Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hAZNADAR

#4826 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

Hakiz wrote:
moonca wrote:U zub, cuj gdje ---- :shock: jel' muskarcima rade obrezivanje bez anestezije :?:
Bio sma mali pa se ne sjećam detalja, ali sjećam se da meni jesu bez anestezije. Po starinski, u kući, ne znam da li je doktor radio ili brico :)

Ako je bila anestezija, bila je lokalna. Namažu rakijom, u stvari, to je bila dezinfekcija :)
Netacno - berber je koristio medicinscki alkohol i puder. Ja sam imao oko 5 god. i sjecam se fragmenata, festa, naroda, svi mi daju pare a ja hodam u nekoj vrsti spavacice. Fino mi objasnili sta ce biti, zamolili da ne placem, uveli u sobu, cuvali mi noge i ruke, i nazivo sjec. :D Doduse tad se i nisam smijao. Sljedeci dan se iskrao iz kuce, sisao na Vrbas i po komsiluka nadiglo frku i paniku. :D

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:

Mladja si, nekada je bilo cool imati pamtale gdje su elementi istaknuti
Došli smo pameti od tada. Nismo žene pa da se maltretiramo zbog izgleda.
Cuo si za metroseksualce. Sto je naravno pretjerivanje. Ali maltretiranje oko izgleda je nuznost kad covjek nije vise mlad i uz to svako odijelo mu dobro stoji. Te osnovna licna higijena koja uzme dosta vremena, te cesalj, te trimaj dlacice iz nosa i uha, te brijanje, te kolonjska, te gel ili ulje za kosu, te sredi nokte, te pazljiv izbor garderobe koja te malo izvlaci u struku i nije nimalo jeftina, te provjeravaj dali cuhne sta i cipele da su ciste,.... i onda nabacim torbicu pederusu i sve to ne da neko kaze vid ga sto se sredio - vec da ne kaze vid ga sto se dzuturum zapustio. hbg
Fudo387

#4827 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Hakiz wrote:
moonca wrote:U zub, cuj gdje ---- :shock: jel' muskarcima rade obrezivanje bez anestezije :?:
Bio sma mali pa se ne sjećam detalja, ali sjećam se da meni jesu bez anestezije. Po starinski, u kući, ne znam da li je doktor radio ili brico :)

Ako je bila anestezija, bila je lokalna. Namažu rakijom, u stvari, to je bila dezinfekcija :)
Netacno - berber je koristio medicinscki alkohol i puder. Ja sam imao oko 5 god. i sjecam se fragmenata, festa, naroda, svi mi daju pare a ja hodam u nekoj vrsti spavacice. Fino mi objasnili sta ce biti, zamolili da ne placem, uveli u sobu, cuvali mi noge i ruke, i nazivo sjec. :D Doduse tad se i nisam smijao. Sljedeci dan se iskrao iz kuce, sisao na Vrbas i po komsiluka nadiglo frku i paniku. :D

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:

Cuo si za metroseksualce. Sto je naravno pretjerivanje. Ali maltretiranje oko izgleda je nuznost kad covjek nije vise mlad i uz to svako odijelo mu dobro stoji. Te osnovna licna higijena koja uzme dosta vremena, te cesalj, te trimaj dlacice iz nosa i uha, te brijanje, te kolonjska, te gel ili ulje za kosu, te sredi nokte, te pazljiv izbor garderobe koja te malo izvlaci u struku i nije nimalo jeftina, te provjeravaj dali cuhne sta i cipele da su ciste,.... i onda nabacim torbicu pederusu i sve to ne da neko kaze vid ga sto se sredio - vec da ne kaze vid ga sto se dzuturum zapustio. hbg
Sve more, al tu pederusu nemoj. To je vec pretjerivanje.
Hakiz

#4828 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hAZNADAR wrote:
Hakiz wrote:

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:

hAZNADAR wrote:Netacno...
Hej, nisam znao da si bio prisutan dok su me sunetili :lol:

Čuj čuo. Pa takav sam po cijelom tijelu. Ne znam samo jesam li više metro ili sam više seksualac.

Elem, ako ima muškarac koji će da bi istakao atribute patiti se u uskim hlačama, neka se pati.

A kvarcanje, gdje ćeš to propustiti, vidi mačka, uzor i idol:

Image

Nego, zaboravio si jednu stvar u tom sređivanju. Kada sve to uradiš, smotaš peškir za plažu pa ga spustiš niz nogu. Final touch.
moonca

#4829 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

:thumbup: :-D
hAZNADAR

#4830 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:
Ni slucajno,.. jedva docekao takav trend. Koliko samo dzepova treba za sve stvari koje nosis ljeti. :-) Pederusa ili bugreg - super stvar.

A koliko se sjecam uvijek je bio neki trend gdje su neki mislili da je pretjerivanje.

Kad sam pustao kosu - neki prozivali te femini, te vid ga ko curica,... kad sam se 80-tih glatko izbrijavao i furao kratku urednu kosu, rolka mantil i stiling ko Duran Duran, A-Ha,.. opet neki teneki dobacivali vid pedera hajmo ga razbit, ... danas svi nose torbice i opet neko kaae - pretjerivanje.
:roll:
Bloo
Globalna šefica

#4831 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

#pravdazacune
Fudo387

#4832 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Fudo387 wrote:
Ni slucajno,.. jedva docekao takav trend. Koliko samo dzepova treba za sve stvari koje nosis ljeti. :-) Pederusa ili bugreg - super stvar.

A koliko se sjecam uvijek je bio neki trend gdje su neki mislili da je pretjerivanje.

Kad sam pustao kosu - neki prozivali te femini, te vid ga ko curica,... kad sam se 80-tih glatko izbrijavao i furao kratku urednu kosu, rolka mantil i stiling ko Duran Duran, A-Ha,.. opet neki teneki dobacivali vid pedera hajmo ga razbit, ... danas svi nose torbice i opet neko kaae - pretjerivanje.
:roll:
Bio si mi ok lik, sad si mi sumLJiv. :D
annoy

#4833 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Apropo "manspreadinga"
Vozim se javnim prijevozom prakticki svaki dan preko 20 godina i bas nikad nisam primjetila navedeni fenomen, ako se netko i malo rasiri kad sjedne, skupi se kad ides sjest kraj njega. Znaci nikad nisam uopce ni pomislila da bi to sto neki muskarac mozda sjedi malo komotnije znacilo da uspostavlja nekakvu toboznju dominaciju. Nisam musko i nemam testise al nekako mi se cini da im nije bas ugodno sjedit sa skroz skupljenim nogama i vjerujem da ih automatski lagano rasire. Uglavnom nikad u visedecenijskom iskustvu voznje razlicitim vozilima javnog prijevoza nisam imala nikakvo neugodno iskustvo s necijim rasirenim nogama.
Al zato konstantno viđam situacije gdje osoba sjedne na jedno sjedalo a na drugo stavi svoju torbu ili nekakve vrecurine...a takvih ima i zenskih i muskih. I opcenito nekultura u vezi preglasnog pricanja, pustanja muzike na mobitel (hvala bogu pa ovog ima sve manje cini mi se), generalno nekultutnih ljudi ima svakakvih. To tzv "manspreading" cini mi se kao pridavanje paznje glupostima i nepotrebno demoniziranje muskaraca.
Ako se netko rasirio onda mu lijepo kazes da se pomakne, skupi noge, pokupi svoje prnje sa sjedala i slicno.
Ne znam, mozda je do mene, mozda sam suvise zaokupljena stvarnim problemima u zivotu pa ovo nisam uspjela percipirati kao nekakav problem. Prvi put sam za to cula na internetu, da itko uopce tome pridaje paznju :?
triconja

#4834 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

annoy wrote:Apropo "manspreadinga"
Vozim se javnim prijevozom prakticki svaki dan preko 20 godina i bas nikad nisam primjetila navedeni fenomen, ako se netko i malo rasiri kad sjedne, skupi se kad ides sjest kraj njega. Znaci nikad nisam uopce ni pomislila da bi to sto neki muskarac mozda sjedi malo komotnije znacilo da uspostavlja nekakvu toboznju dominaciju. Nisam musko i nemam testise al nekako mi se cini da im nije bas ugodno sjedit sa skroz skupljenim nogama i vjerujem da ih automatski lagano rasire. Uglavnom nikad u visedecenijskom iskustvu voznje razlicitim vozilima javnog prijevoza nisam imala nikakvo neugodno iskustvo s necijim rasirenim nogama.
Al zato konstantno viđam situacije gdje osoba sjedne na jedno sjedalo a na drugo stavi svoju torbu ili nekakve vrecurine...a takvih ima i zenskih i muskih. I opcenito nekultura u vezi preglasnog pricanja, pustanja muzike na mobitel (hvala bogu pa ovog ima sve manje cini mi se), generalno nekultutnih ljudi ima svakakvih. To tzv "manspreading" cini mi se kao pridavanje paznje glupostima i nepotrebno demoniziranje muskaraca.
Ako se netko rasirio onda mu lijepo kazes da se pomakne, skupi noge, pokupi svoje prnje sa sjedala i slicno.
Ne znam, mozda je do mene, mozda sam suvise zaokupljena stvarnim problemima u zivotu pa ovo nisam uspjela percipirati kao nekakav problem. Prvi put sam za to cula na internetu, da itko uopce tome pridaje paznju :?
To ti je vise besposlen pop i jarice krsti fazon, zavrsi neke liberalne fakultete i naprdjuje nesto :mrgreen:
MaD_ProfessoR

#4835 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MaD_ProfessoR »

kad smo već kod besposlenih popova, ovim je baš dosadno

https://www.instagram.com/p/BoqKZ5QgyzL ... yinstitute

:mrgreen:
triconja

#4836 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MaD_ProfessoR wrote:kad smo već kod besposlenih popova, ovim je baš dosadno

https://www.instagram.com/p/BoqKZ5QgyzL ... yinstitute

:mrgreen:
Omfg, lele ovo zglajzalo skroz :lol: :lol: :lol:
moonca

#4837 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

:lol:
Hakiz

#4838 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Da. Kako bi tete feministkinje transpondirale u ženski rod riječ i pojam "krivac"?
Last edited by Hakiz on 15/10/2018 14:02, edited 1 time in total.
MaD_ProfessoR

#4839 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MaD_ProfessoR »

Hakiz wrote:Da. Kako bi tete feministkinje transpontirale u ženski rod riječ i pojam "krivac"?

ček, ček, pa ne ide to tako brzo, treba se zaraditi mjesečna plata na ubleharenju, daj im fore da pošteno zarade tisuću ojra :mrgreen:

javit će se već sa prijedlozima :mrgreen:
Hakiz

#4840 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Transpondirale, ne traspontirale, greška.
MaD_ProfessoR

#4841 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MaD_ProfessoR »

MaD_ProfessoR wrote:
Hakiz wrote:Da. Kako bi tete feministkinje transpondirale u ženski rod riječ i pojam "krivac"?

ček, ček, pa ne ide to tako brzo, treba se zaraditi mjesečna plata na ubleharenju, daj im fore da pošteno zarade tisuću ojra :mrgreen:

javit će se već sa prijedlozima :mrgreen:
eFo, ispravljeno :mrgreen:
Hakiz

#4842 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Hvala, ja pogriješih u svom prvom postu o ovome.
Bloo
Globalna šefica

#4843 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Pridruzujem se kao vrli pitac (!) uvazenom Hakizu u ovom jezickom poduhvatu pronalaska parnjaka za oba roda.

Muskarcina,propalica, budala, pijanica, kukavica…koje su imenice zenskog roda za oznacavanje pojava kod oba roda, osim naravno muskarcine. Tu ne znam sta da vam predlozim.
Neophodno je izvrsiti diferencijaciju.
Vama vase pejorativne rijeci, nama nase. A ne ovako. Imenice zenskog roda pejorativnih znacenja da se odnose na oba roda. Tsk. Glupaca! Glupan! Ha ja.

Jer mi zene nismo samo za madraca, vec smo i za...umetnuti odgovarajucu imenicu odgovarajuceg roda, broja....!
MaD_ProfessoR

#4844 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MaD_ProfessoR »

@Hakiz
ovo je primjer zdrave saradnje mizoginista :suplja:

moRel se reć mizoginistkinja? što veli struka?
Hakiz

#4845 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Pridruzujem se kao vrli pitac (!) uvazenom Hakizu u ovom jezickom poduhvatu pronalaska parnjaka za oba roda.

Muskarcina,propalica, budala, pijanica, kukavica…koje su imenice zenskog roda za oznacavanje pojava kod oba roda, osim naravno muskarcine. Tu ne znam sta da vam predlozim.
Vama vase pejorativne rijeci, nama nase. A ne ovako. Imenice zenskog roda pejorativnih znacenja da se odnose na oba roda. Tsk. Glupaca! Glupan! Ha ja.

Jer mi zene nismo samo za madraca, vec smo i za...umetnuti odgovarajucu imenicu odgovarajuceg roda, broja....!
Usput, pitah lektorice u firmi o ovome. Ni jedna nije shvatila pitanje provokacijom.

Šta tebi bi, oni dani? :-D
Bloo
Globalna šefica

#4846 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MaD_ProfessoR wrote:@Hakiz

Naravno da može :D
Hakiz

#4847 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MaD_ProfessoR wrote:@Hakiz

Jok ja taj mizoginista. Ili ipak...?
Bloo
Globalna šefica

#4848 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Pridruzujem se kao vrli pitac (!) uvazenom Hakizu u ovom jezickom poduhvatu pronalaska parnjaka za oba roda.

Usput, pitah lektorice u firmi o ovome. Ni jedna nije shvatila pitanje provokacijom.

Možeš ti bolje od spominjanja menstrualnog ciklusa.
Ja sam se samo pridružila jezičkom poduhvatu :D

Krivulja! :D Ali to zvuči kao dronfulja koja je krivac...stoga loš prijedlog.
Hakiz

#4849 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:

Možeš ti bolje od spominjanja menstrualnog ciklusa.
Ja sam se samo pridružila jezičkom poduhvatu :D

Krivulja! :D Ali to zvuči kao dronfulja koja je krivac...stoga loš prijedlog.
Ma, kad sam već muško, da budem balkanac.

Krivačica, krivica (jok), krivaljka (pjevaljka, nije pristojno), krivka...

Teška situacija.
MaD_ProfessoR

#4850 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MaD_ProfessoR »

muškobara :mrgreen:
Post Reply