debili nepismeni,nekulturni,jadnici nisu ni svjesni sta rade,mogla je bilo cija majka,otac,brat sestra biti u tom Parizu na kafi,ubijeni su neduzni civili koje boli kurac za Francusku politiku i sta je Francuska radila Alziru prije 50 godina,gadi mi sve majke miuglavnomja wrote:rossoneri83 wrote:i meni vjeruj,cekam utakmicu ko ozeblo sunce,sinoc ne mogu da zaspem od silnog iscekivanja,i onda cujes primitivce kako fol oni odaju pocest Palestini pa picka ti materina rat u Palestini traje 30 godina ti si sad naso da skandiras,neka nek vidi svijet kakav smo mi sljam!!!!Jack Be Nimble wrote:Drago mi je da smo ispali zbog onih debila koji nisu mogli da ispostuju minutu sutnje.
posrali su mi se na cejf![]()
a mislim da ni igraci nisu ostali ravnodusni, ipak svi oni zaradjuju za zivot u toj istoj europi
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
rossoneri83
#4826 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
- insaneinthebrain
#4827 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
tuga
ispadosmo, a nismo nista pokazali
ispadosmo, a nismo nista pokazali
- O'zone
- Globalni moderator
-
manipulacija
#4829 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ja bih streljo prvo vecinu nasih sportskih novinara...pa selektora a ono metaka sto ostane sasuo bi po ns/fs bih i igracima 
- limeni
#4830 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da se usput najebem muskog i zenskog roda uefa i sudijama dr. feliks brih i bjorn kujpersu pa picka li vam materina svabo ne svira ni jedan penal za nas a bilo je 3 situacije gdje irski igrac cupa i s ledja rusi naseg igraca u 16-tercu a ovaj supak iz holandije (mater uuusta) odmah nama penal svira. Ma nemam zivaca vise jebo vam oldenzaal i komlet minhen aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
-
nelle_tz
#4831 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovaj video je ono sto nasu reprezentaciju dobro opisuje, mada nije vezano za danasnju utakmicu. Pogledajte, namjesteno je od trenutka kad Ivica Osim dobro opisuje nas mentalitet i probleme
https://youtu.be/69GRP9ZFhNA?t=173
https://youtu.be/69GRP9ZFhNA?t=173
- Šveđanin
#4832 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Vec sam pisao dozivljaje sa navijackih ekskurzija. Vi niste svjesni kakve sve njuske prate reprezentaciju. Prvi bih rekao da su oni neka mala manjina, ali bogami...
Kako je vrijeme odmicalo, broj cobana je bio sve veci. Peak je bio u Francuskoj...
Reprezentaciju nazalost prati poprilican broj ljudi koje sport ne zanima, fejsbuk i instagram navijaci koji su tu radi slikanja, prvi kad treba vrijedjati Jevreje u sred Beca, posljednji kad treba igracima pruziti podrsku (ne veceras, veceras se nema za sta pruziti podrska, jer obrnute reakcije od igraca nije ni bilo)... prvi kad treba psovati majku Bazdarevicu, posljednji koji ce povesti huk kad primjete da se igraci koprcaju i potrebna im je podrska, prvi kad se treba nagurati pred fotoaparate klixa po gostovanjima...
Duboka sprega politike, nacionalizma, neke lude potrebe da oni kao navijaci bosanske reprezentacije
Vi niste svjesni kakav sljam je zvizdao minuti sutnje i uzvikivao Palestina, znam ja mnoge od njih. To vam je profil ljudi koji uopste na karti ni ne zna pokazati Palestinu, to vam je profil ljudi koji ne zna nista o tom konfliktu, oni blage veze nemaju o Palestini, Izraelu, samo su negdje culi kako se Palestina treba podrzati, kako to moras raditi da bi bio veliki Musliman inace si izdajica i to se redovno radi. U svakoj neprilici. Cemu kopati po necemu sto nema veze sa fudbalskom utakmicom nase reprezentacije?
Organizujes covjece javnu tribinu, zakupi neku salu i pricaj o Palestini 3 dana, pruzaj im podrsku koliko god hoces. Ali van fudbalskih terena sa tim stvarima...
Reprezentaciju nazalost prati poprilican broj ljudi koje sport ne zanima, fejsbuk i instagram navijaci koji su tu radi slikanja, prvi kad treba vrijedjati Jevreje u sred Beca, posljednji kad treba igracima pruziti podrsku (ne veceras, veceras se nema za sta pruziti podrska, jer obrnute reakcije od igraca nije ni bilo)... prvi kad treba psovati majku Bazdarevicu, posljednji koji ce povesti huk kad primjete da se igraci koprcaju i potrebna im je podrska, prvi kad se treba nagurati pred fotoaparate klixa po gostovanjima...
Duboka sprega politike, nacionalizma, neke lude potrebe da oni kao navijaci bosanske reprezentacije
Vi niste svjesni kakav sljam je zvizdao minuti sutnje i uzvikivao Palestina, znam ja mnoge od njih. To vam je profil ljudi koji uopste na karti ni ne zna pokazati Palestinu, to vam je profil ljudi koji ne zna nista o tom konfliktu, oni blage veze nemaju o Palestini, Izraelu, samo su negdje culi kako se Palestina treba podrzati, kako to moras raditi da bi bio veliki Musliman inace si izdajica i to se redovno radi. U svakoj neprilici. Cemu kopati po necemu sto nema veze sa fudbalskom utakmicom nase reprezentacije?
Organizujes covjece javnu tribinu, zakupi neku salu i pricaj o Palestini 3 dana, pruzaj im podrsku koliko god hoces. Ali van fudbalskih terena sa tim stvarima...
- House
#4833 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
meša zaplakao
meni još teže
zašto allahu!? zašto
zašto allahu!? zašto
Last edited by House on 16/11/2015 23:24, edited 1 time in total.
-
north
#4834 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
To je pitanje za selektora..jeza u ledja wrote:Nismo bolja reprezentacija, ali imamo bolje igrace i bolje rezultate.north wrote:
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje
...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
Jedino je pitanje zasto s boljim igracima nismo dobili Irsku?
- agent_zero
#4835 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bože me ti sačuvaj da ima ovakvih razmišljanja, poslije ovakvih kataklizama od igre u zadnjih nekoliko utakmica, a ovaj baraž i katastrofu, potop, raspad sistema i da ne spominjemhrasno38 wrote: Mesi treba dati jos sad ovaj mandat za SP i ako prodje u ni malo naivnoj grupi super a ako ne prodje nema se sta cekati.
-
Korisničkoime
#4836 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bazdarevic mora otici, nema druge. Ja sam ga podrzavao ali nakon ove utakmice vidi se da ne moze. Sve znam Safet je sjebao kvalifikacije Mesa nas izvukao iz blata do baraza ali ovu utakmicu je izgubio Mesa, Irac ga ubio. Prva je bila uredu, sreca posluzila Irce ali ova druga je bila losa.
Irska nije bolja reprezentacija od nas, na svakoj poziciji imamo boljeg igraca, jedan Dzeko ili Pjanic su za njih san koji se jos nikad nije ostvario.
Na zalost do Mese je.
Mislim da jos nismo svjesni sta smo ovdje izgubili.
Nije ovo samo baraz.
Ova utakmica je bila prelomna za buducnost naseg fudbala.
Uvezati dva velika takmicenja obezbjediti sebi dobar sesir u buducnosti, lakse grupe, 12 mil.€, izaci iz fudbalskog sivila, stvoriti mentalitet pobjednika.
Ova utakmica je bila smjernica za dalji razvoj naseg fudbala (ruku na srce bila su i one sa Kiprom i Izraelom) a smjer ide nazad ka sivilu, ka svemu losem sto je bilo.
Ode sve u picku materinu.
Nije kriv samo Mesa ali tako ga je zapalo.
Mora otici.
Irska nije bolja reprezentacija od nas, na svakoj poziciji imamo boljeg igraca, jedan Dzeko ili Pjanic su za njih san koji se jos nikad nije ostvario.
Na zalost do Mese je.
Mislim da jos nismo svjesni sta smo ovdje izgubili.
Nije ovo samo baraz.
Ova utakmica je bila prelomna za buducnost naseg fudbala.
Uvezati dva velika takmicenja obezbjediti sebi dobar sesir u buducnosti, lakse grupe, 12 mil.€, izaci iz fudbalskog sivila, stvoriti mentalitet pobjednika.
Ova utakmica je bila smjernica za dalji razvoj naseg fudbala (ruku na srce bila su i one sa Kiprom i Izraelom) a smjer ide nazad ka sivilu, ka svemu losem sto je bilo.
Ode sve u picku materinu.
Nije kriv samo Mesa ali tako ga je zapalo.
Mora otici.
- Šibicar
#4837 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nismo mi bili bolji i zasluženo smo ispali,nego smo realno kvalitetnija ekipa koja ih je morala proći i dobiti u Zenici,jednostavno smo to MORALI uraditi,sad što nismo nek' se zapita selektor i igrači,jer mene bi bilo stid da sam igrač reprezentacije ili selektor a ekipa mi ne napravi ni jednu šansu kako treba u 2 utakmice,pa da je ne znam ti kakav bunker u pitanju našlo bi se prostora za par akcija i prilika.....north wrote:
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje
...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
-
Frankyee
#4838 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jedino je Ciro znao da realno postigne vise odmogucnosti ekipe koju ima.
Koliko god sam ja znao da budem ljut i razocaran nekim potezima i seljackim izjavama, ipak je pod Cirom nasa ekipa pokazala zube i pokazala da se zna boriti.
Safet je naslijedio igrace u najboljoj formi.
Ja sam siguran da bi Ciro doveo ovu ekipu do ludila i da bi oni dali bolji ucinak nego veceras. Isto tako Ciro je takticki genije za Bazdarevica, pa makr 3-5-2.
Steta velika jer ova generacija je na kraju mogucnosti i vrijeme je realno za velike promjene. Mozda bi bolje bilo da smo izgubili prije Irske jer ovo ce ostaviti jos gori psiholoski pritisak na nove generacije.
Koliko god sam ja znao da budem ljut i razocaran nekim potezima i seljackim izjavama, ipak je pod Cirom nasa ekipa pokazala zube i pokazala da se zna boriti.
Safet je naslijedio igrace u najboljoj formi.
Ja sam siguran da bi Ciro doveo ovu ekipu do ludila i da bi oni dali bolji ucinak nego veceras. Isto tako Ciro je takticki genije za Bazdarevica, pa makr 3-5-2.
Steta velika jer ova generacija je na kraju mogucnosti i vrijeme je realno za velike promjene. Mozda bi bolje bilo da smo izgubili prije Irske jer ovo ce ostaviti jos gori psiholoski pritisak na nove generacije.
-
last mohicans
#4839 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Treba ga ostaviti.Zaduzio nas je, doveo nas do baraza i protiv "slabije" ekipe nas obrukao.
- ExNihilo
#4840 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sjebat će nam naredne kvale i onda ćemo ponovo čupat s nekim novim majstorom.
Suze nas ne vode na ojro.
Suze nas ne vode na ojro.
- agent_zero
#4841 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
budza wrote:elk wrote:fakat tekbirali???!
zasluženo irci idu dalje, nisu bolji, ali to možemo mačku o rep okačiti.
i nismo tako dobri kako mnogi ovdje misle. kad se edin oprosti za par godina vidjećete tada gdje ćemo biti.... al fakat tekbir bio, fakat??
i sta ako su tekbirali? ti vidis problem jer si iskomoleksiran. zazivanje boga u nevolji je cest navijacki folklor.
Znaš li šta je minuta šutnje imbecilu? ili ti je mozak zaostao kao kod onih kozojeba?
- It_is_a_Leclerc
#4842 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nema potrebe za vriskom i kmečanjem.
I ovo je za ljude.
Mi sport previše ozbiljno shvatamo, i puno toga emotivnog tu investiramo. Danas si dobar, sutra si loš. Danas pobijediš, sutra izgubiš. Nema potrebe da frustracije i nesreće svakodnevnog života, pokušavamo ispraviti na fudbalu. Ja znam da su navijači sada u fazonu djeteta koje se malo igralo dobrom igračkom, i onda su mu je uzeli, ali mora se imati malo digniteta i dostojanstva i u porazu.
Treba malo ohladiti fudbalsku reprezentaciju. Izaći će oni jači i iz ovog.
I ovo je za ljude.
Mi sport previše ozbiljno shvatamo, i puno toga emotivnog tu investiramo. Danas si dobar, sutra si loš. Danas pobijediš, sutra izgubiš. Nema potrebe da frustracije i nesreće svakodnevnog života, pokušavamo ispraviti na fudbalu. Ja znam da su navijači sada u fazonu djeteta koje se malo igralo dobrom igračkom, i onda su mu je uzeli, ali mora se imati malo digniteta i dostojanstva i u porazu.
- Danguba
#4843 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
je li problem ako kazem da oni ne znaju igrati.
a vi se nastavite tjesiti nekim statistikama kako ovaj igra kako onaj tamo briljira.
a vi se nastavite tjesiti nekim statistikama kako ovaj igra kako onaj tamo briljira.
- House
#4844 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
gasi temu tako ti boga
- jeza u ledja
#4845 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
It_is_a_Leclerc wrote:Nema potrebe za vriskom i kmečanjem.
I ovo je za ljude.
-
1946--1987
#4846 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Mesa odlazi ubleho
- Idemedosumom
#4847 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Svejedno, bilo smo mi i gori pa smo postepeno se penjali i u prošlom ciklusu doživjeli svoj vrhunac, plasmanom na SP u Brazilu.
Poput sinusoide, u ovom ciklusu je uslijedio veliki pad u igri. Pitanje koliko će nam trebati da se ponovo počnemo kretati prema naprijed?
Naši ponajbolji igrači do sada su ušli u godine, da li ima kvalitetnog podmlatka na vidiku?
Poput sinusoide, u ovom ciklusu je uslijedio veliki pad u igri. Pitanje koliko će nam trebati da se ponovo počnemo kretati prema naprijed?
Naši ponajbolji igrači do sada su ušli u godine, da li ima kvalitetnog podmlatka na vidiku?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4848 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
"Ovo je utakmica koju nismo ni igrali, pa tako nismo mogli ni pobijediti. Nismo ništa više od ovoga ni zaslužili, pa smo na kraju dobro i prošli, iako je sudija svirao 70/30 za njih. Taj penal što je njima dao nama nikad ne bi dao u životu, ali i pored toga je ovo danas neka alibi igra, dodaj prvom do sebe. Tako se ne može igrati i ovom igrom se ne može na Evropsko prvenstvo. Očigledno je da nismo bolji, jer samo bolji pobijedili bismo."
http://sport1.ba/video-edin-dzeko-ovo-j ... ni-igrali/
http://sport1.ba/video-edin-dzeko-ovo-j ... ni-igrali/
- Šveđanin
#4849 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jako dobro receno..It_is_a_Leclerc wrote:Nema potrebe za vriskom i kmečanjem.
I ovo je za ljude.
- plagijator1975
#4850 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ZASLUŽENO POPUŠILI, BEZ OBZIRA NA NE POSTOJEĆI PENAL!!!