kuli1961 wrote:i u Brelama vuku za rukav, nude smjestaj, a sto je ranijih godina bilo nezamislivo.
Cro me kosta vise novca i nerava, nego bilo gdje u Grckoj. Ovog avgusta cu na Siciliju, vidjecemo...ali CRO kao neki glavni odmor. NIKADA VISE
Gdje u Breli?

Ja JEDVA ali doslovno jedva nasla smještaj BLIZU PLAZE u Solinama...Brela je brdovita i da ti neko trazi i 20EUR, a ne 45-50EUR u BRDU ne vrijedi...jer se polomis dok dodjes do apartmana, a sve, bas sve uz plazu je krcato uveliko do septembra + Brela je dio oko Solina, najdalje do Punta Rate i ovamo do Berulie (tu vec krece Baska Voda)...i onda neko 3km od Punta rate kaze "Brela"...a nemas blizu ni pekare, ni marketa ni restorana- veliko nista i tu bude smjestaj po 40eur za 2 osobe, ali to je doslovno ko da si Robinzon Kruso, da pjesacis sat vremena do Konzuma ili autom ides do "Brele"...
Meni je zelja bila BoL ove godine, ali ono smjestaj 100m od plaze najdalje i posto sam se sjetila rezervisati u junu, sve ali sve je zauzeto, ima slobodnih oko magistrale, ali ne idem na planinarenje vec na odmor..i ostalo slobodnih mjesta u hotelima, ali aranzmani po 2500-3000za 7 dana za 2 osobe...
Vjerujem da sezona nije kao prije, mada to iskljucivo ovisi o MJESTU gdje se ide!
P.S. Sicilijaa ti je pun pogodak, ali racunaj da ces potrositi 2-3x vise nego u PRIVATNOM SMJESTAJU u Hrvatskoj

Obavezno Taorminu posjeti, Cataniu i Palermo...u Palermu su cak najljepse plaze i voda

U Catanii zna biti meduza!