Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
prog321
#4826 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Njemacka i Svedska mogu bez problema primiti dva miliona izbjeglica.
Ne razumijem ove kvazi drzave kao Madjarska i Slovenija. Niko nece da zivi u njihovim pripizdinama. Pustite ljude da prodju.
Ne razumijem ove kvazi drzave kao Madjarska i Slovenija. Niko nece da zivi u njihovim pripizdinama. Pustite ljude da prodju.
-
sha_ba
#4827 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
da ali MORA da se registruje, ili ne?Drinski wrote: Nakon uspostave Sengena, onaj koji ide preko tvoje zemlje u trecu zemlju ima isti status ko kada ti ides javnim putem.
ili je sengen kao lista zelja, dodjes zaokruzis gdje ces i i zavrse ti odma, jos i kafu ponude?
- nosara
#4828 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije valjda da ne bi primio 15-20 sirijaca u svoj dom...? a kad je zapucalo ovdje potrcao si na zapad... Jadno...Drinski wrote:Vise volis Srbiju nego Bosnu. Sto smo zaluđeni...nosara wrote:Ja mislim u BiH...Drinski wrote: u Srbiju.
Pa ako su iz BIH usli u EU, onda da, a ako su usli iz Srbije onda ih treba tamo vratiti.
-
Drinski
#4829 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije valjda da ne bi primio 15-20 sirijaca u svoj dom...? a kad je zapucalo ovdje potrcao si na zapad... Jadno...nosara wrote: Vise volis Srbiju nego Bosnu. Sto smo zaluđeni...
Pa ako su iz BIH usli u EU, onda da, a ako su usli iz Srbije onda ih treba tamo vratiti.
Ne bih.
Ja bih to deportovao Srbima, da opet uvedu šerijat.
-
Drinski
#4830 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.sha_ba wrote:da ali MORA da se registruje, ili ne?Drinski wrote: Nakon uspostave Sengena, onaj koji ide preko tvoje zemlje u trecu zemlju ima isti status ko kada ti ides javnim putem.
ili je sengen kao lista zelja, dodjes zaokruzis gdje ces i i zavrse ti odma, jos i kafu ponude?
-
breuer
#4831 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Drinski, pa ti si baš oličenje tolerancije 
- Challenger__
#4832 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nadalje, Zoltan Kovacs tvrdi kako je u Mađarsku do sada ilegalno ušlo preko 200,000 imigranata. Ističe i kako su samo trećina iz Sirije, dok ostali dolaze iz drugih zemalja, od Nigerije do Afganistana.
I dalje ulaze... Preko njiva i kukuruzišta (valjda se to tako zove).U Hrvatsku je do sada, prema pojedinim procjenama, stiglo oko 13,000 izbjeglica. Gotovo svi se kreću prema Zagrebu - neki čekaju autobuse i vlakove, neki uzimaju taksi, a neki se odlučuju i na dugi put pješice.
- nosara
#4833 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne bih.Drinski wrote:Nije valjda da ne bi primio 15-20 sirijaca u svoj dom...? a kad je zapucalo ovdje potrcao si na zapad... Jadno...nosara wrote: Vise volis Srbiju nego Bosnu. Sto smo zaluđeni...
Ja bih to deportovao Srbima, da opet uvedu šerijat.[/quote]
Ti si besan na srbijansku humanost u slucaju izbjeglica... Ko ti brani da se angazujes...?
-
Drinski
#4834 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ma jok, pa ja bih da oni budu još humaniji.nosara wrote: Ti si besan na srbijansku humanost u slucaju izbjeglica... Ko ti brani da se angazujes...?
- musicman80
#4835 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Protiv ovoga se prvo treba boriti. Ne gradi se kuca od krova. Krijumcari ljudima otvaraju Facebook strance prerusene u turisticke agencije i nude ljudima lagodan zivot u EU. Njima se prvo trebalo stati u kraj. Prisluskuje Zapad na internetu obicne gradjane, i na sud ides ako nesto pogresno napises na Twitteru, a ove stranice kao ne mogu skidati, a sve su na stranim serverima (Facebook Twitter itd.).
- nosara
#4836 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bandic ce to sve preobratit u purgere...Challenger__ wrote:Nadalje, Zoltan Kovacs tvrdi kako je u Mađarsku do sada ilegalno ušlo preko 200,000 imigranata. Ističe i kako su samo trećina iz Sirije, dok ostali dolaze iz drugih zemalja, od Nigerije do Afganistana.![]()
I dalje ulaze... Preko njiva i kukuruzišta (valjda se to tako zove).U Hrvatsku je do sada, prema pojedinim procjenama, stiglo oko 13,000 izbjeglica. Gotovo svi se kreću prema Zagrebu - neki čekaju autobuse i vlakove, neki uzimaju taksi, a neki se odlučuju i na dugi put pješice.
- bingov buraz
#4837 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Docekale i ovakve smrde svojih 5 minuta.Zalosno.breuer wrote:Viktor Orban se definitivno pokazuje kao zrela politička ličnost i lider svoje nacije! Kao da sve civilizovane zemlje ne brane svoje granice visokim zidovima: USA, Izrael i ostali lideri civiliziranosti!
- Challenger__
#4838 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bandic ce to sve preobratit u purgere...
-
sha_ba
#4839 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
zato sto su ljudi odbijali, na hoo ruk isli, bacali dokumenta...Drinski wrote: E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.
-
Drinski
#4840 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
nema veze, oni ih trebaju registrovati, a inace azilanti dolaze bez isprava, to se čak i namjerno uništava.sha_ba wrote:zato sto su ljudi odbijali, na hoo ruk isli, bacali dokumenta...Drinski wrote: E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.
- Banksy
#4841 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I Bandić i Ostojić šalju dobre i humane poruke, to je važno.nosara wrote:Bandic ce to sve preobratit u purgere...Challenger__ wrote:
I dalje ulaze... Preko njiva i kukuruzišta (valjda se to tako zove).
Sreća u nesreći je da je u ovom trenutku SDP na vlasti, da je tu HDZ, a prema njihovim javnim istupima zadnjih dana, bilo bi svega, Mađarska bi bila mačji kašalj šta bi ovi priredili ...
- nosara
#4842 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pravoslavci sjebase lazno humanu sliku evrope...sha_ba wrote:zato sto su ljudi odbijali, na hoo ruk isli, bacali dokumenta...Drinski wrote: E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.
-
sha_ba
#4843 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ima veze...Drinski wrote:nema veze, oni ih trebaju registrovati, a inace azilanti dolaze bez isprava, to se čak i namjerno uništava.sha_ba wrote:zato sto su ljudi odbijali, na hoo ruk isli, bacali dokumenta...Drinski wrote: E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.
-
sha_ba
#4844 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ko da imaju izboranosara wrote:Pravoslavci sjebase lazno humanu sliku evrope...sha_ba wrote:zato sto su ljudi odbijali, na hoo ruk isli, bacali dokumenta...Drinski wrote: E zato sto nije vrsena registracija, ja sam napisao da bih šutnuo Grčku iz EU, eno gore mog prvog ili drugog posta danas.
-
Drinski
#4845 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
OK.sha_ba wrote: ima veze...
-
prog321
#4846 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nijemci i Svedi to rade kulturno.
Prime ih, sacekaju da rat zavrsi, i lagano ih sve vrate avionom.
Ove male, prcvarne drzave ne bi trebali smetati.
-
breuer
#4847 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Eto vidiš, Mađari sebe ne smatraju prcvarom, valjda bi trebali jbg...prog321 wrote:Nijemci i Svedi to rade kulturno.
-
prog321
#4848 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovaj Orban je fasisticki moron.
Izivljava se na nejaci.
Izivljava se na nejaci.
-
breuer
#4849 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
To je najlakše reći...prog321 wrote:Ovaj Orban je fasisticki moron.
Izivljava se na nejaci.
-
prog321
#4850 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Madzarska, Slovenija,, to su banane drzave.
Fashisticki imbecili u njihovim drzavama sramote svoj narod po svijetu.
Njemacka i Svedska ce sve izbjeglice kulturno primiti, i onda im je svima noga kad rat zavrsi.
Ne znam zasto se uzbudjujete?
Fashisticki imbecili u njihovim drzavama sramote svoj narod po svijetu.
Njemacka i Svedska ce sve izbjeglice kulturno primiti, i onda im je svima noga kad rat zavrsi.
Ne znam zasto se uzbudjujete?