Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dezurni_ucenik
#48001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A nekad je govorio kako je bolje biti entitet u BiH nego selo u Srbiji. Pazi ga sad
.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cekaj malo, je li on otisao u svojstvu svjedoka Eroju ili je otisao da prica o tome kako je poceo rat, ko je za koga glasao, za sta se on zalagao?
Izgleda ce njima PreCjednik pitanja na kraju postavljati
Drz' se, PreCjednice....SrPska je uz tebe....
Izgleda ce njima PreCjednik pitanja na kraju postavljati
Drz' se, PreCjednice....SrPska je uz tebe....
-
megaman4
#48003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izgubljen lik totalno. Kad ga je Amerika otkačila od sebe, koja ga je 2006. i dovela na čelo RS-a, to ipak govori da za njih više nije jak faktor. Pušten je niz vodu kao mnogi drugi.
- Thorgerson
#48004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam druze, ali ovo se govori za Dodika zadnjih 5-6-7 godina.megaman4 wrote:Izgubljen lik totalno. Kad ga je Amerika otkačila od sebe, koja ga je 2006. i dovela na čelo RS-a, to ipak govori da za njih više nije jak faktor. Pušten je niz vodu kao mnogi drugi.
I covjek opet dobija glasove...istina, jeste sve to opalo...
Ali me podsjeca malo na nasu ovamo stranu i pricu o Baketu, Bake ovo, Bake ono i lik hladno pobjedi na izborima...
- ILVIIR
#48005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"U Hrvatskoj je tada već bio oružani sukob, jer su Hrvatska i Slovenija proglasile nezavisnost. To je zapravo značilo razbijanje Jugoslavije. ..."dezurni_ucenik wrote:jasko_ba wrote:sta kaze preCednik u svojstvu svjedoka? gdje je izvjestaj!
Sta ocekivati od cetnika i ruskog hamala
Dodik je na početku suđenja, odgovarajući na pitanje odbrane, rekao da je prije rata bio predsjednik Izvršnog odbora Općine Laktaši te da je neposredno prije rata izabran za poslanika u Skupštini Republike Bosne i Hercegovine. Dodik je tada bio član Saveza reformskih snaga Ante Markovića.
"Odmah nakon formiranja SDA napetost je bila opšta. Formiranje HDZ-a i SDS-a činilo se kao reakcija na formiranje SDA koja je promovisala radikalni islam. Te stranke su dobile 80 posto podrške glasača, a naša partija je dobila blizu 12 posto", rekao je Dodik.
Dodao je da su te stranke formirale vladu i da je izgledalo kao da će sačuvati mir.
"U Hrvatskoj je tada već bio oružani sukob, jer su Hrvatska i Slovenija proglasile nezavisnost. To je zapravo značilo razbijanje Jugoslavije. Partija kojoj sam ja pripadao zalagala se za očuvanje Jugoslavije, ali mi nismo više bili relevantan politički faktor. Stranke na vlasti su formalno sarađivale, a očigledna je bila saradnja SDA i HDZ-a u koaliciji. Sjednice parlamenta su se teško odvijale i trajale su dan i noć", istakao je Dodik.
Predsjednik RS-a je rekao da su Srbi željeli da BiH ostane u Jugoslaviji, a Hrvati su podržavali nezavisnost Hrvatske vjerujući da će se jedan dio BiH pripojiti Hrvatskoj.
"Muslimani su htjeli nametnuti svoju volju i Srbima i Hrvatima te proglasiti nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Alija Izetbegović je prekršio princip konstitutivnosti prije rata i to je dovelo do rata. On je stavio i sumnjiv potpis na Dejtonski sporazum, jer nije bio predsjednik Bosne i Hercegovine. Alija Izetbegović je nastojao da se lažno predstavlja. On je uveo narod u rat i nastojao je ostvariti dominaciju Bošnjaka na cijeloj teritoriji BiH. Danas kao posljedicu imamo majorizaciju prije svega Hrvata u BiH i pokušaj da se to nametne Srbima", rekao je Dodik.
sta su ovo pedsjedniku stavili u kafu? pa zar nisu Muslimani razbili jugoslaviju? :O :O :O
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
PreCjednik je vjerovatno bio ogluVeo od djiHatlijskih granata, pa nije najbolje cuo sta se prica na sjednici''Nigdje nisam čuo da je cilj bio da se protjeruju muslimani i Hrvati. Termin etničko čišćenje sam samo čuo u medijima koji su prenosili vijesti od medija u svijetu. Nije bilo politike etničkog čišćenja“, kazao je Dodik.
Zlobnici bi sad da on izmislja....e pa ne mEre
PreCjednik je ovim putem ukazao i na to kako su svjetski mediji stvorili pogresnu sliku o onom sta se zapravo desavalo.
Aferim, PreCjednice! Ko ceka, taj i doceka!
Bakire, prno si u chabar
-
krater
#48007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tomahawk11 wrote:PreCjednik je vjerovatno bio ogluVeo od djiHatlijskih granata, pa nije najbolje cuo sta se prica na sjednici''Nigdje nisam čuo da je cilj bio da se protjeruju muslimani i Hrvati. Termin etničko čišćenje sam samo čuo u medijima koji su prenosili vijesti od medija u svijetu. Nije bilo politike etničkog čišćenja“, kazao je Dodik.![]()
![]()
Zlobnici bi sad da on izmislja....e pa ne mEreolicenje postenja i dobrote da laze, to nece da se desi
![]()
PreCjednik je ovim putem ukazao i na to kako su svjetski mediji stvorili pogresnu sliku o onom sta se zapravo desavalo.
Aferim, PreCjednice! Ko ceka, taj i doceka!Doslo je i tvojih 5 minuta da Evropi otvoris oci!
Bakire, prno si u chabarJebo te tvoji izdajice minderasi Bosnic i kompanija
![]()
Sad ce Evropa vidjeti ko si i sta si
- ljevoruki
#48008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1.Muslimani su htjeli nametnuti svoju volju i Srbima i Hrvatima te proglasiti nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.
2.Alija Izetbegović je prekršio princip konstitutivnosti prije rata i to je dovelo do rata. On je stavio i sumnjiv potpis na Dejtonski sporazum, jer nije bio predsjednik Bosne i Hercegovine. Alija Izetbegović je nastojao da se lažno predstavlja.
3.On je uveo narod u rat i nastojao je ostvariti dominaciju Bošnjaka na cijeloj teritoriji BiH.
4.Danas kao posljedicu imamo majorizaciju prije svega Hrvata u BiH i pokušaj da se to nametne Srbima", rekao je Dodik.
1. Hrvati su glasali za nezavisnu BiH.
2. Prije rata, za vrijeme SFRJ BiH nije bila organizovana po principu konstitutivnih naroda tako taj princip nije mogao ni biti prekrsen.
3. Srbija i Crna Gora su poceli rat u BiH, prije referenduma (Selo Ravno)
4. Ako je definicija majorizacije da imas udjel u vlasti i odlucivanju puno veci od procenta populacije jednog naroda onda aferim majstore.
Samo me zanima kako ce pro-bosanski blok reagovati na ove izjave. Bakir ce garant sutiti, nema on sta reci, niti smije niti zna, Lagumdzija je tikve sadio sa njim, i on i SDP ce da sute, Fahro - ko njega shvata ozbiljno....
Tuga, sere nam se po glavi a mi sutimo i trpimo.

2.Alija Izetbegović je prekršio princip konstitutivnosti prije rata i to je dovelo do rata. On je stavio i sumnjiv potpis na Dejtonski sporazum, jer nije bio predsjednik Bosne i Hercegovine. Alija Izetbegović je nastojao da se lažno predstavlja.
3.On je uveo narod u rat i nastojao je ostvariti dominaciju Bošnjaka na cijeloj teritoriji BiH.
4.Danas kao posljedicu imamo majorizaciju prije svega Hrvata u BiH i pokušaj da se to nametne Srbima", rekao je Dodik.
2. Prije rata, za vrijeme SFRJ BiH nije bila organizovana po principu konstitutivnih naroda tako taj princip nije mogao ni biti prekrsen.
4. Ako je definicija majorizacije da imas udjel u vlasti i odlucivanju puno veci od procenta populacije jednog naroda onda aferim majstore.
Samo me zanima kako ce pro-bosanski blok reagovati na ove izjave. Bakir ce garant sutiti, nema on sta reci, niti smije niti zna, Lagumdzija je tikve sadio sa njim, i on i SDP ce da sute, Fahro - ko njega shvata ozbiljno....
Tuga, sere nam se po glavi a mi sutimo i trpimo.
-
megaman4
#48009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Previše se daje Dodiku pažnja i dozvoljava mu se svašta. Ako bude pameti, Bošnjački lideri bi trebali uputiti oštre kritike k'a ovom brđaninu i konačno mu staviti do znanja da sa Bošnjacima više niko neće brisati pod, kao što bi to Dodik htio. Nije mu ovo SFRJ, i eno mu Srbije ako mu se ne sviđa BiH. Dosta je laži i podvala iz kuhinje Dobrice Ćosića.ljevoruki wrote:1.Muslimani su htjeli nametnuti svoju volju i Srbima i Hrvatima te proglasiti nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.
Tuga, sere nam se po glavi a mi sutimo i trpimo.![]()
- muha_sa
#48010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Taj isti krkan koci ovu zemlju i ne da joj milimetar naprijed
a šta rade ove minderpuze
zakazuju naka sijela dokonih pa ko eto nešto laprdaju i svak u svoj rahatluk a ti se narode jebi
-
megaman4
#48011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Taj isti Krkan koči BiH jer iza njega stoji Rusija čiju politiku sprovodi ovdje uz pomoć tzv. istočnih komšija (čitaj Srbije). Zato ga je SAD odj.ebao kao ozbiljnog političkog partnera, jer je izigrao njihovo povjerenje i priklonio se Rusiji a najveću cijenu plaća BiH, jer Bošnjaci i njihovi lideri šute.muha_sa wrote:Taj isti krkan koci ovu zemlju i ne da joj milimetar naprijeda šta rade ove minderpuze
zakazuju naka sijela dokonih pa ko eto nešto laprdaju i svak u svoj rahatluk a ti se narode jebi
- muha_sa
#48012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ko je alternativa ovom četnikumegaman4 wrote:Taj isti Krkan koči BiH jer iza njega stoji Rusija čiju politiku sprovodi ovdje uz pomoć tzv. istočnih komšija (čitaj Srbije). Zato ga je SAD odj.ebao kao ozbiljnog političkog partnera, jer je izigrao njihovo povjerenje i priklonio se Rusiji a najveću cijenu plaća BiH, jer Bošnjaci i njihovi lideri šute.muha_sa wrote:Taj isti krkan koci ovu zemlju i ne da joj milimetar naprijeda šta rade ove minderpuze
Ovo je sada postalo ozbiljno, jer ovaj č.e.t.n.i.k je spreman na sve. Svim silama i pritiscima ga treba skinuti sa vlasti ili barem ignorisati kao da i ne postoji jer namjerno koči BiH. DODIK je najveći protivnik Bosne i Bošnjaka.
-
megaman4
#48013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vidi, i ja sam 2006. očekivao da će se nakon što je Amerika skinula SDS sa vlasti, da će SNSD se distancirati od separatističke politike koju je vodio SDS. Međutim, pokazalo se da tzv. socijalademokratija kod SNSD-a je ustvari postala čisti nacionalizam i da su 100% gori od SDS-a. Plus, brđanin je počeo okretati leđa svojim mentorima koji su mu i dali ovu moć (čitaj Amerika), te se uz pomoć Srbije počeo lizati sa Rusima. Pošto je Amerika zapišala Balkan kao svoje trajno vlasništvo, uvidjeli su da se Rusija opasno bliži Balkanu preko Srbije i Dodika. Zato je brđanin izgubio podršku tih istih Amerikanaca koji i sami traže alternativu ovom krkanu, kako bih BiH izvukli iz kanđi Rusije i uveli je u NATO i EU. Zato tvrdim da jedno SAD može maći Dodika sa vlasti, bez velikih posljedica po RS i BiH.muha_sa wrote:ko je alternativa ovom četnikumegaman4 wrote:Taj isti Krkan koči BiH jer iza njega stoji Rusija čiju politiku sprovodi ovdje uz pomoć tzv. istočnih komšija (čitaj Srbije). Zato ga je SAD odj.ebao kao ozbiljnog političkog partnera, jer je izigrao njihovo povjerenje i priklonio se Rusiji a najveću cijenu plaća BiH, jer Bošnjaci i njihovi lideri šute.muha_sa wrote:Taj isti krkan koci ovu zemlju i ne da joj milimetar naprijeda šta rade ove minderpuze
Ovo je sada postalo ozbiljno, jer ovaj č.e.t.n.i.k je spreman na sve. Svim silama i pritiscima ga treba skinuti sa vlasti ili barem ignorisati kao da i ne postoji jer namjerno koči BiH. DODIK je najveći protivnik Bosne i Bošnjaka.
- mO k3
#48014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tomahawk11 wrote:PreCjednik je vjerovatno bio ogluVeo od djiHatlijskih granata, pa nije najbolje cuo sta se prica na sjednici''Nigdje nisam čuo da je cilj bio da se protjeruju muslimani i Hrvati. Termin etničko čišćenje sam samo čuo u medijima koji su prenosili vijesti od medija u svijetu. Nije bilo politike etničkog čišćenja“, kazao je Dodik.![]()
![]()
Zlobnici bi sad da on izmislja....e pa ne mEreolicenje postenja i dobrote da laze, to nece da se desi
![]()
Aferim, PreCjednice! Ko ceka, taj i doceka!Doslo je i tvojih 5 minuta da Evropi otvoris oci!
Bakire, prno si u chabarJebo te tvoji izdajice minderasi Bosnic i kompanija
![]()
Sad ce Evropa vidjeti ko si i sta si
Sva istorija/desavanje iz devedesetih koja je do sada napisana u svim knjigama ,na svim portalima , na svim hard diskovima morace da se izbrise i na novo napise nakon ovoga svjedocenja
Srebrenicani su sebe samo pobili , ko je kriv , Alija je kriv!
Markale je gnusni zlocina od strane ARBIH , ko je kriv ,Alija je kriv!
KApija je opet gnusni zlocin od strane ARBIH , ko je kriv , Alija je kriv!
Alija jesi za mene si kriv i to samo iz jednog razloga sto nisi isao do kraja
- mO k3
#48015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dedo muha , dovoljno si star da znas da alternative nema ...muha_sa wrote:ko je alternativa ovom četnikumegaman4 wrote:Taj isti Krkan koči BiH jer iza njega stoji Rusija čiju politiku sprovodi ovdje uz pomoć tzv. istočnih komšija (čitaj Srbije). Zato ga je SAD odj.ebao kao ozbiljnog političkog partnera, jer je izigrao njihovo povjerenje i priklonio se Rusiji a najveću cijenu plaća BiH, jer Bošnjaci i njihovi lideri šute.muha_sa wrote:Taj isti krkan koci ovu zemlju i ne da joj milimetar naprijeda šta rade ove minderpuze
- muha_sa
#48016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zato i pitam jer ZNAM da NE POSTOJI
-
megaman4
#48017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Najveći problem BiH ima sa svojim tzv. komšijama i susjedima koji je uvijek žele vidjeti na dnu, jer im ne odgovara napredak BiH, i zato koriste svoje satelite tipa brđanin i uglancani da malo po malo zakoče BiH gdje god mogu. Njima pada mrak na oči kada BiH nešto postigne. Iskorištavali su BiH i u bivšoj SFRJ gdje su god stigli, i sada nastavljaju, jer još misle da smo u istoj državi. Valjda će se neko naći da im razbije te iluzije.muha_sa wrote:![]()
zato i pitam jer ZNAM da NE POSTOJIsjaši kurta da uzjaše murta i tako u krug, al hajd.........nemam nerava za ove teme jer ovo živim u stvarnosti--jebo tastaturu
-
dezurni_ucenik
#48018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik radi sta mu je volja, ovi "nasi" sute i svi zajedno pisaju se od smijeha kad se nadju zajedno jer ne mogu da vjeruju da bekanima prodavaju uvijek istu pricu. Tako da za mene nema razlika izmedju Dodika i Bakira i Covica i ostalih govana. Nabijem ih na onu stvar ...
-
dezurni_ucenik
#48019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
muha_sa wrote:![]()
zato i pitam jer ZNAM da NE POSTOJIsjaši kurta da uzjaše murta i tako u krug, al hajd.........nemam nerava za ove teme jer ovo živim u stvarnosti--jebo tastaturu
I onda pocnu neki pricati o vaznosti izlaska na izbore. Sve je to u pet deka, isto sranje drugo pakovanje.
-
155_mm
#48020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
amerima je jasno bilo da ne postoji politicar medju srbima koji bi uspio opstati na vlasti ako skrene sa nacionalne politike koju kroji SANU i SPC. preCednik je izabran od strane amera zato sto je za vrijeme rata bio "bizmismen". a sa takvim se je mnogo lakse dogovoriti zajednicke OS, BD i NATO nego na primjer sa nekim nacionalistima. naravno pravih bizmismena nije nista za dzaba. pa je tako preCednik dobio dozvolu od amera da pljacka po RS bez ikavih posljedica. i ameri i danas stoje pri tome. jedino sto preCednik nije na vrijeme skonto da je pljacka i unistavanje RS upravo preCednikov glavni zadatak koji su mu ameri postavili.megaman4 wrote: Vidi, i ja sam 2006. očekivao da će se nakon što je Amerika skinula SDS sa vlasti, da će SNSD se distancirati od separatističke politike koju je vodio SDS. Međutim, pokazalo se da tzv. socijalademokratija kod SNSD-a je ustvari postala čisti nacionalizam i da su 100% gori od SDS-a. Plus, brđanin je počeo okretati leđa svojim mentorima koji su mu i dali ovu moć (čitaj Amerika), te se uz pomoć Srbije počeo lizati sa Rusima. Pošto je Amerika zapišala Balkan kao svoje trajno vlasništvo, uvidjeli su da se Rusija opasno bliži Balkanu preko Srbije i Dodika. Zato je brđanin izgubio podršku tih istih Amerikanaca koji i sami traže alternativu ovom krkanu, kako bih BiH izvukli iz kanđi Rusije i uveli je u NATO i EU. Zato tvrdim da jedno SAD može maći Dodika sa vlasti, bez velikih posljedica po RS i BiH.
-
megaman4
#48021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nek nastavi tako....155_mm wrote:amerima je jasno bilo da ne postoji politicar medju srbima koji bi uspio opstati na vlasti ako skrene sa nacionalne politike koju kroji SANU i SPC. preCednik je izabran od strane amera zato sto je za vrijeme rata bio "bizmismen". a sa takvim se je mnogo lakse dogovoriti zajednicke OS, BD i NATO nego na primjer sa nekim nacionalistima. naravno pravih bizmismena nije nista za dzaba. pa je tako preCednik dobio dozvolu od amera da pljacka po RS bez ikavih posljedica. i ameri i danas stoje pri tome. jedino sto preCednik nije na vrijeme skonto da je pljacka i unistavanje RS upravo preCednikov glavni zadatak koji su mu ameri postavili.megaman4 wrote: Vidi, i ja sam 2006. očekivao da će se nakon što je Amerika skinula SDS sa vlasti, da će SNSD se distancirati od separatističke politike koju je vodio SDS. Međutim, pokazalo se da tzv. socijalademokratija kod SNSD-a je ustvari postala čisti nacionalizam i da su 100% gori od SDS-a. Plus, brđanin je počeo okretati leđa svojim mentorima koji su mu i dali ovu moć (čitaj Amerika), te se uz pomoć Srbije počeo lizati sa Rusima. Pošto je Amerika zapišala Balkan kao svoje trajno vlasništvo, uvidjeli su da se Rusija opasno bliži Balkanu preko Srbije i Dodika. Zato je brđanin izgubio podršku tih istih Amerikanaca koji i sami traže alternativu ovom krkanu, kako bih BiH izvukli iz kanđi Rusije i uveli je u NATO i EU. Zato tvrdim da jedno SAD može maći Dodika sa vlasti, bez velikih posljedica po RS i BiH.
-
emmir1
#48022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kaže precednik da je Alijina Bosna bila preteća današnjem Isilu.
Precednik gura da smo isilovci
Precednik gura da smo isilovci
- arzuhal
#48023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
DoDo je meni legenda, on misli da je haška sudnica gostovanje kod Vanje sve-trepćem-okama-smješkam-se-i-klimam-glavom Frtule (ili bilo kojeg drugog fol novinara) na PTPC-u pa da može maslat, kupusat, poskakivat i pravit ćušpajz od priče kako on misli a da ga neće sutra Tiger izrešetat kontra pitanjima da će mu i Duška i Kirba Hadžiomerović zajedno biti kao meHlem na hajdučku ranu. Ono umislilo otić pred ljude koji gledaju samo suhe činjenice da laprda svoje ublehe, halo...Pa on je stvarno trnokopom odvojen od stvarnosti...A ona mu matora džukela salutira, to mi je najdraži momenat, nekad mu presretao i otimao šlepere švercovanih cigara, a sad mu salutira, bijednik onemoćali, pu sjeme mu se zatrlo 
- spreca
#48024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
u istoriji je cesto bivalo da srbi ubijaju svoje vladare...sta ce biti sa Shupkom cuce se
- ljevoruki
#48025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da mi je i to cudo da vidim. Nece njega niko resetati, nikome mi nismo vise interesantni.arzuhal wrote:DoDo je meni legenda, on misli da je haška sudnica gostovanje kod Vanje sve-trepćem-okama-smješkam-se-i-klimam-glavom Frtule (ili bilo kojeg drugog fol novinara) na PTPC-u pa da može maslat, kupusat, poskakivat i pravit ćušpajz od priče kako on misli a da ga neće sutra Tiger izrešetat kontra pitanjima da će mu i Duška i Kirba Hadžiomerović zajedno biti kao meHlem na hajdučku ranu. Ono umislilo otić pred ljude koji gledaju samo suhe činjenice da laprda svoje ublehe, halo...Pa on je stvarno trnokopom odvojen od stvarnosti...A ona mu matora džukela salutira, to mi je najdraži momenat, nekad mu presretao i otimao šlepere švercovanih cigara, a sad mu salutira, bijednik onemoćali, pu sjeme mu se zatrlo
Narocito u svijetlu da ni mi vise nismo zainteresovani za procese protiv karadzica i mladica.
Ko je od nasih "politicara" nesto rekao ili barem komentarisao zasto se ovim neljudima sudi vec toliki niz godina i poslao apel da se sudjenje sto prije okonca.
Da nece mozda Bakir ili Fahro?
Nece, njih to nije briga, njima je dobro, dapace odlicno.
Ovcice malo bleje ali nisu nasilne, ne udaraju pa ih se ne treba ni bojati.