Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MaksprotivMarksa

#4826 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MaksprotivMarksa »

S4mpion wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Ne nosi to pojava nego nacin odnosa, heteroseksualni muskarci prakticiraju tu vrstu odnosa u svojim vezama takodjer, onda mozemo to reci i za heteroseksualne parove koji prakticiraju analni sex da su bolesni, legendo :thumbup: :bih:

Samo citaj, istrazuj, mozda nesto nekada i shvatis.
Ali 20 naprema 980, kako to šefe?
Objasnjeno ti je legendo, na tebi je da uzmes sta ti se svidja, da ti sada Bog sa nebesa kaze da su i oni ljudi normalni, ti bi nasao razlog da Bogu kazes da nije tako, da su bolesni.

ODGOVOR JE JASAN ... VISE I CESCE SE LJUDI GUZE, ZATO SU ONAKO VESELI, A NE FRUSTRIRANI KAO TI I ISTOMISLJENICI STO GA BEZ UGOVORENIH BRAKOVA NE BI NIKAD NI PRISTAVILI. LJUBI BRUDA :kiss:
S4mpion

#4827 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MaksprotivMarksa wrote:
S4mpion wrote:
Objasnjeno ti je legendo, na tebi je da uzmes sta ti se svidja, da ti sada Bog sa nebesa kaze da su i oni ljudi normalni, ti bi nasao razlog da Bogu kazes da nije tako, da su bolesni.

ODGOVOR JE JASAN ... VISE I CESCE SE LJUDI GUZE, ZATO SU ONAKO VESELI, A NE FRUSTRIRANI KAO TI I ISTOMISLJENICI STO GA BEZ UGOVORENIH BRAKOVA NE BI NIKAD NI PRISTAVILI. LJUBI BRUDA :kiss:
Veseli i bolesni.

Kako to šefe?
Last edited by S4mpion on 28/08/2019 20:51, edited 1 time in total.
MaksprotivMarksa

#4828 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

S4mpion wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
S4mpion wrote:

Kako to šefe?
Ljubim brata svog :kiss: :bih:
Rugafet

#4829 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Korisničkoime wrote:
MarlboroGold wrote:
Rugafet wrote:Najjače mi je kad izneseš svoje mišljenje o ovim hairlijama onda slijede 962 pitanja a kako ovo? A ovi imaju prava? Kakva je razlika između? Pa kako može ovo a ovo ne može. Sve ko biva da se dokaže nešto. Ama nije normalno/prirodno da se dva muškarca guze, a o tome da usvajaju djecu je i suvišno govoriti.
Eto, to je to motaj kablove.
A žene?
Po nekima nije normalno ni da muskarac guzi zenu u dupe pa eto desava se, nije normalan ni oralni sex pa eto desava se, nije normalan ni promiskuitet ali eto desava se kod muskih je to cak veoma cesto hvale vrijedna pojava, nije normalan ni grupni heteroseksulani sex pa eto desava se, nije normalna ni razmjena partnera ili ti swinger pa eto desava se svi gore navedeni imaju pravo na mirno okupljanje pa tako i homoseksualci.
Dobro i? Gdje to ovi ostali drže parade'ponosa' i hoće nekakva prava? Mislim ono, oralni i swingere podrediti sa ovim i njihovim usvajanjem djece :-)
S4mpion

#4830 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MaksprotivMarksa wrote:
Što bolan?

Mog'o si još malo objašnjavat' kad sam te već pokren'o?
Korisničkoime

#4831 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Prema mom nekom iskustvu nasi "moralisti" bi jebali sve sto hoda na dvije noge i daje znakove zivota ali ce ti vazda drzati predavanje kako je ovo ili ono nemoralno.
MaksprotivMarksa

#4832 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

S4mpion wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Što bolan?

Svidjas mi se i tvoj intelekt me privlaci, sve ti je objasnjeno, ali ti opet da su bolesnici, ostani pri tome, tvoja stvar, kao sto je njihova stvar da imaju pravo da setaju koliko god zele, a mi ako se skontamo do osmog mozda im se i pridruzimo, sta nosis na sebi ? :kiss:
¤ jelena ¤

#4833 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

allem_77 wrote:Ako se već ne može spriječiti parada, ne bi bilo loše poduzeti neke mjere?

Povorka se lagano kreće, a nju prate cisterne i vodeni topovi.
Na drugoj strani vjerojatno naoružani kamenjem čekaju tinejdžeri željni pičetine.
Kada kamenice, šarafi i drugi metalni predmeti budu katapultirani, pederi bi trebali da rasklope kišobrane, naravno one u duginim bojama. Vjerojatno se neće moći svi zaštiti, te bi moglo biti i krvi?
Tada nastupaju vodeni topovi, da rastjeraju zaraćene strane.
Cisterne sa vodom će da saperu krv, da se ne širi zaraza.

Ako bude sunčan dan, kada vodeni topovi budu djelovali, možda im se ukaže i prava duga? :D
Bespotreban utrošak i sredstava i truda. Jednostavnija je i korisnija ona stara:

ako ih ne možeš spriječiti - pridruži im se...
Korisničkoime

#4834 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

@rugafet
Dobro i? Gdje to ovi ostali drže parade'ponosa' i hoće nekakva prava? Mislim ono, oralni i swingere podrediti sa ovim i njihovim usvajanjem djece :-)
Imaju pravo, to sto neko svoje pravo ne uziva ne znaci da ni ostali nemoraju ili ne smiju.
Pa ako nije normalno/prirodno da swingaju kako nebi mogao poredit sa ovima i jedni i drugi nisu normalni.
S4mpion

#4835 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MaksprotivMarksa wrote:
S4mpion wrote: Što bolan?

Svidjas mi se i tvoj intelekt me privlaci, sve ti je objasnjeno, ali ti opet da su bolesnici, ostani pri tome, tvoja stvar, kao sto je njihova stvar da imaju pravo da setaju koliko god zele, a mi ako se skontamo do osmog mozda im se i pridruzimo, sta nosis na sebi ? :kiss:
Aaa šefe, ovo si ponovio do sad 5 puta k'o da sebe ubjeđuješ malo, a?
MaksprotivMarksa

#4836 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

S4mpion wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
S4mpion wrote: Što bolan?

Aaa šefe, ovo si ponovio do sad 5 puta k'o da sebe ubjeđuješ malo, a?
Ponovio sam jer jeste, ali ti ne razumijes, odnosno ne zelis da razumijes.

Pusti suplju, sta nosis na sebi, UOMO ?
dobar osjecaj

#4837 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

U anketi koju je N1 radila na ulicama Sarajeva i prikazala u dnevniku u 19, u hrpi "svejedno mi je" stavova i jednog deliricnog stava neke zene koja zeli svima dopustiti sve, upadose mi u oci dva iskazana stava. Prvi je "smeta mi jer smeta vecini" koji pripada nekom muskarcu srednjih godina, a drugi je iz usta nekog momka od dvadesetak godina koji homoseksualce izjednaci s ratnim zlocincima.
apsidejzi

#4838 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by apsidejzi »

nosara wrote:
Hoćemo li sutra pustiti na ulice pedofile, zoofile, nekrofile i ubice da paradiraju i oni svojim uvjerenjima, jer i oni imaju ta neka svoja prava.
Prejako.

Jebi ga, profesore, ili zapad ili Putin. Nema sredine. :D
Za razliku od gore navedenih, homoseksualci koji su punoljetne, odrasle i zdrave osobe SAMOVOLJNO biraju da udju u takav seksualni cin. Prema tome, ne mogu se porediti sa nekim ko seksualno iskoristava djecu, zivotinje ili mrtva tijela. Na listu komotno mozes dodati i silovatelje.
MarlboroGold

#4839 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Rugafet wrote: Dobro i? Gdje to ovi ostali drže parade'ponosa' i hoće nekakva prava? Mislim ono, oralni i swingere podrediti sa ovim i njihovim usvajanjem djece :-)
A žene?
S4mpion

#4840 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

apsidejzi wrote:
nosara wrote:
Hoćemo li sutra pustiti na ulice pedofile, zoofile, nekrofile i ubice da paradiraju i oni svojim uvjerenjima, jer i oni imaju ta neka svoja prava.
Prejako.

Jebi ga, profesore, ili zapad ili Putin. Nema sredine. :D
Za razliku od gore navedenih, homoseksualci koji su punoljetne, odrasle i zdrave osobe SAMOVOLJNO biraju da udju u takav seksualni cin. Prema tome, ne mogu se porediti sa nekim ko seksualno iskoristava djecu, zivotinje ili mrtva tijela. Na listu komotno mozes dodati i silovatelje.
Nije svaki pedofil kriminalac, veliki broj njih uopšte nije osuđivan i nije nanio zlo nijednom djetetu. Životinje jedemo, gulimo, pravimo od njih jakne.

Da preciziram, takvi sutra mogu izaći na cestu i ne postoji nijedan razlog da ih ne podrže oni koji su podržali LGBT povorku.
Korisničkoime

#4841 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Cestitam najgluplji post na temi.
Da zalosnije bude od cojeka koji je ocigledno intiligentan.
Irsar

#4842 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

Korisničkoime wrote:
Irsar wrote:Prva rečenica je istinita. Druga je vid skretanja pažnje. Sva prava koja imaju i svi drugi imaju i LGBitd. Oni traže posebna prava, prava kojima će u konačnici prekršiti prava drugih, poput prava na usvajanje djece iako djeca trebaju da imaju pravo na odrastanje u okruženju koje je normalno. To što je prirodno da ima 1 do 2 % LGBitd ne znači da je za dijete prirodno da odrasta u okruženju istih. Ali da se maknem od priče "misli li ko na djecu" koja je i meni mrska.

Ono što je bitno jeste da je društvo bazirano ne samo na pravima, već i na obavezama. Obaveza društva je da promoviše normalnost i istinu, ne neistinu. A parada ponosa se i zove tako jer se kao želi reći da se treba biti ponosan što se je takav kakav jeste, što je vid normalizacije i stavljanja LGBitd u istu ravan sa, je li, normalnom seksualnošću. A ko to ima pravo da kroz institucije definiše da je 1+1=3? Niko. Ili bar ne bi trebao imati pravo.
Opet pojmovi normalno i prirodno, zar ne vidite da su vase definicije normalnog i prirodnog razlikuju ko nebo i zemlja.
Ja se vodim sljedećim definicijama:
"prirodno" = "kako se može naći ili desiti u prirodi". Ovdje se može vidjeti kako su i bolesti prirodna stvar.
"normalno" = "kako je dobro da bude". Ne možemo reći da je bolest "dobra za čovjeka", bar ne jednako dobra kao zdravlje, jer bi to bila svojevrsna kontradikcija. Samo zdravlje je, u principu, dobro za čovjeka. Naravno, u praksi, i bolest može biti dobra, na primjer kao reakcija tijela na loš stil života čime tijelo zapravo sprječava još veća oštećenja usljed takvog stila života. Ali princip je pravilo, a u praksi ima izuzetaka.
@Irsar ako cemo biti iskreni a trebali bi homoseksalci nemaju ista prava kao ostali.
Ne mogu stupiti u brak.
Njihova zajednica nije priznata kao takva nigdje.
Nema pojma o bracnoj ili vanbracnoj stecevini.
Iskljuceni su iz zakonskog nasljednog reda.
Nemaju prava na odbitak poreznih nameta radi izdrzavanja bracnog druga.
Ni rodni list ne mogu izvaditi za osobu s kojom zive 20 godina.
Nemaju prava odlucivanja u slucaju bolesti, nece ih se ili ih se nebi smjelo nista pitati kada je u pitanju zdravlje njihovog partnera.
Nemaju pravo da saznaju bilo sta o obolenju svog partnera, doktori ako bi bas postovali zakon nebi istima smjeli reci nista o stanju njihovog oboljelog partnera.
Nemaju prava usvajanja djeteta.
Nikada nece dobiti pravo skrbnistva nad djetetom.
Upitno je i pravo skrbnistva nad svojim partnerom u slucaju gubitka poslove sposobnosti.
Nemaju prava na porodicnu penziju.
Ovo je na prvu sto se mogu sjetit bez neke detaljisanja.
Argument zasto ne mogu usvajati djecu je argument protiv naseg drustva a ne protiv njih, ne mogu usvajati djecu jer bi dijete koje je ni krivo ni duzno trpilo zlostavljanje okoline jer ima istospolne roditelje. To je i zasita tako ali govori vise o nama kao ljudima koji bi se izivljavali na neduznom djetetu samo zato sto se ne slazemo sa seksulanom orijentacijom njegovih roditelja.
Sve je to istina. Ali svo to fokusiranje na prava mimoilazi poentu, a poenta je da društvo funkcioniše ne samo u smislu prava, već i obaveza, moralne strukture, privrženosti istini i drugih stvari.

Dati sva ta prava LGBitd ljudima je u praksi isto kao potvrditi da je LGBitd jednako validno "opredjeljenje" kao i svako drugo. Isto kao potvrditi da nema istine. Nekada je bila socio-politička ideja da je kao razlog zašto bračni parovi imaju ove ili one olakšice u odnosu na samce taj da država podstakne rađanje djece, koji su praktično budućnost te države. Sa ovog aspekta, ujednačiti veze LGBitd ljudi sa ostalima praktično znači zanegirati tu ideju. Naravno, nije da je ljude koji promovišu sve ovo uopšte briga za budućnost ikoga ili ičega...
elk

#4843 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by elk »

Musa cobane horde su uz tebe
MarlboroGold

#4844 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Image

i ovo je prirodno :lol:
kox

#4845 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kox »

S4mpion wrote: Nije svaki pedofil kriminalac, veliki broj njih uopšte nije osuđivan i nije nanio zlo nijednom djetetu. Životinje jedemo, gulimo, pravimo od njih jakne.

Da preciziram, takvi sutra mogu izaći na cestu i ne postoji nijedan razlog da ih ne podrže oni koji su podržali LGBT povorku.
Čitam i ne vjerujem.
Irsar

#4846 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

Škobo Habu wrote:
Irsar wrote: Je li nekoga treba biti briga šta je Niče navodno rekao, pogotovo ako je još rekao glupost? Ako je istina ovo što ti tvrdiš da je rekao, onda je jasno da se radi o gluposti.

Jer da bi se nešto moglo tumačiti onda to nešto mora i postojati u startu, tačka. Ako nema "moralnih fenomena" onda nema ni "tumačenja moralnih fenomena". Prosta logika.
Nema ako stvari po sebi tumačiš na tako bukvalan način. :roll:

Uzmimo za primjer tvoje "zlatno pravilo" po pitanju homoseksualizma. Ono je samo po sebi devijcija. Takvav stav proizliazi iz etike tvog religoznog uvjerenja. To je samo jedan od prikaza moralne refleksije po kojoj se konstruiraju tvoja tumačenja "moralnih fenomena".

Prosta logika.
Šta je devijacija? Moj stav ili homoseksualizam?

Da je moj stav neka "devijacija", pa onda bi milijarde ljudi bilo stava suprotnog mome, međutim realnost ipak govori drugačije; bilo da se zadržimo na Islamu, ili uzmemo sve i jednu religiju (uključujući brojne paganske), velika većina ljudi ili smatra da je homoseksualizam devijacija ove ili one vrste, ili bi bar trebala smatrati sukladno svom religijskom ili filozofskom opredjeljenju.

Da je homoseksualizam devijacija... ali stavimo po strani negativne konotacije... da je homoseksualizam izuzetak, a nikako pravilo, svjedoči biologija, statistika, sve i jedna religija i sve i jedna filozofija osim naravno (post)-modernizma. Višemilenijska ljudska historija i iskustvo govore da je homoseksualizam izuzetak od pravila. Ako uzmemo da je pravilo ono što je normalno, daljnji zaključci se sami nameću.
Moju "uvjerenost", koja je zapravo znanje, svakako podržavaju hiljadugodišnje tradicije. Što religije, što filozofije. Dok se ti, odnosno vi, vodite privremenim modnim trendovima, zadovoljni da samo slijedite šta vam drugi govore. Već 2000 godina u Evropi se pitanje homoseksualizma tretiralo kao nešto loše, ali eto dođe nam 20. i 21. stoljeće da moderni čovjek se pretvara kao inteligentniji od nebrojenih generacija ljudi prije. A i danas u Africi i Aziji se to prepoznaje ispravno. Samo modernizmom zaražene zemlje postupaju drugačije, a među njima nisu samo tobože napredne države, već i jadne poput nekih Južno Američkih država, iz čega proizilazi da je ovo zaista samo modni trend, a nikako manifestacija nekog "napretka".
To što ti nazivaš znanjem su mitološke konstrukcije. Tvoja filozofija je, u suštini, teološka filozofija, prema tome je i omeđena krutim moralnim načelima i tumačenjima.

Zato si i ograničen samo na zadnjih 2000 godina, odnosno na vladavinu "monoteističkog morala".
Opet, kako već rekoh, to je dosta usko gledište. Šta je sa ostalim civilizacijama po pitanju homoseksualizma?

Daleki Istok? Japan, Kina, itd?
Slobodan si da navedeš kao primjer civilizaciju koja je homoseksualizam smatrala normalnim kao i, je li, normalnu seksualnost. Čak i u dekadentnim nekadašnjim društvima, tipa kasna antička Grčka, to nije smatrano normalnim u punom smislu te riječi (tj. jednako normalnoj seksualnosti), već je uvijek bio neki vid izuzetka, poput odrastao čovjek i tinejdžer(ka). Ali izvoli.

Naravno, čak i ako navedeš neki primjer, ja ti mogu navesti nebrojeno drugih suprotnih primjera. Dodatno, nema potrebe da se ograničim na 2000 godina, to sam samo naveo kao primjer. Evo sad ću reći da čitava ljudska historija i iskustvo podržavaju moj stav; to da su bili neki izuzeci, tipa Lutov narod, bi bilo ozbiljniji argument da ti narodi nisu bili i nestali, a naslijedili su ih oni koji su se držali istine.

Što se tiče tvog stava da je moje znanje "mitološka konstrukcija", prvo ću reći da je ta tvoja izjava sama po sebi mitološka konstrukcija. Ti i tvoji istomišljenici se volite smatrati pametnijim i inteligentnijim od milijardi ljudi kroz sva doba čovječanstva, kao i od nebrojeno mnogo daleko inteligentnijih i učenijih ljudi, počevši od poslanika i sličnih dobrih i mudrih ljudi, pa do najvećih filozofa ikada, na kojima čitava današnja nauka i kompletna intelektualna osnova počiva. Ali da, neki što paradiraju ulicama obučeni u neukus i patetiku kao trebaju da budu moralne i intelektualne veličine. E to je već mitomanija epskih proporcija.
nosara

#4847 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by nosara »

Vjernici drze predavanje o zivotu i sta jeste a sta nije normalno!? :lol: :lol: :lol: :lol:
S4mpion

#4848 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

kox wrote:
S4mpion wrote: Nije svaki pedofil kriminalac, veliki broj njih uopšte nije osuđivan i nije nanio zlo nijednom djetetu. Životinje jedemo, gulimo, pravimo od njih jakne.

Čitam i ne vjerujem.
Nebitno je da li vjeruješ ili ne vjeruješ, tako je.
Rugafet

#4849 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Ma samo da sam bliže... Pa da im ja malo neke stvari oko slobode objasnim specijalnim metodama iza ušiju.
John Cleese

#4850 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by John Cleese »

JanuaryJones wrote:Image
Musa pripazi kako držiš mikrofon prstićima :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=4k0QgFTnd54&t=45m41s :D
Locked