BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
r_faruk

#48126 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

Dady wrote:LG je privatni telefon i nije u grupi i Btw ja sam nosilac grupe i ne vidim razloga zašto bi ljudima zabranio UMTS kada im je to potrebno za posao.
Kako god, upravo se 3G signal vratio na svim uređajima na istoj lokaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja imam probleme sa 3G mrezom, u neumu je nisam imao, u bihacu takodjer, sinoc u sarajevu je nisam imao :)
edge mi je standardna postala kada je internet u pitanju...
pepeljara

#48127 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Ne znam sta se narod zali, mi smo zemlja, treceg svijeta, dobro je da imamo i 2g :D
drug_profi

#48128 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

pepeljara wrote:Ne znam sta se narod zali, mi smo zemlja, treceg svijeta, dobro je da imamo i 2g :D
Zamisli da se moramo sluziti dimnim signalima. Koja bi to bugija bila. Apelovali bi na građane da manje koriste internet radi zagađenja zraka.... :D
Ovaj ing-ecc bi bio glavni dimnjacar.... :D
quarterback

#48129 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

pepeljara wrote:Ne znam sta se narod zali, mi smo zemlja, treceg svijeta, dobro je da imamo i 2g :D
u tom slucaju smo zemlja drugog svijeta :evil:
pepeljara

#48130 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Jehehehe ma tuga.... Zivis u zabludi da idemo u ljudi ce uskoro 5g da uvedu a mi shisha

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
kakaljin

#48131 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

pepeljara wrote:Jehehehe ma tuga.... Zivis u zabludi da idemo u ljudi ce uskoro 5g da uvedu a mi shisha

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Koliko nam drzava kaska u svemu, pa kada se nesto novo uvodi onda se preskoce neke faze koji su neki prolazili da bi mi bili u toku sa tim fazama mi ih preskocimo i odmah se priblizimo :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ali_G

#48132 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

3g u zadnje vrijeme cesto prekida i to u strogoj gradskoj zoni.

BarbaDue

#48133 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Image

to je to, prvi put kako su mi postavili optiku
exwizzard

#48134 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

BarbaDue wrote:Image

Dje kupis to? Imal cjenovnik?
ing-ecc

#48135 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

:thumbup:
Jel ovo na Genexisu ili su ti zamjenili sa Innboxom?
ala7

#48136 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Da nema veze sa puštanjem zemaljskog signala ili slično! Samo nagađam, možda nema nikakve veze jbg..

Primijetio i ja da je loš mobilni net većinom je na edge signalu!
BarbaDue

#48137 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ing-ecc wrote:

:thumbup:
Jel ovo na Genexisu ili su ti zamjenili sa Innboxom?
:D Genexis
exwizzard wrote: Dje kupis to? Imal cjenovnik?
BH Telecom, a kad stigne sljedeći račun javim ti.
rodjeni_95

#48138 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

Jel' neko od vas morao (ukoliko nije platio) da kopa "kanal" za telefonsko kablo? :-)

Jbg nikad mi nije trebao fixni telefon, al' posto moram da uvedem Moja TV Net potrebno mi je, a kutija nije bas blizu :lol:
Jedno kablo postoji, medjutim negdje kako kazu postoji kvar, tako da od njega nema nista, nego kad ja iskopam (prigradsko naselje) da oni dodju i da ga postave. :mrgreen:
Evo, hajd' nije to problem, ali kad bi dosli odmah :lol: ovako neko ce me namjerno handrit i zatrpavat' to sto sam iskopao, ili ce kisa da svu zemlju smlati nazad :D

Opcenito, kakav je net u Tcoma? Meni nije krkanska brzina potrebna koliko to da je stabilna da mogu normalno koristiti FB, YT (na FHD ili HD), Skype, i gledati Twitch streamove. Gaming mi i nije toliko bitan.
Cossack

#48139 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

rodjeni_95 wrote:Jel' neko od vas morao (ukoliko nije platio) da kopa "kanal" za telefonsko kablo? :-)

Jbg nikad mi nije trebao fixni telefon, al' posto moram da uvedem Moja TV Net potrebno mi je, a kutija nije bas blizu [emoji38]
Jedno kablo postoji, medjutim negdje kako kazu postoji kvar, tako da od njega nema nista, nego kad ja iskopam (prigradsko naselje) da oni dodju i da ga postave. :mrgreen:
Evo, hajd' nije to problem, ali kad bi dosli odmah [emoji38] ovako neko ce me namjerno handrit i zatrpavat' to sto sam iskopao, ili ce kisa da svu zemlju smlati nazad :D

Opcenito, kakav je net u Tcoma? Meni nije krkanska brzina potrebna koliko to da je stabilna da mogu normalno koristiti FB, YT (na FHD ili HD), Skype, i gledati Twitch streamove. Gaming mi i nije toliko bitan.
Net je odlican, barem meni. I to uz upaljena dva STB-a. Paket je Moja TV Full.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
jarobot

#48140 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

rodjeni_95 wrote:Jel' neko od vas morao (ukoliko nije platio) da kopa "kanal" za telefonsko kablo? :-)

Jbg nikad mi nije trebao fixni telefon, al' posto moram da uvedem Moja TV Net potrebno mi je, a kutija nije bas blizu :lol:
Evo, hajd' nije to problem, ali kad bi dosli odmah :lol: ovako neko ce me namjerno handrit i zatrpavat' to sto sam iskopao, ili ce kisa da svu zemlju smlati nazad :D

Đe da kopaš, koja je to direkcija majke ti. Njihovo je to da dovedu do kuće a tvoja instalacija u kući.
Jedino ako ti ne dolazi u jednu kuću a ti hoćeš u drugu pa to računaju kao internu instalaciju.
Čuj da kopaš za telefon :D :D :D :D :D :D
Ali_G

#48141 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Kako se obracunava ova multiscreen usluga?
Dos'o mi racun za mojutv i obracunata ova stavka. Jedino sto sam koristio je da sam gledao utakmicu preko tableta i mojatv aplikacije, al u avgustu

sabanss

#48142 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Ali_G wrote:Kako se obracunava ova multiscreen usluga?
Dos'o mi racun za mojutv i obracunata ova stavka. Jedino sto sam koristio je da sam gledao utakmicu preko tableta i mojatv aplikacije, al u avgustu

Pa kad je jednom aktiviras, naplacuju dok je ne ukines?

Mislim da i na svom STB-u mozes vidjeti gdje je sve aktivirana. Moram provjeriti, siguran sam da se sa tableta moze vidjeti na kojim je sve uredjajima aktivirana.
strongx

#48143 Re: BHTelecom All About

Post by strongx »

Ima li išta od SPORTKLUB-ova na MojaTv?
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#48144 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by ajdamo »

strongx wrote:Ima li išta od SPORTKLUB-ova na MojaTv?
Nema,bas kao sto nema nista od Arena na Telemachu. Izgleda da RAK i konkurencijsko vijece prosipaju suplju.
Da su ispostovali ono sto su obecali vec bi obe platforme imale SK i Arene.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
jarobot

#48145 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

ajdamo wrote:
Nema,bas kao sto nema nista od Arena na Telemachu. Izgleda da RAK i konkurencijsko vijece prosipaju suplju.
Da su ispostovali ono sto su obecali vec bi obe platforme imale SK i Arene.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
RAK ima baš pravo ime i svrha je samom sebi kad treba isplatiti enormno visoke plate pošalju desetke kazni od po par stoja malim emiterima i eto plate po nekoliko milja maraka.
Baš me zanima da li ikad naplatiše onih 10.000 od RTRS_a što je nelegalno pustio digitalni signal
r_faruk

#48146 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

sve dok je aktivirana neku ce ti sumu naplatiti, ja je svako malo aktiviram i ugasim kada se iznerviram. mozes provjeriti na kojim aparatima ti je aktivirana u onom meniju gdje gledas kanale. ima negdje opcija "devices".

a kako je naplacuju? meni je receno vise varijanti od strane vise sluzbenika u telecomu. izgleda da ti razvuce tri i po markice na mjesec dana (ovo je bilo zadnje objasnjenje od njih), pa koliko gledas toliko ti naplati.... ja sam imao tri uredjaja prijavljena, dolazio mi racun 4,5KM-6 KM.

ali kod njih se nikada ne zna. neki dan su mi rekli da ne mogu imati bonus internet na moj mini paketu jer bonus internet ide samo na ultru (moj izbor), medjutim ja imam 500MB bonusa na moj mini paketu ali ne mogu provjeriti potrosnju....
Ali_G

#48147 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

3km su naplatili uslugu, samo mi cudno da je aktiviraju po mojoj aktivaciji a da negdje to nije bilo napisano ili ja nisam vidio[emoji4]

wewa

#48148 Re: BHTelecom All About

Post by wewa »

r_faruk wrote:

sve dok je aktivirana neku ce ti sumu naplatiti, ja je svako malo aktiviram i ugasim kada se iznerviram. mozes provjeriti na kojim aparatima ti je aktivirana u onom meniju gdje gledas kanale. ima negdje opcija "devices".

a kako je naplacuju? meni je receno vise varijanti od strane vise sluzbenika u telecomu. izgleda da ti razvuce tri i po markice na mjesec dana (ovo je bilo zadnje objasnjenje od njih), pa koliko gledas toliko ti naplati.... ja sam imao tri uredjaja prijavljena, dolazio mi racun 4,5KM-6 KM.

ali kod njih se nikada ne zna. neki dan su mi rekli da ne mogu imati bonus internet na moj mini paketu jer bonus internet ide samo na ultru (moj izbor), medjutim ja imam 500MB bonusa na moj mini paketu ali ne mogu provjeriti potrosnju....
od 1.9. (cinimise) svi pretplatnici u mobilnoj mrezi imaju neogranicen besplatan pristup internetu...
r_faruk

#48149 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

po kojim brzinama?
Heller

#48150 Re: BHTelecom All About

Post by Heller »

Neće se to nikad desit jer se SK više isplati kazne plaćat nego dati po normalnoj cijeni ostalim SK. Uostalom SK Telemachu uvijek moze uduplat cijenu, koju ce Telemah rado platiti jer imaju istog vlasnika, a BHT i ostali neće.
Locked