Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr. Kuca

#4826 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Ja samo znam da je ovo fudbal karina, sem trcanja. Oba tima mogu trcat solidno. Ovo ostalo fuj.
ibizza

#4827 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

moke_31 wrote:Ti mora da si pomjesao klubove.Pa zeljo od 95 godine igra samo na prekide i na nabijanje lopte.tako ste pobijedili 90% utakmica
Slažem se da je Željo od 95 pa do 2000 i dolaska Osima igrao dosta na prekide i centaršuteve sa krila (naročito dok je Hadžija bio trener), ali isto tako igra Sarajeva zadnjih 10 godina protiv Želje se uglavnom svodi na to da prebace loptu na željinu polovinu i čekaju da sudija svira bilo kakva kontakt da ubace loptu u šesnaesterac.

Ja ne znam na kojim si derbijima ti bio i šta si gledo zadnjih 10 godina, možda nađeš snimke tekmi pa malo pogledaj....[/quote]
Pa vrati se par postova nazad postavio je neko par nasih pobjeda i pogledaj koji smo to gol dali iz prekida.Slika govori vise od 1000 rijeci[/quote]

Ok. Vidio sam post i snimke su sa prošlog derbija i golovi nisu iz prekida. Bilo je tu možda još par derbija sa ovakvim golovima, one godine kad ste bili šampioni, ali trend opisane igre u posljednjiuh 10-12 godina je veoma uočljiv, htio ti priznati ili ne!!![/quote]
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi pricaju o ovome??
Covjece,znas li ti sta se sve promjenilo u FKS,komplet uprava,strucni stab,igraci,i ti opet pricas o "istoj" igri u posljendjih 10 godina...
Svasta ces procitati na ovom forumu :-)
Kemal Malovčić

#4828 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

evo jedne za obje strane http://www.youtube.com/watch?v=yFzZ7vhTRtA lololololo
hypko_nurko

#4829 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

Frtalj_Duše wrote:
hypko_nurko wrote:
Frtalj_Duše wrote:
Može bit' da misli na Euro-gol iz proteklog derbija gdje je natjerao vašeg igrača da je zavuče u sopstveni gol ili misli na prečku iz ovoga derbija i muk koji bi zavladao kad' god bi Said-aga loptu dobio, primio ili (nedaj Bože) krenuo s istom!? :oops:
jebe mi se za prosli derbi govorimo o ovom
Ma može
nemoj vise, dovoljno je interpukcijski savrseno
astala_vistala wrote:
hypko_nurko wrote:sudija je srao zestoko. lafo neke nepostojece faulove svirao a neke koje je trebao nije. i ono sudi evropa ligu. ne treba mu dati da sudi mjesnu ligu a kamoli premijer
Moj nurko moja nesreco...glavni arbitar vecerasnje utakmice je mrtvi manijak,ako ga neko jos sa foruma poznaje potvrdice ovo.
ma sve mrtvi manijaci, nema ni jedan mrtvi pitar :-)
burek_in_space

#4830 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

astala_vistala wrote: Moj nurko moja nesreco...glavni arbitar vecerasnje utakmice je mrtvi manijak,ako ga neko jos sa foruma poznaje potvrdice ovo.
Sjetih se rijechi kolege s posla od juche vozdra Hare :mrgreen: 6 mrtvih Manijaka sudi tekmu 8-)
todd_smith

#4831 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

-Zašto niste uveli Bekrića? - Da bi ti im'o šta pitati!
Neurozan coj`ek :lol: :lol: :lol:
bjelave

#4832 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hypko_nurko wrote:
Frtalj_Duše wrote:
BHF_Manijak wrote:Nevezano za utakmicu:

Zalosno je da sandzaklija pjeva na Kosevu i derbi utakmici "Zajedno smo rasli grade ja i ti", ali to mnogo govori o tome u sta se ovaj grad pretvora(io). Da bar covjek ima ikakve veze sa klubom FKS ili ikakve slicnosti, ali bas nikakve, nego eto pojavio se onako, ni iz cega...Pored Keme zivog, Soljanin je pjeva. I ova kritika nije upucena vama kao klubu, vec iskreno mi se place sta je Sarajevo kao grad dozivilo.
Sad me optuzite kao sandzakofoba, boli me djon, ali je tako!
Eto vi ga niste obrukali zviždanjem dok je trajala spomenuta pjesma! :oops:
eto nek vi imate pravo da je prisvajate i pjevate kao svoju navijacku
Cuj, mi prisvajamo pjesmu ko nasu navijacku!!! Sad bi valjda gradu trebalo promjeniti ime da se oni ne bi osjecali frustrirano. Sta vam ja mogu sto zivite u gradu koji se zove kao i klub kojeg jedan dio vas mrzi.Naucite zivjeti s tim iako shavatam da nije lako.
splinter

#4833 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Kemal Malovčić wrote:evo jedne za obje strane http://www.youtube.com/watch?v=yFzZ7vhTRtA lololololo
:thumbup:
ova mi je poslije Grbavice najdraza
Frtalj_Duše

#4834 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

hypko_nurko

#4835 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

bjelave wrote: Cuj, mi prisvajamo pjesmu ko nasu navijacku!!! Sad bi valjda gradu trebalo promjeniti ime da se oni ne bi osjecali frustrirano. Sta vam ja mogu sto zivite u gradu koji se zove kao i klub kojeg jedan dio vas mrzi.Naucite zivjeti s tim iako shavatam da nije lako.
ma ne nego uzmite sve pjesme u kojima se spominje sarajevo pa ih pjevajte kao svoje. nema frke
Bisogna Vincere

#4836 Re: Sarajevski derbi

Post by Bisogna Vincere »

Šta ono komšije rekoše ? Sarajevo u padu forme ? :mrgreen:

Ekipa koja je prije derbija nanizala 7 domaćih pobjeda od toga zadnje 3 protiv Lištice, Borca i Zrinjskog je u padu forme ?

Interesantno je to razmišljanje, ali se večeras pokazalo da nam je i "takva forma" bila dovoljna za pobjedu i rušenje još jedne neugodne tradicije.
Kemal Malovčić

#4837 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

nemoj da bi ko ružio hypka i njegovu interpunkciju, ja je odobravam

jedini manijak koji se još uvijek drži ovdje

za rešpekta

:mrgreen:
bjelave

#4838 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hypko_nurko wrote:
bjelave wrote: Cuj, mi prisvajamo pjesmu ko nasu navijacku!!! Sad bi valjda gradu trebalo promjeniti ime da se oni ne bi osjecali frustrirano. Sta vam ja mogu sto zivite u gradu koji se zove kao i klub kojeg jedan dio vas mrzi.Naucite zivjeti s tim iako shavatam da nije lako.
ma ne nego uzmite sve pjesme u kojima se spominje sarajevo pa ih pjevajte kao svoje. nema frke
Sve pjesme o Sarajevu gradu su ujedno i nase jer je to nas grad kao sto je i vas samo sto vi imate problem da prevalite to ime preko jezika ali to je vas problem,
Ja bi tebi i slicnima pomogao ali ne znam kako.
hypko_nurko

#4839 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

bjelave wrote:
hypko_nurko wrote:
Sve pjesme o Sarajevu gradu su ujedno i nase jer je to nas grad kao sto je i vas samo sto vi imate problem da prevalite to ime preko jezika ali to je vas problem,
prvo trebas pomoci sebi da bi mogao imati mogucnost da pomognes drugima.
Kemal Malovčić wrote:nemoj da bi ko ružio hypka i njegovu interpunkciju, ja je odobravam

jedini manijak koji se još uvijek drži ovdje

za rešpekta

:mrgreen:
daj kakvu pjesmu za rezanje vena, da se isplacemo. red je :thumbup:
Last edited by hypko_nurko on 04/11/2012 00:55, edited 1 time in total.
bjelave

#4840 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hypko_nurko wrote:
Sve pjesme o Sarajevu gradu su ujedno i nase jer je to nas grad kao sto je i vas. Samo sto vi imate problem da prevalite to ime preko jezika ali to je vas problem.
Frtalj_Duše

#4841 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

lajk

#4842 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Mi isto dobili derbi na ovaj nacin na Grbavici ,Sarajevo sad dobilo i sta je tu je ;) sad smo opet izjednaceni po pobjedama :) cujemo se slijedeci derbi uz nadu da necemo biti smijesni i mi i vi sa svojom igrom i da nas nece izbacivati Maribor i Zeta toliko budite pozdravljeni :sax:
Kemal Malovčić

#4843 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

hypko_nurko wrote: daj kakvu pjesmu za rezanje vena, da se isplacemo. red je :thumbup:
http://www.youtube.com/watch?v=qvzafaccAVs
ledeni_caj

#4844 Re: Sarajevski derbi

Post by ledeni_caj »

Kemal Malovčić wrote:
hypko_nurko wrote: daj kakvu pjesmu za rezanje vena, da se isplacemo. red je :thumbup:
Kinže!
ibizza

#4845 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Kemal Malovčić wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hypko_nurko

#4846 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

Kemal Malovčić wrote:
:dance: to se trazi
Baltazar_khan

#4847 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

osoleeee miiiiiiiooooooooo :dance: ode jedan od udarnih transparenata :oops:

večeras smo mogli da vidimo na djelu bolesnu ljubomoru komšija zbog toga što pjevamo pjesme posvećene gradu sarajevu, ujedno imenu kojeg nosi i voljeni klub, jedini pravi predstavnik grada :oops:

moj grad, moj klub sarajevo :thumbup:

said mašina lik se zajebavo s njima :music:

kako grme istok i sjever kad se zajedno navija uhhhh šta je ono onako ko da je argentina :thumbup:
Bisogna Vincere

#4848 Re: Sarajevski derbi

Post by Bisogna Vincere »

lajk wrote:Mi isto dobili derbi na ovaj nacin na Grbavici ,Sarajevo sad dobilo i sta je tu je ;) sad smo opet izjednaceni po pobjedama :) cujemo se slijedeci derbi uz nadu da necemo biti smijesni i mi i vi sa svojom igrom i da nas nece izbacivati Maribor i Zeta toliko budite pozdravljeni :sax:
Nama je Zeta pomogla ;)

To je bila lekcija iz koje su dobre pouke izvucene, što dokazuju u rezultati dosadašnjem dijelu prvenstva. Mi od šampionske sezone nismo bili prvi nakon 12 kola.
Chisum

#4849 Re: Sarajevski derbi

Post by Chisum »

Veceras se pije iz kanistera.

Image

Ne znam za vas, ali meni se sve vise mijesaju ovo meko i tvrdo c.
lajk

#4850 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Bisogna Vincere wrote:
lajk wrote:Mi isto dobili derbi na ovaj nacin na Grbavici ,Sarajevo sad dobilo i sta je tu je ;) sad smo opet izjednaceni po pobjedama :) cujemo se slijedeci derbi uz nadu da necemo biti smijesni i mi i vi sa svojom igrom i da nas nece izbacivati Maribor i Zeta toliko budite pozdravljeni :sax:
Nama je Zeta pomogla ;)

To je bila lekcija iz koje su dobre pouke izvucene, što dokazuju u rezultati u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Daj ne lazi se Bgt ;-) bas pomogla vidjelo se u kupu,pa u Travniku,pa protiv Zvijezde cini mi se ....
Post Reply