Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
agent_zero

#4826 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by agent_zero »

seoBIH wrote:Daj link profila.
http://www.olx.ba/profil/osmantz

Sve izgleda regularno, toliko transakcija i pozitivnih dojmova. Ne bih čovjeka da nešto sad sumnjičim, ali me zanima ako je neko imao iskustvo, jeli zaista sve original kao što napiše za svaki artikal.
Muskarac From Odakle

#4827 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Muskarac From Odakle »

Da nije sigurno bi neko nesto napisao negativno,dovoljni su ti dojmovi od raznih clanova,nije mu jedan nagurao 100 dojmova pozitivnih pa da sumnjas u ispravnost-orginalnost...
Mislim da je 100% ok.
ODB

#4828 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

olx.ba :skoljka:
seoBIH

#4829 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ne znam sta je rec' :twisted: :shock:
ODB

#4830 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

"De mi vidi sijeno na olxu" :lol:
DoradO

#4831 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DoradO »

Ne mogu da platim kredit na piku kako bih pristupio verifikaciji adrese :-) imam 27 pikkredita i krenuo da platim onih 5KM VISA karticom... zavrsim cijelu proceduru i kad kliknem plati izbaci mi: Greska, transkacija vec obavljena :?

Da li se ovo vec nekome desavalo :?:
Tony Soprano

#4832 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Tony Soprano »

Raja, da vam dam upozorenje. Ne radite nista s Euro Express-om. Preskupi i veliki su lopovi. Meni je neki dan poslana neka posiljka iz inostranstva u vrijednosti od 70 km, velike ljudskog dlana, manje od pola kile teska. Oni su trazili da to carine i sta vec treba. Jucer me zovu, doslo je, sve je proslo i treba platiti. Ja pitam koliko, kaze 99 KM. Pa reko sta je s vama, jeste li normalni, vrijednost robe je manja za 30% od toga. Pitam ja koliko je carina i pdv, kaze oko 25 km. Pa rekoh odkud 100 km ? Kaze to je nasa spedicija i to ste mnogo jeftino prosli. To je moje iskustvo i preporucujem da zaobidjete ikakvo poslovanje s ovom firmom.
forzamilan

#4833 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

Šta god ide preko špedicije koliko sam upratio masno se plati carina i ostali troškovi...
seoBIH

#4834 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Tony Soprano wrote:Raja, da vam dam upozorenje. Ne radite nista s Euro Express-om. Preskupi i veliki su lopovi. Meni je neki dan poslana neka posiljka iz inostranstva u vrijednosti od 70 km, velike ljudskog dlana, manje od pola kile teska. Oni su trazili da to carine i sta vec treba. Jucer me zovu, doslo je, sve je proslo i treba platiti. Ja pitam koliko, kaze 99 KM. Pa reko sta je s vama, jeste li normalni, vrijednost robe je manja za 30% od toga. Pitam ja koliko je carina i pdv, kaze oko 25 km. Pa rekoh odkud 100 km ? Kaze to je nasa spedicija i to ste mnogo jeftino prosli. To je moje iskustvo i preporucujem da zaobidjete ikakvo poslovanje s ovom firmom.
Sve po zakonu BIH :) Za ovo smo se i izborili.
Mehemed
Vozim: automobil

#4835 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

ODB wrote:olx.ba :skoljka:
Treba preimenovati ime teme u "Prevaranti na OLX-u" lol :bih:
zippoo87

#4836 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Mehemed wrote:
ODB wrote:olx.ba :skoljka:
Treba preimenovati ime teme u "Prevaranti na OLX-u" lol :bih:
haha kako glupa domena...i ja kolutam ocima,svaki puta kada vidim :D
ok je da se malo promovisu da su clan tog i tog ali promijeniti domenu u neku nebulozu,koja narodu u BiH nista ne znaci...bas glupo
seoBIH

#4837 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ah... ne zove se ni ebay njemackoj e-kaufen :D Nije ovo ebay, ali kontate sta zelim reci.

Jbga, pik ce ostati pik...steta zbog ovoga :S
ODB

#4838 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Sad će Market.ba da eksplodira :D malo morgen

Čitam im na blogu u čemu je fazon sve i ima logike što su prešli na ovo,samo da domenu nisu dirali ali $$$ je u igri pa ...
Ajatolah_

#4839 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ajatolah_ »

Nisam siguran je l' ih OLX kupio, ili su se oni samo njima pridružili. Ako je ovo drugo, mislim da je šteta odustati od izgrađenog brenda...

Inače, gledajući zemlje u kojima su prisutni, očekujem da su ti iz OLX-a malo bolje skontali kako s prevarantima. :D
FastRide1

#4840 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

Pozdrav svima, samo da pitam ima jedno 2 mjeseca kako me je lik prevario na PIK-u za 38 KM i ja sam nazvao policiju i oni rekli uradice nesto po tom pitanju, pa da li ima od tog vajde ili se ja to dzaba nadam?
propalismo

#4841 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Obratite paznju na profil http://www.olx.ba/profil/Boris1 facebook:https://www.facebook.com/stefijano.kenn ... ts&fref=ts vlasnici Boris i Snežana Janev sa sjedistem u Loznici,Srbija.Naime o cemu se radi.Moja supruga je izrazila zelju da kupi skupocjeno stene Pomeranski Spic Boo i pretrazivajuci na Piku naisli smo na profil doticnih prevaranata koji su prodavali stene BOO.Moja supruga ih je pozvala telefonom i javio se doticni Boris koji je rekao da imaju trazeno stene kao i da stene ima rodovnik,zdravstvenu knjizicu i pasos i rekao je da dodjemo posle 18h jer imaju nekih obaveza.Moja supruga je bila presretna rekla je:Ovo je moj najsretniji dan u zivotu :-D A ja posto vec imam iskustva sa raznoraznim prevarantima na Pik-u bio sam suzdrzan i rekao sam joj da se ne raduje previse jer jedno je internet i slike a kada se dodje na lice mjesta skroz je druga prica.Stigli smo u kucu prodavaca Borisa i Snezane i cim smo usli
meni se instikt za prevarante upalio.Oni su odabrali jedno zensko stene koje nas je cekalo na krevetu dnevne sobe i tutnuli je mojoj zeni u narucje.Dakle nismo imali pravo da izaberemo ni stene(ostale nismo ni vidjeli) nego koje su nam oni odabrali sto mi se uopste nije svidilo.Stene tuzno potisteno nije veselo :roll: Na pitanje zasto kazu igralo se puno pa se umorilo hmmmmmmmmmmm :shock: sumljivo.Dobro kazem ja ok sve dajte da vidim rodovnik od steneta oni meni dadose rodovnik njene sestre,molimmmmmmmmm?Ja kazem pa sta cu ja sa ovim rodovnikom dajte mi njen rodovnik.Kazu:Nemamo,meni sve jasno dobro reko dajte mi pasos i zdravsenu knjizicu jer ne pada mi na pamet da platim stene 1500km i jos da ga svercujem preko granice.Nemaju ni to naravno(cisti prevaranti preko tel. ima sve kada stignes nema nista).Reko slusajte ljudi ja necu kupiti stene bez ikakvih papira za 1500km gdje se oni nadjose uvredjeni i povikase skoro u glas:Sta vi mislite da smo mi prevaranti pa mi se 10 godina bavimo prodajom pasa!!!A ja kazem jos gore ako se bavite 10 godina prodajom pasa trebali bi ste biti daleko profesionalniji.Tu sam ja izasao iz kuce za mnom i moja supruga koja je bila sokirana.Znaci propali smo samo za gorivo sto smo dosli do njih a zamislite da smo bili blesavi pa kupili stene bez papira za te pare koje je bilo jako potisteno a mozda i bolesno.Kada sam danas ukucao Stefijano Kennel u Google pretrazivac ostao sam sokiran jer sam naisao na mnoga ruzna iskustva ljudi koji su od njih kupili stene http://prirodapasa.com/index.php?topic=130.0 kao i na http://balkankinology.net/forums/topic/ ... tino-thor/

Kada sam procitao ova iskustva laknulo mi je jer me nisu uspjeli prevariti ali isto tako mi se javio osjecaj tuge znajuci da takvi prevaranti slobodno trguju na Pik-u i varaju ljude a vjerovatno i muce jadne zivotinje.Jos bi naveo da profil Boris1 ima 20 transakcija od toga 1 neutralni i jedan negativni dojam.Pozvao bi sve postene ljude da prijave ovaj profil Pik Aministraciji da bi se gore navedene i slicne prevare sprjecile :bih:
Image
ODB

#4842 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Prijavi to Piku obavezno ako već nisi.
propalismo

#4843 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@ODB Prijavljivanje u toku :thumbup:
FastRide1

#4844 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

E drustvo onaj lik sto me prevario, znaci nista od policije nema onako, vec mjesec dana. E kolega mi rece da podnesem krivicnu prijavu pa da vidim ima li ista od toga? Je li iko to dosad radio i jel mi se to isplati?? Ako ima neko da mi odgovori.
ODB

#4845 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

za 38 KM ganjaš policiju :-) hajd malo skontaj sam....
FastRide1

#4846 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

Pa i 38 KM nije malo, za koliko je to minimalno ok ganjat policiju da to rijesi? Kao da je ovo nebitno.
ODB

#4847 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Ispod 500 neće ni da čuju,to su neka moja iskustva
pisao je neko na temi da se ganjao već za tako mali iznos i uspio je ,samo se ne sjećam tačno koja je situacija bila
pročačkaj malo temu

38 ne da je malo već je smiješno muriji...ovo je :bih:
FastRide1

#4848 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

Znaci ispadoh debil pred policijom i da je 100 KM u pitanju, a kamoli 38? A krivicna prijava i to, jel to isto kao ova obicna prijava policiji?
ODB

#4849 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Pojma nemam za tu krivičnu.Jaran je imao slučaj od 380KM u vezi telefona pa su samo ko fol nešta zapisali i čekaj da te pozovu lol
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4850 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

mozes li odmah odvjetniku ba
kakva policija
Post Reply