Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#48226 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

TV1 22.00.

Detektiv Carl, vođa Odjela Q za neriješene zločine, dobiva dosje o ubistvu brata i sestre iz 1987. godine. U to vrijeme sumnja je pala na šest prijatelja iz internata, ali policija nije imala dokaze. Devet godina kasnije, član te grupice priznao je zločin i otišao u zatvor. Grupica nekadašnjih studenata sada je ugledna skupina građana, ali njihova bolesna požuda nije se ugasila, dok se boje jedne beskućnice koja zna njihovu tajnu.

Image

FTV 17.40.

Image

FTV 21.30.

Film je prikazan na dvadeset i trećem SFF-u u okviru Takmičarskog programa. Iz biltena festivala:

Image

Image

Bilten u kojem je tekst o filmu možete preuzeti na sljedećem linku, žurnal dvadeset i trečeg SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku, a katalog na linku.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48227 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Searching. Koja filmcina jeb.ote. :thumbup: :run:
kakavdanakneiskustvu

#48228 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:Image

Prije pet minuta je krenuo na HRT3.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#48229 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Dosadno mii wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
milejovic1971 wrote:https://www.imdb.com/title/tt7095482/?ref_=fn_al_tt_1

El reino, auuuu, dobar dobar....od mene 8/10, odlican triler, sjajan glavni glumac, sve preporuke :run:
:thumbup: :thumbup:
Od kojeg trenutka postaje dobar?
Prvih pola h nezanimljiv
da se sad bas mogu sjetiti od kojeg trenutka,ne mogu,ali zam da mi je film bas dobar
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48230 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

ferratilis wrote:The Devils (1971)
Jedan od najludjih filmova koje sam gledao. Casna sestra koja pati od opasne nejebice optuzi svecenika za vjesticarenje i time pokrene lavinu raznih sranja koja ce vam sjebat mozak i okrenut stomak naglavacke. Na stranu prica i religija, estetika u ovom filmu je nesto posebno. Kakve su droge reziseri koristili sedamdesetih, ovi danas su na nivou obdanista. Preporuka. :D

Image
Image
Image
:thumbup: Oliver Reed naklon do poda... glumčina... kakav de niro, al pacino su za njega bili djeca... film je toliko kontroverzan da oni koji imaju veze sa katolicanstvom, ne gledaju :mrgreen: preporuka :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48231 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

:thumbup: napokon ga odgleda i prijatno iznanedjenje... Natalie Portman poslije Leon Profesionalca najjaca joj uloga...
chakany

#48234 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Dobar Joker, dobar :thumbup:
smijesni_ste

#48235 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by smijesni_ste »

Dobar jeste, ali ništa više od toga.
Better Man

#48236 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

Nabavio sam Nolananovu Batman triologiju na 4K UHD blu ray-u i zasita je impresivno bilo gledati. Posebna čar je što su u drugom i trećem dijelu triologije određene scene snimane u Imaxu (uglavnom scene iz zraka) i slika je preko čitavog ekrna, a ne odrezana i zaista djeluje fascinantno.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48237 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Dajte braćo kakvu dobru komediju za opustiti se, a moze i neki trash horor
Dosadno mii

#48238 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

Gerro wrote:Searching. Koja filmcina jeb.ote. :thumbup: :run:
drag_gost

#48239 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by drag_gost »

Da, Searching je filmcina.
johnnykola

#48240 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Gerro wrote:Dajte braćo kakvu dobru komediju za opustiti se, a moze i neki trash horor
Image
Last edited by johnnykola on 07/10/2019 00:50, edited 1 time in total.
johnnykola

#48241 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT2 21.05.

Odličan ratni film. Prag, 1942. Treći Reich na vrhuncu je moći i kontrolira većinu Europe. Reinhard Heydrich, uz pomoć svoje supruge Line uspeo se do vrha Nacističke stranke kao šef SS-a, Gestapa i kao tvorac „Konačnog rješenja“. Njegova bezobzirna i tiranska vlast nad okupiranom Čehoslovačkom navela je Hitlera da ga proglasi „čovjekom željeznog srca“. Međutim, mala skupina boraca iz češkog pokreta otpora, predvođena Janom Kubišem i Jozefom Gabčikom, pokušava zaustaviti nezaustavljivo i planira atentat na Heydricha koji bi ga učinio najviše rangiranim nacističkim vojnikom ubijenim za Drugog svjetskog rata. Temeljen na bestseleru Laurenta Bineta HhhH, Čovjek željeznog srca iznosi nevjerojatnu istinitu priču o tome kako su hrabri muškarci i žene iz Otpora žrtvovali sve u ime slobode.
medvjed23

#48242 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugimay

Post by medvjed23 »

karanana wrote:Moram li ista znati o betmenu i tom dc universe sranju da bih pogledao dzokera?
ako ne znaš baš ništa, izguglaj ime betmena te imena i sudbinu njegovih roditelja

joker, odmah nakon gledanja, 8 do 8,5 od 10.. sad, kad su se slegli utisci, 9/10.. dobra studija mračnog, izmučenog karaktera i odnosa između njega i truhlog društva.. film blizak stvarnosti..
90minut

#48243 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Dosadno mii wrote:

El reino, auuuu, dobar dobar....od mene 8/10, odlican triler, sjajan glavni glumac, sve preporuke :run:
Prvih pola h nezanimljiv
Kao neko ko je prekinuo u životu maksimalno jedno 10 filmova jer se ježim od toga imam tu neku bolest da ga moram završiti pa kako god ista stvar i kod mene gledao sam sigurno blizu sat vremena i dobro me namučio film...

Da li je do mene i dana kad mi se nije gledao film nešto posebno ili je do samog filma ne znam, al' sigurno mi nije zadržao pažnju da ga pogledam do kraja znam da sam rekao sebi da cu nekad kasnije opet pokusati moglo bi to biti ovih dana.
90minut

#48244 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

E'o par preporuka kome se gleda nešto novo što vecina nije gledala

https://www.imdb.com/title/tt8883524/?ref_=tt_sims_tti

Stifler iz američke pite fino odglumio film se može pogledati nema greške sigurno.

https://www.imdb.com/title/tt8110640/?ref_=tt_sims_tti

Netflixov novi sci fi nešto više od pola filma je savršenstvo poslije pada u kvaliteti tako da mu je ocjena na mjestu.

https://www.imdb.com/title/tt1588170/

Južnokorejski bez bilo kakve mane bukvalno 10 od 10 jedan od par njihovih koje nisam pogledao ranije i zahvaljujem se na preporuci od neki dan na ovoj temi.

https://www.imdb.com/title/tt6107548/

Fina lagana komedija ko traži da pogleda.

https://www.imdb.com/title/tt2872718/

Pogledao nightcrawlera opet nakon par godina, savršenstvo od filma.

https://www.imdb.com/title/tt7736478/

Italijanski - mafija po istinitim događajima koje ustvari imaju i na jutubu i može se reci da su to sve odlicno spakovali.
DonieBrasco

#48245 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DonieBrasco »

https://www.imdb.com/title/tt1488606/?r ... f_=nv_sr_1 OK za ubiti vrijeme, nije los.

Mislim da ima neki stariji film na istu pricu ili fazon ovoga ali ne mogu da se sjetim koji, ima li neko mozda da zan o kojem je filmu rijec ?
omar little

#48246 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

kako se zove film?
milejovic1971

#48247 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

Dosadno mii wrote:

Prvih pola h nezanimljiv
poenta je sto moras biti odmoran i skoncentrisan, zaplet filma pocinje vec od npr. 5. min. Slazem se da nekome moze biti dosadan jedan dio, ali Boze moj, ne volimo svi isto
kakavdanakneiskustvu

#48249 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

John Cleese wrote:Image

remek djelo
johnnykola

#48250 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Pink Comedy 23.00.

Sve što Neal Page (Steve Martin) u ovom trenutku želi jest stići kući kako bi Dan zahvalnosti proslavio u krugu porodice. Međutim, njegov je let otkazan zbog iznimno loših vremenskih uvjeta, pa se Neal odlučuje na druga prijevozna sredstva. No, nije loša sreća jedini Nealov pratitelj na ovom putovanju, jer je s njim i putujući prodavač Del Griffith (John Candy), nezaustavljiv brbljavac koji je uvijek spreman s nekim podijeliti lošu šalu, dati mu savjet, uvući ga u besmislenu diskusiju ili mu se pridružiti kao društvo na putu. Kada Del objavi da ide u Nealovu smjeru, ovome je svega na vrh glave.

Avioni, vozovi i automobili urnebesna je komedija o neobičnom paru suputnika, porodičnom čovjeku koji se želi vratiti svojoj supruzi za praznike, i dosadnjakoviću koji sve svoje doista dobre namjere upropasti ne znajući kada treba zatvoriti usta. Redatelj i scenarist ove komedije, koja će nas lakoćom vratiti u drugu polovicu osamdesetih kada je žanr cvjetao, slavni je John Hughes, jedan od najkompletnijih autora, koji nije prezao ni od čega kako bi gledatelju što prije na lice izmamio osmijeh, i tamo ga zadržao do samoga kraja filma, pa i koji sat nakon projekcije. Steve Martin i John Candy u svojoj se glumačkoj međuigri odlično nadopunjuju, pružajući i mnogo više od pukog zbroja svojih komičarskih vještina.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu H2:

Image
Post Reply