Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JohnnyS

#48126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Birači su isporučili gradonačelnika HDZu, DF od početka govori kako će birati isključivo Irmu, a u ostalo se ne bi šteli miješati. Birači koji se osjećaju prevareni nisu onda trebali ni glasati za NS već za SDA. Čisto sumnjam da je puno takvih.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#48127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

kockice su se složile za H-NS :evil:
zlajaBHF

#48128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
JohnnyS

#48129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Nadam se kako će vijećnici SDA što prije iznijeti prijedlog za promjenu imena tih ulica.
Bancho

#48130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
Birači su baš htjeli ovakav ishod, jer su najviše glasova dobili nacionalisti HDZ i SDA. Fino je da se ti toliko brineš iz dijaspore.
laik1981

#48131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:52
laik1981 wrote: 16/02/2021 14:25
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:06

Bosnjaci nikad nisu prestali biti primjer kada je rijec o toleranciji, tako da ta prica pada u vodu.
Kojoj toleranciji? Nema je ni medju Bosnjacima. I na kraju krajeva nisam ni govorio o toleranciji vec o popravljanju sistema tamo gdje se to moze. Ako je to trenutno moguce samo u odredjenim sredinama onda ga tu i treba pokusati popravljati. Dosta je vise pravdanja Dodikom i Covicem. U Sarajevu, Zenici, Tuzli se moze raditi, ako vec ne moze u Mostaru i Banja Luci. Vidjecemo i sta ce se uraditi u nekom doglednom periodu. Ja sam nakon dugo vremena blagi optimista uzevsi u obzir i vjetrove koji pusu sa zapada. Imam osjecaj da se nesto konacno desava. Vidjecemo sta ce biti. Ono sto je sigurno je da BiH i Bosnjaci nemaju nikakvu perspektivu sa SDA..
Ili si mlad, ili si laik....nesto od toga :D

Ne mozes popravljati stanje tako sto ces isporuciti HDZ-u gradonacelinika u Mostaru!

Ovo je izdaja, i pokazuje kakva je NS stranka.
Ne mozes ni ako ga isporucis SDA i u Mostaru ga nece ni popravljati jer ocito da Mostarci nisu bili spremni napraviti potreban iskorak.. Ako su izdali SDA neka su i ponosan sam na to. SDA ne smije vise biti izbor ako zelimo normalnu drzavu.. Izmedju HDZ-a i SDA nema razlike. Partneri od kada postoje. NS je ovim potezom pokazala da ipak ima postenih i principijelnih ljudi u politici i nadam se da ce biti pokretaci promjena tamo gdje imaju uticaja..
Novak20

#48132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Bancho wrote: 16/02/2021 15:04
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

Birači su baš htjeli ovakav ishod, jer su najviše glasova dobili nacionalisti HDZ i SDA. Fino je da se ti toliko brineš iz dijaspore.
Sada HDZ/SDA+SBB+DF imaju sami 2/3 glasova u GV i konačno mogu neometani izmjenjati imena ulica nazvanih po fašistima. To bi bilo dobro za Mostar, a možda bi natjeralo Sarajevo da uradi isto.
demagog

#48133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by demagog »

Nasa stranka i SDP su objektivno bili dovedeni u situaciju da biraju izmedju dvije nepovoljne opcije

a) Dati glas SDA kandidatu i biti optuzen za izdaju vlastite predizborne (i ne samo predizborne) antinacionalisticke retorike i antinacionalisticke ideologije kojom se (stvarno ili deklarativno) vode

ili

b) Uzdrzati se i biti optuzen za de facto podrsku HDZ-u i time ponovo izdaju svoje antinacionalisticke ideologije, predizbornih obecanja itd. a uz to dobiti i etiketu antidrzavnog elementa i podrske UZP-u.

Osim ovih direktnih i neposrednih posljedica postoje jos neke:
Opcija a) povlaci i implicitno svrstavanje u bosnjacki politicki korpus sto za doticne stranke ima i pluseve i minuse. Pretpostavljam da bi time razocarali dio clanstva i onih najvjernijih, ubijedjenih biraca. Posto NS i SDP vecinu glasova dobijaju od bosnjackih glasaca, opcija a) bi im mogla donijeti dodatne glasove na toj strani ili barem sprijeciti gubitak postojecih, ali dugorocno im steti na druge dvije strane jer potvrdjuje vec postojecu percepciju o gradjanskoj opciji kao paravanu za promociju bosnjackih interesa.

Opcija b) povlaci gubljenje odredjenog, mozda velikog, broja glasova medju Bosnjacima uz neizvjesnost dobitka na drugim stranama a daje odredjeni politicki kapital po osnovu dosljednosti, nepokolebljivosti...

SDP je birao opciju a) dok se NS opredijelio za opciju b). Vrijeme ce pokazati ko je bolje proracunao. Reklo bi se da politicko koristoljublje (barem kratkorocno gledano) nalaze opciju a) odnosno ono sto je napravio SDP.

Sta bih ja uradio da sam na njihovom mjestu? Uradio bih ovo sto je uradio NS tj. uzdrzao se. Time ostajes dosljedan sebi i onome sto si ranije pricao i porucujes otprilike “nacionalisti nas ne zanimaju, eto ih tamo nek’ dijele plijen kako znaju i umiju ali neka ne ocekuju od nas da u tome ucestvujemo ili im pomazemo”.

Takticki gledano mislim da NS nije dobro odigrao. Trebali su od samog objavljivanja rezultata izbora jasno i glasno objaviti da nece glasati ni za SDA ni za HDZ i to ponavljati 30 puta dnevno kako ne bi bilo nikakvih vrludanja, iznenadjenja, nedoumica...
BHCluster

#48134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Ono kad te HMS brani znas da si dobro uradio.
laik1981

#48135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Kad te SDA kritikuje znas da si dobro uradio..
bunk

#48136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Sarajevocentricnjaci ne znaju kako je zivjet u Brckom,Jajcu,Travniku ili Mostaru..
Nemaju pojma ni o cemu osim o palamudjenju..jer za kojeg vraga bi i jedna patriotska stranka stavljala na listu lika koji za clana predsjednistva izjavi grozote a drugi kandidat ima problem sa necijim ratnim stazom u Armiji BiH.
Koliko odvojeni od stvarnosti su likovi koji vode tu stranku ...znam moze se na listi provuc svasta(gram je gram) ali ovo 2/2 u Mostaru nije moglo proci a da niko ne zna kako ti kandidati razmisljaju i koji su im stavovi o vitalnim pitanjima u BiH.
zippoo87

#48137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Trappist wrote: 16/02/2021 10:02
zippoo87 wrote: 15/02/2021 22:22
Trappist wrote: 15/02/2021 22:12
Stvarno pitam bez ironije - cemu se nadate vi tacno? Da ce nekada biti građanski koncept na nivou drzave? Koliko god nam poturali, ni u mjesnoj zajednici trenutno ne postoji građanski koncept, kamoli sta vise. Da me pogrešno ne shvatiš, ja bih prvi to volio, ali mi se to cini isto kao nada da cemo imati ekonomiju kao njemacka.
Na temu, gradjanski koncept je u mostaru dobio podrsku 2 osobe od 35...
Pa je li se trebamo svi sada predati ,skinuti gace ovim primitivnim seljacinama nacionalistima i reci,karajte braco do mile volje...to je uzitak ???

Jedina je realnost da odavde treba ici...ne samo iz BiH...sa Balkana generalno...svi ljudi koji su otisli su procvjetali...mislim na ove malo normalnije,pismenije i skolovanije...mada nije ni bausteli lose ocito,cim se ne vracaju.

Meni je ova corona gora od rata...sto zaustavi odlazak i poslove vani...jer ovdje ljudi ocito ne teze napratku nikakavom...ni onom od jednog milimetra.
Stari zive u ratu i ratnim sjecanjima...mi sto smo i od prije rata i poslije rata,prepiremo se oko politike i stranaka...ovi milenijumci oni ganjaju Njemacku,upisuju medicinu i nadaju se tome...njih o BiH skoro nista i ne zanima...niti je njima BiH ponudila ista za uzvrat,samo im je uzela mladost,kao i nama.

I kako da ja sada podrzavam gazde kao sto je ALija Budnjo i ostali SDA cobani koji su pokrali stotine miliona i hoce da me izrabljuju za 500 KM i jos da im uz to izrabljivanje dajem i glas za SDA...da oni mogu biti jos bogatiji a ja jos jadniji i siromasniji.
I ovaj koncept meni ova SDA seljadija botovska nudi...seljadija koja ne zna dvije rijeci stranog jezika,koja je informaticki nepismena,seljadija koja ne zna gramaticki recenicu napisati...nudi da i ja budem kao oni...da lizem guzicu seficu,da se laktam sa njima seljacima za pozdrav gazdine zene,da hljagam i podmecem kolegama na poslu,da lazem,kradem ,muljam....a ako ne pristajem da budem jad i cemer kao oni,onda meni noga.

je li to taj koncept SDA botovi ...je li vama ugodno kada lizete dupe svom seficu ili Salki Zildzicu,kada vam na mail posalje da hljagate neistomisljeniek ???
Ima li koji SDA BOT iole pismen da zna odgovoriti na ovih par pitanja ?
I kako imati normalnu raspravu sa ovakvim likovima...eto razloga sto se i dalje trebam drzati dalje od politika tema, kako normalno komunicirati sa zatucanim ljudima ?
Objasni mi moju "zatucanost",molim te ?

Tebe sam citirao jer si postavio pitanje cemu se nadate a odgovor je svima...da li trebamo pristati da je normalno krasti,tlaciti slabije,iskoristavati djecu i starije i unistavati sve cega se dotakne a zemlja sa toliko svih mogucih resursa,bukvalno Svicarska moze biti.

I onda ti das ovu svoju konstataciju,umjesto da bar neki odgovor ponudis.
Pravi si "intelektualac"...iako tebi licno nista nije bilo upuceno,nego vise svima koji navijaju proSDA :roll:
fosna2014

#48138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

bunk wrote: 16/02/2021 15:27 Sarajevocentricnjaci ne znaju kako je zivjet u Brckom,Jajcu,Travniku ili Mostaru..
Nemaju pojma ni o cemu osim o palamudjenju..jer za kojeg vraga bi i jedna patriotska stranka stavljala na listu lika koji za clana predsjednistva izjavi grozote a drugi kandidat ima problem sa necijim ratnim stazom u Armiji BiH.
Koliko odvojeni od stvarnosti su likovi koji vode tu stranku ...znam moze se na listi provuc svasta(gram je gram) ali ovo 2/2 u Mostaru nije moglo proci a da niko ne zna kako ti kandidati razmisljaju i koji su im stavovi o vitalnim pitanjima u BiH.
Vitalno pitanje podrzati SDA kandidata čija stranka je upravo sa HDZ opustošila sve zivo (i mrtvo). :lol:

Ipak je i vitalna obaveza ući u vlast sa HDZ. :lol:

Ko vas ne zna.

Aaaaaaaaaaaa kako mislite da smo glupi.
bunk

#48139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ja uopce ne mislim da je neko u tom projektu glup.
zippoo87

#48140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

BHCluster wrote: 16/02/2021 14:28
kluz franjo wrote: 16/02/2021 13:47
BHCluster wrote: 16/02/2021 13:40
Tako je StruĆnjk ti samo u svom balonu zivi. :lol: Unistiti bh blok u Mostaru stvarno zahtjeva hrabrosti i istrajnosti. Ta ce drugo struĆnjk da zakljuci. Samo da ti se jos jednom nasmijem u facu struĆnjk. :lol:
Što narod kaže: "Budala se i na šamar smije!"
Tako da... samo nastavi.
Od Željkovih sljedbenika nešto drugo nije ni za očekivati.
:pisnuo:
Tebe pamtim tamo sa df teme...ti si stvarno teski mucak i umjesto da se toga stidis,ti se time ponosis.
Socijala obicna u drugoj drzavi,pobjegao odavde negdje drugo a palamudi ovdje sta drugi treba da rade.

Ali hajde ovako,obzirom da tebe toliko zulja BiH i politika ovdje ,da li bi se vratio u BiH i borio sa nama ovdje,popravljao svoju sredinu ,mozda uclanio u neku stranku i gurao svoje stavove ?
Ili si ipak samo jos jedan besposleni internet udarnik,koji ne bi izasao ni na proteste,taman da mu se o djetetu radi ???

Ja ne kontam sta ti imas od guranja tih propalih politika i politicara...Komsica,Bakira,SDA i ostalih...koji svaki dan istjeraju par desetaka gradjana iz BiH a da nije pandemije,bio bi onaj trend da se za par godina iseli ljudi kao jedan veci grad.

Sta ti ocekujes da SDA i nacioanlisti mogu u buducnosti da poprave a sto nisu mogli/htjeli popraviti u ovih 26 godina od rata ???
Mozes li to pojasniti ?
JohnnyS

#48141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

bunk wrote: 16/02/2021 15:27 Sarajevocentricnjaci ne znaju kako je zivjet u Brckom,Jajcu,Travniku ili Mostaru..

Živiš li ti u Mostaru?
ultima_palabra

#48142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

SDA, u proteklih 12 godina. I ovaj put je sve bilo unaprijed dogovoreno, samo je SDA ugledala priliku da posvadja SDP i NS.
BHCluster

#48143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

zippoo87 wrote: 16/02/2021 15:40
kluz franjo wrote: 16/02/2021 13:47
Što narod kaže: "Budala se i na šamar smije!"
Tako da... samo nastavi.
Od Željkovih sljedbenika nešto drugo nije ni za očekivati.
Tebe pamtim tamo sa df teme...ti si stvarno teski mucak i umjesto da se toga stidis,ti se time ponosis.
Socijala obicna u drugoj drzavi,pobjegao odavde negdje drugo a palamudi ovdje sta drugi treba da rade.

Ali hajde ovako,obzirom da tebe toliko zulja BiH i politika ovdje ,da li bi se vratio u BiH i borio sa nama ovdje,popravljao svoju sredinu ,mozda uclanio u neku stranku i gurao svoje stavove ?
Ili si ipak samo jos jedan besposleni internet udarnik,koji ne bi izasao ni na proteste,taman da mu se o djetetu radi ???

Ja ne kontam sta ti imas od guranja tih propalih politika i politicara...Komsica,Bakira,SDA i ostalih...koji svaki dan istjeraju par desetaka gradjana iz BiH a da nije pandemije,bio bi onaj trend da se za par godina iseli ljudi kao jedan veci grad.

Sta ti ocekujes da SDA i nacioanlisti mogu u buducnosti da poprave a sto nisu mogli/htjeli popraviti u ovih 26 godina od rata ???
Mozes li to pojasniti ?
I sa takvim kucnim odgojom ocekujes da se s tobom komunicira kako? Olicje malogradjanstva sa ogranicenim intelektualnim sposobnostima.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#48144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 16/02/2021 15:55

Mozes li to pojasniti ?
I sa takvim kucnim odgojom ocekujes da se s tobom komunicira kako? Olicje malogradjanstva sa ogranicenim intelektualnim sposobnostima.
Pa bas je bio blag prema tebi u odnosu na ono kako si zasluzio. Ne znam sta se zalis
Nivelacija

#48145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Jel Edin premijer kantona Bosnjak ili je i to isporuceno nebosnjacima?
BHCluster

#48147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 16/02/2021 16:24

Mozes li to pojasniti ?
Pa bas je bio blag prema tebi u odnosu na ono kako si zasluzio. Ne znam sta se zalis
Bravo!
zippoo87

#48148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Mozes li to pojasniti ?
Pa ti sa svima ovako napises i onda ni sa kim ne diskutujes,nego samo navijas za DF/SDA :lol:
I nemoj se ti brinuti o mom kucnom odgoju...ne mogu ja sa tobom i botovima pricati intelektualno,kada ti ni 2 + 2 ne znas koliko je.
Evo postavio sam ti i par pitanja u proslom postu,pa bujrum odgovori...pa da diskutujemo intelektualno,sto bi ti rekao :lol:
detroit-mercy

#48149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

NS izadala drzavu a vamo se HDZ i SDA rastaljuju u Mostaru :mrgreen:.
Koji lazni narativ se namece raji, i onda ide ono patriotsko tamburanje, bla, bla, bla, dok ovi vec pomalo dijele resore :mrgreen:
zippoo87

#48150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:52
laik1981 wrote: 16/02/2021 14:25
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:06

Bosnjaci nikad nisu prestali biti primjer kada je rijec o toleranciji, tako da ta prica pada u vodu.
Kojoj toleranciji? Nema je ni medju Bosnjacima. I na kraju krajeva nisam ni govorio o toleranciji vec o popravljanju sistema tamo gdje se to moze. Ako je to trenutno moguce samo u odredjenim sredinama onda ga tu i treba pokusati popravljati. Dosta je vise pravdanja Dodikom i Covicem. U Sarajevu, Zenici, Tuzli se moze raditi, ako vec ne moze u Mostaru i Banja Luci. Vidjecemo i sta ce se uraditi u nekom doglednom periodu. Ja sam nakon dugo vremena blagi optimista uzevsi u obzir i vjetrove koji pusu sa zapada. Imam osjecaj da se nesto konacno desava. Vidjecemo sta ce biti. Ono sto je sigurno je da BiH i Bosnjaci nemaju nikakvu perspektivu sa SDA..
Ili si mlad, ili si laik....nesto od toga :D

Ne mozes popravljati stanje tako sto ces isporuciti HDZ-u gradonacelinika u Mostaru!

Ovo je izdaja, i pokazuje kakva je NS stranka.
Dodji ti iz dijaspore malo u Mostar ,druzi se sa mostarcima pa kada vidis da njih boli ona ostvar za njima samim...dodji i govori da je neko nekoga izdao.
Cuj izdaja mostaraca a mostarci 2/3 izaslih na izbore glasali za SDA i HDZ,koji su se dogovorili oko ove podjele vlasti.
I po logici dijaspore i botova...NS je izdala nesto i nekoga a nisu ih izdali njihovi nacionalni zastitinici iz SDA i HDZa.
Kakve vratolomije u svojim glavama izvodi dijaspora...to je ludnica.
P.s. pise ti da si iz dijaspore,mozda i nisi ali interesantno je na svim politickim temama da dijaspora nema pojma kako ovdje stvari stoje i iskljucivo navijaju nacionalisticki i vjerski...a nikako logicki i racionalno.
Ja to donekle i razumijem,jer ne smrdi tebi smece sa uborka pod prozorom,nego mostarcima...ne otkines ti tocak na autu po novom "makadamu",nego mi ovdje...ne placas ti zdravstveno od svake plate a onda ni krv ne mozes izvaditi,nego dodatno placas...i ja razumijem da ti to gledas emotivno i sa pogleda tvoje etnije...ali nemoj ziv bio nama ovdje objasnjavati kako nam je dobro zivjeti sa SDA seljadijom,fasistima,nacionalistima,laznim vjernicima,hodzama ,kriminalcima...i sve ostalo protiv cega se NS boji.

Evo i ovaj Cluster isto tako kao i ti...iz udobnosti druge drzave,koja se o njemu brine i daje mu nesto a on toj drzavi ne daje ni minimum...dosao ovdje i prica nama kako sta treba a ne razumije nista...jer u njegovoj glavi i dalje stoje slike i dogadjaji iz vremena kada je on napustio BiH...i on na osnovu toga pise...on nema pojma sta se sada ovdje desava i kako se zivi i sta gradjani zele.

U Bih bi se mogle stvari vrlo lako rijesiti...samo da pohapsis sve ove vodje kriminalce i njihove prve saradnike,pohapsis tajkune i oduzmes im imovinu,kao i politicarima i dogovoris se sa onim koji zele napredak iz svih torova a moze se sve dogovoriti.
ALi ne moze u ovakvim okolnostima,gdje se na mrznji prema drugim mobilizuju glasaci i dobijaju izbori a onda se dogovori saradnja sa tim istim protivnicima,da se pokradu budzeti i ovako je bilo i u ratu a i poslije rata...znaju svi da su "neprijatelji" i u ratu saradjivali jedni sa drugima...u svercu,u pljacki imovine,u hrani i svemu.

Meni samo nije jasno da ljudi ovdje ne mogu vidjeti sav ovaj silni kriminal i unistenost i zapustenost i da uvijek iznova i iznova traze opravdanje za sva ta sranja koja se ovdje desavaju...uvijek ima ono ali...
Nema ali...ili si kriminalac ili nisi,ili si lopov ili nisi,ili si vjernik ili nisi...ne mozes biti vjernik kriminalac i lopov u isto vrijeme (mozes ako si u SDA :D)
Locked