nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vješalica

#4826 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

stavila sam u ch temu al neka ovdje možda je primjerenije
Dana 06.06.2016.godine u 14,20 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva, su u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, iz saobraćaja isključili M.E. iz Sarajeva, koji je prije sticanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistrovanim motociklom marke “Honda”.Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje ) počinio ukupno 91 prekršaj i u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 14.300,00 KM.
Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od M.E. je privremeno oduzet navedeni motocikl. Isti je deponovan do okončanja prekršajnog postupka u garaži Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.
kretenčina usijane glave nema položen vozački
voza motorčinu sa kojom bjesni po gradu koja nije registrovana
u ovoj noćnoj mori od države se ne bi iznenadila da kreten i dobije vozačku jednog dana ukoliko se odluči da polaže
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

prije je postojala kazna zabrana polaganja ,ne znam da li jos postoji...
drug_profi

#4828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

3 godine bješe, čini mi se.
Moj drug sa 16 slupao tatinog renoa i još 3 parkirana, plus hortikultura, jedno mlađe stablo, klupa i sl.... scena bila za to vrijeme vrlo nesvakidasnja.
Dobru kaznu paltio stari, a on nije mogao prici autu do dvadesete.
KB9

#4829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

dozivotno to treba, vozaj se autobusima dozivotno kad si takav kreten :izet:
The BEN10

#4830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

smrdim/istrazivanje-faktora-k ... -na-cesti/
Bosna i Hercegovina jedna je od zemalja na čijim se cestama bilježi najveći broj poginulih. Naime, kako nam je kazao Kovačević, u našoj zemlji na 100.000 stanovnika gine 10,3 osoba u jednoj godini. To znači da na godišnjem nivou imamo 380 nastradalih na cestama. S druge strane, u Evropi na 100.000 stanovnika gine svega četiri posto osoba.
No, ovo uopšte ne čudi kada vidiš kako i mediji blagonaklono i sažaljivo gledaju na maloumnike koji su opasnost za sve oko sebe:
Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo kada je stradali Klačar, pod nerazjašnjenim okolnostima, skrenuo sa kolovoza i zabio se u metalni stub tramvajske kontaktne mreže. Od siline udarca, vozilo se odbilo i zaustavilo na tramvajskim šinama. Očevici sa mjesta nesreće tvrde da se Klačar kretao velikom brzinom, te da se kretao desnom trakom nakon čega je udario u ivicu trotoara. Nakon toga se njegov automobil odbio prema tramvajskim šinama. Otežavajuća okolnost u nesreći je bila ta da je BMW u stub udario stranom na kojoj se nalazio Klačar koji je vozio. Iako su se zračni jastuci otvorili, Vedranu nije bilo spasa. Prijatelji Vedrana Klačara tvrde da se Vedran nije utrkivao tu noć kada je poginuo. Vedran Klačar je bio veliki ljubitelj brzih automobila i motora, a učestvovao je na legalnim trkama ubrzanja na 402 metra.
Dakle, jednu sasvim očitu činjenicu kompromitiraš izjavama kockastih glava koji kažu da se dotični nije utrkivao!?!?

A onda se opisuju srceparajući jecaji udovice - tačno da prosječnom bosancu srce pukne od žalosti:
“Najteže je Vedranovoj supruzi s kojom ima malodobnog sina. Doktori su joj davali sredstva za smirenje. Žena samo plače i jeca. Ovo je velika tuga za sve nas koji smo poznavali Vedrana”, rekao je neimenovani Vedranov prijatelj za Dnevni Avaz.

Na Facebooku je napravljena stranica u znak sjećanja na preminulog Klačara. Na toj stranici je napisan veliki broj komentara, u kojima se Vedranovi prijatelji, rodbina i poznanici sjećaju tragično nastradalog 27-godišnjaka.
Dakle, scenario koji je duže vrijeme visio, a čija je suština teško i grubo kršenje krivičnog zakona je potpuno prebačen na emotivnu stranu i uz to još relativiziran izjavama prijatelja.
mali_balon

#4831 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_balon »

Mahalska je da je ucviljena udovica davno napuscala mladog tragicno preminulog rejsera....navodno njegova saka se znala oteti kontoli od silne ljubavi prema ucviljenoj udovici....
amar1994

#4832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

KB9 wrote:dozivotno to treba, vozaj se autobusima dozivotno kad si takav kreten :izet:
:thumbup:
amar1994

#4833 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

nije mi jasno kako moze imati 14,300KM kazni :-) , a da ga ne strpaju u zatvor, koja je rupa ova drzava :-) :roll:
MOSALJOZE

#4834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

KB9 wrote:dozivotno to treba, vozaj se autobusima dozivotno kad si takav kreten :izet:
A jok puno je to.Biciklo jarane,biciklo,i to one starije modele sa 3 brzine,nema više.
kabal1337

#4835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

drugi profil wrote:Oko pola šest, u Zagrebačkoj na raskršću ka Vracama gužva iz oba pravca. Crveno. Ja negdje deseti u redu u pravcu prema Kovačićima.
Ka iza mene odnekud lola sa plavim golfom sedmicom sve prođe i to trakom koja je za vozila iz suprotnog pravca, pa dođe na čelo kolone. Hajd kontam vidi klasičnog papka bez mozga i obraza. Kad ono on samo malo stao da propusti neko auto iz bivše Radničke ulice i nastavi dalje kroz raskršće kroz crveno.
Ma ja kontam ja, što bi stajao na crveno kad si več napravio tolike prekršaje. Ode lik... boli ga qurac.
Banana drzava, on diler ili koji je kurac, ne zivi od plate sigurno...moze mu se.
Taj lola cesto parkira nepropisno auto na Obali kod onih kafica. Samo ga ostavi u traci i ode.
vješalica

#4836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

mali_balon wrote:Mahalska je da je ucviljena udovica davno napuscala mladog tragicno preminulog rejsera....navodno njegova saka se znala oteti kontoli od silne ljubavi prema ucviljenoj udovici....
Zato mu se retardirana sestretina otela kontroli i divlja u mat jubicastom golfu4 i motociklu sa kojeg ce se kako je krenula klonirat u pljeskavicu
kabal1337

#4837 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

vješalica wrote:
mali_balon wrote:Mahalska je da je ucviljena udovica davno napuscala mladog tragicno preminulog rejsera....navodno njegova saka se znala oteti kontoli od silne ljubavi prema ucviljenoj udovici....
Zato mu se retardirana sestretina otela kontroli i divlja u mat jubicastom golfu4 i motociklu sa kojeg ce se kako je krenula klonirat u pljeskavicu
Svaka bandera nosi svoje ime :D
Zaustavlja nju policija cesto
vješalica

#4838 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Ma slabo to
znajuci policijske sluzbenike
mogu je samo zaustaviti da je smekaju
zdruzdjo

#4839 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Neki dan je stajala pored mene na ch vili kod vjetrenjace i turirala. obzirom da kod mene vazda tresti muzika u autu kad sam sam (zatvoreni prozori, old school rock, volim slusati glasno muziku), valjda sam joj se ucinio kao "chuner" ili slicno.
Navukao sam je seljacki trznuvsi kao da cu "race" opaliti i skocio po gasu na zestoko crveno, a onda zakocio na pola zebre. Hamsha je profurala kao metak na crveno. Kad je izasla iz raskrsnice onda sm lagano krenuo na svoje zeleno. Jebi ga znate kako je: zensko, jako auto, hocu da imam "cojones", "forest gump iq".... i dobiajete "bumper sicker name". Vjerovatno ce biti nesto tipa "Rip Vedran & Vanesa".
Ali dobro samo da ne bude neko stajaliste tramvajsko ili trotoar sa pjesacima ili neki slucajni prolaznik sa autom.....sve ostalo je ok.

Ne prizeljkujem ali kazu "obicno kad trazis djavola, i nadjes ga".
Better Man

#4840 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Danas kući s posla i dolazim na kružni tok na Vogošćanskoj petlji kad sudar u kružnom toku Audi i kamion. Jedan je bio u lijevoj, a drugi u desnoj traci. Sigurno ovaj s Audijem požurio da prije kamiona skrene na most prema Vogošći ili Semizovcu i našao se u tjesnacu s kamionom slijepili se jedan uz drugog.
vješalica

#4841 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

ma kompleksašica

večeras i sinoć kod rtv doma traka krajnja lijeva prema gradu bili su udesi
večeras neki šabanković vidjela sam ga iz tramvaja u golfu5 srebreni, sa slovom P sa jajanima glaba žvaku ko krava i nešta se klebera opalio mislim renoa ispred sebe
a sinoć su se tri auta skršila i bilo je bgm štete poprilično
zdruzdjo

#4842 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Premotati na 2:50 i gledati odatle.

quarterback

#4843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

sto je najgore mi postajemo rusija
Sodom1

#4844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

quarterback wrote:sto je najgore mi postajemo rusija
:D :D :D :D
Mislis ulica manja u Moskvi
KB9

#4845 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

jest se osilio palcic, kako ga lik otrese ko slinu :lol:
kabal1337

#4846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

vješalica wrote:ma kompleksašica

večeras i sinoć kod rtv doma traka krajnja lijeva prema gradu bili su udesi
večeras neki šabanković vidjela sam ga iz tramvaja u golfu5 srebreni, sa slovom P sa jajanima glaba žvaku ko krava i nešta se klebera opalio mislim renoa ispred sebe
a sinoć su se tri auta skršila i bilo je bgm štete poprilično
:lol: eh sto me nasmijah
kabal1337

#4848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

hahahahhahahha :lol: predobar opis :thumbup:
vješalica

#4849 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Ove novokomponovane generacije balavaca koje su izasle u nocni zivot i koji pod utjecajem glasne muzike kleberanja i hronicnog nedostatka paznje i lufta u mozgu
sjedaju za volan auta i nesto glume
toliko opterecenosti nisam vidjela a prije to tako nije bilo
nije ni meni 50 godina pa da insan kaze eto sve mi smeta
onaj svijet iz tramvaja gleda u njih a on hoce sa tim da pokaze koliki je badza i vaznost
a ustvari od sebe pravi karikaturu
direstraits0078

#4850 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Evo i japanaca u akciji:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160612075

Valjda nije Amaru izletio stub pred auto... :run:
Post Reply