BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
wewa

#48151 Re: BHTelecom All About

Post by wewa »

r_faruk wrote:po kojim brzinama?
vjeruj da ne znam
meni dovoljno za uobicajeno surfanje, viber, youtube...
The BEN10

#48152 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Gdje se online može popuniti formular za pristup BHT uslugama (moja tv)? Naletih na njega neki dan, ali sad ga ne mogu naći nikako...
r_faruk

#48153 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

wewa wrote:
vjeruj da ne znam
ma ni ja ne koristim mobilni internet ni za sta ozbiljnije od toga, hvala za info...
wewa

#48154 Re: BHTelecom All About

Post by wewa »

nema na cemu :thumbup:
Cossack

#48155 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

The BEN10 wrote:Gdje se online može popuniti formular za pristup BHT uslugama (moja tv)? Naletih na njega neki dan, ali sad ga ne mogu naći nikako...
http://www.mojatv.ba/index.php?id=7138

:thumbup:
djes_ba

#48156 Re: BHTelecom All About

Post by djes_ba »

Jedno pitanje da li je samo meni ili je zadnji mjesec svima dosao povečan racun za mobilni
jbt ko da sam afriku zvao

nesto se cudno desava
Kiki_Musampa

#48157 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

djes_ba wrote:Jedno pitanje da li je samo meni ili je zadnji mjesec svima dosao povečan racun za mobilni

nesto se cudno desava
Valja izbore platiti...

Sent from mTalk
holowey

#48158 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

djes_ba wrote:Jedno pitanje da li je samo meni ili je zadnji mjesec svima dosao povečan racun za mobilni

nesto se cudno desava
i meni je septembarski racun malo cudan... izgleda da je obracunska jedinica promijenjena, bar prema drugim mobilnim mrezama... nikad mi se nije desilo da mi dodje okrugla cifra (xx.00) za pozive...
djes_ba

#48159 Re: BHTelecom All About

Post by djes_ba »

holowey wrote:

nesto se cudno desava
i meni je septembarski racun malo cudan... izgleda da je obracunska jedinica promijenjena, bar prema drugim mobilnim mrezama... nikad mi se nije desilo da mi dodje okrugla cifra (xx.00) za pozive...
sad sam pogledao pozivi prema drugim mrezama nenormalno skupi
ali meni se cini da sam ja ipak zvao juznu afriku ;) :mrgreen: :mrgreen:
probook

#48160 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

jarobot wrote:
rodjeni_95 wrote:Jel' neko od vas morao (ukoliko nije platio) da kopa "kanal" za telefonsko kablo? :-)

Jbg nikad mi nije trebao fixni telefon, al' posto moram da uvedem Moja TV Net potrebno mi je, a kutija nije bas blizu :lol:
Jedno kablo postoji, medjutim negdje kako kazu postoji kvar, tako da od njega nema nista, nego kad ja iskopam (prigradsko naselje) da oni dodju i da ga postave. :mrgreen:
Evo, hajd' nije to problem, ali kad bi dosli odmah :lol: ovako neko ce me namjerno handrit i zatrpavat' to sto sam iskopao, ili ce kisa da svu zemlju smlati nazad :D

Opcenito, kakav je net u Tcoma? Meni nije krkanska brzina potrebna koliko to da je stabilna da mogu normalno koristiti FB, YT (na FHD ili HD), Skype, i gledati Twitch streamove. Gaming mi i nije toliko bitan.
Đe da kopaš, koja je to direkcija majke ti. Njihovo je to da dovedu do kuće a tvoja instalacija u kući.
Jedino ako ti ne dolazi u jednu kuću a ti hoćeš u drugu pa to računaju kao internu instalaciju.
Čuj da kopaš za telefon :D :D :D :D :D :D
Bogme u Mostaru kopaju, prijatelj uvodio i kopao kanal sa ulice, kroz dvoriste i na cosak kuce da bi gospoda uvela :-D
escobar__

#48161 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ovim me danas "počastiše" pojedini mentalni bogalji tuzlanske direkcije:
Image

Znači 'ladno 16 Mbps za dva STB-a s aktivnim HD kanalima i Internet. To, carevi moji! :thumbup:

I to se tačno vidi da tamo postoji jedan idiot ili grupa idiota koji se zajebavaju s korisnicima i uslugama Telekoma (Irac je prijavljivao slične probleme gdje mu nasumično smanje brzinu koju Mirza kasnije mora korigovat i tako u krug). I Irac i ja smo s istog područja na kom ordinira grupica koja radi na Paša bunaru.
djes_ba

#48162 Re: BHTelecom All About

Post by djes_ba »

Mala pomoć izgleda da sam zvao ....
Posto ranije nisam obraćao pažnju sad nakon velikog računa sam se malo potrudio znaci na pretplati sam 30 KM i dobio sam račun od 70 KM i listing na 70 KM međutim kad sabirem sve stavke dobijem 70 onda imam dvije stavke plus 30 minus 30 znaci poništava se moja pretplata .
Onda ispada da sam ja potrošio 100 KM a dobio račun na 70 i listing na 70.samo nekontam gdje nestalo ostalo
holowey

#48163 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

djes_ba wrote:Mala pomoć izgleda da sam zvao ....
Posto ranije nisam obraćao pažnju sad nakon velikog računa sam se malo potrudio znaci na pretplati sam 30 KM i dobio sam račun od 70 KM i listing na 70 KM međutim kad sabirem sve stavke dobijem 70 onda imam dvije stavke plus 30 minus 30 znaci poništava se moja pretplata .
Onda ispada da sam ja potrošio 100 KM a dobio račun na 70 i listing na 70.samo nekontam gdje nestalo ostalo
uporedi listing za prosli i za ovaj mjesec, moguce da ti se prenio iznos pretplate a pretplatu moras platiti svaki mjesec...platiti je moras ali potrositi ne moras...pa ako je ne potrosis, preneses u sljedeci mjesec...
BarbaDue

#48164 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Image

nikako da pređe 50/10 :mrgreen:
febo_acm

#48165 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Ni kod mene, to su namjerno uradili :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
rodjeni_95

#48166 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

probook wrote:
jarobot wrote: Đe da kopaš, koja je to direkcija majke ti. Njihovo je to da dovedu do kuće a tvoja instalacija u kući.
Jedino ako ti ne dolazi u jednu kuću a ti hoćeš u drugu pa to računaju kao internu instalaciju.
Čuj da kopaš za telefon :D :D :D :D :D :D
Bogme u Mostaru kopaju, prijatelj uvodio i kopao kanal sa ulice, kroz dvoriste i na cosak kuce da bi gospoda uvela :-D
Evo ako lazem ja, ne laze @probook :wink:

Morao bi da kopam, a nije bas blizu, znam jednu zenu koja je kutiji blize od mene, platila milju maraka (msm da je njima) da joj to urade... E sad mozda laze al necu da ulazim dalje u to pitanje. :-)
rodjeni_95

#48167 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

KvaziExpert wrote:Prikljucak je uvijek bio prikljucna taksa plus materijalni troškovi, kabel i kanal. Meni su, posto sam na selu, spojili vazdusnom mrezom, dodali jos jedan kabel postojecima, pa ce to sve zajedno u zemlju kad budu radili rekonstrukciju.
Sad da li ce oni kopati i naplatiti, ili ces ti, dodje na isto. Ja sam, u firmi u kojoj sam radio prije desetak godina, dogovorio s njima da dodju poloziti kabel cim lik s bagerom iskopa kanal, i tako je i bilo, jer je to 10 minuta posla, pa da on odmah zatrpa. A kroz dan dva su dosli i spojili. A mozda mozes dogovoriti da ti ostave kabel, pa da onaj ko bude kopao i polozi.
I ja sam drug u prigradskom naselju (mozes reci selu :) ), ne u gradu, a sad je meni nezgodno kopati jer je sve do kutije asfalt, te bi morao da "nagrdim" jedan put kuda prolazi dosta auta. Kazes posto si na selu vazdusnom mrezom ti prikopcali? Jesi placao sta? Morat cu da vidim to sa njima.
Astrix

#48168 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

Samo jedno pitanje, zanima me ovo za mojatv web. Koliko sam skontao mora se biti povezan na mrežu bht-a da bi mogao koristiti tu uslugu?
Ne mogu recimo dati bratu da se loguje ako je u njemačkoj ili nešto tako?
isx

#48169 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Ne moze brat u njemackoj to koristiti. Cak ni ti ako nisi u bht mrezi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Astrix

#48170 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

Ma ja pretpostavio sam da je tako, samo nisam bio 100 % siguran...
Hvala :thumbup:
zippoo87

#48171 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pitanje za mirzu ili dip ing
zanima me da li je bhtelekom poceo pustati digitalni signal FTVa preko moja tv ?
citam ovamo na temi da je telemah pustio svima ovaj digitalni signal,kojji su pustili prije 1-2 dana pa me zanima da li sada i na moja tv taj digitalni signal,tj. da li njega salju krajnjim korisnicima ?
zutipatak

#48172 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

zippoo87 wrote:pitanje za mirzu ili dip ing
zanima me da li je bhtelekom poceo pustati digitalni signal FTVa preko moja tv ?
citam ovamo na temi da je telemah pustio svima ovaj digitalni signal,kojji su pustili prije 1-2 dana pa me zanima da li sada i na moja tv taj digitalni signal,tj. da li njega salju krajnjim korisnicima ?
IPTV je digitalna tehnologija. Ne postoji analogni signal na IPTV-u.
kafanski_covjek

#48173 Re: BHTelecom All About

Post by kafanski_covjek »

wewa wrote:
vjeruj da ne znam
moze li ko ovo potvrditi ili demantovati? :)
Radar71

#48174 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Zna li neko koja je šifra na računu za Moja TV Multiscreen?
holowey

#48175 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

zutipatak wrote:
zippoo87 wrote:pitanje za mirzu ili dip ing
IPTV je digitalna tehnologija. Ne postoji analogni signal na IPTV-u.
logicno, ali je pitanje da li bhtelecom preuzima digitalni signal i bez konverzije salje korisnicima ili kao do sada analogni konvertuje i onda salje korisnicima...
Locked