Nažalost i ja mogu da potvrdim da je taj signal 3G kod BHTelekoma slab. Kad su bili oni skokovi u Mostaru kad su 3 voza krenula iz Sa za Mo i meni je bilo prvi put da se vozim tim talgo vozom i nisam ni znao da ima u vozu wi-fi i ja se nakacim ali totalno slabo valjda sto se toliki narod nakacio, vecinom bila omladina i svi su u rukama imali smartphon. Ja se vratim na svoj 3G ali do Hadžica je bilo sve ok a poslije skroz slabo. Ide mi u glavu da nema signala u tunelima a ima ih puno ali na vecini trase voza mije bilo signala. Nema veze, gledao sam prirodu i uživao u vožnji ali sam se razocarao da je i u gradu Mostaru signal slab, pogotovo na zapadnom dijelu. Dole ispod mosta u publici sam bio i snimio jedan skok, video od 7 8 sekundi i to sam stavio na fb ali se ucitavalo punih 20 minuta. Da naglasim da mi je net bio po punoj brzini a ne ona bijedna 64 kbps. Slab signal neta mi je pokvario to putovanjeavaks wrote:Mtel ti ima bolji 3G signal u Sarajevu nego BHT![]()
Dalje ne moramo o pokrivenosti
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
bumerangss
#4826 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
dugonja
#4827 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ti našo meni pametovat koji imam dual sim mob i jedna je GOfree na mtelu dakle a druga na bht i svugdje gdje se krećem bht govnari znaju spast na gprs!!! dok je mtel uvjek postojan na 3GTESLA_EDISON wrote:Šta će ti 5 GB kad na 95% teritorije ne možeš koristiti 3G mrežu?dugonja wrote:"odavno" nije 5 mjeseci, od kada je nova ultra i ta ponuda
onda nije isto 15 i 11,7 KM
a bht daje samo 24 sata flat poslije potrošenih 5 giga i to na 64 kbps
bolja pokrivenost je šuplja priča koju više nikome ne možete prodat
Napisao sam da, ukoliko ovo ostane stalna ponuda, očekivati je reakciju BHT-a. Kvalitet i pogodnosti su definitivno na strani BHT-a pogotovo u FBIH koja nije pokrivena ni 2% mtel-ovom 3G mrežom.
takođe na drugom mobu koristim haloo na eri i uvjek ima 3G
dakle bht ušlje najgore
pa šuplju prosipaj nekom drugom
- diablobih
#4828 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Opet prica o pokrivenosti, imas svugdje 3G signal i na Mtelu i na BHtelecomu, samo je sada vazno ko je najjeftiniji, a to je ocigledno Mtel.
-
Cupko_
#4829 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja te molim i upozoravam da ne izvrćeš moje riječi i ne izmišljaš stvari!avaks wrote:Od Ere se ne nadaj sigurno, eto imamo i njihovog uposlenika na ovo temi koji se izjasnio oko toga. Zašto bi oni ponudili nešto što nama nije potrebno (ipak su "stručnjaci" izračunali da je njihova ponuda uber) a ni ostali nemaju ništa konkretno.dugonja wrote: nadajmo se daljoj utrci i odgovoru i snižavanju cijena druga dva banditska telekom operatera, bht i ere
A evo Mtel me iznenadi, ovo je fakat solidna ponuda, ne znam zašto tako nešto ne ubace u postpaid pakete
Eto jedino se nadati da će BHT onda nešto izbaciti da im konkuriše...
Kao prvo, ja se do sada uopće nisam izjasnio oko prepaida, bar ne u posljednje vrijeme, tako da nemoj da lažeš i obmanjuješ druge forumaše!
Druga stvar, nigdje i nikada nisam rekao "zašto bi se ponudilo nešto što NIJE POTREBNO" i nikada nisam rekao da su "stručnjaci izračunali da je ponuda HT Eroneta uber". Tri laži si naveo u jednom postu i sve 3 se odnose na mene tako da moram reagovat i zamolit te da od sad, ukoliko me već spominješ i ukoliko ćeš se zakačit za mene - ili me citiraj ili prenesi istinito ono što sam ja napisao.
Ovako izgledaš kao neka baka/nena u selu koja ide kod komšinice i laže joj šta je druga rekla o njoj, ne bi li ih zavadila.
Hvala Bogu da smo na forumu pa se svako može vratiti par stranica unazad ili otići na drugu temu i pročitati tačno šta sam ja napisao.
Vezano za ovu ponudu m:tel-a, ponuda je stvarno dobra i nadam se da će ubrzo dobiti konkurentan odgovor na tržištu jer je to ono što će svima dobro doći.
-
dugonja
#4830 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i to drastično, pokopo je bhtelekom koji daje pišljivu gigu za 10 KM na ultri, doskora bilo 13 KM, glavni razlog zbog čega sam sa ušlja prenio ultra broj na drugog operatera ptije 2 godine, ocu svom nek prodaju gigu za 13 KMdiablobih wrote:Opet prica o pokrivenosti, imas svugdje 3G signal i na Mtelu i na BHtelecomu, samo je sada vazno ko je najjeftiniji, a to je ocigledno Mtel.
- Tesla Edison
#4831 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Telekom daje 5 za 15 a vjerujem da će uskoro i 10 za 15 ili 5 za 10. Kako god m.tel ne može prići telekomu ni po pokrivenosti, ni po kvaliteti a ni po pogodnostimadugonja wrote:i to drastično, pokopo je bhtelekom koji daje pišljivu gigu za 10 KM na ultri, doskora bilo 13 KM, glavni razlog zbog čega sam sa ušlja prenio ultra broj na drugog operatera ptije 2 godine, ocu svom nek prodaju gigu za 13 KMdiablobih wrote:Opet prica o pokrivenosti, imas svugdje 3G signal i na Mtelu i na BHtelecomu, samo je sada vazno ko je najjeftiniji, a to je ocigledno Mtel.
- diablobih
#4832 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Korisnicima je realno mrsko se prebacivati, meni prvom, jer eto morao bih traziti code za otkljucavanje mreza, pa onda uzimati karticu itd. Vise korisnika ima BHT, jer su ljudi poslije rata svi bili na BHTu, i tu su i ostali mnogi radi navike ili nekih drugih razloga, ala kvazi patriotizam.
-
dugonja
#4833 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kakav kod ??
samo ti treba certifikat koji si dobio kad si kupio SIM, a ako si izgubio tražiš od bht da ti ga ponovo izda
taj certifikat predaš uz zahthjev o prenosu broja kod novog operatera kod kojeg hoćeš da pređes i sve bude završeno za 3-4 dana
oni ti pošalju i novu karticu !!!
ovim si pokazo da pojma nemas
čak ako ćeš spram nacionalne strukture imaju manji broj jer je 48-49 Bošnjaka u BH a oni imaju 45% korisnika
samo ti treba certifikat koji si dobio kad si kupio SIM, a ako si izgubio tražiš od bht da ti ga ponovo izda
taj certifikat predaš uz zahthjev o prenosu broja kod novog operatera kod kojeg hoćeš da pređes i sve bude završeno za 3-4 dana
oni ti pošalju i novu karticu !!!
više korisnika ima jer federacija ima više stanovnika i od tog broja je opet 85% Bošnjaka i to je JEDINI razlog većeg broja korisnika na bhtelekomu a ne bilo kakav kvalitet, bilo čegaTESLA_EDISON wrote:Telekom daje 5 za 15 a vjerujem da će uskoro i 10 za 15 ili 5 za 10. Kako god m.tel ne može prići telekomu ni po pokrivenosti, ni po kvaliteti a ni po pogodnostimadugonja wrote:i to drastično, pokopo je bhtelekom koji daje pišljivu gigu za 10 KM na ultri, doskora bilo 13 KM, glavni razlog zbog čega sam sa ušlja prenio ultra broj na drugog operatera ptije 2 godine, ocu svom nek prodaju gigu za 13 KMdiablobih wrote:Opet prica o pokrivenosti, imas svugdje 3G signal i na Mtelu i na BHtelecomu, samo je sada vazno ko je najjeftiniji, a to je ocigledno Mtel.. Crknite od muke ali istina je neumoljiva a broj korisnika to potvrđuje
ovim si pokazo da pojma nemas
čak ako ćeš spram nacionalne strukture imaju manji broj jer je 48-49 Bošnjaka u BH a oni imaju 45% korisnika
- avaks
#4834 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ohladi ljudino, niti sam spominjao Eronet (a niti iko od kolega jer je riječ o Mtel i GoFree) prepaid niti je bitan u ovoj priči jer im je ubjedljivo najlošija ponuda.Cupko_ wrote: Ja te molim i upozoravam da ne izvrćeš moje riječi i ne izmišljaš stvari!
Kao prvo, ja se do sada uopće nisam izjasnio oko prepaida, bar ne u posljednje vrijeme, tako da nemoj da lažeš i obmanjuješ druge forumaše!
Druga stvar, nigdje i nikada nisam rekao "zašto bi se ponudilo nešto što NIJE POTREBNO" i nikada nisam rekao da su "stručnjaci izračunali da je ponuda HT Eroneta uber". Tri laži si naveo u jednom postu i sve 3 se odnose na mene tako da moram reagovat i zamolit te da od sad, ukoliko me već spominješ i ukoliko ćeš se zakačit za mene - ili me citiraj ili prenesi istinito ono što sam ja napisao.
Ovako izgledaš kao neka baka/nena u selu koja ide kod komšinice i laže joj šta je druga rekla o njoj, ne bi li ih zavadila.
Hvala Bogu da smo na forumu pa se svako može vratiti par stranica unazad ili otići na drugu temu i pročitati tačno šta sam ja napisao.
Vezano za ovu ponudu m:tel-a, ponuda je stvarno dobra i nadam se da će ubrzo dobiti konkurentan odgovor na tržištu jer je to ono što će svima dobro doći.
Nikog ja ne obmanjujem i ne lažem i pazi i ti malo šta pričaš. Počeo si da sramotiš svoju firmu javno i evo ja te upozoravam da tako samo praviš negativnu reklamu.
A ja kao korisnik Eronet usluga, ja od kojeg ti primaš plaću, imam apsolutno i puno pravo da komentarišem vaše uluge, cijene kao i rad osoblja a evo ti već počinješ da vrijeđaš i prozivaš tako da ohladiš malo. Ustvari uopšte me ne citiraj i ne spominji.
Svako može par stranica unazad da ode i da vidi da sam te činjenično s dokazima spustio na zemlju par puta pa se sad kao neka nena ljutiš ovdje i pokušavaš da isprovociraš nešto
Reci nadležnima da i BHT i Mtel ima bolje ponude što se tiče neta i tako ćeš nama korisnicima biti od koristi
5GB za 11,70KM nije mala stvar u ovim torovima
Lijep pozdrav i živ ti meni bio.
-
ing-ecc
#4835 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zar nije 6 GB na mNet paketu 11,70 KM?
- avaks
#4836 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A ovo su normalne kartice ako sam dobro upratio ne samo internet.
Tako da mNet otpada tu...
Tako da mNet otpada tu...
-
dugonja
#4837 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
to je samo data SIM i.moraš bit vezan ugovorom 24 mjesecaing-ecc wrote:Zar nije 6 GB na mNet paketu 11,70 KM?
dakle truba
mTel vas je pokopao, sa 1 GB za 10 KM pokrit se ušima
-
ing-ecc
#4838 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne vidim zasto @bumerangs ne bi potpisao i na 24 i na 48 mj. i uzeo karticu sa mobilnim internetom za 11,70 KM mjesecno
Covjek bas to zeli
Covjek bas to zeli
-
mirza_15
#4839 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BH Telecom vec ima na trzistu isti iznos GB za 15 KM. M:tel je ovo tek izbacio. I ovako mislim da je bht isplativiji pogotovo u FBiH. M:tel je jednostavno puno losiji sa pokrivenoscu i to je suha cinjenica bez obzira koliko je ko pokusao omalovaziti. 3.30 km vise ali da imam net i kada izadjem iz grada. Tada mi je potrebniji nego u gradu.
-
dugonja
#4840 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i dalje telekomci prde o "boljoj" pokrivenosti
a ja govorim da bht ušlje kod mene spadnu na gprs !!!!
mtel i ero nikad
koristim sve tri kartice !!!!
a ja govorim da bht ušlje kod mene spadnu na gprs !!!!
mtel i ero nikad
koristim sve tri kartice !!!!
-
mirza_15
#4841 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote:
Trenutna lokacija. m:tel truba. Eronet se popravio. Prije pola godine i oni su imali samo gsm
Pisano 04.08. na ovoj temi. I more drugih koji su to isto potvrdili.
Nego jesi li ti uopste komentarisao ovu ponudu bht-a dok se nije pojavila ova m:telova?
-
mirza_15
#4842 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
29.08. Na ovoj temi. Nema znaci signala nikako!mirza_15 wrote:
Istocna Bosna. Nema signala eroneta nikako
-
dugonja
#4843 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
garant Boračko jezero o kojem si prdiio non stop
koga boli kurac za tom vukojebinom
grad Tuzla NA SVIM MJESTIMA PO GRADU po kojima se krećem signal bht ušlja gubi 3G a zna spast i na GPRS !!! pretpostavljam da je problem preopterećenosti mreže o čemu vi ne kontate, nego samo o broju i rasporedu stanica
mtel i eronet konstantan dobar 3G signal svugdje
dakle drugi grad po veličini u federaciji nema dobar signal u samom gradu !!!
i o čemu ti dalje bolan treba da pričaš
pokrit se ušima
koga boli kurac za tom vukojebinom
grad Tuzla NA SVIM MJESTIMA PO GRADU po kojima se krećem signal bht ušlja gubi 3G a zna spast i na GPRS !!! pretpostavljam da je problem preopterećenosti mreže o čemu vi ne kontate, nego samo o broju i rasporedu stanica
mtel i eronet konstantan dobar 3G signal svugdje
dakle drugi grad po veličini u federaciji nema dobar signal u samom gradu !!!
i o čemu ti dalje bolan treba da pričaš
pokrit se ušima
-
mirza_15
#4844 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ni jedno ni drugo nije boracko. Jedno je 10 KM od Jajca (m:tel nema 3g), a drugo je istocna bosna (nema eroneta nikako
)
-
dugonja
#4845 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
halooo
drugi grad po veličini u federaciji i treći u BH sa 120 000 stanovnika ima loš signal bht ušlja po čitavom gradu
jebale te vukojebine
iz stana gledam zgradu bhtelekoma na oko 800 m i na zgradi toranj sa antenama
a u stanu gprs signal sunce te jebalo ili moram hodat po stanu da eventualno ufatim 3G
drugi grad po veličini u federaciji i treći u BH sa 120 000 stanovnika ima loš signal bht ušlja po čitavom gradu
jebale te vukojebine
a u stanu gprs signal sunce te jebalo ili moram hodat po stanu da eventualno ufatim 3G
- kloniran
#4846 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije tacno, nema na potezu ustipraca-visegrad, ostalo ima 3g bar ovo sto sam ja koristiomirza_15 wrote:Ni jedno ni drugo nije boracko. Jedno je 10 KM od Jajca (m:tel nema 3g), a drugo je istocna bosna (nema eroneta nikako)
-
ing-ecc
#4847 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
:E to ti je zbog interferencijedugonja wrote:halooo
jebale te vukojebine
-
dugonja
#4848 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
haloo isti slučaj, isti kurac i u zapadnom dijelu grada gdje imam kuću i u centru grada gdje radiming-ecc wrote::E to ti je zbog interferencijedugonja wrote:halooo
jebale te vukojebine
a u stanu gprs signal sunce te jebalo ili moram hodat po stanu da eventualno ufatim 3Gzato imas los signal ili ga nemas nikako
dakle 3 mjesta gdje najvise boravim i signal ko karina
-
mirza_15
#4849 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovo je dio od usca Lima u Drinu prema Rudom. I ne znam sta nije tacno ako si potvrdio ono sto sam ja napisao?kloniran wrote:nije tacno, nema na potezu ustipraca-visegrad, ostalo ima 3g bar ovo sto sam ja koristiomirza_15 wrote:Ni jedno ni drugo nije boracko. Jedno je 10 KM od Jajca (m:tel nema 3g), a drugo je istocna bosna (nema eroneta nikako)
- kloniran
#4850 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa nije citava istocna bosna relacija ustipraca rudomirza_15 wrote:Ovo je dio od usca Lima u Drinu prema Rudom. I ne znam sta nije tacno ako si potvrdio ono sto sam ja napisao?kloniran wrote:nije tacno, nema na potezu ustipraca-visegrad, ostalo ima 3g bar ovo sto sam ja koristiomirza_15 wrote:Ni jedno ni drugo nije boracko. Jedno je 10 KM od Jajca (m:tel nema 3g), a drugo je istocna bosna (nema eroneta nikako)
jel se to ide na vikend kuci u sandzak