Ma druze ne poredim ja ubistvo Davida Dragicevica a ni eventualno ubistvo njegovog oca ni sa cijim ubistvom a pogotovo ne sa ubistvom govneta kojeg si naveo. Sve sto zelim reci jeste da u tamnijem vilajetu od dva koja uz Brcko cine ovu drzavu ne bi bilo prvi put da covjek "nestane" a ne samo da bude ubijen i ubice nikada ne budu pronadjene.Maraschino wrote:Ne mozes porediti ubistvo Mauzera i Davida ili Davora.Billy The Pljuc wrote:
Nadam se da me ne trolas.
Ne postoji "drugi nacin", toliki ljudi su ubijeni do sada i nista se nije desilo, zasto mislis da bi njegovo ubistvo bio njihov kraj?
Sin mu je ubijen, dokazano je da je isto pokusano biti zataskano i dokazano je ko je zataskavao isto pa niko nije odgovarao.
Onaj je bio ratni zlocinac, kriminalac, profiter...kojega su se mnogi zeljeli rijesiti pa i nije bilo prasine.
Ovome je dijete ubijeno a da odgovorni ne mogu da kazu ko je to uradio. Podiglo se to na malo visi level dok o tome pisu svjetski mediji pa je cak Inzko spomenuo u SBUN.
Mogu oni njega likvidirati na hiljade nacina da se to ne dokaze kao likvidacija ali znaju oni da je to veliki rizik. Sve oci su uprte na taj slucaj.
Davor je prekrsio sijaset zakona po kojima su ga do sada mogli zatvoriti ali to nije jednostavno. Sta kaze za Dodika da je ubica, kriminalac, lazov...haj neka to neko drugi kaze...tako da, nisu stvari tako jednostavne.
Isto tako sam misljenja da ni oni nisu dovoljan kapacitet za to sto navodis jer im to predstavlja prevelik rizik.
Njihova traljavost povodom ubistva Davida Dragicevica samo to potvrdjuje a pogotovo pokusaji spinovanja nakon Davorovog nestanka, te optuznica, te u ambasadi je, te javio se advokat koji pregovara o uslovima predaje i ubjedjen sam da ce toga biti jos sve dok njih neko ne upita gdje je nestao Davor Dragicevic.
Stoga sam misljenja da nemaju bas nekih opcija osim da ga vode kao nestalog ili da isti "nastrada" u pokusaju privodjenja, ovo drugo moze otpasti ukoliko su ga se docepali i izivljavali nad njim.
Nadam se ipak da sam u krivu i da je Davor negdje ziv i zdrav i van njihovog domasaja.