Da dobije glasove onih sa kojima je razmjenjiv'o vatru? Šta će mu ti glasovi, ko bi to želio uopšte. Jedino ako nisi mislio na Bošnjake koji žive u manjem entitetu.Hafis wrote:Doduše, gledano s aspekta njegovog budućeg političkog angažmana vezanog za naslov ove teme (DF) ne vidim koliko će mu ovo pomoći u pridobijanju naklonosti određenog dijela glasačke populacije u RS-u.
Nevezano za ovu situaciju, može se naslutiti, da on ipak definitivno ne računa nešto posebno na glasove u tom dijelu države. Ipak je jednostavnije doziranom i već oprobanom populističkom politikom prikupljati glasove u svom dvorištu.
Bit će ovo veoma interesantni izbori, posebno u FBiH (pod uslovom da do njih dođe u zadanom roku - Sejdić-Finci).
Demokratska fronta Željko Komšić
-
ObserverMode
#4826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#4827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-t ... /130815037Corto Maltese wrote: Sada, kad smo i to saznali, zanima me hoće li neko odgovarati što je oprema za snimanje "U zemlji krvi i meda" ustupljena bez saglasnosti Predsjedništva?
Kako to da ja koji nisam ni u predsjedništvu, ni u ministarstvu obrane, na prvu mogu nabrojati barem 2 filma, koji su, u pomenutom periodu, koristili resurse OS BiH, a član predsjedništva, vrhovni komandant oružanih snaga, to tek sada provjerava!?Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je od ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića informaciju o svim eventualnim angažmanima naoružanja, opreme i ljudstva Oružanih snaga BiH za potrebe produkcije i snimanja televizijskih i filmskih projekata u Bosni i Hercegovini, počev od 01. decembra 2005. godine do danas.
Komšić tražio informaciju o svim angažmanima OSBiH za snimanje filmova Zgrada Predsjedništva BiH
Kako saznajemo, Komšić je tražio dostavljanje kopija svih pratećih odluka, naredbi ili drugih akata na osnovu kojih je, i ako je, ostvaren takav angažman od osnivanja OSBiH.
Povod ovakvog poteza predsjedavajućeg Predsjedništva BiH je odluka i izdavanje naredbe da se za potrebe snimanja filma "Na mliječnom putu", režisera Emira Kusturice, ustupe naoružanje, oprema i ljudstvo OSBiH.
Hajd' i nekako to što ne radi svoj posao, ali zašto barem ne čita novine, ne ode ponekad u kino, uzme DVD iz videoteke, kulturno se uzdiže?
Ili je samo preglup da poveže radnju, to jest tenk, top, transporter, na ekranu, sa producentom i lokacijom snimanja?
-
ObserverMode
#4828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj film je dobar za nas i zato može dobit' sve, a ovaj Nemanjin nije i ne može dobit ništa. Eto tako.
- Altsa
#4829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iz aviona se vidi da je zabrana donesena samo zato sto je nemanja u pitanju...s druge strane trebalo je nemanju nabit nogom u izdajnicku guzicu zajedno sa monikom i poslat ga u sumadiju da tamo snima svoje sranje od filma
- shiljak
#4830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma dobiće kusturica ono što traži sigurno, komšić samo kaže da nije trenutno po propisu, a ovaj radmanović ko ne slaže se sa njim, ko trebao mu je progledat kroz prste jer je kusturica.. wtf 
evo i citat
evo i citat
Svaka upotreba resursa OS BiH mora biti sprovedena u skladu s Ustavom BiH i zakonima BiH. Zbog toga nijedan pojedinac ne može donositi odluke mimo svojih ovlaštenja i zakonom propisanih procedura"
Last edited by shiljak on 15/08/2013 14:16, edited 1 time in total.
-
NeenaSa
#4831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Altsa wrote:iz aviona se vidi da je zabrana donesena samo zato sto je nemanja u pitanju...s druge strane trebalo je nemanju nabit nogom u izdajnicku guzicu zajedno sa monikom i poslat ga u sumadiju da tamo snima svoje sranje od filma
Komercijalizacija + ideologija.
Dokle dosezu?
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#4832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Psihopata Nemanja će napraviti film sa puškama ili bez pušaka koji će neko pogledati ili neće pogledati po scenariju koji su napisale njemu slični psihički bolesnici i psihopate isti oni koji su napisali i bolesni program SANU I i II.
Dakle, jedna sasvim nebitna stvar za ekonomiju i egzistenciju BiH građana.
Puno važnija vijest za BiH građane na koju su trebali reagirati iz Predsjedništva BiH jeste, da je lihvarska Raiffeisen Banka oduzela stan porodici teškog invalida i izbacila ih na ulicu.
Multi-milionera Bakira bih i mogao shvatiti što ne reagira na ovu vijest jer njega država i narod uopće ne zanima. On ima desetine miliona KM i isto kao što je Haris otišao da živi na Tursku rivijeru, može živjeti gdje god poželi na ovoj zemaljskoj kugli.
Međutim, ne mogu da shvatim smotanog Komšića koji ima 5 kredita da nije reagirao, ako ne zbog BiH građana PDV obveznika koji ga plaćaju, onda bar radi sebe!?
Dakle, jedna sasvim nebitna stvar za ekonomiju i egzistenciju BiH građana.
Puno važnija vijest za BiH građane na koju su trebali reagirati iz Predsjedništva BiH jeste, da je lihvarska Raiffeisen Banka oduzela stan porodici teškog invalida i izbacila ih na ulicu.
Multi-milionera Bakira bih i mogao shvatiti što ne reagira na ovu vijest jer njega država i narod uopće ne zanima. On ima desetine miliona KM i isto kao što je Haris otišao da živi na Tursku rivijeru, može živjeti gdje god poželi na ovoj zemaljskoj kugli.
Međutim, ne mogu da shvatim smotanog Komšića koji ima 5 kredita da nije reagirao, ako ne zbog BiH građana PDV obveznika koji ga plaćaju, onda bar radi sebe!?
- shiljak
-
dede merdzane
#4834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se normalni ljudi pitaju ne bi Nemanja nikad granice prešao. Eno mu raje po šumi a može i do đenerala na kafu.Mastermind30 wrote: Ako danas političari iz Federacije BiH, poput Željka Komšića, zabranjuju Emiru Kusturici da koristi vojne resurse BiH za potrebe snimanja svog filma, onda će sutra političari iz RS-a imati pravo na isti aršin - da to isto zabranjuju, recimo, Danisu Tanoviću ili nekom drugom reditelju čiji će film za temu imati genocid u Srebrenici
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/Z.Ros)
-
Hafis
#4835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, mislio sam općenito na dobivnje glasova u RS-u, jer on voli za sebe reći da je predsjednik svih građana. Tako da za njegovu političku viziju, sitnica kao što je entitetska granica ne bi trebala predstavljati nikakav problem. Ne znam otkud ti ideja da će on u RS-u preferirati isključivo bošnjačke glasače koji tu žive. Ipak je to čovjek koji je iznad nacionalnih podjela i ne vjerujem da se na takve marginalnosti kao što je nacionalnost njegovih budućih glasača uopše i obazire.ObserverMode wrote:Da dobije glasove onih sa kojima je razmjenjiv'o vatru? Šta će mu ti glasovi, ko bi to želio uopšte. Jedino ako nisi mislio na Bošnjake koji žive u manjem entitetu.Hafis wrote:Doduše, gledano s aspekta njegovog budućeg političkog angažmana vezanog za naslov ove teme (DF) ne vidim koliko će mu ovo pomoći u pridobijanju naklonosti određenog dijela glasačke populacije u RS-u.
Nevezano za ovu situaciju, može se naslutiti, da on ipak definitivno ne računa nešto posebno na glasove u tom dijelu države. Ipak je jednostavnije doziranom i već oprobanom populističkom politikom prikupljati glasove u svom dvorištu.
Bit će ovo veoma interesantni izbori, posebno u FBiH (pod uslovom da do njih dođe u zadanom roku - Sejdić-Finci).
Front je to, i to još i demokratski. Svaki glas je bitan.
-
ObserverMode
#4836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valjda mu je glupo otvoreno reć' da ne očekuje glasove koje inače dobivaju Karadžićeva i Dodikova stranka. Al ne očekuje, vjeruj mi.Hafis wrote: Ne, mislio sam općenito na dobivnje glasova u RS-u, jer on voli za sebe reći da je predsjednik svih građana. Tako da za njegovu političku viziju, sitnica kao što je entitetska granica ne bi trebala predstavljati nikakav problem. Ne znam otkud ti ideja da će on u RS-u preferirati isključivo bošnjačke glasače koji tu žive. Ipak je to čovjek koji je iznad nacionalnih podjela i ne vjerujem da se na takve marginalnosti kao što je nacionalnost njegovih budućih glasača uopše i obazire.
Front je to, i to još i demokratski. Svaki glas je bitan.
- Ludzak
#4837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko je dobar covjek. Kad su razni lopovi vodili ovu drzavu onda treba dati sansu i Zeljku. Ali tesko ce do tog doci jer posten covjek ne moze voditi ovu zemlju. Je li neko posten, nevaljas. To je glavna filozofija ove zemlje, nazalost.
-
ObserverMode
#4838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni se ne sviđa što stalno priča u nekakvim kolektivima, sve nekakvi Bosanci i Hercegovci, tu valjda mene kao Bošnjaka trpa zajedno sa raznim Srbima, što se meni uopšte ne dopada. Nisam još čuo kakav napredak će Bošnjaci kao kolektiv imati od njega, što je i logično jer čovjek očigledno nije Bošnjak. Kad nam već niko nije u stanju donijeti ekonomski napredak, onda daj barem ovo. Al nema kod njeg ni ovo. Šta ja imam od tog što je on pošten, i ja sam pošten pa šta ti imaš od mene. Nama treba sposoban, ne pošten.Ludzak wrote:Zeljko je dobar covjek. Kad su razni lopovi vodili ovu drzavu onda treba dati sansu i Zeljku. Ali tesko ce do tog doci jer posten covjek ne moze voditi ovu zemlju. Je li neko posten, nevaljas. To je glavna filozofija ove zemlje, nazalost.
- madner
#4839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imas adiciju kroz subtrakciju, Bosnjaci ce profitirat sto ih ovi Bosnjaci nece zastupat. 
-
ObserverMode
#4840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo ti se čini. Nema nikakve razlike.madner wrote:Imas adiciju kroz subtrakciju, Bosnjaci ce profitirat sto ih ovi Bosnjaci nece zastupat.
- madner
#4841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sto se onda brines, ako nema razlike.
-
ObserverMode
#4842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko kaže da se brinem. Samo apostrofiram šta mi se ne sviđa kod Komšića.madner wrote:Pa sto se onda brines, ako nema razlike.
- travnik
#4843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšo nastavlja sa jedinom politikom, koju zna provoditi, a koja mu ujedno donosi koristi, a to je politika poltronizma (čitaj: ulizivanje sarajevskoj raji).
-
Hafis
#4844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa normalno.Samo još tu objektivno i ima kakvu-takvu prođu.
Sve van tog kruga je na dugu štapu.
Sve van tog kruga je na dugu štapu.
- madner
#4845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako su svi isti, onda to nije kriterij.ObserverMode wrote:Ko kaže da se brinem. Samo apostrofiram šta mi se ne sviđa kod Komšića.madner wrote:Pa sto se onda brines, ako nema razlike.
-
Sarajevo11
#4846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pravedna raspodjela narodne imovine,prirodnog bogatstva može samo provesti ispravan put Demokratske Fronte uz podršku svih onih,koji žele bolju budućnost na ovim prostorima,a da ne bi razmišljali da moraju djecu slati van granica BiH,zbog ove sadašnje tajkunske politike.Pozdrav
- moranadruga
#4847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sta je ovo sa EMIRIMA,evo ovaj danas osvoji medalju a na lancicu mu krst .da nije do vode? sad ce komsic da mu zabrani ulazak u bih.

- exliberal-ex
#4848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
travnik wrote:Komšo nastavlja sa jedinom politikom, koju zna provoditi, a koja mu ujedno donosi koristi, a to je politika poltronizma (čitaj: ulizivanje sarajevskoj raji).
-
ObserverMode
#4849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi su isti u smislu doprinosa, samo su im metode različite.madner wrote: Ako su svi isti, onda to nije kriterij.
- SmokingMan
#4850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glasanjem za dotičnu stranku će preko noći riješiti sve naše nagomilane probleme,ma ja,već viđeno,vozdra...Sarajevo11 wrote:Pravedna raspodjela narodne imovine,prirodnog bogatstva može samo provesti ispravan put Demokratske Fronte uz podršku svih onih,koji žele bolju budućnost na ovim prostorima,a da ne bi razmišljali da moraju djecu slati van granica BiH,zbog ove sadašnje tajkunske politike.Pozdrav