Hakiz wrote:moonca wrote:U zub, cuj gdje ----

jel' muskarcima rade obrezivanje bez anestezije

Bio sma mali pa se ne sjećam detalja, ali sjećam se da meni jesu bez anestezije. Po starinski, u kući, ne znam da li je doktor radio ili brico
Ako je bila anestezija, bila je lokalna. Namažu rakijom, u stvari, to je bila dezinfekcija

Netacno - berber je koristio medicinscki alkohol i puder. Ja sam imao oko 5 god. i sjecam se fragmenata, festa, naroda, svi mi daju pare a ja hodam u nekoj vrsti spavacice. Fino mi objasnili sta ce biti, zamolili da ne placem, uveli u sobu, cuvali mi noge i ruke, i nazivo sjec.

Doduse tad se i nisam smijao. Sljedeci dan se iskrao iz kuce, sisao na Vrbas i po komsiluka nadiglo frku i paniku.
Hakiz wrote:hAZNADAR wrote:
Mladja si, nekada je bilo cool imati pamtale gdje su elementi istaknuti
Došli smo pameti od tada. Nismo žene pa da se maltretiramo zbog izgleda.
Cuo si za metroseksualce. Sto je naravno pretjerivanje. Ali maltretiranje oko izgleda je nuznost kad covjek nije vise mlad i uz to svako odijelo mu dobro stoji. Te osnovna licna higijena koja uzme dosta vremena, te cesalj, te trimaj dlacice iz nosa i uha, te brijanje, te kolonjska, te gel ili ulje za kosu, te sredi nokte, te pazljiv izbor garderobe koja te malo izvlaci u struku i nije nimalo jeftina, te provjeravaj dali cuhne sta i cipele da su ciste,.... i onda nabacim torbicu pederusu i sve to ne da neko kaze vid ga sto se sredio - vec da ne kaze vid ga sto se dzuturum zapustio. hbg