Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emigrazione

#48176 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Al nikad mi nece ici u glavu ko je i kada naredio igracima da moraju biti mirni i praviti se da ne cuju kada im neka krezava seljacina u facu jebe zenu, djecu, mrtve, zive, oca, sestru, tetku, itd itd...popljuje pola tribine dok nabraja, nema za kifle, a kamoli da pripomogne sta klubu, parazit i stetocina, a trener i klub umjesto da zastiti igrace i posalje tog kretena u sto picki materini, njemu na silu daju nekakav znacaj ko biva bitan on nesto za klub, igraci odlaze i dolaze navijaci ostaju bla bla i ostala sranja...a ne shvataju da upravo zbog tih zlikovaca sa tribine Zrinjski svaki put u kljucnim momentima presisa i Zelju i Sarajevo...
Samprotivsviju

#48177 Re: Premijer liga BiH

Post by Samprotivsviju »

Prosle sezone zadnja utakmica

Image
avetinja

#48178 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Samo Željo može biti ovoliki peh, niko drugi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48179 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Eto, zavrsi se i ova sezona.
Malo odmoriti, pa Evropa...i onda nova sezona...ocekivanja, usponi :D padovi :oops:
:run:
afannedim

#48180 Re: Premijer liga BiH

Post by afannedim »

Samprotivsviju wrote:
afannedim wrote:Čitam i dresovi se skidali ispred juga, a jesu li i gaće
:lol:

Kazu i spiker je skidao gace, covjek najavljivao proslavu titule :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :pisnula: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
NajdraziVodjaa

#48181 Re: Premijer liga BiH

Post by NajdraziVodjaa »

emigrazione wrote:Al nikad mi nece ici u glavu ko je i kada naredio igracima da moraju biti mirni i praviti se da ne cuju kada im neka krezava seljacina u facu jebe zenu, djecu, mrtve, zive, oca, sestru, tetku, itd itd...popljuje pola tribine dok nabraja, nema za kifle, a kamoli da pripomogne sta klubu, parazit i stetocina, a trener i klub umjesto da zastiti igrace i posalje tog kretena u sto picki materini, njemu na silu daju nekakav znacaj ko biva bitan on nesto za klub, igraci odlaze i dolaze navijaci ostaju bla bla i ostala sranja...a ne shvataju da upravo zbog tih zlikovaca sa tribine Zrinjski svaki put u kljucnim momentima presisa i Zelju i Sarajevo...
Kad se istrijebe ti paraziti fudbal u Sarajevu ce i napredovati, do tada ce sve biti ovaj mahalsko papanski nivo koji imamo danas a tome su doprinijeli i mediji.

Kad je Zeljo konkretno u pitanju nikako mi ne ide u glavu kako ta zapadna tribina na kojoj ej svecana loza i na kojoj je najskuplja karta dje se kao skupi ta neka nazovimo "elita" i koja je tu tik do klupa sa igracima i trenerima nema neka pravila ponasanja po kojoj ti ne mozes ko kocijas 90 minuta dobacivati, psovati, vrijedjati, sikanirati? Ako uzmemo u obzir da fudbaleri kad igrau tu su na radnom mjestu i rade posao za koji su placeni to bi se onda zvao mobing, jer realno kako bi se ponasali ti isti da ih na njihovom poslu neko sikanira psuje familiju i sve mrtve kad nesot lose uradi?

Ne bi da budem advokat nasih fudbalera koji nisu primjer profesionalaca ali realno i uslovi u kojima rade su odvratni.
Logovan

#48182 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ovi naši ni da se oproste sa pobjedom u gostima kod Krupe. :-) Da su makar remi ostvarili, da ne gledam ovakav rezultat.

Ekipa je bila skroz nezainteresovana, bez volje i želje. Na početku se krenu, išli su na pobjedu, ali nakon što su čuli da je Zrinjski poveo, padoše. Mostarci povedoše 2:0, naši počeli još gore igrati. :roll:

Ne smije se ovako nešto dešavati.

Hadžić je trebao više igrati, Sadiku je trebao dobiti šansu. Herić :thumbup:
avetinja wrote:Samo Željo može biti ovoliki peh, niko drugi.
Vala veći pehovi od nas ne možete biti taman da ne znam šta da vam se desi. :mrgreen:
LSD

#48183 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Charuga wrote:
LSD, mani se više te priče "kockasta braca" i slično, nema potrebe više za tim. Samo izazivaš kontraefekat.
Fakat ne znam kakva je to uvreda i kome to uopšte smeta :? to što me pojedinci prijavljuju zbog toga, njima na obraz :oops: a pogotovu mi nije cilj nekakav kontraefekat....ali hajd dobro, poslušat cu, necu više ;-)
Last edited by LSD on 28/05/2017 21:31, edited 1 time in total.
splinter

#48184 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

Sve čestitke hrvatskim nogometnim klubovima HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg za osvojene trofeje, također i GOŠK-u za ulazak u Premijer ligu.Činjenica je da su milionima kilometara ispred sivila sarajevskih klubova i svaka čast na svemu jer sigurno da su dosta dobro organizovani. Drago mi je da se iduće sezone vraća još jedan veliki klub FK Borac i imam osjećaj da bi on mogao napraviti dar mar u samome vrhu, što je dobro za BH fudbal. Mogu misliti večeras ludila u Mostaru i cijeloj zapadnoj hercegovini. Eto sad pauza par mjeseci dobro će doći da se svi malo ispušu!
avetinja

#48185 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote:Vala veći pehovi od nas ne možete biti taman da ne znam šta da vam se desi. :mrgreen:
Vidio bih tebe da si na mom mjestu. :lol:
LSD

#48186 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Avetinjo,

Jesi li rezervisao mjesto za proslavu titule :per:
avetinja

#48187 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

LSD wrote:Avetinjo,

Jesi li rezervisao mjesto za proslavu titule :per:
Jesam. :izet:

Mladež uzela titulu, :lol:
channel10

#48188 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

splinter wrote:Sve čestitke hrvatskim nogometnim klubovima HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg za osvojene trofeje, također i GOŠK-u za ulazak u Premijer ligu.Činjenica je da su milionima kilometara ispred sivila sarajevskih klubova i svaka čast na svemu jer sigurno da su dosta dobro organizovani. Drago mi je da se iduće sezone vraća još jedan veliki klub FK Borac i imam osjećaj da bi on mogao napraviti dar mar u samome vrhu, što je dobro za BH fudbal. Mogu misliti večeras ludila u Mostaru i cijeloj zapadnoj hercegovini. Eto sad pauza par mjeseci dobro će doći da se svi malo ispušu!
Pauza mjesec i pol i eto prvog kola, eto ludila :mrgreen:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#48189 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

Zrinjski danas sampionski dva eurogolcine. Željo izašao u Evropu, napravio stadion, slijedi rekonstrukcija ne nadam se puno u Evropi. Sarajevo misterija živa, ali takvi su godinama. Ako Duljevic ostane mogli bi proći dva pretkola.
Sezona regularnija od prethodnih, sudije kažnjavanje, fašizam takodje, nije bilo navijackih stanja, rekao bih da savez radi dobre stvari.
Sljedeće godine s razlogom očekujem bolji fudbal, bar jos dvije ekipe u borbi za vrh
splinter

#48190 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

channel10 wrote:
splinter wrote:Sve čestitke hrvatskim nogometnim klubovima HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg za osvojene trofeje, također i GOŠK-u za ulazak u Premijer ligu.Činjenica je da su milionima kilometara ispred sivila sarajevskih klubova i svaka čast na svemu jer sigurno da su dosta dobro organizovani. Drago mi je da se iduće sezone vraća još jedan veliki klub FK Borac i imam osjećaj da bi on mogao napraviti dar mar u samome vrhu, što je dobro za BH fudbal. Mogu misliti večeras ludila u Mostaru i cijeloj zapadnoj hercegovini. Eto sad pauza par mjeseci dobro će doći da se svi malo ispušu!

Pauza mjesec i pol i eto prvog kola, eto ludila :mrgreen:
Ma znam da je mjesec i po al uvijek je par prvih kola uspavanka pa se onda zakuha. Tako da to ispadne par mjeseci :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#48191 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne bih ja rekao da su Siroki i Zrinjski toliko iznad sarajevskih premijerligasa, jednostavno bolje plivaju u ovom sivilu i iskoriste neke autogolove koji mi sami sebi zabijemo. Pa taj isti Zrinjski kupi sve sto mi sutnemo, a kod njih igraju ko da su neki drugi igraci :-) ista je stvar i sa nekim bivsim igracima komsiluka.
Al zato kad izadju u Evropu, bruka teska. Zrinjski ispada kako stigne, Baka je svakako ovo uzeo ne zna ni on kako, tesko se njima ako ga ne nabiju prije Evrope, a nadam se opet da dobiju kakve levate, pa da ga ne sutnu odmah, jer rekoh i ranije, on je pun pogodak za izbacivanje Zrinjskog kao konkurenta iduce sezone.
Siroki ima dosta dobru ekipu, pitanje je koliko ce im zapadni susjedi pokupiti igraca, ali se vidno osjeti to da ih hercegovacki sverceri sve manje podrzavaju. Mala je to sredina i mislim da idu neminovno u smjeru Brotnja i Posusja. Takodje se ni oni nemaju cime pohvaliti u Evropi.
Najveci i iskljucivi krivci sami sebi su Zeljo i Sarajevo. Pravimo cirkuse sa trenerima, igracima i onda nam neko kriv. To su kukavicki izgovori. Treba se skontati sta je strategija i iciu tom smjeru, a ne malo ovako, malo onako. Onda ne znas jesi li posao ili si dosao. Nekad se pitam jesu li ljudi koji vode klubove nesposobni, pokvareni ili oboje.
Borac nece nista uraditi. Borac nema para. U RS generalno nema para. Krupa i Radnik su jedine svijetle tacke. Borac se morao vratiti, jer su svi konkurenti u ligi RS teski ocaj. Ali od Borca ocekivati da bude kandidat za vrh, tesko.
Gledacemo mi i iduce sezone iste ekipe u konkurenciji za titulu, uz Siroki. Do Zelje i Sarajeva je hoce li biti konkurentniji ili ce pustiti da im protivnici ispred nosa pokupe trofeje.
splinter

#48192 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

Tomahawk11 wrote:Ne bih ja rekao da su Siroki i Zrinjski toliko iznad sarajevskih premijerligasa, jednostavno bolje plivaju u ovom sivilu i iskoriste neke autogolove koji mi sami sebi zabijemo. Pa taj isti Zrinjski kupi sve sto mi sutnemo, a kod njih igraju ko da su neki drugi igraci :-) ista je stvar i sa nekim bivsim igracima komsiluka.
Al zato kad izadju u Evropu, bruka teska. Zrinjski ispada kako stigne, Baka je svakako ovo uzeo ne zna ni on kako, tesko se njima ako ga ne nabiju prije Evrope, a nadam se opet da dobiju kakve levate, pa da ga ne sutnu odmah, jer rekoh i ranije, on je pun pogodak za izbacivanje Zrinjskog kao konkurenta iduce sezone.
Siroki ima dosta dobru ekipu, pitanje je koliko ce im zapadni susjedi pokupiti igraca, ali se vidno osjeti to da ih hercegovacki sverceri sve manje podrzavaju. Mala je to sredina i mislim da idu neminovno u smjeru Brotnja i Posusja. Takodje se ni oni nemaju cime pohvaliti u Evropi.
Najveci i iskljucivi krivci sami sebi su Zeljo i Sarajevo. Pravimo cirkuse sa trenerima, igracima i onda nam neko kriv. To su kukavicki izgovori. Treba se skontati sta je strategija i iciu tom smjeru, a ne malo ovako, malo onako. Onda ne znas jesi li posao ili si dosao. Nekad se pitam jesu li ljudi koji vode klubove nesposobni, pokvareni ili oboje.
Borac nece nista uraditi. Borac nema para. U RS generalno nema para. Krupa i Radnik su jedine svijetle tacke. Borac se morao vratiti, jer su svi konkurenti u ligi RS teski ocaj. Ali od Borca ocekivati da bude kandidat za vrh, tesko.
Gledacemo mi i iduce sezone iste ekipe u konkurenciji za titulu, uz Siroki. Do Zelje i Sarajeva je hoce li biti konkurentniji ili ce pustiti da im protivnici ispred nosa pokupe trofeje.
Toma druže svaka ti je na mjestu. Al trenutno je tako kako je. Nevjerujem da će se promijeniti u dogledno vrijeme. Ne vidim kako. Bio sam optimista u jednom trenutku pa sam vjerovao da će Željo osvojiti ligu, vi kup. da će se reprezentacija do kraja godine vratiti u glavni grad, ali . . .
Pogotovo sad kad pokupi lovu od osvojene titule Zrinjski će se još više odvojiti, jednostavno ljudi su bolje organizovani, što ne završe n terenu završe mimo njega al znaju i imaju cilj. Mi još lutamo i sve smo dalji od cilja . . .
Tomahawk11
Globalni moderator

#48193 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

splinter wrote: Toma druže svaka ti je na mjestu. Al trenutno je tako kako je. Nevjerujem da će se promijeniti u dogledno vrijeme. Ne vidim kako. Bio sam optimista u jednom trenutku pa sam vjerovao da će Željo osvojiti ligu, vi kup. da će se reprezentacija do kraja godine vratiti u glavni grad, ali . . .
Pogotovo sad kad pokupi lovu od osvojene titule Zrinjski će se još više odvojiti, jednostavno ljudi su bolje organizovani, što ne završe n terenu završe mimo njega al znaju i imaju cilj. Mi još lutamo i sve smo dalji od cilja . . .
Pa i da smo uspjeli u tome, to vi titulu, mi kup, ja nesto kontam da bi to samo zamelo tragove necemu sto je na duge staze katastrofa.
Sad bih te pitao da li si prije za to da si uzeo titulu ove sezone, pa narednih sta bude ili da je ovako kako je bilo, ali da ekipa u narednim sezonama pronadje svoj put, svoj identitet.....znam da bi radje titulu, pa sta bude....i razumijem to, jer ne ocekujes da ce Zeljo (a bogami i Sarajevo) vise i dalje od ovog sto imamo.
Ne znam, ja se sve nadam da ce jednom neko skontati da ovako tapkamo u mjestu, da ne kazem nazadujemo.
north

#48194 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Toma je u pravu po pitanja bivših igrača koje sarajevski klubovi nogiraju kao qrcu ne valjaju, a ovi sa Zrinjskim titulu osvajaju :-) :-) ......Bilbija, Todorović, Jamak, Tomić, Mešanović...na početku sezone da je neko ljude u FCS i FCŽ pitao koje od tih igrača želite oni bi rekli nijednog, što je najtužnije i većina navijača bi se isto oglasila, a opet ti igrači na jednom mjestu igraju kompaktno za našu ligu i dva puta zaredom uzimaju ligu..Dobro ovdje bi se Jamak mogao isključiti jer on im je tek došao i nije se puno naigrao....A mi se tješimo kao da smo bolji :D Mogu se složiti da to nisu neek klase, ali njih nazivati velikim tarabama za lige, pa kakvi su onda igrači srajevskih klubova koji dva puta zaredom iza njih završavaju... Imamo qrac mentalitet po pitanju shvatanja igre za neš uslove, hoćemo neku rapsodiju na terenu i sitni vez, odmah bi tjerali, ne ide to tako.....naravno ima dosta lopata od igrača u sarajevskim klubovima, ali kod nas je takmičenje koji igrač će se vise hraknuti, pa on jadan i ako malo nešto zna poslije toga ne može...i onda takav igrač ode u Zrinjski i uzme titulu :D

Zrinjski je uzeo zasluženo titulu, i dalje ostaje ona najmanje lošiji je uzeo, jer nisu ni ništa briljirali, ali su iskoristili blam sarajevskih klubova, pogotovo košpa koji u dvije ključne utakmice ne mogu uzeti dva boda, ili u tri računajući Tuzlu, od mogućih 9 nisu uzeli 3boda koja su im trebala za titulu...Cirkus :oops:
Last edited by north on 28/05/2017 22:15, edited 1 time in total.
splinter

#48195 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

Tomahawk11 wrote:
splinter wrote: Toma druže svaka ti je na mjestu. Al trenutno je tako kako je. Nevjerujem da će se promijeniti u dogledno vrijeme. Ne vidim kako. Bio sam optimista u jednom trenutku pa sam vjerovao da će Željo osvojiti ligu, vi kup. da će se reprezentacija do kraja godine vratiti u glavni grad, ali . . .
Pa i da smo uspjeli u tome, to vi titulu, mi kup, ja nesto kontam da bi to samo zamelo tragove necemu sto je na duge staze katastrofa.
Sad bih te pitao da li si prije za to da si uzeo titulu ove sezone, pa narednih sta bude ili da je ovako kako je bilo, ali da ekipa u narednim sezonama pronadje svoj put, svoj identitet.....znam da bi radje titulu, pa sta bude....i razumijem to, jer ne ocekujes da ce Zeljo (a bogami i Sarajevo) vise i dalje od ovog sto imamo.
Ne znam, ja se sve nadam da ce jednom neko skontati da ovako tapkamo u mjestu, da ne kazem nazadujemo.
Da ne zachatavamo temu. Pa urađeno je dosta toga. Neki koraci su napravljeni. Mi smo krenuli sa infrastrukturom i u tom dijelu je napravljen veliki pomak. Stvarno velik za naše prostore. Vi ste shvatili da nema para od kineza, istočnjaka, turaka koga li već i tad pokazali najveći inat i odigrali najbolje tekme u sezoni. Vezano za titulu ja bih volio da su titule ove godine osvojile ekipe koje ne zvižde nacionalnoj himnoj i ne lože se na ta nacionalistička sranja, nekako mi je to ove sezone bilo nešto posebno bitno al ispalo je tako kako je ispalo. Jbg ne možeš pišati po ovoj državi ali objeručke prihvatit lovu koju UEFA nudi. Tu su hercegovci očito veliki majstori. Do kad će biti vidjet ćemo. Ja se nadam da ćemo mi nastaviti sa izgradnjom stadiona, da nećemo stajati. NAdam se da će ljudi iz oba kluba sjesti vidjeti šta i kako dalje kad su derbiji u pitanju, ZA početak mogu i toliko. Bilo bi lijepo da se fudbal ovdje vrati na velika vrata, al jbg treba nešto i uraditi po tom pitanju a ne da ti najveći uspijeh predstavlja neuspijeh komšije, zato i jesmo tu gdje jesmo.
avetinja

#48196 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Rado bih mijenjao komšijsko treće mjesto za pobjedu na derbiju u onakvim okolnostima. :mrgreen:
north

#48197 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kukoc-le ... rno/238778

Ovaj igrač u rekordnom roku mi je postao gadan..prava hulja od čovjeka...i smiješan igrač sa statusom velikog pojačanja....Dva puta nešto proziva poimenično, totalno bez potrebe, a da njega niko nigdje nije lično spomenuo..Kakav šljam i jad od čovjeka :oops:
Logovan

#48198 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Spavate li mirno sarajevski klubovi? :mrgreen:
vicious

#48199 Re: Premijer liga BiH

Post by vicious »

north wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/kukoc-le ... rno/238778

Ovaj igrač u rekordnom roku mi je postao gadan..prava hulja od čovjeka...i smiješan igrač sa statusom velikog pojačanja....Dva puta nešto proziva poimenično, totalno bez potrebe, a da njega niko nigdje nije lično spomenuo..Kakav šljam i jad od čovjeka :oops:
Ma ja mislim da se oni znaju iz hajduka, pa zato ovo podjebavanje lendrica... ali bez obzira na to jest kreten, tu si u pravu :D
Logovan

#48200 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Charuga, daj temu za Euro utakmice. :D
Locked