Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
irac300 wrote:
Ma nije to ništa specijalno komplikovano. Evo ovaj link što je @vicious postavio, sve je objašnjeno. Samo bih ti nadodao, da skineš android ARM verziju. Ono što te kopka u vezi memorije TV-a, potrebna je jer Elementum/Quasar skidaju torrent fajl, kao na klasičnom torrentu. Znači ako imaš slobodno prostora 8GB naravno da nećeš moći skinuti fajl od 10GB, nego vidiš na popisu koji ti fajl odgovara. Kada završiš sa gledanjem, i pritisneš stop, addon te automatski pita želiš li nastaviti download tj. seedati, ti odaberš ''ne'' i torrent se automatski briše iz memorije TV-a. Neće ti nikada zatrpati disk, da se ne plašiš toga. Uz takvu brzinu neta za tebe je ovo idealno, kvalitet slike da ne spominjem.
A za Redux, iskreno ne znam šta te zeza, ti izvori nemaju veze sa trzanjem i zamrzavanjem slike, nego samo traže izvore za stream. Tako da nisi imao tu šta zeznuti.
Hajde probaću ovo večeras, samo me zbunjivalo ovo što govorite za veličinu samog torrenta ali hajde valjda ću to skontati. Ja sam išao logikom da ako je veća kvaliteta torrenta da je i file veći, tipa ono hoću 1080 film, on je lupam 10gb...
Hajde zapetljao sam se više ni ja sebe ne kontam, probam ovo večeras dok otpremim ženu na spavanje pa ću javiti kako je prošlo.
Hvala puno
Ma ne brini ništa, Elementum po defaultu koristi RAM da privremeno skida dijelove torrenta dok gledaš film, dakle na kraju nije ni bitno koliko imaš prostora na uređaju. Samo eto provjeri za svaki slučaj u postavkama.
By default, Elementum will use the device’s RAM to temporarily download fragments of the file while streaming. If you want to keep files on the hard drive you can change the storage method and many more options using the add-on’s settings. Go to the Home Screen, highlight the Add-ons tab, open the Context Menu on Elementum and select Settings. (Use C on the keyboard, Menu Key on the remote, long-press on touch devices or right-click with the mouse to open the Context Menu).
Evo pisao je i @moke_31 već o tome:
moke_31 wrote:
Ljudi zašto se ne kanite quasara, ne dobija više update i njegov nastavak je elementum koji ima više opcija i puno je bolji.
U suštini isti addon samo se drugačije zove
Nema potrebe za peglanje sa quasarom.
Plus ako imate malo prostora na boxu ili TV-u, elementum ima opciju da ne snimate cijeli film na memoriju boxa nego samo segmente kako gledate film, što daje mogućnost gledanja filmova od 10, 15 ili 20 giga, naravno pod uslovom da ima dovoljno dobrih seedera za dati torrent i da vam je internet sa downloadom bar od 2mbs.
shalla wrote:Ja sam išao logikom da ako je veća kvaliteta torrenta da je i file veći, tipa ono hoću 1080 film, on je lupam 10gb...
Ovih filmova u FHD imaš već od 1,5 GB samo što ne bude zvuk u 5.1, ali ipak opet bude dobar. Ja obično biram ove između 3 i 5 GB zbog ograničenog prostora na TV-u i zadovoljan sam.
shalla wrote:Jebete me ba
Za elementum trebam skinuti ovaj file a skinuću ga na qrtz
Imas browser na tv-u? Idi preko njega na ovu stranicu gdje je Elementum i skini fajl. Bit ce ti u download folderu. Poslije iz Kodija ides u install from zip file i nadjes storage/download i instaliras skinuti fajl.
Ili jednostavno uradiš k'o što ti je irac već napisao iznad. Ako ne radi jedan link, probaj s drugim. Rijetko kad imam problem sa linkovima, većinom svi rade odlično, pogotovo za nove epizode i filmove.
Inače, nema veze što imaš brz internet ako si naletio na neki loš link sa sporom konekcijom i malom propusnošću štopat će na sve strane.
Nekada je bio najbolji onaj turski DIZZY, ali odavno ga nema ...
Imas browser na tv-u? Idi preko njega na ovu stranicu gdje je Elementum i skini fajl. Bit ce ti u download folderu. Poslije iz Kodija ides u install from zip file i nadjes storage/download i instaliras skinuti fajl.
Neće brate, idem, file cannot be opened. Jesam duduk ali nisam toliki...
Neće brate, idem, file cannot be opened. Jesam duduk ali nisam toliki...
Možeš li biti malo precizniji? Je l' kada skineš, pa iz Kodija ti izbacuje tu grešku, ili ne možeš da downloaduješ? Ja sam to radio preko android boksa, i nema nikakvih problema. Pošto ti je android tv, znači procedura je identična. Ne štedi detalje ako želiš da ti se pomogne, jer ovako, možemo do sabaha. U krajnjem slučaju, otiđi kod nekog ko ima računar, pa skini i prebaci na USB stik, pa s njega instaliraj.
Evo izgleda da sam naštimao sve, skidam neki film da probam kako i šta.
E jedino mi nije jasno, kada sam birao path, između ostalog mi je ponudio usb koji imam (koristim ga za snimanje sa tv-a, pretežno malcu crtane haha) i ono što me iznenadilo, kao "external storage" mi je otvorio storage sa mobitela, vidim po folderima (dcim, movies, blabla)
Mislim, svakako ću odabrati ovaj usb jer imam slobodnih 47gb na njemu ali otkud mobitel kao external storage?
shalla wrote:Evo izgleda da sam naštimao sve, skidam neki film da probam kako i šta.
E jedino mi nije jasno, kada sam birao path, između ostalog mi je ponudio usb koji imam (koristim ga za snimanje sa tv-a, pretežno malcu crtane haha) i ono što me iznenadilo, kao "external storage" mi je otvorio storage sa mobitela, vidim po folderima (dcim, movies, blabla)
Mislim, svakako ću odabrati ovaj usb jer imam slobodnih 47gb na njemu ali otkud mobitel kao external storage?
Ja mislim da ti je to ustvari interna memorija tv-a, a u elementumu je iz ko zna kojeg razloga nazvana external storage. Struktura foldera je ista kao na telefonu posto je android, pa ima i dcim itd.
Ali to ti svakako nije ni bitno (ako ne misliš downloadovati filmove), važno je da ostaviš gore Use memory za streaming i vozi.
shalla wrote:Evo izgleda da sam naštimao sve, skidam neki film da probam kako i šta.
Ja mislim da ti je to ustvari interna memorija tv-a, a u elementumu je iz ko zna kojeg razloga nazvana external storage. Struktura foldera je ista kao na telefonu posto je android, pa ima i dcim itd.
Ali to ti svakako nije ni bitno (ako ne misliš downloadovati filmove), važno je da ostaviš gore Use memory za streaming i vozi.
Dobro si, i ja sam to skontao. Nego, ipak se vratih na Exodus Redux
Koji god sam torrent probao, nije ga pokrenuo. Prvo što mi je dugo skidao, hajde ok to je vjerovatno zbog seedera ali i kad skine neće da ga pokrene, ništa se ne dešava i vidim gore izlazi poruka Elementum has crashed. Restartam KODI, odradim sve ponovo, opet downloada torrent i opet neće, ma odjebaus, glup sam za ovo, kao što sam i pretpostavljao. Skinem Redux sinoć, ok je radio, valjda će potrajati hajde
Dobro si, i ja sam to skontao. Nego, ipak se vratih na Exodus Redux
Koji god sam torrent probao, nije ga pokrenuo. Prvo što mi je dugo skidao, hajde ok to je vjerovatno zbog seedera ali i kad skine neće da ga pokrene, ništa se ne dešava i vidim gore izlazi poruka Elementum has crashed. Restartam KODI, odradim sve ponovo, opet downloada torrent i opet neće, ma odjebaus, glup sam za ovo, kao što sam i pretpostavljao. Skinem Redux sinoć, ok je radio, valjda će potrajati hajde
Hvala vama svima na pomoći
E svašta. Je li ti normalno instalirao Elementum i onaj Burst?