleovo - znam jer bojkotujemalica.k wrote:ne ne, garnier je lorealov.
loreal inace ima tonu firmi u svojoj grupaciji.
pa je tako i vichy i la roche posay oboje lorealovo, a konkurent jedno drugom.
lancome, helena rubinstein, ysl, shu uemura - sve loreal.
mislim ima ih jos, i biotherm je njihov i skinceuticals...
sad sam slala hejt mejl dioru ponovo, kazu mi da probam diorskin nude gel u specijalizovanoj prodavnici kozmetike gdje ce mi njihovi shopping assistants pruziti svu pomoc potrebnu da nadjem sta mi treba.
ne znam da im posaljem mail sa "lol
- swirl
#4828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ih, kako bih im ja sa merakom poslala mail, i objasnila situaciju po pitanju Dior assistants-a ovdje.alica.k wrote:sad sam slala hejt mejl dioru ponovo, kazu mi da probam diorskin nude gel u specijalizovanoj prodavnici kozmetike gdje ce mi njihovi shopping assistants pruziti svu pomoc potrebnu da nadjem sta mi treba.
ne znam da im posaljem mail sa "lol"
- alica.k
#4829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pardon, nije nude gel, nego nude gelee :S
neam pojma.
evo pisem im jedan simpaticni mail o nasim dior countersima i shopping assitantsima i beauty consultantsima.
neam pojma.
evo pisem im jedan simpaticni mail o nasim dior countersima i shopping assitantsima i beauty consultantsima.
- swirl
#4830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Napisi, jer distributer Diora ovdje odgovara Dioru u Parizu.alica.k wrote:pardon, nije nude gel, nego nude gelee :S
neam pojma.
- Nadinka
#4831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i predlozi im da nas zaposle kao dior consultantsalica.k wrote:pardon, nije nude gel, nego nude gelee :S
neam pojma.
- alica.k
#4832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh, vec poslala.Nadinka wrote:i predlozi im da nas zaposle kao dior consultantsalica.k wrote:pardon, nije nude gel, nego nude gelee :S
neam pojma.
napisala sam da je very disrespectful i da bi oni bili ashamed da vide sta se ovdje radi i tako
bla bla :d
nidje veze
ne mogu da vjerujem da se peglam ovim glupostima haha
- plavooka
#4833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ispisale ste 100 strana od sinoć
Venomous aj love jour fejs end mejkap
i Alema davaj link za tu Pixi paletu sjenila, difna mi je
Ja sinoć okinula na živce jer se onaj novi Maybelline puder Affinitone 24 hr nije htio oprat s kista ni s magičnim Jessa gelom za intimno pranje koji čisti kistove bolje od ičeg na svijetu ni poslje svih čistača što sam u kući našla :///
Prvi put mi se to dešava, ne znam koji bi vrag mogo bit
Venomous aj love jour fejs end mejkap
Ja sinoć okinula na živce jer se onaj novi Maybelline puder Affinitone 24 hr nije htio oprat s kista ni s magičnim Jessa gelom za intimno pranje koji čisti kistove bolje od ičeg na svijetu ni poslje svih čistača što sam u kući našla :///
Prvi put mi se to dešava, ne znam koji bi vrag mogo bit
-
oneLove
#4834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.deborahmilano.com/web/product.php?id=337
Luminature Bronzing Powder New Edition 2010
nisam luda za Deborah proizvodima, niti koristim, ali vidjela danas ovo u Mamcetu, i ostala
kako se super sjaji i fino razmazuje.... samo sto sam vidjela da je jedna nijansa ostala, a izgleda da su bile samo dvije.
Kosta 12.20 KM, al je dooooobro
Luminature Bronzing Powder New Edition 2010
nisam luda za Deborah proizvodima, niti koristim, ali vidjela danas ovo u Mamcetu, i ostala
Kosta 12.20 KM, al je dooooobro
- plavooka
#4835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I Kim Kardashian ga voli
nego jesi ti vidjela što sam te pitala za Pixi link ?
nego jesi ti vidjela što sam te pitala za Pixi link ?
-
Pacificgirl
#4836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vidjela ja na strawberry ali je prepreskup, ne mislim da je vrijedan tih para.alemaa wrote:Ako gdje ko nadje, vidi NARS turkish delight sjaj za usne nek vice...tako mi se svidjaa
-
Mariella
#4837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kupila sam danas puder novi. Imam vec lorealov roll on u golden beige, ali mi se od njega pocinje perutati lice, pa sam danas isla u potragu za tecnim puderom, ali malo jeftinijim, jer ce ionako ljeto i tamnija koza brzo (jedva cekam)
Isla sam prvo u CM i u svakom iprobanom puderu nikako da nadjem nijansu istu kao ova lorealova golden beige - ili je pretamno, ili presvijetlo, ili roze itd., tako da sam izasla praznih ruku.
Onda sam otisla u Importtane (po prvi put), da vidim sta tamo ima, i zavrsila u kozmu, i tamo kupila Maybellime affinitone with vitamin E, zato sto je jedini bio u golden beige nijansi plus bio snizen sa nekih 15tak KM na 12.50, i kupim njega
U kozmu sam isto vidjela set cetkica za nekih 7 KM, koliko se sjecam, dodje blending brush, eyeshadow brush, crease brush, lip brush i blush brush. Kvalitet ako cemo po cijeni suditi nije bog zna sta, ali s obzirom da se kod nas gotovo nikakve cetke ne mogu kupiti nije ni ovo lose.
A ispod imaju i 2 cetke kao ECO FRIENDLY, od bambusa i prirodne dlake. Jedna je preeelijepa ogromna cetka za rumenilo, oko 17 KM. I ima jedna za sjenu, isto povelika, mozda oko 7 KM.
Eto ako neko kupi, javite valjaju li
-
Pacificgirl
#4838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
20 eura, ali sad nemaju ovu boju.alemaa wrote:kliko para?
- Partizzanka
#4839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
DOSAO MI EEEEEEEEEEEEEEELF DOSAO MI EEEEEEEEEEEEELF
SVE JE SUPEEEEEEEEEEEEEEEER!
ja sam se vec nasminkala ali nema bat u aparatu
iduci put cete vidjeti uradak
SVE JE SUPEEEEEEEEEEEEEEEER!
ja sam se vec nasminkala ali nema bat u aparatu
iduci put cete vidjeti uradak
- LONGMAN
#4840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Evo nakon hrpe sati nosenja i ja uslikala na kraju
- alica.k
#4841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nars je sve skupoalemaa wrote:Ako gdje ko nadje, vidi NARS turkish delight sjaj za usne nek vice...tako mi se svidjaa
- zvrcak
#4842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pitanje, gdje se moze kupiti onaj aparat za topljenje/grijanje voska za depilaciju, u sarajevu??? HVALA 
- because_of_you
#4843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zvrcak wrote:Pitanje, gdje se moze kupiti onaj aparat za topljenje/grijanje voska za depilaciju, u sarajevu??? HVALA
Ima u DM-u
-
Pacificgirl
#4844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bourjois broj 15 Rose eclat ti je ta hladna roza, predivno je rumenilo, imala sam ga ja.
-
Pacificgirl
#4845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E veceras sam izasla da kupim jednu narukvicu u Acesorize, a vratih se kuci sa punom kesom kozmetike, sestra je rekla da sam nepopravljiva.
Uglavnom, prvo sam otisla u dm, i uzela s-he crno-bijelu olovku, vec sam je probala na ocima, odlicna je, 2.60 KM je bila, crna je tamna da ostane linija kao od eyelinera, a bijelu sam stavila na waterline i jos stoji, nije se skinula. Uzela sam jos od s-he i jarko rozo sjajilo (ovo sto se sad nosi, neonske boje) , i na usnama je jednako intenzivno kao u pakovanju, odusevljena sam i s njim, rekla mi je rodica da je isto kao onaj karmin s Dior nove reklame. Sjajilo je bilo 3.40 KM.
Onda odem u Kozmo i raspametim se, Bourjois snizen 50 % -tj neki proizvodi (rumenila nisu). Uzela sam paket maskara+sredstvo za ciscenje, platila 9.75 (a nekad sam to isto platila 20 KM, odlicna mi je ta kombinacija, extra maskara), tamnosivu olovku za oci platila 4 KM i Healthy mix korektor koji sam imala i savrsen mi je platila 7 KM. Zivjela snizenja
U BBI centru sam bila, btw. Evo i slika svega :

Onda odem u Kozmo i raspametim se, Bourjois snizen 50 % -tj neki proizvodi (rumenila nisu). Uzela sam paket maskara+sredstvo za ciscenje, platila 9.75 (a nekad sam to isto platila 20 KM, odlicna mi je ta kombinacija, extra maskara), tamnosivu olovku za oci platila 4 KM i Healthy mix korektor koji sam imala i savrsen mi je platila 7 KM. Zivjela snizenja

- alica.k
#4846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
he, htjela sam uci u kozmo, al se predomislih, nemam feninga vise, al feninga.
-
Pacificgirl
#4847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@mariquita: Jeste, to je to, ali uzivo je mnogo ljepse, slike mu daju topliji ton nekako, nisu realne...
- because_of_you
#4848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote:he, htjela sam uci u kozmo, al se predomislih, nemam feninga vise, al feninga.
Ništa, treba upitati za kupovinu na veresiju
-
BJB
#4849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Neces se pokajati, maskara je odlicna, a takvo mi je iskustvo i sa olovkama za oci. 
Al' nisam probala nista Bourjois za skidanje sminke, pa kad isprobas napisi kratki review da znamo je l' cemu.
Al' nisam probala nista Bourjois za skidanje sminke, pa kad isprobas napisi kratki review da znamo je l' cemu.
- because_of_you
#4850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Znači, dobra maskara? Kakav efekt daje? Priča li na kojem svjetskom jeziku?
Mislim, nije skupo za 9 km oboje...
Mislim, nije skupo za 9 km oboje...