SDA-All about
-
elk
#48226 Re: SDA-All about
Bile i rejbanke od 4 glave kod mustafe... stajale mu ko piletu sisa...
ja na otoci plastikanere pazarim za cenera kod brata vehabije. Mogo je vala i on, a ostatak, kad vec ima, tetka zilhi uplatiti. Nista ovi nisu bolji od puljica. Toliko ljudi vjeruje u boga, a seronje na celu vjerskih zajednica.
ja na otoci plastikanere pazarim za cenera kod brata vehabije. Mogo je vala i on, a ostatak, kad vec ima, tetka zilhi uplatiti. Nista ovi nisu bolji od puljica. Toliko ljudi vjeruje u boga, a seronje na celu vjerskih zajednica.
- Bosanski_kralj
#48227 Re: SDA-All about
Ko zna šta će od svega ovoga biti. Razum mi govori da će se sve primiriti i da će biti ono klasično kod nas "tresla se gora, rodio se miš", a srce se nada da je ovo samo uvod u neke buduće, još veće, procese.RunnerX wrote: ↑29/05/2020 23:57Danas sam to napisao, najbolje što bi se moglo desiti. Mada sumnjam, jer previše znaju jedni o drugima.Bosanski_kralj wrote: ↑29/05/2020 23:55I da, jako dobro bi bilo da SDA i HDZ krenu u otvoreni rat, tu samo BiH dobija.
- Billy The Pljuc
#48228 Re: SDA-All about
Amin! Amin! Amin!Bosanski_kralj wrote: ↑29/05/2020 23:55 Samo ne nasjeda više raja na to spinovanje. Popljuvaše oba reisa zbog ovih današnjih izjava.
I da, jako dobro bi bilo da SDA i HDZ krenu u otvoreni rat, tu samo BiH dobija.
- RunnerX
#48229 Re: SDA-All about
Vidjećemo, gledao sam tužiteljicu večeras kod Senada, poprilično je ozbiljna. VSTV je ključ svega, i to je najveći problem.Bosanski_kralj wrote: ↑30/05/2020 00:03Ko zna šta će od svega ovoga biti. Razum mi govori da će se sve primiriti i da će biti ono klasično kod nas "tresla se gora, rodio se miš", a srce se nada da je ovo samo uvod u neke buduće, još veće, procese.
- spinel_
#48230 Re: SDA-All about
Ovaj vjeciti reis Ceric i sad ima svoje mjesto u Islamskoj zajednici i za sve se tamo pita. Smrad.
- refffko
#48231 Re: SDA-All about
Pazi ovih.
Gadi mi se i citati ovo. Radi ovog i sluze sva ova udruzenja, gdje samo pijedini se dobro okoriste, a borci nikad nista od toga nisu imali.
https://klix.ba/koordinacija-borackih ... ovornosti/
Sram da vas bude, ko god stoji iza ovog! Sta li ste pisali kad su borci protestvovali isred vlade i gdje su slali policiju na njih?
Ima li ovaj koji je napiso ovaj tekst ime i prezime. Da vidimo gdje se on i na koji nacin borio.
Gadi mi se i citati ovo. Radi ovog i sluze sva ova udruzenja, gdje samo pijedini se dobro okoriste, a borci nikad nista od toga nisu imali.
Sram da vas bude, ko god stoji iza ovog! Sta li ste pisali kad su borci protestvovali isred vlade i gdje su slali policiju na njih?
Ima li ovaj koji je napiso ovaj tekst ime i prezime. Da vidimo gdje se on i na koji nacin borio.
-
Horcrux
#48232 Re: SDA-All about
Ceric je izgubio sav kredibilitet onog trenutka kad je branio Saudijsku arabiju u slucaju Khashoggi. Poslije je povukao izjavu kad je vec bilo jasno sta se desilo.Billy The Pljuc wrote: ↑29/05/2020 23:42 Ustali branitelji, sve moralna vertikala do vertikale:
"Mustafa ef. Cerić uputio pitanja Gordani Tadić uz poruku: Sram vas bilo!
Večerašnji intrevju za Face TV glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić na svom Facebook profilu prokomentirao je kratko i bivši reisu-l-ulema IZ u BIH Mustafa ef. Cerić.
Njegov komentar prenosimo u cijelosti:
Pitanje dana
Za javnu tužiteljicu Gordanu Tadić: smijete li uhapsiti Milorada Dodika za javno priznanje da prati opoziciju, kao i za napade na Ustav Bosne i Hercegovine koji su mnogo glasniji i jasnije od napada od takozvanih vehabija?
Smijete li uhapsiti Dragana Čovića što svakodnevno širi mržnju protiv izabranog člana predsjednika Željka Komšića, optužujući ga da je nelegitimni Hrvat? Nije li to širenje nacionalne mržnje?
Ne smijete, naravno, jer smijete udariti na Bošnjake zato što je cijela igra oko Bošnjaka!
To što radite gospođo Tadić nije pravda već coup d'état!
Sram vas bilo!"
Ne znam ima li k'o umješan ovom hižaslavu hakirati facebook profil i na taj način makar kratkotrajno onemogućiti mu da se oglašava i poštedi nas tako svojih dubioza. I ono našlo da brani bošnjake, kad je kupovao vilu uz pomoć Adnana Terzića za mizernih 28.000 KM ili išao u Milano da obnovi garderobu za 20.000 i kusur evrića ili se vozao uokolo u autiću od 100.000 KM jer mu je guzica navikla bezbeli na luksuz bolio ga je kurac za te iste bošnjake.
-
Sociolog
#48233 Re: SDA-All about
Ovo je jedno ludilo,veliko,sastavljeno od bezbroj malih ludila
- drug_profi
#48234 Re: SDA-All about
Nabijem na qurac sve borce koji stoje iza ove sramote.refffko wrote: ↑30/05/2020 01:03 Pazi ovih.
Nabijem vas na hašima!
S poštovanjem,
Borac 14. br, 3. bat, i MAD 101. Mtbr, MAD 125. mehanizovana, 45 mjeseci rata.
- dumpa
#48235 Re: SDA-All about
naravno da sam očekivao od nekolicine zbunjenih likova da me etiketiraju. šta bi drugo uradio neko kome su argumenti na goloj nuli?
ne zamjeram vam, razumijem vaš očaj, ali bilo bi korak naprijed priznati činjenicu da Kojović, Konaković i Nikšić NISU nikakve alternative.
šta kažeš, jesu?
a-a, NISU.
nije korak naprijed vrijeđati mene zbog naopakih ideala. na takvim osnovama su ljudi iskorištavani vijekovima. vrijeme li je dokučiti pamet? ili stvarno mislite da su vam vaši politički ideali vrijedniji od mene kao sugrađanina? treba vrijeđati mene, a njima se davati, iako ja ne uvrijedih nikoga? ako je tako, savršena ste potrošna roba lažnim revolucionarima proisteklim iz istih političkih kuhinja koje su vas dovele u očaj. zar to ne govori na najbolji način o njima kao alternativama? malo li je žalosno?
i ne zaslužuje to nikakve posebne komentare osim onog kakvog je Sidran nezrelom lokalcu dao kroz lik Nihada:
sad opet udarite po meni da nahranite svoj očaj. budi dobar podanik svom ideologu. lažno etiketiraj i atakuj bližnjega za interese ideologa.
ne zamjeram vam, razumijem vaš očaj, ali bilo bi korak naprijed priznati činjenicu da Kojović, Konaković i Nikšić NISU nikakve alternative.
šta kažeš, jesu?
a-a, NISU.
nije korak naprijed vrijeđati mene zbog naopakih ideala. na takvim osnovama su ljudi iskorištavani vijekovima. vrijeme li je dokučiti pamet? ili stvarno mislite da su vam vaši politički ideali vrijedniji od mene kao sugrađanina? treba vrijeđati mene, a njima se davati, iako ja ne uvrijedih nikoga? ako je tako, savršena ste potrošna roba lažnim revolucionarima proisteklim iz istih političkih kuhinja koje su vas dovele u očaj. zar to ne govori na najbolji način o njima kao alternativama? malo li je žalosno?
i ne zaslužuje to nikakve posebne komentare osim onog kakvog je Sidran nezrelom lokalcu dao kroz lik Nihada:
sad opet udarite po meni da nahranite svoj očaj. budi dobar podanik svom ideologu. lažno etiketiraj i atakuj bližnjega za interese ideologa.
-
hillbill
#48236 Re: SDA-All about
iza kriminala i kriminalaca nikada necu stati,,,,ne u moje imerefffko wrote: ↑30/05/2020 01:03 Pazi ovih.
-
made_in_sarajevo
#48237 Re: SDA-All about
Kad se fahro hapsio po nalogu sda tad nije bio napad na bosnjake. Zasto nije napad na bosnjake radi fikreta i solaka, sto samo novalic. More biti da klanja vise od ove dvojice pa je veci bosnjak. 23 miliona maraka pravdaju izvjestajem, ma kupili smo ono za ono. Odbili su ga radi novinara samo, a inace svaki put je isti izvjestaj i usvojen.
Fadil novalic gdje nije bilo otkaza nego smanjen broj zaposlenih, masku ne zna staviti, ima prste u hejbet firmi koje izvlace pare iz budzeta, provaljen sa dzindicem i direktoricom pretisa da zavrcu pare, frajer koji nista nije donio osim digo cijenu svega sto je mogao dici, zaposlio 100 000 u njemackoj, pomoci ce privredi za mart pa odjednom za april samo, itd... I ovo je samo sto se zna javno unazad 2 mjeseca. Gdje su silni talovi, gdje su odjednom firme iz gracanice i tuzle koje radi iole svaki jaci objekat u Sarajevu, itd...
Uostalom ljudi radi istrage uzeli telefon za sta imaju apsolutno pravo, morali su nesto naci cim su ga zadrzali i jos traze 30 dana pritvora. Nisu mogli tek tako jos pogotovo jer je baketov miljenik, a ni vasvija advokatica mu nije mogla pomoci.
Sda i svi politicari trebali bi shvatiti da nisu nikakvi bogovi niti nedodirljivi. Sasvim je normalno pa i ako treba specijalna policija da upadne i da te hapsi ako si kriminalac. Nema tu bosnjak, prvak. Kriminalac je kriminalac i ovo sto sda radi je jadno da jadnije ne moze biti, a i pokazali su svoje pravo lice. Ko njima glas ikad vise da taj nije normalan i da hoce zivjeti 4 godina u paklu, nek vidi kako je obicnom narodu.
Jedini razlog kmecanja, on je bosnjak. Znaci sutra neko moze curicu silovati od 10 godina, ubiti covjeka ni kriva ni duzna i da se brani, ostavite me ja sam bosnjak.
Sve ja takve bosnjake nabijem na kurac i kurac ste vi bosnjaci, gospodo vi str obicni karinasi, sitni zohari koji pod svjetlom ne znaju kud bi bjezali.
Sve najgore vam zelim, da patite sto duze, ali da bas patite.
Fadil novalic gdje nije bilo otkaza nego smanjen broj zaposlenih, masku ne zna staviti, ima prste u hejbet firmi koje izvlace pare iz budzeta, provaljen sa dzindicem i direktoricom pretisa da zavrcu pare, frajer koji nista nije donio osim digo cijenu svega sto je mogao dici, zaposlio 100 000 u njemackoj, pomoci ce privredi za mart pa odjednom za april samo, itd... I ovo je samo sto se zna javno unazad 2 mjeseca. Gdje su silni talovi, gdje su odjednom firme iz gracanice i tuzle koje radi iole svaki jaci objekat u Sarajevu, itd...
Uostalom ljudi radi istrage uzeli telefon za sta imaju apsolutno pravo, morali su nesto naci cim su ga zadrzali i jos traze 30 dana pritvora. Nisu mogli tek tako jos pogotovo jer je baketov miljenik, a ni vasvija advokatica mu nije mogla pomoci.
Sda i svi politicari trebali bi shvatiti da nisu nikakvi bogovi niti nedodirljivi. Sasvim je normalno pa i ako treba specijalna policija da upadne i da te hapsi ako si kriminalac. Nema tu bosnjak, prvak. Kriminalac je kriminalac i ovo sto sda radi je jadno da jadnije ne moze biti, a i pokazali su svoje pravo lice. Ko njima glas ikad vise da taj nije normalan i da hoce zivjeti 4 godina u paklu, nek vidi kako je obicnom narodu.
Jedini razlog kmecanja, on je bosnjak. Znaci sutra neko moze curicu silovati od 10 godina, ubiti covjeka ni kriva ni duzna i da se brani, ostavite me ja sam bosnjak.
Sve ja takve bosnjake nabijem na kurac i kurac ste vi bosnjaci, gospodo vi str obicni karinasi, sitni zohari koji pod svjetlom ne znaju kud bi bjezali.
Sve najgore vam zelim, da patite sto duze, ali da bas patite.
- problemnatravunu
#48238 Re: SDA-All about
Ovakve izjave ja jedino mogu objasniti time da se bakiru i esdea trese tlo pod nogama , i onda počinje vadiona sa najprizemnijim stvarima, a to je nacionalištička priča u svom najljigavijem obliku!
Ovako, da se razumijemo, ne pripadam "bošnjačkom korpusu", ali do prije cca 5-6 godina, mi je Bakir sa svojim često prilično suvislim izjavama bio miljama daleko od blata ostalih "nacionalnih tzv.lidera" tipa Mileta i Čovića, izgledao kao prilično razuman, o sebi pri sebi, Bosanac i Hercegovac!
Ali ovo u zadnjih 5-6 godina je strašno, i kako vrijeme ide sve češće izlazi u javnost sa svojim " greatest shitom" u javnost!
Lik preuzeo nacionalističku taktiku i retoriku onih najgorih, koja iole razumnom čovjeku prije svega izgleda smiješno, a onda i žalosno!
Mene jedino zanima, jel on to radi spontano, jer je "pukao"
ili je to gluma i predstava za najjadniju glasačku stoku?
Ovako, da se razumijemo, ne pripadam "bošnjačkom korpusu", ali do prije cca 5-6 godina, mi je Bakir sa svojim često prilično suvislim izjavama bio miljama daleko od blata ostalih "nacionalnih tzv.lidera" tipa Mileta i Čovića, izgledao kao prilično razuman, o sebi pri sebi, Bosanac i Hercegovac!
Ali ovo u zadnjih 5-6 godina je strašno, i kako vrijeme ide sve češće izlazi u javnost sa svojim " greatest shitom" u javnost!
Lik preuzeo nacionalističku taktiku i retoriku onih najgorih, koja iole razumnom čovjeku prije svega izgleda smiješno, a onda i žalosno!
Mene jedino zanima, jel on to radi spontano, jer je "pukao"
ili je to gluma i predstava za najjadniju glasačku stoku?
- Billy The Pljuc
#48239 Re: SDA-All about
Što se mene lično tiče on je "umro" još mnooogo prije tog istupa, najgore u svemu jeste što ti i takvi "imaju pravo glasa" i što bezbeli ima i onih koji će ih slijediti i vjerovati u njihov sud.
-
DonieBrasco
#48240 Re: SDA-All about
Koliko je taj pokrao na Allahovom putu, koliko je samo milijardi stglo iz arapskog svijeta za BiH na kontu Islamske zajednice, islama i muslimana u BiH.
-
Patton44
#48241 Re: SDA-All about
I tad je Zijo vidio cetnikapalermo wrote: ↑29/05/2020 21:51Ti bio treći u društvu, kad su o tome divanili ?Zijo77 wrote: ↑29/05/2020 21:38
Bakir visi na koncu. Toliko je kompromitovan zajedno sa ženom da mu nema spasa. Ali, mora pasti i mit o Aliji kao velikom ocu nacije, spasitelju muslimana i Bošnjaka! Mit o Aliji mora pasti zbog Alijinih loših strana, ne zbog dobrih. A imao je puno loših strana, loših poteza. Kao vjerski fanatik, on nikada nije trebao biti vođa jednog naroda kojem vjerske vođe iz kruga "Mladih muslimana" zaista nisu trebale. Kao političar je bio pod velikim pritiskom, ali je napravio katastrofalnu grešku kada se odrekao usluga Adila Zulfikarpašića koji je bio najmudriji i najlukaviji bošnjački političar. Trebao ga je zadržati kao prvog savjetnika. Alija nije volio pametne i sposobne, a Bakir je taj stav doveo do krajnosti i okružio se sve samim dupeliscima koji po prirodi karaktera obično nisu puno sposobni! Uvijek sam imao utisak da Alija ne poznaje svoj narod ili ga jednostavno potcjenjuje. Jednom prilikom je rekao Karadžiću: Kakav narod, ako imaš televiziju za deset dana će narod promijeniti mišljenje!
-
Škobo Habu
#48242 Re: SDA-All about
Kako Radončić vješto koristi novonastalu situaciju i profilira se kao neko ko zna šta radi.- U ovoj zemlji ne smije niko nikoga ucjenjivati, da čak, govorim hipotetički, gospodin Novalić ostane u pritvoru, Vlada Federacije mora raditi na način da SDA, pa i SBB budu glavni faktori, a da nema sa strane ultimatuma HDZ-a. U ovoj zemlji ultimatumi ne pomažu i mislim da u tom smislu građani, pa ako hoćete da budem direktan, i Bošnjaci nemaju razloga da se boje bilo čega. Ovo hapšenje ne može značiti slabljenje ili eliminiranje bošnjačkog političkog faktora s onih pozicija gdje mi to zaslužujemo, gdje to legalistički radimo i gdje ćemo raditi u budućnosti - rekao je Radončić.
Jednostavna poruka Izetbegoviću - sami ste, vadite se iz govana kako znate. Vidimo se u novembru.
Last edited by Škobo Habu on 30/05/2020 09:20, edited 1 time in total.
-
elk
#48243 Re: SDA-All about
O evo su i bivse "borce" upregli u masineriju odbrane
U moje ime ne govorite jadovi prodani.
U moje ime ne govorite jadovi prodani.
- muha_sa
-
kritikos
- duh_sa_sjekirom
#48246 Re: SDA-All about
Ovo je ništa dok se ne oglase Zelene beretke.
Mnogima će se tada zatresti noge i napuniti gaće

Mnogima će se tada zatresti noge i napuniti gaće
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#48247 Re: SDA-All about
Kako je lijepo citati ksko se stranacki portali nadmecu ko ce vise popljuvati gordanu tadic, kako se nadmecu u naslovima kako je to napad na bosnjake i kako traze iz naftalina neke iz islamske zahednice da daju podrsku bratu muslimanu....
Ako ste imali neke sumnje, sad vidite koliko medija je pod direktnom kontrolom sda
Ako ste imali neke sumnje, sad vidite koliko medija je pod direktnom kontrolom sda
- muha_sa
#48248 Re: SDA-All about
U susjedstvu napad na Hrvateizvrsni direktor wrote: ↑30/05/2020 09:05 Kako je lijepo citati ksko se stranacki portali nadmecu ko ce vise popljuvati gordanu tadic, kako se nadmecu u naslovima kako je to napad na bosnjake i kako traze iz naftalina neke iz islamske zahednice da daju podrsku bratu muslimanu....
https://www.index.hr/vijesti/clanak/isp ... 86684.aspx
Ispitana Rimac, ide u pritvor. Odvjetnik: Nije odgovarala na pitanja jer je umorna
- problemnatravunu
#48249 Re: SDA-All about
Kaki ste , ne date nam krast na miru 
- starii
#48250 Re: SDA-All about
sad ce ovi sto su krali na hadž pa ce im se sve halaliti