citroen xm wrote: ↑16/09/2021 20:31
Pa svaki kožni volan je presvučen slično, logično da se vidi štep. Ali se u većini slučajeva može lako razlikovati fabrički presvučen volan od naknadno presvučenog.
C5/308 C5 je lađa, posebno ako u glavi prihvatiš da je u startu malo stariji za iste pare, da nije toliki šminker i da ćeš ga teže prodati. 308 je šminker unutra i to je to. Oba auta dobra, ali neuporediva. Ovo što lik kaže da je zračni ovjes pa da je skup. Da bi pričao o cijenama, prvo trebaš znati da nije zračni ovjes kao kod nekih drugih već hidro-pneumatski gdje je osnova tečnost, a ne zrak. Svako danas stručnjak...
Onome Meganu ne bih obarao cijenu, samo bih ga zaobišao. Ja ne znam u šta vi gledate, ali auto je i iz daleka solidno razdrndan. Možda se nekome baca 7-8000 KM, poštujem, ali ja isto tako poštujem i svoj trud da zaradim taj novac te ga ne bacam. A tih Megana već za 9000 ima odličnih. Razlika jeste 1500, ali vrijedi.
Dobro, nazvao sam ga zračnim kao što bi i 90% ljudi koji nisu vjerni ljubitelji Citroena. Uz to, rekao sam to iz razloga da bude srodnije i poznatije čovjeku koji je pitao, a i pored toga, C5ice i dalje faktički 'plove' na zraku, tj. kisiku koji se nalazi u kuglama - i pored ulja koje nabija pritisak na opne kugli. Uostalom, ti ćeš sada reći kako je još i hidropmneumatika jednostavnija i jeftinija od MacPhersona? Hajde, koliko košta jedan cilindar ovjesa, ali nov, ne polovan? Opet se ono što sam ja govorio svodi na to, a to je da su cifre daleke od zanemarivih. Još kad dodaš uz to da moraš uz zamjenu dolijevati i ulje za hidrauliku.
I na kraju, čovjek tražo dizela, znači auto koje je u najboljem slučaju prešlo 150-250k km, što su sasvim pogodne brojke da počnu takvi problemi, kada se baš i gro ljudi i žalilo na to.