SDP

drug_profi

#48101 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nece se nasukati po svaku cijenu. To je izvjesno. Mislim da im je jasno da jos jednu izdaju biraca ne bi prezivjeli.
Leverage

#48102 Re: SDP

Post by Leverage »

Mnogo toga zavisit će od samih rezultata i koalicionog potencijala.

Ono što je potpuno jasno - ili koalicija bez SDA/PDA ili opozicija, tu nema nikakvog prostora za kompromis.

HDZ izbjeći gdje je to moguće, a realno biće skoro nemoguće na državnom nivou jer je izborni zakon takav kakav jeste. Na federalnom nivou pod određenim okolnostima moguće je to izbjeći, ali u tom slučaju kantoni poput HNK i SBK ući će u veliku krizu jer tamo je potrebna dvotrećinska većina za formiranje vlade. Nema šanse da je to moguće bez HDZ-a, znači to se već sad zna 100%. Žao mi je što će ovi kantoni biti u vrlo teškoj poziciji nakon izbora, ali dio problema leži u neobjašnjivo velikoj podršci SDA ovdje. Nemoguće je da su uvijek najjače stranke HDZ i SDA i da neko nešto ovdje očekuje. Nije ni SDP svemoguć.

Što se tiče partnera iz RS-a, u slučaju pobjede Ivanića i rezultata sličnih prošloizbornim bez ikakvih problema moguće je uzeti SzP i to će se u tom slučaju i desiti. Međutim, u slučaju rezultata poput onih iz 2010. bojim se da je Dodik jednostavno neizbježan. Ipak, treba dobro paziti šta se radi u svemu tome.

Rezultati SDP-a u slučaju da bude vlast mjerit će se uglavnom onim što su uradili na federalnom nivou i u kantonima gdje objektivno mogu biti vodeća stranka, a takvih je pet maksimalno.
General War

#48103 Re: SDP

Post by General War »

putokaz1 wrote:Vrlo je moguća pobjeda SDP na TK osim ako PDA i SDA ne kupe po zabačenim selima
Mogućnost koalicije bez SDA i bez PDA je mala
Vlada SDP ,ako bude,bit će ista ko i sve predhodne,mladi će i dalje odlaziti itd
Glasat ću za SDP jer mrzim SDA
Moguće pozitivno iznenađenje je NB,moguća negativna iznenađenja su DF i NS
Kako moze biti NS negativno iznenadjenje u TK? :shock:
Leverage

#48104 Re: SDP

Post by Leverage »

Vjerovatno misli da će ostvariti slabije rezultate nego što se očekuje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48105 Re: SDP

Post by Chmoljo »

tandmand wrote:
Damir Nikšić
Zbog toga vrištim: živjelo bratstvo i jedinstvo! Zbog svega onoga što su nam uradili, našem društvu i nama svima lično i ponaosob u organizovanom, združenom zločinačkom poduhvatu – i jedni i drugi i treći, taj njihov trojni pakt osovine zla.
:zid:
Damir i meni nekada ide na zivce. Ali trpati mu u usta neku relativizaciju je nisko.

Dok je uberpatriotima na ustima srebrenica, genocid i bosna, u to isto vrijeme srebrenica je pusta, tuzba za genocid nije uspjela i predsjednik uberpatriota je BEZOCNO lagao o njoj, a za njih bosna prestaje gdje nema njihovih nacelnika.

Jasta je nego i to udruzeni zlocinacki poduhvat, jer nas zadnjih 20 godina ne ubija puska, nego organizovana pljacka i strogo kontrolisan protok novca.
Banksy

#48106 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
tandmand wrote:
Damir Nikšić
Zbog toga vrištim: živjelo bratstvo i jedinstvo! Zbog svega onoga što su nam uradili, našem društvu i nama svima lično i ponaosob u organizovanom, združenom zločinačkom poduhvatu – i jedni i drugi i treći, taj njihov trojni pakt osovine zla.
Damir i meni nekada ide na zivce. Ali trpati mu u usta neku relativizaciju je nisko.

Dok je uberpatriotima na ustima srebrenica, genocid i bosna, u to isto vrijeme srebrenica je pusta, tuzba za genocid nije uspjela i predsjednik uberpatriota je BEZOCNO lagao o njoj, a za njih bosna prestaje gdje nema njihovih nacelnika.

Jasta je nego i to udruzeni zlocinacki poduhvat, jer nas zadnjih 20 godina ne ubija puska, nego organizovana pljacka i strogo kontrolisan protok novca.
Tačno.
drug_profi

#48107 Re: SDP

Post by drug_profi »

Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
Chmoljo

#48108 Re: SDP

Post by Chmoljo »

žuljalo bi i tebe da ti je Šefik favorit.
drug_profi

#48109 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:žuljalo bi i tebe da ti je Šefik favorit.
Ma jok, to ti je kad čovjek mjeri svijet po sebi. Ja mrzim, svi mrze. Ko ne mrzi taj je budala.
putokaz1

#48110 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kako moze biti NS negativno iznenadjenje u TK? :shock:[/quote]
-Očekuju prag,ako ga ne prođu onda Negativno iznenađenje po rezultatu
Na lokalnim su imali samo Gračanicu oko 10% ili više i Tuzlu oko 3%(2,99)
Može ih Selim progurat do Praga ali
GandalfSivi

#48111 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Akibh wrote:
Kaligrafija wrote:Moj glas ce dobiti SDP, sigurno, ako udju u koaliciju sa SDA, SBB, HDZ, PDA matere im se najebem svima...! Bolje vjecno opozicija, nego koalicija sa ovom gamadi...! Isto vazi na drzavnom nivou za gamad iz SNSD...!
Pa s kim ce koalirati onda? Vidis da je ovo bosanski lonac, svako sa svakim. To sto bi ti jebo njih previse ne tangira
I na drzavnom nivou ce se morati sa snsd-om... I sa covicem
Apsolutno se ne mora sa SNSD-om. SzP ce definitivno imati dovoljno glasova za Dom Naroda, nije uopste upitno...
Heller

#48112 Re: SDP

Post by Heller »

Glasaću za njih i Begića za državni parlament. Nadam se da neće u koaliciju sa SDA, ako odu nikad više za njuh neću glasat, simple as that. Bolje opozicija.
putokaz1

#48113 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Heller wrote:Glasaću za njih i Begića za državni parlament. Nadam se da neće u koaliciju sa SDA, ako odu nikad više za njuh neću glasat, simple as that. Bolje opozicija.
Zlatan freeman Begić nije loš,dobar jeali...
tandmand

#48114 Re: SDP

Post by tandmand »

drug_profi wrote:Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
Znam da je ovim likovima iz SDPa, barem u mojoj široj okolini, multikultura, bratstvo i jedinstvo samo floskula kojom pokazuju kako su kao napredni a vrlo vrlo malo na osobnom nivou kontaktiraju sa drugim etničkim skupinama. Ja osobno imam dnevnih sureta na kafi, prijateljskih razgovora i sl. sa drugim etničkim grupama koliko neki multikulturno-bratsvo-jedinstveni saberu u godinu dana. Nije samo Ante sa jedne strane mosta, ima također i sa druge strane mosta likova koji se busaju multikulturom ali ćupriju ne prelaze.

Da, protiv sam ideologije iz bivšeg sistema, "bratstva i jedinstva", jer sve što se na silu propagira u suštini nije istinito. Zašto se o tome toliko trubilo a neki i sada to čine? Za istinski suživot, multikulturu, međusobno poštovanje nisu potrebne nikakve partizanske parole. Osim toga, rezultate "bratstva i jedinstva" smo vidjeli a ko ne želi da vidi može da pročita, jer imaju statistički podaci kao rezultati međubratske ljubavi svih naroda i narodnosti Jugoslavije.

Šefik, hah ahaha haha.
Da se zove Denis, možda. :D
tandmand

#48115 Re: SDP

Post by tandmand »

Chmoljo wrote:
tandmand wrote:
Damir Nikšić

Ja da sam na mjestu Damira Nikšića, ja bih to nazvao "udruženi kriminalni poduhvat".
Ako tu ubacimo riječ "zločinački" to već priziva Hag.
Sve drugo što si napisao gore - slažem se.
Leverage

#48116 Re: SDP

Post by Leverage »

To što tebe riječ zločin asocira na Haag je tvoja stvar.

Riječ zločin ima svoje značenje.

I nije isto zločin i ratni zločin.
tandmand

#48117 Re: SDP

Post by tandmand »

Leverage wrote:To što tebe riječ zločin asocira na Haag je tvoja stvar.

Riječ zločin ima svoje značenje.

I nije isto zločin i ratni zločin.
Na asocira me na Hag riječ "zločin" već sintagma „udruženi zločinački poduhvat“ , koju koristi D.N.

https://www.pravo.unizg.hr/_download/re ... erzija.pdf
Leverage

#48118 Re: SDP

Post by Leverage »

Bez obzira.

Mislim jasno je da te asocira i to je ok, ali to ne znači da treba neko da spinuje kako Nikšić izjednačava strane i slično.
tandmand

#48119 Re: SDP

Post by tandmand »

Leverage wrote:Bez obzira.

Mislim jasno je da te asocira i to je ok, ali to ne znači da treba neko da spinuje kako Nikšić izjednačava strane i slično.
Ako Nikšić već pretendira da bude nekakav ljevčarski guru, onda mora da bude precizniji u svojim definicijama i da dva puta promisli prije nego nešto napiše.
Chmoljo

#48120 Re: SDP

Post by Chmoljo »

tandmand wrote:
Ja da sam na mjestu Damira Nikšića, ja bih to nazvao "udruženi kriminalni poduhvat".
Ako tu ubacimo riječ "zločinački" to već priziva Hag.
Sve drugo što si napisao gore - slažem se.
Damir kao takav komunicira da isprovocira. Nije on pravnik da gleda na svaku rijec i da svaku rijec stavlja na vagu. Kao i da njegov performans vuce neke pravne posljedice.

Ali zlocin je itekako to sto su uspjeli u tome da se i ljudi koji su osigurali egzistenciju iseljavaju.

Pa kako nazvati to da su ljudi ostajali da cuvaju kuce i imanja i zbog toga gubili glavu, a danas sve ostavljaju i idu NE trbuhom za kruhom, nego idu samo da nisu tu. I to sve dok su im na ustima zastita njihovih interesa i
njihove drzave.

Jasta nego zlocin. I to udruzen. Sa jaranom pod kokardom i jaranom pod sahovnicom.
Leverage

#48121 Re: SDP

Post by Leverage »

tandmand wrote: Ako Nikšić već pretendira da bude nekakav ljevčarski guru, onda mora bude precizniji u svojim definicijama i da dva puta promisli prije nego nešto napiše.
Činjenica da se ne prilagođava desničarskoj ratnohuškačkoj internet brigadi koja jedva čeka da izvrće tuđe riječi i tumači ih kako joj volja, zapravo mu daje najveći kredit u tome da se smatra kako ti kažeš "ljevičarskim guruom".

E baš treba da vam se igra sa živcima ovakvim semantičkim konstrukcijama.
drug_profi

#48122 Re: SDP

Post by drug_profi »

tandmand wrote:
drug_profi wrote:Lika najvise zulja bratstvo i jedinstvo. Nedobog vlaha u kući.
Znam da je ovim likovima iz SDPa, barem u mojoj široj okolini, multikultura, bratstvo i jedinstvo samo floskula kojom pokazuju kako su kao napredni a vrlo vrlo malo na osobnom nivou kontaktiraju sa drugim etničkim skupinama. Ja osobno imam dnevnih sureta na kafi, prijateljskih razgovora i sl. sa drugim etničkim grupama koliko neki multikulturno-bratsvo-jedinstveni saberu u godinu dana. Nije samo Ante sa jedne strane mosta, ima također i sa druge strane mosta likova koji se busaju multikulturom ali ćupriju ne prelaze.

Da, protiv sam ideologije iz bivšeg sistema, "bratstva i jedinstva", jer sve što se na silu propagira u suštini nije istinito. Zašto se o tome toliko trubilo a neki i sada to čine? Za istinski suživot, multikulturu, međusobno poštovanje nisu potrebne nikakve partizanske parole. Osim toga, rezultate "bratstva i jedinstva" smo vidjeli a ko ne želi da vidi može da pročita, jer imaju statistički podaci kao rezultati međubratske ljubavi svih naroda i narodnosti Jugoslavije.

Šefik, hah ahaha haha.
Da se zove Denis, možda. :D
Dokle god ti primjećuješ da je neko Ante, ti si sa mračne strane.
A da te napomenem, Bratstvo i Jedinstvo je parola iz bivše jugoslavije koja je pokušala uništiti fašiste, četnike i ustaše, a kada su se oni povampirili uništili su bratstvo i jedinstvo. Drugim rječima, pucaš na pogrešan uzrok. Druga je stvar što smo mi imali Aliju da nas ubjeđuje da rata neće biti. ne krivi za to partizane, već balijsku pamet čije plodove i danas gledamo.
tandmand

#48123 Re: SDP

Post by tandmand »

Nas su uvijek plašili ekstremnom emigracijom, no Jugoslaviju su rasturili bivši partizani i komunisti.
Evo nekih: Franjo Tuđman, Anton Tus, Veljko Kaduijević, Martin Špegelj, Josip Manolić, Janko Bobetko ...
Komuniste ne treba ni nabrajati ...
Od te neke emigracije je poznatiji Gojko Šušak ali njegova uloga je upitna zbog navodnih veza sa KOSom.
Da, Jugoslaviju su rasturili upravo oni koji su najviše zagovarali bratsvo i jedinstvo, bivši partizani i komunisti.

I kako da ne primjetim Antu, konture lica i tako to .... da se pravimo slijepi i gluhi pored kamere i mikrofona. :-)
starisalko

#48124 Re: SDP

Post by starisalko »

Sta bi S.Pudaricu da javno podrzi Komsica
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#48125 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

starisalko wrote:Sta bi S.Pudaricu da javno podrzi Komsica
rekao je da ga okolnosti prisiljavaju. Vjerojatno zbog Covica i treceg i HZHB sto i jest motiv vecine nas koji cemo zaokruziti Komsica
Post Reply