Izrael je opet pocinio zlocin!
- GandalfSivi
#48026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jos jedna stvar. Mnogima ovdje izgleda nije jasno kako mogu imati oprecni stav na raznim temama, jer svi pokusavaju biti u pravu cijelo vrijeme, pa da pojasnimo.
Hamas je teroristicka organizacija kojoj jebem mater.
IDF je genocidna organizacija kojoj jebem mater.
Amerika (po ovom pitanju) je dvolicna kurva kojoj jebem mater.
Iranu i Arapima podjednako jebem mater, prvima zbog lova u mutnom, drugima zbog dvolicnosti koja traje od ‘43.
Hutima svakako jebem mater iz tri razloga. 1 - pudlice Irana koje su spremne zrtvovati narod zarad tudjih interesa. 2 - svojim glupostima su skrenuli svu paznju i pritisak sa Palestine i Izraela. 3 - kozojebacka politika baci kamen pa sta bude ne pali nigdje.
Meni je zao djece. I onih 30 Izraelaca, i onih (boze dragi koliko) 12000 Palestinaca.
Za ove ostale me zaboli, birali su, mogli su sprijeciti, borili se, nisu se borili, sve isto. Ali ta djeca me ubise, zato i izbjegavam ovu temu…
Iranu i Arapima podjednako jebem mater, prvima zbog lova u mutnom, drugima zbog dvolicnosti koja traje od ‘43.
Hutima svakako jebem mater iz tri razloga. 1 - pudlice Irana koje su spremne zrtvovati narod zarad tudjih interesa. 2 - svojim glupostima su skrenuli svu paznju i pritisak sa Palestine i Izraela. 3 - kozojebacka politika baci kamen pa sta bude ne pali nigdje.
Meni je zao djece. I onih 30 Izraelaca, i onih (boze dragi koliko) 12000 Palestinaca.
Za ove ostale me zaboli, birali su, mogli su sprijeciti, borili se, nisu se borili, sve isto. Ali ta djeca me ubise, zato i izbjegavam ovu temu…
- armin071
- General War
#48028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, stotine hiljada demostranata u USA i GB, ali jedva vecina natucaju engleski jezik, frisko pristigli iz bliskoistocnih zemalja, socijala se dobila sad se moze pricati o politici.GandalfSivi wrote: ↑14/01/2024 05:04Nemoj tako, Amerika radi na “smanjenom dejstvu”, posto bas ne mogu na totalnom prekidu.skupljac_zeljeza wrote: ↑14/01/2024 03:58 „SAD su glasale protiv prekida napada na Gazu i tako legalizovale genocid! Ako ustraju na tome, dolazi kraj međunarodnom pravu!“, poručuje Dizdarević.
Jebo mater, sad ja kontam. Ode Blinken onoj budali u Izrael i kaze mu, pa nemojte tako, previse je. I pita ga Bibi sta ako ne smanjimo, sta ce biti. Kaze Blinken, nista se nece promijeniti, ali eto, nije lijepo. Kaze Bibi dobro, kaze Blinken dobro, i eto…
Sta ti je ta medjunarodna politika…
A 400 hiljada ljudi protestovalo u DC-u, ali isto kao i da nisu. Totalna tisina, nista se ne desava. Huti i to. DC svakako nema pravo glasa…
- armin071
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael nije predvidio jednu stvar a to su usponi desničara na zapadu koji mrze ne samo muslimane, crnce, kineze itd vec jevreji su im u samom vrhu prioriteta po mrznji. Jevreji i muslimani su imali hiljadugodisnju toleranciju i zivjeli su jedni uz druge, dok su u hriscanskim zemljama bili masakrirani, proganjani, pljackani itd. Cionisti su lijepo zamislili Veliki Izrael bez ostalih, medjutim to je mač sa dvije oštrice. Po istoriji a istorija se uvjek ponavlja jer ljudi ne zele da nauce iz nje, jevrejima se ne pise dobro. Ovaj put su usrali motku sa muslimanima a hriscani ih mrze od samog zaceca hriscanstva. Ne znam sta je u glOvama ovih cionist-nacista al da vode jevreje u velike probleme, vode itekako. Mnoge jevrejske zajednice u svijetu su svjesne te opasnosti, dok ovi u Izraelu nisu i ne zele do svoj Veliki Izrael pa po cijenu nestanka. Sve ili nista. Ok, trazili ste, to cete i dobiti. Jehova da je zelio Veliki Izrael dobili bi ste ga prije nekoliko hiljada godina, medjutim stvarnost je jedno a san drugo.
Nisam antisemita cak sta vise veliki sam postovalac jevrejske kulture i naroda, medjutim ovo sto sad radite nit je meni nit bogu milo, tako da...
Hamasovci su teroristi. Vode Palestince u patnju i stradanja uz pomoc osovine Moskva-Teheran.
Nisam antisemita cak sta vise veliki sam postovalac jevrejske kulture i naroda, medjutim ovo sto sad radite nit je meni nit bogu milo, tako da...
Hamasovci su teroristi. Vode Palestince u patnju i stradanja uz pomoc osovine Moskva-Teheran.
- skupljac_zeljeza
#48031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ubijeno je ukupno 23.843 Palestinaca od 7. oktobra, a samo u posljednja 24 sata njih 135! (Face tv)GandalfSivi wrote: ↑14/01/2024 05:33
Amerika se trenutno spetljala u Ukrajini, spetljala se u Palestini pa se Španci povlače iz koalicije u Crvenom moru, spetljala se i sa Tajvanom kojem je obećavala pomoć pa sada Biden kaže: Sjedinjene Američke Države ne podržavaju nezavisnost Tajvana. Za Amerikance rat je biznis kako reče Dizdarević u gornjem videu. Sada njihove fabrike rade u 3 smjene.
JAR neće uspjeti protiv iskusnih jevrejskih advokata koji imaju dugi staž u haškim sudnicama. Izrael je napravio preko 60 prekršaja u rezolucijama UN-a prije ovoga. Netanyahu najavljuje: Niko nas neće zaustaviti pa ni Hag. Oni prave dalje ratne planove: Izrael obavijestio Kairo da će izvesti vojnu operaciju zauzimanja graničnog pojasa između Gaze i Egipta. Američki senator Bernie Sanders pozvao je američkog predsjednika Joea Bidena da se distancira od premijera Izraela Benjamina Netanyahua. Netanyahu: Rekao sam Blinkenu da ovo nije samo naš rat, već i američki.
Ako ovo ne stane otvarat će se sve više ratnih žarišta jer nema više nikakve kontrole ko šta radi. Ovi što nam sugerišu koaliciju sa Izraelom i Amerikom su naivci jer upravo se sada Izrael poziva što tada nama niko nije htio pomoći: "Bosna i Hercegovina je zahtijevala privremene mjere kojima se tražilo da JNA prestane provoditi sve vojne, i paravojne, aktivnosti protiv naroda i vlade. Ali sud to nije odredio", rekao je Staker. Mi smo još u narandžastoj zoni kao područje potencijalnih sukoba dok je Amerika ušla u crveno valjda zbog izbora. Amerika je dala Kosovu Javeline, a kome bi dala sutra u Bosni? Hrvatima, Bošnjacima, Srbima ili OS? Meni ništa od toga nije realno i da podržavamo Izrael više od Hrvatske.
- armin071
#48032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/C176dglP ... l0YmtybjF2
Amerika polako dobija crno na bijelo kakva je to ideologija u pitanju…. I oni su ovim fanaticima dali atomsku bombu u ruke… Aferim..
Amerika polako dobija crno na bijelo kakva je to ideologija u pitanju…. I oni su ovim fanaticima dali atomsku bombu u ruke… Aferim..
-
breuer
#48033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zar ovi nisu protiv države Izrael?armin071 wrote: ↑14/01/2024 09:23 https://www.instagram.com/reel/C176dglP ... l0YmtybjF2
-
ragib
#48034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanimljivo kaze Zlatko da je hezbollah porazio izrael 2006 jer su napustili libanon.
Vjerovatno bi ih opet porazili da krenu na libanon.
Vjerovatno bi ih opet porazili da krenu na libanon.
- skupljac_zeljeza
#48035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čuo si možda da reče da je nekada bila regionalna vojna grupa u nekoliko gradova dok se za relativno kratko vrijeme pretvorila u jaku i vrlo disciplinovanu armiju koja uvijek smije stati cionistima na crtu. U koaliciji su kršćanima u libanskom Parlamentu pa vjerovatno je pritisak koalicionog partnera da još ne uskaču ozbiljnije jer cionisti izgleda to i jedva čekaju da od Bejruta naprave Gazu što ne bi bilo prvi puta.

-
saimidin
#48036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je tako većini ljudi, kao pojedincima to je teško shvatiti i prihvatiti, ali države/narodi/grupe imaju druga pravila i rezonovanja u ponašanju međusobno, iako i kao pojednci ljudi nisu uopšte dobri i humani, ali u grupi to gotovo potpuno nestaje i ide samo za interesima, bolje mi njih nego oni nas, bolje da mi imamo više nego oni...GandalfSivi wrote: ↑14/01/2024 05:33 Jos jedna stvar. Mnogima ovdje izgleda nije jasno kako mogu imati oprecni stav na raznim temama, jer svi pokusavaju biti u pravu cijelo vrijeme, pa da pojasnimo.
-
plavi_E
#48037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Advokat koji zastupa Izrael, Christopher Staker, rekao je sucima Međunarodnog suda u Hagu da su argumenti o Gazi slični onima iznesenim u slučaju genocida u Bosni i Hercegovini, ali da sud ni tada nije naredio prekid vojnih aktivnosti.
Kao sto rekoh sudjenje ce biti itekako interesantno. Genocid u Srebrenici postaje kao neka referenca za druge zlocine i genocide.
Kao sto rekoh sudjenje ce biti itekako interesantno. Genocid u Srebrenici postaje kao neka referenca za druge zlocine i genocide.
-
plavi_E
#48038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo na snimku je orginalni tenk t-55 prepravljen u oklopni transporter. Prosipanje kretensko-idiotske suplje o "Trofeju" tu nista ne moze promijeniti.
-
ragib
#48039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje su sad one grupe po siriji sto su samo asada znali napadat, ocigledno radili sve po nalogu izraela, ocigledno pojedine muslimanske grupe su infiltrate od strane izraela to su one radikalne struje koje ubise normalne muslimane. Jedino sto su uradili jeste da su napali iran I ubili im 100 ljudi beli po nalogu cionista.skupljac_zeljeza wrote: ↑14/01/2024 11:05Čuo si možda da reče da je nekada bila regionalna vojna grupa u nekoliko gradova dok se za relativno kratko vrijeme pretvorila u jaku i vrlo disciplinovanu armiju koja uvijek smije stati cionistima na crtu. U koaliciji su kršćanima u libanskom Parlamentu pa vjerovatno je pritisak koalicionog partnera da još ne uskaču ozbiljnije jer cionisti izgleda to i jedva čekaju da od Bejruta naprave Gazu što ne bi bilo prvi puta.
![]()
- skupljac_zeljeza
#48040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Reče dobro upućeni Zlatko da se urahatili na trećini Sirije i kradu joj naftu. Ne znam mislimo li na iste.
- Grean
#48041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ragib wrote: ↑14/01/2024 11:45Gdje su sad one grupe po siriji sto su samo asada znali napadat, ocigledno radili sve po nalogu izraela, ocigledno pojedine muslimanske grupe su infiltrate od strane izraela to su one radikalne struje koje ubise normalne muslimane. Jedino sto su uradili jeste da su napali iran I ubili im 100 ljudi beli po nalogu cionista.SpoilerShowskupljac_zeljeza wrote: ↑14/01/2024 11:05Čuo si možda da reče da je nekada bila regionalna vojna grupa u nekoliko gradova dok se za relativno kratko vrijeme pretvorila u jaku i vrlo disciplinovanu armiju koja uvijek smije stati cionistima na crtu. U koaliciji su kršćanima u libanskom Parlamentu pa vjerovatno je pritisak koalicionog partnera da još ne uskaču ozbiljnije jer cionisti izgleda to i jedva čekaju da od Bejruta naprave Gazu što ne bi bilo prvi puta.
![]()

Da nije Asada ne bi bilo ni tih grupa. Ti se ne upita sto se on ne maknu sa vlasti kao npr. diktator iz Egipta vec okrenu oruzje na narod.
Usput ovo gore nije Gaza vec Alepo i rezultat Asadove borbe za vlast uz pomoc Putina.
-
ragib
#48042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko ja znam Asad je bio vladar u siriji, kao I gadafi u Libiji ili Sadam u Iraku, imao je I podrsku sunitske ulema Butija, sto bi se maknuo da amerika moze siriti svoje intereste. A svakaoo smatram da treba za svoje zlocine odgovarati. Poslje ubistva Gadafija ja ne vidim da se u libiji bolje zivi. Zasto te grupe koje se predstavljaju kao velike dzihadske skupine ne pomognu svojoj braci u Palestini, oni ko da su samo zaduzeni da muslimane proganjaju.Grean wrote: ↑14/01/2024 12:03ragib wrote: ↑14/01/2024 11:45Gdje su sad one grupe po siriji sto su samo asada znali napadat, ocigledno radili sve po nalogu izraela, ocigledno pojedine muslimanske grupe su infiltrate od strane izraela to su one radikalne struje koje ubise normalne muslimane. Jedino sto su uradili jeste da su napali iran I ubili im 100 ljudi beli po nalogu cionista.SpoilerShowskupljac_zeljeza wrote: ↑14/01/2024 11:05
Čuo si možda da reče da je nekada bila regionalna vojna grupa u nekoliko gradova dok se za relativno kratko vrijeme pretvorila u jaku i vrlo disciplinovanu armiju koja uvijek smije stati cionistima na crtu. U koaliciji su kršćanima u libanskom Parlamentu pa vjerovatno je pritisak koalicionog partnera da još ne uskaču ozbiljnije jer cionisti izgleda to i jedva čekaju da od Bejruta naprave Gazu što ne bi bilo prvi puta.
![]()
Da nije Asada ne bi bilo ni tih grupa. Ti se ne upita sto se on ne maknu sa vlasti kao npr. diktator iz Egipta vec okrenu oruzje na narod.
Usput ovo gore nije Gaza vec Alepo i rezultat Asadove borbe za vlast uz pomoc Putina.
-
ragib
#48043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iskreno znam da je bilo tih radikalnih skupina koji su se kontinuirano kleli u Islam a ubijali sta su stigli kod muslimana, gdje nestadose zasto ne pomognu braci u Palestini. Ili je samo dzihad kad se boris protiv "losih" muslimana.skupljac_zeljeza wrote: ↑14/01/2024 11:58 Reče dobro upućeni Zlatko da se urahatili na trećini Sirije i kradu joj naftu. Ne znam mislimo li na iste.
- apsidejzi
#48044 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zar OPEC (arapski dio opeca) nema vise para od AIPAC-a? Po toj logici, mogli bi platiti vise donacija na izborima i onda isposlovati da se stvari okrenu u drugom smjeru? Najlakse je kukati na drugoga ali surova realnost je takva da svi arapski problemi pocinju i zavrsavaju sa arapima.GandalfSivi wrote: ↑14/01/2024 05:26Dva razloga. AIPAC kao jedan od najvecih donatora na izborima (sada ce uloziti 100 miliona samo protiv progresivne cetvorke koja je osudila genocid u kongresu), i Florida koja nosi 30 glasova za predsjednika (za razliku od njujorskih jevreja koji su u vecini progresivne demokrate, ovi ucjenjuju sa svojim glasovima, a ima ih dosta)…alijagoro wrote: ↑14/01/2024 05:20I meni je to nejasno skroz,zasto je jedna sila kao amerika taoc izraela.GandalfSivi wrote: ↑14/01/2024 05:16
Sta ti nije jasno? Nema pritiska bez potencijalnih posljedica. Dok Amerika ne kaze Izraelu, prestat cete ili vas necemo podrzavati, sve ostalo je sviranje kurcu. Jadno izgleda vadjenje trenutne administracije kako ce kao reci Izraelu da smanje, ali ako i smanje, sve je isti kurac. Narod na ulicama (i to solidne mase), ali niko ni da se pocese oko toga. Business as usual, sve se svodi na savjetovanje, a gluho bilo da neko nesta zaprijeti nasem genocidnom “prijatelju”…
Dobra vijest je da se stvari mijenjaju jako brzo i da ce podrska genocidu uskoro kostati puno vise nego sto AIPAC moze platiti, ali jos uvijek je ovo tamna mrlja (jedna od mnogih) na bicu Amerike…
- Haris.ba
#48045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jevrejska udruzenja nisu samo na osnovu novca. Visedecenijski je to rad na pravljenju mreza interesa i poznanstava.apsidejzi wrote: ↑14/01/2024 12:32 Zar OPEC (arapski dio opeca) nema vise para od AIPAC-a? Po toj logici, mogli bi platiti vise donacija na izborima i onda isposlovati da se stvari okrenu u drugom smjeru? Najlakse je kukati na drugoga ali surova realnost je takva da svi arapski problemi pocinju i zavrsavaju sa arapima.
Eno ti danas vijest kako je neko iz Bosne pozvan na godisnji molitveni dorucak u Cemeriku. Naravno, nikada nece napisati ko je ustvari organizator, i kako funkcionise inace to.
Arapi nemaju slifa za to.
- General War
#48046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al vrrrrrllllooo polakoarmin071 wrote: ↑14/01/2024 09:23 https://www.instagram.com/reel/C176dglP ... l0YmtybjF2
- General War
- apsidejzi
#48048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno. I zato im jeste kako im jeste. Svi arapski problemi pocinju i zavrsavaju sa arapima. Isto kao i svi nasi problemi. Pocinju i zavrsavaju sa nama. Kako na grupnom tako i na individualnom nivou.Haris.ba wrote: ↑14/01/2024 12:44Jevrejska udruzenja nisu samo na osnovu novca. Visedecenijski je to rad na pravljenju mreza interesa i poznanstava.apsidejzi wrote: ↑14/01/2024 12:32 Zar OPEC (arapski dio opeca) nema vise para od AIPAC-a? Po toj logici, mogli bi platiti vise donacija na izborima i onda isposlovati da se stvari okrenu u drugom smjeru? Najlakse je kukati na drugoga ali surova realnost je takva da svi arapski problemi pocinju i zavrsavaju sa arapima.
Eno ti danas vijest kako je neko iz Bosne pozvan na godisnji molitveni dorucak u Cemeriku. Naravno, nikada nece napisati ko je ustvari organizator, i kako funkcionise inace to.
Arapi nemaju slifa za to.
- apsidejzi
#48049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Arapska verzija ruskog taktickog povlacenja u UkrajiniGeneral War wrote: ↑14/01/2024 12:59Svi porazili Izrael, a teritorija pod palestincima manja, i manja, i manja...
-
Heraklit
#48050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pozdrav , zanima me jel ikad u prošlosti bilo sukoba izmedju muslimana i jevreja , znaci ne brojim Palestinu , ono prije , posto veliki mi muslimani stalno govore da jevreje treba istrijebit i td bar gdje sijelimo pa kazem da nikad nije sukoba bilo al eto sad ako ko bolje zna neka napise ? Cak sta mislim da su Jevreji jedino imali utočište kod muslimana , ovo mislim zadnji 700-800 godina