Bilo koji tržni centar ili benzinska pumpa na kojoj ima ono automatsko sušilo za rukeAhmetShabo wrote:Gdje se kod nas moze kupiti onaj kompresovani zrak za ciscenje prasine sa komponenti?
I ako nema nigdje, cime vi cistite prasinu?
Znam da je usisavac jako los izbor po tom pitanju.
Moze li fen posluziti?
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- Averus
#4826 Re: PC gamerske konfiguracije
- BaDa
#4827 Re: PC gamerske konfiguracije
ja sam koristio veliki kompresor za puhanje gumaAverus wrote:Bilo koji tržni centar ili benzinska pumpa na kojoj ima ono automatsko sušilo za rukeAhmetShabo wrote:Gdje se kod nas moze kupiti onaj kompresovani zrak za ciscenje prasine sa komponenti?
I ako nema nigdje, cime vi cistite prasinu?
Znam da je usisavac jako los izbor po tom pitanju.
Moze li fen posluziti?
- typeOnegative
#4828 Re: PC gamerske konfiguracije
Za čišćenje koristim onu kao el. pumpu malu za dusek za plažu, ima i crijevo na sebi i radi kao kompresor bas, nije prejako i nema bojazni da će otkinuti nešto haha. Po meni najbolje rješenje. Ima u fisu ja mislim kupit 
- Averus
#4829 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja ga ni ne čistim... Ja to malo provjetrim samo
A sad ozbiljno: Čini mi se da sam vidio to u FIS-u
Pošto me nije bilo od Petka, jel' mi napisao onaj kolega budžet i tako to, da mu pomognem pri kupovini? (da se ne vraćam sad stranice nazad)
Pošto me nije bilo od Petka, jel' mi napisao onaj kolega budžet i tako to, da mu pomognem pri kupovini? (da se ne vraćam sad stranice nazad)
- SmoLe
#4830 Re: PC gamerske konfiguracije
pozz, kakav se moze 'gejmerski' PC moze uzeti za nekih 350km?
jel moze ovako nesto:
-procesor i3 pa nadalje
-ram 6 ili vise
-graficka 1gb ili vise
i kakvi su ovi monitori po piku za 60,70km od 19,20 incha, posto zadnji put sam koristio PC prije nekih 8 godina
jel moze ovako nesto:
-procesor i3 pa nadalje
-ram 6 ili vise
-graficka 1gb ili vise
i kakvi su ovi monitori po piku za 60,70km od 19,20 incha, posto zadnji put sam koristio PC prije nekih 8 godina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4831 Re: PC gamerske konfiguracije
može ako ćeš igrati majnsvipera.

- Raigor Stonehoof
#4832 Re: PC gamerske konfiguracije
pozz, kakav se moze 'trkaci' ferrari uzeti za 5000 KM?Chmoljo wrote:može ako ćeš igrati majnsvipera.
jel moze ovako nesto:
-motor 6.0 (stavicu plin) pa nadalje
-od 0 do 100 za 4 sekunde ili brze
-aluminijska felga 1 ili vise
i kakve su ove rore po piku za 60,70km od 1-2 sulunara, posto zadnji put sam vozio auto prije nekih 8 godina
halali SmoLe morao sam
- avaks
#4833 Re: PC gamerske konfiguracije
Monitori su za te novce ok, polovni naravno pa ti niko ne garantuje a što se računara tiče, možeš uzeti neki uredski Dell ili HP, i3 ili i5 starijih generacija sa 8GB rama i da ti služi za multimediu (gaming zaboravi za te novce).SmoLe wrote:pozz, kakav se moze 'gejmerski' PC moze uzeti za nekih 350km?
jel moze ovako nesto:
-procesor i3 pa nadalje
-ram 6 ili vise
-graficka 1gb ili vise
Jedina opcija za igranje ti je da kupiš negu grafiku kasnije ali valja ti dati o5 još toliko novaca, barem neka GTX 750 ili 1050, eventualno RX 460ka s tim da se može upakovati u kućište
- skafiskafsnjak
#4834 Re: PC gamerske konfiguracije
Da nije mislio na "gaymerski" 
-
azdralovic
#4835 Re: PC gamerske konfiguracije
ona pumpa sto sad dolazi u autima umjesto rezervne gume... nema nista bolje na dunjalukuAverus wrote:Ja ga ni ne čistim... Ja to malo provjetrim samo![]()
-
DonieBrasco
#4836 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja imam fen za kosu koji moze da puse topal i hladan zrak i ima dvije brzine snage slabiju/jacu, prebacim ga na hladan iznesem kuciste na baklon ispusem ga momacki.typeOnegative wrote:Za čišćenje koristim onu kao el. pumpu malu za dusek za plažu, ima i crijevo na sebi i radi kao kompresor bas, nije prejako i nema bojazni da će otkinuti nešto haha. Po meni najbolje rješenje. Ima u fisu ja mislim kupit
- spree
#4837 Re: PC gamerske konfiguracije
ma unistite grijace na fenu i eto puhalice 
-
vozackii
#4838 Re: PC gamerske konfiguracije
Eh hajde moze li neko da otkloni ovaj "kvar"
Dok je PC na "loadu" igra se igrica ili nesta zahtjevno radi PC radi normalno. Cim je PC otvoren jedan tab chroma il je na idle sve monitor se ugasi a unutar kucista sve radi tj. cuju se kuleri, kao i lampica na tastaturi. Ne desava se ovo momentalno cim je na idle nego nakon nekog vremena.
Znaci simptom je isto kao da ovaj VGA kabal iskljucis nestane slike i monitor kao da je ugasen ali ne izbacuje ono da fali signal kao kad je samo u struju ukljucen.
Promjenio VGA kabal, orginalni driveri update 2x rx460, antivirus odradio svoje, iskljucio ono power managment.
Prijedlozi?
i nemoguce ga je pokrenuti ponovo osim cupanjem napojne iz struje
Dok je PC na "loadu" igra se igrica ili nesta zahtjevno radi PC radi normalno. Cim je PC otvoren jedan tab chroma il je na idle sve monitor se ugasi a unutar kucista sve radi tj. cuju se kuleri, kao i lampica na tastaturi. Ne desava se ovo momentalno cim je na idle nego nakon nekog vremena.
Znaci simptom je isto kao da ovaj VGA kabal iskljucis nestane slike i monitor kao da je ugasen ali ne izbacuje ono da fali signal kao kad je samo u struju ukljucen.
Promjenio VGA kabal, orginalni driveri update 2x rx460, antivirus odradio svoje, iskljucio ono power managment.
Prijedlozi?
- ferratilis
#4839 Re: PC gamerske konfiguracije
Nesto na sto do skoro nisam obracao paznju je da kad se usisivacem cisti racunar, treba rukom drzati ventilator da se ne okrece, inace se moze shebati rotor ili sta vec. Boktepito koliko sam dosad ventilatora tako unistio
Sreca pa je to jeftina roba 
- BaDa
#4840 Re: PC gamerske konfiguracije
ja sam davno nekad imao taj problem i pomoglo mi je izvadio graficku ispuho prazinu i konektore dobro ocistio i ispuhao tako je opet radilo bez problemavozackii wrote:Eh hajde moze li neko da otkloni ovaj "kvar"
Prijedlozi?
- jasko_ba
#4841 Re: PC gamerske konfiguracije
Da li vrijedi ovih para? Doduse, volio bih da ima 16 gb rama, koliko bi tad izaslo? Ima li neko preporuku na ovaj fazon?

-
Bosh_Pumpa
#4842 Re: PC gamerske konfiguracije
Kakva je to GTX 1050TOC
Valjda 1050ti ide
Valjda 1050ti ide
- SanskiBiser
#4843 Re: PC gamerske konfiguracije
valjda Typo, misle GTX 1050TI OC modelBosh_Pumpa wrote:Kakva je to GTX 1050TOC
Valjda 1050ti ide
- Maharadza
#4844 Re: PC gamerske konfiguracije
Ako je isključivo za gaming, onda bolje ići na slabiji CPU a jači GPU, npr ovako nešto:jasko_ba wrote:Da li vrijedi ovih para? Doduse, volio bih da ima 16 gb rama, koliko bi tad izaslo? Ima li neko preporuku na ovaj fazon?
http://www.olx.ba/artikal/22897329/inte ... s-ddr4-v2/
NE mora sada tačno ovaj biti ali ponavljam; ako će se najviše koristiti za gaming, onda GPU treba da bude najskuplja komponenta!
- avaks
#4845 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne kupovati preko pika, to su šverceri koji ne plaćaju radnike, 200% marže ne okidaju a državi ne uplaćuju PDV
Pravac Imtec jer za te novce dobiješ u pola lošiji računar

Pravac Imtec jer za te novce dobiješ u pola lošiji računar
- Raigor Stonehoof
#4846 Re: PC gamerske konfiguracije
al zato iza toga uplati 50$ americkom milioneru da ga jadnog podrzis, iako apsolutno identicnu stvar mozes igrati za dzaba 
- avaks
#4847 Re: PC gamerske konfiguracije
Spodržavam našu ekonomiju, šta se odma' pališ ko kutnjak
Ne mora eto preskupi Imtec, ima i Genelec, UniExpert ima i Plus, Winwin sve regulare plaćaju poreze, zarađuju nam plate i prave autoputeve a ti vidi sad
A na kraju krajeva zašti bi kupovao kada može ukrasti pa igrati džaba
Ne mora eto preskupi Imtec, ima i Genelec, UniExpert ima i Plus, Winwin sve regulare plaćaju poreze, zarađuju nam plate i prave autoputeve a ti vidi sad
- aditon
#4848 Re: PC gamerske konfiguracije
Mislim da problem nije hardware-ske prirode. Iako bi mogao grafiku istestirati pa da budeš 100% siguran. Ipak, probaj staviti neke druge drivere za grafičku, one koje si imao prije pojave problema. U konačnici, ako imaš vremena, odradi clean install sistema jer moguće da ti se zakotio kakav malware. Neka ti AV prečešlja i druge particije diska ako ih imaš. Čudni simptomi..vozackii wrote:Eh hajde moze li neko da otkloni ovaj "kvar"
Prijedlozi?
- Arslan_11
#4849 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne mora biti, ali može biti da je do napajanja. Cim nece da upali dok ne izvuces kabal iz napojne. Probaj sa 1 grafickom ili bez grafickih.aditon wrote:Mislim da problem nije hardware-ske prirode. Iako bi mogao grafiku istestirati pa da budeš 100% siguran. Ipak, probaj staviti neke druge drivere za grafičku, one koje si imao prije pojave problema. U konačnici, ako imaš vremena, odradi clean install sistema jer moguće da ti se zakotio kakav malware. Neka ti AV prečešlja i druge particije diska ako ih imaš. Čudni simptomi..vozackii wrote:Eh hajde moze li neko da otkloni ovaj "kvar"
Prijedlozi?
- Raigor Stonehoof
#4850 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne kazem ja kupuj u Imtecu, (nemam veze s njima, ono sto sam spominjao da sam gledao nabavne cijene bilo je u jednoj manjoj radnji). Bilo koja od tih sto si naveo je OK.avaks wrote:Spodržavam našu ekonomiju, šta se odma' pališ ko kutnjak![]()
U sustini u jednoj stvari si ti upravu, u drugoj ja, s tim sto je meni drazi domaci covjek od kojekakvih americkih milionera, a tebi obrnuto