SDP
- drug_profi
#48101 Re: SDP
Nece se nasukati po svaku cijenu. To je izvjesno. Mislim da im je jasno da jos jednu izdaju biraca ne bi prezivjeli.
- Leverage
#48102 Re: SDP
Mnogo toga zavisit će od samih rezultata i koalicionog potencijala.
Ono što je potpuno jasno - ili koalicija bez SDA/PDA ili opozicija, tu nema nikakvog prostora za kompromis.
HDZ izbjeći gdje je to moguće, a realno biće skoro nemoguće na državnom nivou jer je izborni zakon takav kakav jeste. Na federalnom nivou pod određenim okolnostima moguće je to izbjeći, ali u tom slučaju kantoni poput HNK i SBK ući će u veliku krizu jer tamo je potrebna dvotrećinska većina za formiranje vlade. Nema šanse da je to moguće bez HDZ-a, znači to se već sad zna 100%. Žao mi je što će ovi kantoni biti u vrlo teškoj poziciji nakon izbora, ali dio problema leži u neobjašnjivo velikoj podršci SDA ovdje. Nemoguće je da su uvijek najjače stranke HDZ i SDA i da neko nešto ovdje očekuje. Nije ni SDP svemoguć.
Što se tiče partnera iz RS-a, u slučaju pobjede Ivanića i rezultata sličnih prošloizbornim bez ikakvih problema moguće je uzeti SzP i to će se u tom slučaju i desiti. Međutim, u slučaju rezultata poput onih iz 2010. bojim se da je Dodik jednostavno neizbježan. Ipak, treba dobro paziti šta se radi u svemu tome.
Rezultati SDP-a u slučaju da bude vlast mjerit će se uglavnom onim što su uradili na federalnom nivou i u kantonima gdje objektivno mogu biti vodeća stranka, a takvih je pet maksimalno.
Ono što je potpuno jasno - ili koalicija bez SDA/PDA ili opozicija, tu nema nikakvog prostora za kompromis.
HDZ izbjeći gdje je to moguće, a realno biće skoro nemoguće na državnom nivou jer je izborni zakon takav kakav jeste. Na federalnom nivou pod određenim okolnostima moguće je to izbjeći, ali u tom slučaju kantoni poput HNK i SBK ući će u veliku krizu jer tamo je potrebna dvotrećinska većina za formiranje vlade. Nema šanse da je to moguće bez HDZ-a, znači to se već sad zna 100%. Žao mi je što će ovi kantoni biti u vrlo teškoj poziciji nakon izbora, ali dio problema leži u neobjašnjivo velikoj podršci SDA ovdje. Nemoguće je da su uvijek najjače stranke HDZ i SDA i da neko nešto ovdje očekuje. Nije ni SDP svemoguć.
Što se tiče partnera iz RS-a, u slučaju pobjede Ivanića i rezultata sličnih prošloizbornim bez ikakvih problema moguće je uzeti SzP i to će se u tom slučaju i desiti. Međutim, u slučaju rezultata poput onih iz 2010. bojim se da je Dodik jednostavno neizbježan. Ipak, treba dobro paziti šta se radi u svemu tome.
Rezultati SDP-a u slučaju da bude vlast mjerit će se uglavnom onim što su uradili na federalnom nivou i u kantonima gdje objektivno mogu biti vodeća stranka, a takvih je pet maksimalno.
- General War
#48103 Re: SDP
Kako moze biti NS negativno iznenadjenje u TK?putokaz1 wrote:Vrlo je moguća pobjeda SDP na TK osim ako PDA i SDA ne kupe po zabačenim selima
Mogućnost koalicije bez SDA i bez PDA je mala
Vlada SDP ,ako bude,bit će ista ko i sve predhodne,mladi će i dalje odlaziti itd
Glasat ću za SDP jer mrzim SDA
Moguće pozitivno iznenađenje je NB,moguća negativna iznenađenja su DF i NS
- Leverage
#48104 Re: SDP
Vjerovatno misli da će ostvariti slabije rezultate nego što se očekuje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48105 Re: SDP
Damir i meni nekada ide na zivce. Ali trpati mu u usta neku relativizaciju je nisko.tandmand wrote:Damir Nikšić
Zbog toga vrištim: živjelo bratstvo i jedinstvo! Zbog svega onoga što su nam uradili, našem društvu i nama svima lično i ponaosob u organizovanom, združenom zločinačkom poduhvatu – i jedni i drugi i treći, taj njihov trojni pakt osovine zla.
Dok je uberpatriotima na ustima srebrenica, genocid i bosna, u to isto vrijeme srebrenica je pusta, tuzba za genocid nije uspjela i predsjednik uberpatriota je BEZOCNO lagao o njoj, a za njih bosna prestaje gdje nema njihovih nacelnika.
Jasta je nego i to udruzeni zlocinacki poduhvat, jer nas zadnjih 20 godina ne ubija puska, nego organizovana pljacka i strogo kontrolisan protok novca.
- Banksy
#48106 Re: SDP
Tačno.Chmoljo wrote:Damir i meni nekada ide na zivce. Ali trpati mu u usta neku relativizaciju je nisko.tandmand wrote:Damir Nikšić
Zbog toga vrištim: živjelo bratstvo i jedinstvo! Zbog svega onoga što su nam uradili, našem društvu i nama svima lično i ponaosob u organizovanom, združenom zločinačkom poduhvatu – i jedni i drugi i treći, taj njihov trojni pakt osovine zla.
Dok je uberpatriotima na ustima srebrenica, genocid i bosna, u to isto vrijeme srebrenica je pusta, tuzba za genocid nije uspjela i predsjednik uberpatriota je BEZOCNO lagao o njoj, a za njih bosna prestaje gdje nema njihovih nacelnika.
Jasta je nego i to udruzeni zlocinacki poduhvat, jer nas zadnjih 20 godina ne ubija puska, nego organizovana pljacka i strogo kontrolisan protok novca.
- drug_profi
#48107 Re: SDP
Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
- Chmoljo
#48108 Re: SDP
žuljalo bi i tebe da ti je Šefik favorit.
- drug_profi
#48109 Re: SDP
Ma jok, to ti je kad čovjek mjeri svijet po sebi. Ja mrzim, svi mrze. Ko ne mrzi taj je budala.Chmoljo wrote:žuljalo bi i tebe da ti je Šefik favorit.
-
putokaz1
#48110 Re: SDP
Kako moze biti NS negativno iznenadjenje u TK?
[/quote]
-Očekuju prag,ako ga ne prođu onda Negativno iznenađenje po rezultatu
Na lokalnim su imali samo Gračanicu oko 10% ili više i Tuzlu oko 3%(2,99)
Može ih Selim progurat do Praga ali
-Očekuju prag,ako ga ne prođu onda Negativno iznenađenje po rezultatu
Na lokalnim su imali samo Gračanicu oko 10% ili više i Tuzlu oko 3%(2,99)
Može ih Selim progurat do Praga ali
- GandalfSivi
#48111 Re: SDP
Apsolutno se ne mora sa SNSD-om. SzP ce definitivno imati dovoljno glasova za Dom Naroda, nije uopste upitno...Akibh wrote:Pa s kim ce koalirati onda? Vidis da je ovo bosanski lonac, svako sa svakim. To sto bi ti jebo njih previse ne tangiraKaligrafija wrote:Moj glas ce dobiti SDP, sigurno, ako udju u koaliciju sa SDA, SBB, HDZ, PDA matere im se najebem svima...! Bolje vjecno opozicija, nego koalicija sa ovom gamadi...! Isto vazi na drzavnom nivou za gamad iz SNSD...!
I na drzavnom nivou ce se morati sa snsd-om... I sa covicem
-
Heller
#48112 Re: SDP
Glasaću za njih i Begića za državni parlament. Nadam se da neće u koaliciju sa SDA, ako odu nikad više za njuh neću glasat, simple as that. Bolje opozicija.
-
putokaz1
#48113 Re: SDP
Zlatan freeman Begić nije loš,dobar jeali...Heller wrote:Glasaću za njih i Begića za državni parlament. Nadam se da neće u koaliciju sa SDA, ako odu nikad više za njuh neću glasat, simple as that. Bolje opozicija.
- tandmand
#48114 Re: SDP
Znam da je ovim likovima iz SDPa, barem u mojoj široj okolini, multikultura, bratstvo i jedinstvo samo floskula kojom pokazuju kako su kao napredni a vrlo vrlo malo na osobnom nivou kontaktiraju sa drugim etničkim skupinama. Ja osobno imam dnevnih sureta na kafi, prijateljskih razgovora i sl. sa drugim etničkim grupama koliko neki multikulturno-bratsvo-jedinstveni saberu u godinu dana. Nije samo Ante sa jedne strane mosta, ima također i sa druge strane mosta likova koji se busaju multikulturom ali ćupriju ne prelaze.drug_profi wrote:Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
Da, protiv sam ideologije iz bivšeg sistema, "bratstva i jedinstva", jer sve što se na silu propagira u suštini nije istinito. Zašto se o tome toliko trubilo a neki i sada to čine? Za istinski suživot, multikulturu, međusobno poštovanje nisu potrebne nikakve partizanske parole. Osim toga, rezultate "bratstva i jedinstva" smo vidjeli a ko ne želi da vidi može da pročita, jer imaju statistički podaci kao rezultati međubratske ljubavi svih naroda i narodnosti Jugoslavije.
Šefik, hah ahaha haha.
Da se zove Denis, možda.
- tandmand
#48115 Re: SDP
Ja da sam na mjestu Damira Nikšića, ja bih to nazvao "udruženi kriminalni poduhvat".Chmoljo wrote:Damir i meni nekada ide na zivce. Ali trpati mu u usta neku relativizaciju je nisko.tandmand wrote:Damir Nikšić
Ako tu ubacimo riječ "zločinački" to već priziva Hag.
Sve drugo što si napisao gore - slažem se.
- Leverage
#48116 Re: SDP
To što tebe riječ zločin asocira na Haag je tvoja stvar.
Riječ zločin ima svoje značenje.
I nije isto zločin i ratni zločin.
- tandmand
#48117 Re: SDP
Na asocira me na Hag riječ "zločin" već sintagma „udruženi zločinački poduhvat“ , koju koristi D.N.Leverage wrote:To što tebe riječ zločin asocira na Haag je tvoja stvar.
https://www.pravo.unizg.hr/_download/re ... erzija.pdf
- Leverage
#48118 Re: SDP
Bez obzira.
Mislim jasno je da te asocira i to je ok, ali to ne znači da treba neko da spinuje kako Nikšić izjednačava strane i slično.
Mislim jasno je da te asocira i to je ok, ali to ne znači da treba neko da spinuje kako Nikšić izjednačava strane i slično.
- tandmand
#48119 Re: SDP
Ako Nikšić već pretendira da bude nekakav ljevčarski guru, onda mora da bude precizniji u svojim definicijama i da dva puta promisli prije nego nešto napiše.Leverage wrote:Bez obzira.
- Chmoljo
#48120 Re: SDP
Damir kao takav komunicira da isprovocira. Nije on pravnik da gleda na svaku rijec i da svaku rijec stavlja na vagu. Kao i da njegov performans vuce neke pravne posljedice.tandmand wrote:
Ja da sam na mjestu Damira Nikšića, ja bih to nazvao "udruženi kriminalni poduhvat".
Ako tu ubacimo riječ "zločinački" to već priziva Hag.
Sve drugo što si napisao gore - slažem se.
Ali zlocin je itekako to sto su uspjeli u tome da se i ljudi koji su osigurali egzistenciju iseljavaju.
Pa kako nazvati to da su ljudi ostajali da cuvaju kuce i imanja i zbog toga gubili glavu, a danas sve ostavljaju i idu NE trbuhom za kruhom, nego idu samo da nisu tu. I to sve dok su im na ustima zastita njihovih interesa i
njihove drzave.
Jasta nego zlocin. I to udruzen. Sa jaranom pod kokardom i jaranom pod sahovnicom.
- Leverage
#48121 Re: SDP
Činjenica da se ne prilagođava desničarskoj ratnohuškačkoj internet brigadi koja jedva čeka da izvrće tuđe riječi i tumači ih kako joj volja, zapravo mu daje najveći kredit u tome da se smatra kako ti kažeš "ljevičarskim guruom".tandmand wrote: Ako Nikšić već pretendira da bude nekakav ljevčarski guru, onda mora bude precizniji u svojim definicijama i da dva puta promisli prije nego nešto napiše.
E baš treba da vam se igra sa živcima ovakvim semantičkim konstrukcijama.
- drug_profi
#48122 Re: SDP
Dokle god ti primjećuješ da je neko Ante, ti si sa mračne strane.tandmand wrote:Znam da je ovim likovima iz SDPa, barem u mojoj široj okolini, multikultura, bratstvo i jedinstvo samo floskula kojom pokazuju kako su kao napredni a vrlo vrlo malo na osobnom nivou kontaktiraju sa drugim etničkim skupinama. Ja osobno imam dnevnih sureta na kafi, prijateljskih razgovora i sl. sa drugim etničkim grupama koliko neki multikulturno-bratsvo-jedinstveni saberu u godinu dana. Nije samo Ante sa jedne strane mosta, ima također i sa druge strane mosta likova koji se busaju multikulturom ali ćupriju ne prelaze.drug_profi wrote:Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
Da, protiv sam ideologije iz bivšeg sistema, "bratstva i jedinstva", jer sve što se na silu propagira u suštini nije istinito. Zašto se o tome toliko trubilo a neki i sada to čine? Za istinski suživot, multikulturu, međusobno poštovanje nisu potrebne nikakve partizanske parole. Osim toga, rezultate "bratstva i jedinstva" smo vidjeli a ko ne želi da vidi može da pročita, jer imaju statistički podaci kao rezultati međubratske ljubavi svih naroda i narodnosti Jugoslavije.
Šefik, hah ahaha haha.
Da se zove Denis, možda.
A da te napomenem, Bratstvo i Jedinstvo je parola iz bivše jugoslavije koja je pokušala uništiti fašiste, četnike i ustaše, a kada su se oni povampirili uništili su bratstvo i jedinstvo. Drugim rječima, pucaš na pogrešan uzrok. Druga je stvar što smo mi imali Aliju da nas ubjeđuje da rata neće biti. ne krivi za to partizane, već balijsku pamet čije plodove i danas gledamo.
- tandmand
#48123 Re: SDP
Nas su uvijek plašili ekstremnom emigracijom, no Jugoslaviju su rasturili bivši partizani i komunisti.
Evo nekih: Franjo Tuđman, Anton Tus, Veljko Kaduijević, Martin Špegelj, Josip Manolić, Janko Bobetko ...
Komuniste ne treba ni nabrajati ...
Od te neke emigracije je poznatiji Gojko Šušak ali njegova uloga je upitna zbog navodnih veza sa KOSom.
Da, Jugoslaviju su rasturili upravo oni koji su najviše zagovarali bratsvo i jedinstvo, bivši partizani i komunisti.
I kako da ne primjetim Antu, konture lica i tako to .... da se pravimo slijepi i gluhi pored kamere i mikrofona.
Evo nekih: Franjo Tuđman, Anton Tus, Veljko Kaduijević, Martin Špegelj, Josip Manolić, Janko Bobetko ...
Komuniste ne treba ni nabrajati ...
Od te neke emigracije je poznatiji Gojko Šušak ali njegova uloga je upitna zbog navodnih veza sa KOSom.
Da, Jugoslaviju su rasturili upravo oni koji su najviše zagovarali bratsvo i jedinstvo, bivši partizani i komunisti.
I kako da ne primjetim Antu, konture lica i tako to .... da se pravimo slijepi i gluhi pored kamere i mikrofona.
-
starisalko
#48124 Re: SDP
Sta bi S.Pudaricu da javno podrzi Komsica
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#48125 Re: SDP
rekao je da ga okolnosti prisiljavaju. Vjerojatno zbog Covica i treceg i HZHB sto i jest motiv vecine nas koji cemo zaokruziti Komsicastarisalko wrote:Sta bi S.Pudaricu da javno podrzi Komsica