Ako ti treba pojasniti onda to sigurno i jesi...iz opanaka u cipele...eto grubi prevod!Tuzla111 wrote:Mozes li mi pojasniti rijec skorojevic? Jel to ovo sto su izmisliti ovi sto se nastane negdje po 100 godina pa sve sto uspiju u zivotu je ono sto naslijede pa im smetaju svi ovi sto dodju i uspiju vise od njih????Kaligrafija wrote:@Tuzla111 zato sto si skorojevic...samo beton, sve izbetonirat...ruralci to vole, nece da vide zelenilo, podsjeca ih na rodna mjesta...!
Sarajevo je zadnji grad u Evropi po zelenim povrsinama i parkovima od svih glavnih gradova! Jedan New York koji je mega grad, ima Central park, velicine 3,4 km kvadratna....dovoljno sam rekao...! Ne vrijedi se ubjedjivati, ti to neces nikad razumjeti...Zabetonirajte sve, nemoj travka da ostane...!
Novogradnja u Sarajevu?
- Kaligrafija
#4801 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
Tuzla111
#4802 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Smijesno je o toj temi i razgovarati. Ukrao nisam, prevario nikog nisam. I svako normalan bi rekao svaka cast, samo kod nas ne valjas jer si kao bio niko pa postao neko, pa si sad skorojevic. A opet da si naslijedio, ne bi valjao, guzonja, babin sin.Kaligrafija wrote:Ako ti treba pojasniti onda to sigurno i jesi...iz opanaka u cipele...eto grubi prevod!Tuzla111 wrote:Mozes li mi pojasniti rijec skorojevic? Jel to ovo sto su izmisliti ovi sto se nastane negdje po 100 godina pa sve sto uspiju u zivotu je ono sto naslijede pa im smetaju svi ovi sto dodju i uspiju vise od njih????Kaligrafija wrote:@Tuzla111 zato sto si skorojevic...samo beton, sve izbetonirat...ruralci to vole, nece da vide zelenilo, podsjeca ih na rodna mjesta...!
Sarajevo je zadnji grad u Evropi po zelenim povrsinama i parkovima od svih glavnih gradova! Jedan New York koji je mega grad, ima Central park, velicine 3,4 km kvadratna....dovoljno sam rekao...! Ne vrijedi se ubjedjivati, ti to neces nikad razumjeti...Zabetonirajte sve, nemoj travka da ostane...!
Onda si ti trebao lijepo fino u sumu sa kamenom i loviti divljac, kad vec ne volis civilizaciju i smeta ti razvoj ljudi i drustva jer si nemocan da pratis iste.
-
Tuzla111
#4803 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Evo cisto da te jos malo zaintrigiram kad vidim da ti sve smeta i da si negativna osoba.Kaligrafija wrote:Ako ti treba pojasniti onda to sigurno i jesi...iz opanaka u cipele...eto grubi prevod!Tuzla111 wrote:Mozes li mi pojasniti rijec skorojevic? Jel to ovo sto su izmisliti ovi sto se nastane negdje po 100 godina pa sve sto uspiju u zivotu je ono sto naslijede pa im smetaju svi ovi sto dodju i uspiju vise od njih????Kaligrafija wrote:@Tuzla111 zato sto si skorojevic...samo beton, sve izbetonirat...ruralci to vole, nece da vide zelenilo, podsjeca ih na rodna mjesta...!
Nisam sa sela, nikad opanke nisam stavio na noge. A kad bi ti rekao odakle sam dosao da zivim u Sarajevo blago receno ostao bi zatecen. A evo i to da ti jos docaram ti mi dodjes kao neki seljak jer Sarajevo je selo za grad iz kojeg sam dosao.
A na kraju da ne ispadnem pogresno shvacen, ja se divim ljudima koji dodju sa sela i bez icega i naprave nesto za razliku od tebe.
-
Tuzla111
#4804 Re: Novogradnja u Sarajevu?
I jos malo da ti mozak pomutim. Veze sa Tuzlom nemam. Ovo je nick za ove kao sto si ti i sve ih tudje boli.
- Kaligrafija
#4805 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jos jedan dokaz da si skorojevic...ja u sumu odem da nahranim zivotinje, da zasadim mladicu drveta, a isto cinim i po gradu kad god mogu...! A hranim i dvije u stanu, sa kojim zivim...Ja bi te sto love zivotinje iz sporta, sam lovio, veoma rado...! Gledajuci Sarajevo danas, zbog takvih kao ti, rado bi otisao u sumu za stalno...! Ja za razliku od vas skorojevica imam kulturu zivljenja, koju su mi utkali otac i majka, ja ne pratim druge, oni prate mene...ja nisam IN i nikad necu biti, ja necu zbog svog napredka zgazit drugog, ja sam naucen sa drugima da zivim, ako su normalni, imaju empatiju prema drugima, prema zivim bicima, prirodi, onda su mi prijatelji, bez obzira odakle su...ako ih te osnovne postulate ljudskosti nisu naucili otac i majka u djetinjstvu, onda sami nikad nece nauciti! Roboti danasnjice...!Tuzla111 wrote:]
Smijesno je o toj temi i razgovarati. Ukrao nisam, prevario nikog nisam. I svako normalan bi rekao svaka cast, samo kod nas ne valjas jer si kao bio niko pa postao neko, pa si sad skorojevic. A opet da si naslijedio, ne bi valjao, guzonja, babin sin.
Onda si ti trebao lijepo fino u sumu sa kamenom i loviti divljac, kad vec ne volis civilizaciju i smeta ti razvoj ljudi i drustva jer si nemocan da pratis iste.
Last edited by Kaligrafija on 19/11/2018 03:09, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
#4806 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Dzaba grad, za mene si sirovina, primitivizam tukne iz tebe...!Tuzla111 wrote:]
Evo cisto da te jos malo zaintrigiram kad vidim da ti sve smeta i da si negativna osoba.
Nisam sa sela, nikad opanke nisam stavio na noge. A kad bi ti rekao odakle sam dosao da zivim u Sarajevo blago receno ostao bi zatecen. A evo i to da ti jos docaram ti mi dodjes kao neki seljak jer Sarajevo je selo za grad iz kojeg sam dosao.
A na kraju da ne ispadnem pogresno shvacen, ja se divim ljudima koji dodju sa sela i bez icega i naprave nesto za razliku od tebe.
Na osnovu cega si ti zakljucio da si ti uspjesan, a ja nisam, da si ti bogat, ja siromasan...!? Pojasni!?! Ja sam ovde svoj na svom, imao sam sve u zivotu, hvala Bogu imam i sad, vise nego sto mi treba, materijalno...ali nemam vise moj grad, papci bez duse su ga upropastili...Nemam ja problema sa ljudima koji su dosli iz bilo kojeg mjesta, drzave, ja imam problem sa neartikulisanim ljudima bez manira, koji donesu sve svoje obicaje u grad i hoce da ih nametnu drugima...isto tako mi smetaju i neartikulisani gtadski papci, ovde rodjeni, koji nemaju ni osnovni nivo kulture...!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4807 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Reci mi, kakve veze ima sve ovo napisano sa nekim ko dodje u Sarajevo? Reci mo, jesu li ove doslje toliko moćne da su donijeli svoj papanluk i uticali na sarajlije da i oni postanu papci? Apsolutno nema veze odakle je ko, bitno je sta nosi iz kuće i u glavi. To sto si rođen u Sa ne znači da si rođen sa svim epitetima koje si sebi gore pridodao.Kaligrafija wrote:
Jos jedan dokaz da si skorojevic...ja u sumu odem da nahranim zivotinje, da zasadim mladicu drveta, a isto cinim i po gradu kad god mogu...! A hranim i dvije u stanu, sa kojim zivim...Ja bi te sto love zivotinje iz sporta, sam lovio, veoma rado...! Gledajuci Sarajevo danas, zbog takvih kao ti, rado bi otisao u sumu za stalno...! Ja za razliku od vas skorojevica imam kulturu zivljenja, koju su mi utkali otac i majka, ja ne pratim druge, oni prate mene...ja nisam IN i nikad necu biti, ja necu zbog svog napredka zgazit drugog, ja sam naucen sa drugima da zivim, ako su normalni, imaju empatiju prema drugima, prema zivim bicima, prirodi, onda su mi prijatelji, bez obzira odakle su...ako ih te osnovne postulate ljudskosti nisu naucili otac i majka u djetinjstvu, onda sami nikad nece nauciti! Roboti danasnjice...!
Ja opet mislim da su hrabri i uspješniji ove doslje, te da im treba odati priznanje. Otišli sa jednom torbom, ostvarili isto ono što je Sarajlija naslijedio. Možda zbog toga negodujes? Da ne bi kontrriao, pričamo o poštenom načinu, ne o radeljasima I sličnima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4808 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa pola onih apartmana je za rušenja većKaligrafija wrote:A jos kad bi pricao sta se radilo na Bjelasnici u apartmanskim naseljima...bio licno, poslom prisutan pri izgradnji prvih apartmanskih naselja...cirkusi...!
oni što su prije 10tak godina napravljeni već im krovove mjenjaju
stavljao sam slike na drugoj temi, sve u raspadu, zahrđale ograde, raspadnuti prozori, fasade otkinute itd...
ovdje u sarajevu ne bih komentarisao gradnju, samo mi nisu jasni ljudi koji ono na kraju kupe
i to za cijene 1800-1900KM+ po kvadratu... pa je to nekih 100000 odnosno kredita 160000
najbolje zgrade se ne prave preko 800-850KM/m2, sve ostalo je njihov bonus
a šićar koji određene "pametnica" firme rade na svemu ne bih spominjao, koje do jucer nisu znale betonirati 2 šahta
samo boga molim da se ne sruši to nekad
uđeš mu u garažu i dalje podupirači stoje na ploči ne smiju da skinu a došli gore do 10tog sprata
prođe auto savija se
reko gdje sam dosao jebote
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4809 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne gleda se to tako. Ponuda diktira potražnju i obrnuto.
Da li to toliko vrijedi ili manje/više, to je druga stvar.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4810 Re: Novogradnja u Sarajevu?
naravno, tržište ko i svako drugoTomahawk11 wrote:Ne gleda se to tako. Ponuda diktira potražnju i obrnuto.
sve dok mogu prodavati po toj cijeni, prodavat će... možda sam ja lud, ali meni nisu jasni ljudi koji će danas jaditi kako im je smog, sutra će otići i kupiti stan u najzagađenijem dijelu grada... WTF

100m sarajevo towera direkt u vjetar?
-
dzipalo
#4811 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako je suditi po zagadjenju, najbolji dijelovi grada za zivot su Breka i Bjelave (ako su pouzdana ona mjerenja na ekoakcija stranici) s tim da i to zavisi kako vjetar puse.
- Haris.ba
#4812 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije ni na Poljinama loše.dzipalo wrote:Ako je suditi po zagadjenju, najbolji dijelovi grada za zivot su Breka i Bjelave (ako su pouzdana ona mjerenja na ekoakcija stranici) s tim da i to zavisi kako vjetar puse.
P.S.
Šta ti znači utjeha da je malo bolje na Bjelavama, kada opet moraš silaziti redovno u zagađenje.
Last edited by Haris.ba on 19/11/2018 11:17, edited 1 time in total.
- JThomas
#4813 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kažu i voda je bolja.
-
dzipalo
#4814 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To je vec malo dalje od grada i poprilicno je visoko tako da vjerujem da je dobar zrak.Haris.ba wrote:Nije ni na Poljinama loše.dzipalo wrote:Ako je suditi po zagadjenju, najbolji dijelovi grada za zivot su Breka i Bjelave (ako su pouzdana ona mjerenja na ekoakcija stranici) s tim da i to zavisi kako vjetar puse.
- JThomas
#4815 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a čisto je i od fukare 
- Thorgerson
#4816 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Fulio si ti malo poentu.Kaligrafija wrote:Pa upravo si ti potvrdio ovo o cemu ja pricam sa svojim pisanjem! Niko ziv ti poslije tebe nece platiti balkon ili lodju...! Ti mozes nuditi, ali niko ziv ti to nece platiti pod kvadraturu stana! Zasto bi, kad ima hiljade stanova u SA, koji ne prodaju balkon/lodju pod kvadraturu stana!!Tuzla111 wrote: Meni je uvijek bilo najbitnije sta je po ZK izvadku a ovi balkoni i lodje koje se placaju ce da budu u tom izvadku tako da ce i naredni kupac da iste plati.
Kada sam kupovao stan i ljudi napisu u ZK izvadku je 60 kvadrata a stan ima stvarnih 80 jer su oni kao nesto nadogradjivali. Odem da vidim, tu su neke ostave koje se ne mogu koristiti ni za ostavu kupusa a da ne pricamo za sta drugo. Ili jedan stan koji je bio 60 po ZK a "stvarnih" 103. Nije bila jedna prostorija da valja od ta 103 kvadtata, kosi plafoni idu do poda haman tako da je oko 80% kvadrature neiskoristivo.
Kao prvo ti kad prodajes stan bio ti balkon ili ne u ZK izvatku, ti taj balkon zaračunaš na cijenu. Samo što ti nećeš "baciti" na papir, kao što je u novogradnji.
Pogledaj prijašnju gradnju, imao si šire haustore, podrume, ostave i balkone, pola toga nije upisivano nigdje. Bila je drustvena svojina i to nije bilo ni bitno. Sada je sve bitno. Pa tako vise nema besplatne ni ostave, ni podruma, pa ni balkona. A haustori sve uži i uži. Zato sto investitor masno plati zemljiste i on, mada bi mozda mogao, ne zeli da gubi niti 1cm2 toga sto je kupio. Pa tako sve naplati.
Ono sto jeste bezobrazno, jeste sto neko ko je stan dobio pod relativno olaksavajucim okolnostima, sada debelo zacjeni i podrum, i ostavu i lođu. I ti si mozda bas jedan takav, ali ces doci i srati zasto to ovi u novogradnji rade. A neces ni skontati da to svi rade, samo nesvjesno.
Ako ti nije jasno, kako to sad. Evo da ti pojasnim, je li ista cijena stana A i B. Ista lokacija, ista zgrada, ista spratnost, isti pogled.
Stan A: Dvosoban stan sa balkonom
Stan B: Dvosoban stan bez balkona
Sta mislis koji je od ova dva stana skuplji? I sta mislis zasto je skuplji?
I molim te, ako ti vec ljudi objasne, pojasne, ne vidim zasto je problem promjeniti misljenje.
-
Tuzla111
#4817 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Balkon se ne racuna u kvadraturu kod prodaje ako nije upisan u ZK. Ako je cijena ista naravno da stan sa balkonom ima prednost. Ne znam u kakvim vi starim i novim zgradama pricate. Imam stan i u novoj i u staroj zgradi. Vi poredite najbolje stare zgrade sa najlosijim novim zgradama. Ne radi se to tako. Ne bi ni ja u Tibrinim zgradama na Stupu uzeo stan. Te price o starim zgradama okacite macku o rep, pogotovo ako su zgrade vece a slab kucepazitelj, domar, ili kako ga vec ko naziva.Thorgerson wrote:Fulio si ti malo poentu.Kaligrafija wrote:Pa upravo si ti potvrdio ovo o cemu ja pricam sa svojim pisanjem! Niko ziv ti poslije tebe nece platiti balkon ili lodju...! Ti mozes nuditi, ali niko ziv ti to nece platiti pod kvadraturu stana! Zasto bi, kad ima hiljade stanova u SA, koji ne prodaju balkon/lodju pod kvadraturu stana!!Tuzla111 wrote: Meni je uvijek bilo najbitnije sta je po ZK izvadku a ovi balkoni i lodje koje se placaju ce da budu u tom izvadku tako da ce i naredni kupac da iste plati.
Kada sam kupovao stan i ljudi napisu u ZK izvadku je 60 kvadrata a stan ima stvarnih 80 jer su oni kao nesto nadogradjivali. Odem da vidim, tu su neke ostave koje se ne mogu koristiti ni za ostavu kupusa a da ne pricamo za sta drugo. Ili jedan stan koji je bio 60 po ZK a "stvarnih" 103. Nije bila jedna prostorija da valja od ta 103 kvadtata, kosi plafoni idu do poda haman tako da je oko 80% kvadrature neiskoristivo.
Kao prvo ti kad prodajes stan bio ti balkon ili ne u ZK izvatku, ti taj balkon zaračunaš na cijenu. Samo što ti nećeš "baciti" na papir, kao što je u novogradnji.
Pogledaj prijašnju gradnju, imao si šire haustore, podrume, ostave i balkone, pola toga nije upisivano nigdje. Bila je drustvena svojina i to nije bilo ni bitno. Sada je sve bitno. Pa tako vise nema besplatne ni ostave, ni podruma, pa ni balkona. A haustori sve uži i uži. Zato sto investitor masno plati zemljiste i on, mada bi mozda mogao, ne zeli da gubi niti 1cm2 toga sto je kupio. Pa tako sve naplati.
Ono sto jeste bezobrazno, jeste sto neko ko je stan dobio pod relativno olaksavajucim okolnostima, sada debelo zacjeni i podrum, i ostavu i lođu. I ti si mozda bas jedan takav, ali ces doci i srati zasto to ovi u novogradnji rade. A neces ni skontati da to svi rade, samo nesvjesno.
Ako ti nije jasno, kako to sad. Evo da ti pojasnim, je li ista cijena stana A i B. Ista lokacija, ista zgrada, ista spratnost, isti pogled.
I molim te, ako ti vec ljudi objasne, pojasne, ne vidim zasto je problem promjeniti misljenje.
Ja imam srecu da je moja starija zgrada u veoa dobrom stanju, zajednicke prostorije su renovirane nakon rata komplet nekim donacijama, naravno prije moje kupovine ali sam vidio dosta starih zgrada gdje se ne moze u haustor uci. Na haustorima fasade otpadaju, liftovi se kvare svake sedmice i kvar traje po 5 dana, a ti moras na 12 ti sprat jer se stanari nisu mogli odluciti da poprave drugi lift, radije bi po 500 KM u dzep, ne mogu da se dogovore oko popravka fasade vec cekaju na kanton da im to svojim sredstvima uradi itd.
Al hajd kad poredis staro i novo, uporedi sibicu sa sa-towerom, relativno su slicne zgrada po nekim osnovama.
- Kaligrafija
#4818 Re: Novogradnja u Sarajevu?
[quote="Thorgerson""]
Fulio si ti malo poentu.
I molim te, ako ti vec ljudi objasne, pojasne, ne vidim zasto je problem promjeniti misljenje.[/quote]
To "srat" mozes sa svojima u kuci, ako zelis normalnu konverzaciju, onda se fino izrazavaj...!
Jesi li kad prodao, bilo kakakvu nekretninu!? Ja sam do sad prodao 4, nikad nikome nisam zaracunao balkon u cijenu, niti je ko meni zaracunao pri kupovini! Otidji na olx i ako nadjes jedan stan u Sarajevu koji nije novogradnja, da ti prodaje balkon ili lodju, pljuni me...! Pitas koliko je kvadrat, toliko i toliko, koliko ima kvadrata, x = cijena stana...! To jel neko se ugradio u cijenu, ti ne znas, mogao se ugraditi za bilo sta...ali ono sto se zna, cijena stanova u nekom naselju, otprilike je sva ista i mozda je malo veca ako je stan adaptiran...da li ce on to naplatiti je upitno, jer neko ce reci, boli me dupe za tvoju adaptaciju, meni se ne svidja, ja cu opet adaptirat stan...tako da je to diskutabilno... A probaj nekome reci, balkon 4 kvadrata, pa racunat cu ti u pola cijene kvadrata, zatjero bi te u neku stvar...!
A vidim upalili su se mnogi, ocigledno gradjevinska jalija i prodavci nekretnina pisu ovde, pa vam razbijam biznis svojim pisanjem, e to vas boli, mnoge ovde...! Sikter...!
.
Fulio si ti malo poentu.
I molim te, ako ti vec ljudi objasne, pojasne, ne vidim zasto je problem promjeniti misljenje.[/quote]
To "srat" mozes sa svojima u kuci, ako zelis normalnu konverzaciju, onda se fino izrazavaj...!
Jesi li kad prodao, bilo kakakvu nekretninu!? Ja sam do sad prodao 4, nikad nikome nisam zaracunao balkon u cijenu, niti je ko meni zaracunao pri kupovini! Otidji na olx i ako nadjes jedan stan u Sarajevu koji nije novogradnja, da ti prodaje balkon ili lodju, pljuni me...! Pitas koliko je kvadrat, toliko i toliko, koliko ima kvadrata, x = cijena stana...! To jel neko se ugradio u cijenu, ti ne znas, mogao se ugraditi za bilo sta...ali ono sto se zna, cijena stanova u nekom naselju, otprilike je sva ista i mozda je malo veca ako je stan adaptiran...da li ce on to naplatiti je upitno, jer neko ce reci, boli me dupe za tvoju adaptaciju, meni se ne svidja, ja cu opet adaptirat stan...tako da je to diskutabilno... A probaj nekome reci, balkon 4 kvadrata, pa racunat cu ti u pola cijene kvadrata, zatjero bi te u neku stvar...!
A vidim upalili su se mnogi, ocigledno gradjevinska jalija i prodavci nekretnina pisu ovde, pa vam razbijam biznis svojim pisanjem, e to vas boli, mnoge ovde...! Sikter...!
.
- Kaligrafija
#4819 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haj procitaj jos jednom ponovo, pogotovo zadnji pasus...! Pa se lupi sam po glavi...mozda sta i dopre do mozga...un1ted wrote:Reci mi, kakve veze ima sve ovo napisano sa nekim ko dodje u Sarajevo? Reci mo, jesu li ove doslje toliko moćne da su donijeli svoj papanluk i uticali na sarajlije da i oni postanu papci? Apsolutno nema veze odakle je ko, bitno je sta nosi iz kuće i u glavi. To sto si rođen u Sa ne znači da si rođen sa svim epitetima koje si sebi gore pridodao.Kaligrafija wrote:
Jos jedan dokaz da si skorojevic...ja u sumu odem da nahranim zivotinje, da zasadim mladicu drveta, a isto cinim i po gradu kad god mogu...! A hranim i dvije u stanu, sa kojim zivim...Ja bi te sto love zivotinje iz sporta, sam lovio, veoma rado...! Gledajuci Sarajevo danas, zbog takvih kao ti, rado bi otisao u sumu za stalno...! Ja za razliku od vas skorojevica imam kulturu zivljenja, koju su mi utkali otac i majka, ja ne pratim druge, oni prate mene...ja nisam IN i nikad necu biti, ja necu zbog svog napredka zgazit drugog, ja sam naucen sa drugima da zivim, ako su normalni, imaju empatiju prema drugima, prema zivim bicima, prirodi, onda su mi prijatelji, bez obzira odakle su...ako ih te osnovne postulate ljudskosti nisu naucili otac i majka u djetinjstvu, onda sami nikad nece nauciti! Roboti danasnjice...!
Ja opet mislim da su hrabri i uspješniji ove doslje, te da im treba odati priznanje. Otišli sa jednom torbom, ostvarili isto ono što je Sarajlija naslijedio. Možda zbog toga negodujes? Da ne bi kontrriao, pričamo o poštenom načinu, ne o radeljasima I sličnima.
- Kaligrafija
#4820 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kunem se, bio prisutan, izvodjac i finansijer, tjeraju covjeka koji ima firmu za podove, parkete, da postavlja na nepotpuni roh bau, bez prozora, parkete....a sredina zime, snijeg pada nemilice, nanosi sa svih strana, voda lije na sve strane, prostorije sve u vodi i kaze covjek ja to necu radit, a oni mu kazu, onda necemo suradjivat...toliko im se zurilo, da nije bitno sta ce poslije biti... kaze covjek meni nasamo kasnije, nisam budala, pa da me svako malo zivkaju, digao se pod, popravljaj, pa skuplja pita nego tepsija...! Kad sam to vidio prepo sam se sta ce meni radit, sreca ja nisam imao problema, posto se tadasnja moja firma, bavila unutrasnjim opremanjem...! A jos kakvih sam tu cirkusa vidio, od priucenih majstora, komedija...ali oni naplatise kvadrat 3 hiljade tad, pa se mi mozemo zajebavat...ali zao mi te raje...svi redom ograjisali...nesto su izvukli izdavanjem, ali Bgm tanko...mk ultra wrote:pa pola onih apartmana je za rušenja većKaligrafija wrote:A jos kad bi pricao sta se radilo na Bjelasnici u apartmanskim naseljima...bio licno, poslom prisutan pri izgradnji prvih apartmanskih naselja...cirkusi...!
oni što su prije 10tak godina napravljeni već im krovove mjenjaju
stavljao sam slike na drugoj temi, sve u raspadu, zahrđale ograde, raspadnuti prozori, fasade otkinute itd...
ovdje u sarajevu ne bih komentarisao gradnju, samo mi nisu jasni ljudi koji ono na kraju kupe
i to za cijene 1800-1900KM+ po kvadratu... pa je to nekih 100000 odnosno kredita 160000
najbolje zgrade se ne prave preko 800-850KM/m2, sve ostalo je njihov bonus
a šićar koji određene "pametnica" firme rade na svemu ne bih spominjao, koje do jucer nisu znale betonirati 2 šahta
samo boga molim da se ne sruši to nekad
uđeš mu u garažu i dalje podupirači stoje na ploči ne smiju da skinu a došli gore do 10tog sprata
prođe auto savija se
reko gdje sam dosao jebote
- Haris.ba
#4821 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Neke stvari se ipak mogu kupiti novcem.JThomas wrote:a čisto je i od fukare
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4822 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Uzese nam sve doslje...jos ce gore biti kada to pocnu i arapi. Kme kme kme.Kaligrafija wrote:
Haj procitaj jos jednom ponovo, pogotovo zadnji pasus...! Pa se lupi sam po glavi...mozda sta i dopre do mozga...
- Thorgerson
#4823 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa ne moze covjek s tobom imati normalnu konverzaciju, kada ne zelis da mijenjas misljenje. Gledas samo pravo i pravo. Fino sam ti objasnio sta i kako, ti se opet palis.Kaligrafija wrote: To "srat" mozes sa svojima u kuci, ako zelis normalnu konverzaciju, onda se fino izrazavaj...!
.
Uglavnom, da ti odgovorim. Skuplji je stan A. I kad preracunas bice skuplji i od stana B po kvadratu.
Zasto. Pa zato jer ima balkon. To sto ti nisi u svom oglasu stavio da je stan skuplji po m2 zbog balkona, a ovi iz novogradnje stavljaju je druga stvar.
Ono sto hocu da kazem, a sto ti uporno ne vidis - jeste isto sranje drugo pakovanje. Ako ti je lakse, ovi iz novogradnje mogu napisati da je balkon besplatan, pa ti taj balkon "rasporediti" na cijenu po m2. Mozda bi tako lakse "progutao" sve to.
Uostalom, trziste je tu da odluci. Tebi ako se ne kupuje balkon ili lođa. Ti fino kupi u starogradnji i misli kako si dobro prosao jer nisi platio lodju ili balkon. Iako jesi. Sto sam ti objasnio primjerom iznad.
A eto...sad nastavi mozgat.
p.s. Kupovao stan i nisam naisao na jedan stan gdje je covjek zatvorio lodju, prosirio sobu ili dnevni i to prodaje pod regularnu kvadraturu. To je jos gore. Jer ne prodaje u omjeru 0.75 niti 0.5 nego u omjeru 1. Ne moram te pljuvat. Hvala.
- Haris.ba
#4824 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Možda nije tema, ali gdje ljudi suše veš koji nemaju balkon?
U sobi gdje se boravi?
U sobi gdje se boravi?
- Dosadno mii
#4825 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haris.ba wrote:Možda nije tema, ali gdje ljudi suše veš koji nemaju balkon?
U sobi gdje se boravi?