Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mohamad Sissoko

#4826 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

nosara wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Osudili su totalirarne sisteme i sisteme slicne njima, sisteme vladanja jedne partije i nedemokratije, njihove zlocine i uskracivanje ljudskih sloboda.
Kakve to ima veze sa SFRJ i Titovim socijalizmom...?
Nisam ni ocekivao da pobornici takvih i slicnih sistema vide veze.
Jednopartijski i nedemokratski sistemi neminovno vode do onoga sto je osudjeno od Europe.
Mohamad Sissoko

#4828 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Osudili su totalirarne sisteme i sisteme slicne njima, sisteme vladanja jedne partije i nedemokratije, njihove zlocine i uskracivanje ljudskih sloboda.
Pa bastion demokratije USA ima dvopartijski sistem, sjaše murta da uzjaše kurta. :oops: Šta je nedemokratija de pojasni tako ti demokratije. :mrgreen:
Apsurdno je dovoditi u vezu americki sistem i jednopartijske komunisticke sisteme raznih oblika.
Drvosjeca iz Dejcica

#4829 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mohamad Sissoko wrote: Kakve to ima veze sa SFRJ i Titovim socijalizmom...?
Nisam ni ocekivao da pobornici takvih i slicnih sistema vide veze.
Jednopartijski i nedemokratski sistemi neminovno vode do onoga sto je osudjeno od Europe.[/quote]

Znaš šta je gore od jednopartijskog sistema? Kada imaš desetine i desetine političkih stranaka a nakaradan sistem pa je onda nebitno ko je na vlasti jer se ništa ne mijenja. Kod jednopartijskog sistema barem imaš neku nadu da će se nekad promijeniti. :oops:
VjecitiStudent

#4830 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by VjecitiStudent »

Mohamad Sissoko wrote:
Pa bastion demokratije USA ima dvopartijski sistem, sjaše murta da uzjaše kurta. :oops: Šta je nedemokratija de pojasni tako ti demokratije. :mrgreen:
Apsurdno je dovoditi u vezu americki sistem i jednopartijske komunisticke sisteme raznih oblika.
:lol: :lol: :lol:
To je ta nenadjebivost kiseljačkog obrazovanja.
Drvosjeca iz Dejcica

#4831 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Mohamad Sissoko wrote:
Dobro hoćemo li Engleski sistem onda? U čemu je razlika između sistema jedne partije i sistema dvije partije ako se koriste potpuno iste metode vladanja.
mg

#4832 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.

Ovdje se na vlast ide da se zaposli familija i nakrade za narednu deceniju.
oridjidji

#4833 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

Sad imamo 196 partija i odlicno nam je. :D
Fudo387

#4834 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Za ono doba 400KM je vrijedilo daleko više nego danas 400KM. Autoput nije građen jer za ondašnje uslove, vozila i ovi putevi su bili OK. današnji autoput su izgradili uglavnom SDP, da je bilo po SDA i ostalim načekali bi se još. Autoput nije mjerilo prosperiteta.
Pa da, kad je u pitanju plata onda je eeeeeeejjjjj 'naasss tiiii kol'ko je tada 400 maruna vrijedilo...
a kad im spomenes dug, 'taaaa ti je baaaa, sam' 20 milijardi bili duzni, a vid' danas...partizani i ekonomija :lol:

Ma ja ba, sta ce vam autoput... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4835 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Ma ya ba, 400 KM je isto i danas i prije 30 godina.
Fudo387

#4836 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Ma ya ba, 400 KM je isto i danas i prije 30 godina.
matere ti cajdras, jesi li ti stvarno toliki uvlakac i mimo foruma? :D
Mohamad Sissoko

#4837 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Dobro hoćemo li Engleski sistem onda? U čemu je razlika između sistema jedne partije i sistema dvije partije ako se koriste potpuno iste metode vladanja.
Ti ako ne vidis jasne razlike izmedju ta dva sistema i njihove rezultate u praksi ja ti tu nemam sta pricat. Ideoloska zasljepljenost je tu glavni problem.
nosara

#4838 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
Ako treba neko da ti zavuce, tu sam... :D
oridjidji

#4839 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

mg wrote:Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.

Ma ja nema, pa onda Dik Cejni ode u penziju sa 30 miliona dolara, nakon sto je napravio niz skandala sa korporacijom koju je vodio. Nema toga ni u Njemackoj samo nekome lakse napraviti software za kontrolu izduvnih gasova, nego srediti te auspuhe cestito. Isto tako nema toga ni u Italiji gdje Berlijev Finivest kazne za 700 miliona eura kazne jer su stimali sta su mogli sebi i td...

Ima dobar dokumentarac na temu Amerike i velikih kompanija i poreza, kako iste otvaraju kancelarije po ostrvima oko Amerike, kako bi izbjegli placanje poreza. Svugdje kriminala ima, samo su to drustva koji su nivo privrednog i bilo kojeg drugog kriminala digli na dosta veci nivo, gdje nije hit vijest kad nekoga uhvate zbog 20-tak grama trave u dzepu.
nosara

#4840 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

oridjidji wrote:
mg wrote:Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.

Ma ja nema, pa onda Dik Cejni ode u penziju sa 30 miliona dolara, nakon sto je napravio niz skandala sa korporacijom koju je vodio. Nema toga ni u Njemackoj samo nekome lakse napraviti software za kontrolu izduvnih gasova, nego srediti te auspuhe cestito. Isto tako nema toga ni u Italiji gdje Berlijev Finivest kazne za 700 miliona eura kazne jer su stimali sta su mogli sebi i td...

Ima dobar dokumentarac na temu Amerike i velikih kompanija i poreza, kako iste otvaraju kancelarije po ostrvima oko Amerike, kako bi izbjegli placanje poreza. Svugdje kriminala ima, samo su to drustva koji su nivo privrednog i bilo kojeg drugog kriminala digli na dosta veci nivo, gdje nije hit vijest kad nekoga uhvate zbog 20-tak grama trave u dzepu.
I Kol je osudjen zbog pljacke...

Demokratija je sinonim za pljacku, nebitno je koja je drzava... Samo otimacina...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4841 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
U cajdrasu su Hrvati :roll:
Mohamad Sissoko

#4842 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Fudo387 wrote:

Za ono doba 400KM je vrijedilo daleko više nego danas 400KM. Autoput nije građen jer za ondašnje uslove, vozila i ovi putevi su bili OK. današnji autoput su izgradili uglavnom SDP, da je bilo po SDA i ostalim načekali bi se još. Autoput nije mjerilo prosperiteta.
Pa da, kad je u pitanju plata onda je eeeeeeejjjjj 'naasss tiiii kol'ko je tada 400 maruna vrijedilo...
a kad im spomenes dug, 'taaaa ti je baaaa, sam' 20 milijardi bili duzni, a vid' danas...partizani i ekonomija :lol:

Ma ja ba, sta ce vam autoput... :lol:
To je ocit primjer "drugovi i ekonomija".
Ili kad pocnu o broju zaposlenih u firmi, nije bitna efikasnost i produktivost bitno je da ih je sto vise pa kad grohne sistem pitaju se "pa kako drugovi?" :mrgreen:
Ja bih to podveo po ekonomsku novinu samoupravnog sistema zvanu "nek se kotrlja".
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4843 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

Joj Fudo de malo se preseli u Kanadu tamo šume koliko hoćeš pa pilaj, da malo sjašiš sa nas na forumu.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4844 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Image
Fudo387

#4845 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
Fudo387 wrote:
Ako treba neko da ti zavuce, tu sam... :D
ako me zasvrbe jaja, javicu ti kad i kuda da me poceses :D

sidje druze Bosko, kako revolucija danas? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4846 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Mohamad Sissoko wrote:
Ti ako ne vidis jasne razlike izmedju ta dva sistema i njihove rezultate u praksi ja ti tu nemam sta pricat. Ideoloska zasljepljenost je tu glavni problem.
Nisam ideološki slijep možeš to vidjeti po mojim postovima još od 2004. godine.

Vidim recimo sljedeće:

Goli otok=Gvantanamo, Abu Ghraib...etc.
UDBA=NSA (iste metode samo drugo pakovanje i drugi ideološki okvir)
Inflacija=svjetska kriza, smrt milona ljudi širom svijeta zbog širenja "demokratije" i nametanja sistema vrijednosti koji nije kompatibilan sa ostatkom svijeta

Ima još toga dosta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4847 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:

Vazi ponijecu mikroskop.
Dozer

#4848 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Mohamad Sissoko wrote:
Dozer wrote: Sta je to, kontretno, danas drugacije nego onda?
Hajd, da cujemo/vidimo, ali samo konkretno.

Najlakse je ispaliti nebulozu, podvesti je pod neki naziv, i reci "svi su to osudili"... Sta su to TACNO svi osudili, a sto se identicno, pa cak i gore, ne radi i danas sirom svijeta?
Osudili su totalirarne sisteme i sisteme slicne njima, sisteme vladanja jedne partije i nedemokratije, njihove zlocine i uskracivanje ljudskih sloboda.
A danasnji sistemi nisu nimalo totalitarni, ne vlada vecinski jedna partija (zanemari nakaradu od BiH), nema zlocina, imamo pune ljudske slobode, demokratija rules...?
HA-HA-HA...
Jos mi samo reci - na kojoj planeti ti zivis?
Fudo387

#4849 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:

Vazi ponijecu mikroskop.
:lol:

Ok, kad si vec navalio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4850 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Na planeti Wikipedija i njenom satelitu KopiPejstus.
Post Reply