Ni jedan operator ovo ne naplaćuje. Jedino ti operater može naplaćivati ako koristiš online mape na nekoj aplikaciji pa da ti ide internetinsaneinthebrain wrote:jel naplacuje telecom upotrebu gps-a na telefonu
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kakaljin
#48201 Re: BHTelecom All About
- insaneinthebrain
#48202 Re: BHTelecom All About
imam jednu aplikaciju kojoj za rad treba wifi konekcija i gps. i primjetio sam da mi se trosi kredit. po par feninga al trosi. i ja sam kontao da se ne naplacujekakaljin wrote:Ni jedan operator ovo ne naplaćuje. Jedino ti operater može naplaćivati ako koristiš online mape na nekoj aplikaciji pa da ti ide internetinsaneinthebrain wrote:jel naplacuje telecom upotrebu gps-a na telefonu
-
zippoo87
#48203 Re: BHTelecom All About
pa to ti trosi mobilni internetinsaneinthebrain wrote:imam jednu aplikaciju kojoj za rad treba wifi konekcija i gps. i primjetio sam da mi se trosi kredit. po par feninga al trosi. i ja sam kontao da se ne naplacujekakaljin wrote:Ni jedan operator ovo ne naplaćuje. Jedino ti operater može naplaćivati ako koristiš online mape na nekoj aplikaciji pa da ti ide internetinsaneinthebrain wrote:jel naplacuje telecom upotrebu gps-a na telefonu
neke aplikacije trebaju uz gps i vezu na internet i onda kada pokrenes gps,automatski ti aktivira i internet i to ti skine kredit
znaci ne gps ,nego mobilni internet
-
quarterback
#48204 Re: BHTelecom All About
sada je 99% GPSova u mobitelima u stvari AGPS tj assisted GPS koji trazi vezu na internet da bi nasao satelite...
nekada davno su bili cisti GPSovi, za lock je duze trebalo ali nije trebalo nista osim neometanog pogleda u nebo
to bas povlaci pricu o navigacijama
nekada davno su bili cisti GPSovi, za lock je duze trebalo ali nije trebalo nista osim neometanog pogleda u nebo
to bas povlaci pricu o navigacijama
-
tnt-tunja
#48205 Re: BHTelecom All About
je li mi možže neko objasniti kako se pokreće ovaj multiscreen na računaru, laptopu? Pročitao sam razna upustva, ali sva su za android ili pak za iOs...
- Kemal Malovčić
#48206 Re: BHTelecom All About
Sorry, možda je pitanje bilo prije, ali ne znam kako da pretražim temu.
Mogu li se u BHT istovremeno otplaćivati dva telefona i više? To jest, imam jedan telefon koji otplaćujem, hoću još jedan, mogu li?
Mogu li se u BHT istovremeno otplaćivati dva telefona i više? To jest, imam jedan telefon koji otplaćujem, hoću još jedan, mogu li?
-
made_in_sarajevo
#48207 Re: BHTelecom All About
mozes samo na drugi telefon ti ne ide popust mislim, nego placas onu cijenu "bez obaveznog trajanja". placas ti na 12 ili 24 mjeseca ali tu cijenu. ovo naravno ako ti na isti racun ide, ako ide odvojeno na racune onda imas popustaKemal Malovčić wrote:Sorry, možda je pitanje bilo prije, ali ne znam kako da pretražim temu.
- Kemal Malovčić
#48208 Re: BHTelecom All About
Hvala, vidjeću to.made_in_sarajevo wrote:mozes samo na drugi telefon ti ne ide popust mislim, nego placas onu cijenu "bez obaveznog trajanja". placas ti na 12 ili 24 mjeseca ali tu cijenu. ovo naravno ako ti na isti racun ide, ako ide odvojeno na racune onda imas popustaKemal Malovčić wrote:Sorry, možda je pitanje bilo prije, ali ne znam kako da pretražim temu.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#48209 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Po toj logici onda taj drugi uredjaj bez popusta NE SMIJE biti zakljucan u mrezu BHT.made_in_sarajevo wrote:mozes samo na drugi telefon ti ne ide popust mislim, nego placas onu cijenu "bez obaveznog trajanja". placas ti na 12 ili 24 mjeseca ali tu cijenu. ovo naravno ako ti na isti racun ide, ako ide odvojeno na racune onda imas popustaKemal Malovčić wrote:Sorry, možda je pitanje bilo prije, ali ne znam kako da pretražim temu.
Ako je i taj uredjaj bez ugovorne obaveze i popusta zakljucan onda je to cisti lopovluk.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- holowey
#48210 Re: RE: Re: BHTelecom All About
zakljucan na bht mrezu do otplate zadnje rate... cak i ako je u pitanju jednokratno placanje, telefon je zakljucan dok ne podneses zahtjev za otkljucavanje na protokol i dok ne dobijes postom kod za otkljucavanje...ajdamo wrote:Po toj logici onda taj drugi uredjaj bez popusta NE SMIJE biti zakljucan u mrezu BHT.made_in_sarajevo wrote:mozes samo na drugi telefon ti ne ide popust mislim, nego placas onu cijenu "bez obaveznog trajanja". placas ti na 12 ili 24 mjeseca ali tu cijenu. ovo naravno ako ti na isti racun ide, ako ide odvojeno na racune onda imas popustaKemal Malovčić wrote:Sorry, možda je pitanje bilo prije, ali ne znam kako da pretražim temu.
Ako je i taj uredjaj bez ugovorne obaveze i popusta zakljucan onda je to cisti lopovluk.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- pepeljara
#48211 Re: BHTelecom All About
Ma aistem ne funkcionise svi telefoni su im zakpjucani po defaultu.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Benq
#48212 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Nevidjena glupost ! Da telefon bude zakljucan dok je korisnik pod ugovorom , to je ok , ali otici u telecom i iskesirati telefon a pri tome praviti neke zahtjeve i cekati kod za otkljucavanje je van pameti..holowey wrote: zakljucan na bht mrezu do otplate zadnje rate... cak i ako je u pitanju jednokratno placanje, telefon je zakljucan dok ne podneses zahtjev za otkljucavanje na protokol i dok ne dobijes postom kod za otkljucavanje...
-
zutipatak
#48213 Re: BHTelecom All About
Fazon je što telefon pravno postaje tvoje vlasništvo tek kad otplatiš sve rate. Do tada je telefon vlasništvo BH Telecoma i oni imaju pravo zaključivati isti.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Benq
#48214 Re: BHTelecom All About
To svakako stoji , medjutim ako se plati jednokratno , to ne bi trebalo da je slucaj , pogotovo ne da ja moram podnositi zahtjev da otkljucaju telefon koji sam kupio. Par postova iznad se o tome prica , ne o ratama.zutipatak wrote:Fazon je što telefon pravno postaje tvoje vlasništvo tek kad otplatiš sve rate. Do tada je telefon vlasništvo BH Telecoma i oni imaju pravo zaključivati isti.
-
zutipatak
#48215 Re: BHTelecom All About
Pa tad i nije zakljucan. Ustvari jeste ali istog momenta traziš da ti daju kod i dobićeš ga za par dana.Benq wrote:To svakako stoji , medjutim ako se plati jednokratno , to ne bi trebalo da je slucaj , pogotovo ne da ja moram podnositi zahtjev da otkljucaju telefon koji sam kupio. Par postova iznad se o tome prica , ne o ratama.zutipatak wrote:Fazon je što telefon pravno postaje tvoje vlasništvo tek kad otplatiš sve rate. Do tada je telefon vlasništvo BH Telecoma i oni imaju pravo zaključivati isti.
- holowey
#48216 Re: BHTelecom All About
a zasto sebi stvarati problem?zutipatak wrote:Pa tad i nije zakljucan. Ustvari jeste ali istog momenta traziš da ti daju kod i dobićeš ga za par dana.Benq wrote:To svakako stoji , medjutim ako se plati jednokratno , to ne bi trebalo da je slucaj , pogotovo ne da ja moram podnositi zahtjev da otkljucaju telefon koji sam kupio. Par postova iznad se o tome prica , ne o ratama.zutipatak wrote:Fazon je što telefon pravno postaje tvoje vlasništvo tek kad otplatiš sve rate. Do tada je telefon vlasništvo BH Telecoma i oni imaju pravo zaključivati isti.
po toj cijeni (bez popusta) odes kod stanica, imteca, mobisa, etc. i kupis otkljucan a regularan telefon... jos mozes shopping karticom platiti na rate...
- Benq
#48217 Re: BHTelecom All About
To je svakako najbolja opcija , medjutim rijec je o kupovini mobitela u telecomu pa je zato polemika oko kodiranja.holowey wrote: a zasto sebi stvarati problem?
po toj cijeni (bez popusta) odes kod stanica, imteca, mobisa, etc. i kupis otkljucan a regularan telefon... jos mozes shopping karticom platiti na rate...
-
zutipatak
#48218 Re: BHTelecom All About
Recimo telekom kad nabavlja telefone nabavlja ih na veliko i sve ih kodira jer ne zna se ko će platiti kešom a ko će na rate. Dali su mogućnost otključavanja na licu mjesta ako platiš kešom a ako idu rate onda po otplati rata. Kako će telekom znati koliko korisnika će kupiti kešom a koliko na rate?
- studiorum_tuzlaensis
#48219 Re: BHTelecom All About
Ma u Bosni su ti općenito plitka razmišljanja, nemoj da te čudi. Tako i ovaj što pita zašto podnositi zahtjev.
ajd da ja tebi postavim pitanje "Zašto ne podnositi zahtjev?". Telefon se otključava isključivo na zahtjev korisnika iz milion razloga (u slučaju krađe, želja za prodajom, nemogućnost da se isti koristi kod drugog operatera, dokazivanje vlasništva telefona u slučaju razbojništva i slično), a sve što treba uraditi je napisati jednu rečenicu na papir, potpisati se i predati na protokol. Gotovo za pet minuta.
ajd da ja tebi postavim pitanje "Zašto ne podnositi zahtjev?". Telefon se otključava isključivo na zahtjev korisnika iz milion razloga (u slučaju krađe, želja za prodajom, nemogućnost da se isti koristi kod drugog operatera, dokazivanje vlasništva telefona u slučaju razbojništva i slično), a sve što treba uraditi je napisati jednu rečenicu na papir, potpisati se i predati na protokol. Gotovo za pet minuta.
-
DonieBrasco
#48220 Re: BHTelecom All About
Ima li negdje da se vidi spisak kanala osnovog paketa Moja TV, najjeftini paket.
- Benq
#48221 Re: BHTelecom All About
Normalno da ne mogu znati ko ce na koji nacin kupiti telefon , ali bi trebali imati i kodove za dekodiranje koje ce odmah dati kupcu u slucaju da iskesira telefon, a ne da se ceka i podnose zahtjevi za isti.zutipatak wrote:Recimo telekom kad nabavlja telefone nabavlja ih na veliko i sve ih kodira jer ne zna se ko će platiti kešom a ko će na rate. Dali su mogućnost otključavanja na licu mjesta ako platiš kešom a ako idu rate onda po otplati rata. Kako će telekom znati koliko korisnika će kupiti kešom a koliko na rate?
Dokazivanje vlasnistva telefona nema nikakve veze sa njegovim otkljucavanjem na druge mreze , vlasnistvo se dokazuje sa pratecom dokumentacijom koja se dobije uz telefon , dokaz (racun) i IMEI broj.studiorum_tuzlaensis wrote:Ma u Bosni su ti općenito plitka razmišljanja, nemoj da te čudi. Tako i ovaj što pita zašto podnositi zahtjev.
Nemogucnost da se koristi kod drugog operatera.. ima smisla , ali isto tako bi se o tome moglo pricati jer vjerujem da niko ne zeli da ga se ogranicava za njegove pare, a vidio sam i takve slucajeve gdje cak ne upozore kupca da je telefon kodiran , pa nakon ubacivanja kartice drugog operatera slijedi i neugodno iznenadjenje..
- supercali
#48222 Re: BHTelecom All About
Kad smo vec kod tih zakljucavanja
Jesu li kod duo telefona zakljucane obe kartice?
Upravo sam uzeo s60 koji je duo a nisam jos testirao a i nemam drugih kartica trenutno kod sebe
Upravo sam uzeo s60 koji je duo a nisam jos testirao a i nemam drugih kartica trenutno kod sebe
- escobar__
#48223 Re: BHTelecom All About
Bili su mi danas bivoli iz tuzlanske direkcije, pustili oko 45 Mbps za sve, lafo parica ne može više.
A do petka moglo sve i što je najluđe i sad mi modem pod max. rate očitava iste one vrijednosti kakve je očitavao i prije njihovog čačkanja.
Al' eto ne može parica više, sve im jebem majmunsko...
Valja sutra do šefa otić, džaba je. 
Al' eto ne može parica više, sve im jebem majmunsko...
-
Cupko_
#48224 Re: BHTelecom All About
Da, zakljucana su oba utora samo za BHTelecom kartice.supercali wrote:Kad smo vec kod tih zakljucavanja
- lijek-za-sve
#48225 Re: BHTelecom All About
ne nego je jedan zakljucan a drugi ne!!!!!