SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
2407

#4801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

Proces moze trajati 2-3 godine.

Dok presuda postane pravosnazna moze toliko isto proci.

Dok te pozovu na odlsuzenje moze proci par godina od pravosnaznosti.

Ocekujete da neko ko ucini krivicno djelo bude osudjen sljedece sedmice a u zatvoru odmah sutradan. Mozda i ne bi bilo lose da je to tako ali nazalost stvari ne fukcioniraju tako.
Last edited by 2407 on 28/05/2012 23:16, edited 1 time in total.
Cyrax

#4802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

Ja se najiskrenije cudim kako neko dosad nije uzeo zakon u svoje ruke. Ali bas niko.
Ovo malo govno ni trun kajanja nema, dobit ce neke 2-3 godine i nikom nista. Kakvo nam je tuzilastvo i zakoni prije poslije ce neko da svojerucno presudi svom zlotvoru.
emko1234

#4803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by emko1234 »

lik ciji auto vozio ovaj mali koji po meni svjetlo dana vise nikad ne bi trebao vidjet.
mali je inace 90 godiste, balavac a auto je koliko sam cuo licno njegovo.
u galeriji medju slikama mozete naci jednu na kojoj se u pozadini vidi auto.
capitano10

#4804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by capitano10 »

Kakva ironija.. gledam ove slike na ovom profilu.. ima jedna u autu, lik na suvozačevom drži flašu vina, ako se ne varam.. a ovaj Subašić lajkovao to.. :|
emko1234

#4805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by emko1234 »

capitano10 wrote:Kakva ironija.. gledam ove slike na ovom profilu.. ima jedna u autu, lik na suvozačevom drži flašu vina, ako se ne varam.. a ovaj Subašić lajkovao to.. :|
upravo sam vidio istu sliku i pomislio istu stvar.
sad recimo zamisli kako bi bilo da ovo isto vide roditelji od momka koji je poginuo, i sta bi oni pomislili u tom momentu?
jebem ti drzavu u kojoj zivim.
tag33

#4806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

ko god misli da kod nas vazi ona "pravda je spora ali dostizna" nisu mu sve na broju i trebao bi otici na pregled glave..
Konjanik

#4807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Konjanik »

nije ovo lose doba vec losi ljudi vladaju u tome je problem .ja ne mogu da shvatim koju su to kreteni od roditelja koji svome pubertetliji kupuju audiA6?ja bih u ovom slucaju kaznio i roditelje jer su odgojili psihopate
zipoo

#4808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zipoo »

Batina, smrt za razmazene. I to ga mlatiti sve dok krv ne pocne pisati. A ovog malog smrada smjestiti u celiju sa nekim manijakom.
capitano10

#4809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by capitano10 »

Inače, ove mlađe generacije su katastrofa.. ne znam na šta će to izaći..dobra stara prutina. :x
mahalas505

#4810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Cyrax wrote:Ja se najiskrenije cudim kako neko dosad nije uzeo zakon u svoje ruke. Ali bas niko.
Ovo malo govno ni trun kajanja nema, dobit ce neke 2-3 godine i nikom nista. Kakvo nam je tuzilastvo i zakoni prije poslije ce neko da svojerucno presudi svom zlotvoru.
Nemoj tako, cucete te pravnici, fino je objasnjeno ovdje nekoliko puta da je nas krivicni zakon dosta "dobar".
sarajevomd

#4811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sarajevomd »

capitano10 wrote:Inače, ove mlađe generacije su katastrofa.. ne znam na šta će to izaći..dobra stara prutina. :x
Nisu mladje, vec sveopste stanje u drzavi!
emko1234

#4812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by emko1234 »

spoj losih okolnosti.
babo koji sad ima a nije imao prije odlucio je da na jos jedan nacin pokaze svima koju sumnjaju u njegov imetak, da se ima. i kupio svom sincini auto (ako vec nije babino) da momak moze izaci da se proveseli i da drustvo vidi da je babo likvidan na sve moguce nacine.
nazalost taj maloumni babo nije racunao da mu je sin u godinama kad mu logika i razmisljanje nisu jaca strana jer vecinu vremena provede razmisljajuci donjom glavom u kojoj bas i nema sivih stanica.
i evo sta se desi.
i babu i muskog potomka i ovog ubicu bi trebalo preslusat.
nazalost, decko koji je vozio, nece dobit vise od 3-4 godine i izaci ce nakon dvije zbog uzornog vladanja u najgorem slucaju. al ce nastavit sa svojim zivotom crva, budeci se svako jutro s cinjenicom da je ubica postao sa 18 godina
a momak koji je bio dika roditeljima i koji je preselio, e to sve njemu nazalost nista ne znaci jer ga nema. nadat se jedino da ce nekad promjenit neke stvari i da iduci nece bit neko od nasih bliznjih.
Konjanik

#4813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Konjanik »

capitano10 wrote:Inače, ove mlađe generacije su katastrofa.. ne znam na šta će to izaći..dobra stara prutina. :x
da fakat mladje generacije babinih sinova sagorit ce sami od sebe al ce u tom procesu odnijet puno nevinih zivota ,ovaj krelac Mirsad Subasic inace je radio u Unioninvestu , koji se od drzavne firme pretvorio u familijarnu firmu. Tako da se i tom malcu smjesi buducnost u nekom parlamentu skupstini ili drzavnom odboru nazalost,ostaje samo nada da Bog postoji vidi i kaznjava za sva losa djela .mada podrzavam inicijativu da mi gradjani pritisnemo tuzilastvo nemirima da subasic bude kaznjen a ne nagradjen
Cyrax

#4814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

mahalas505 wrote:
Cyrax wrote:Ja se najiskrenije cudim kako neko dosad nije uzeo zakon u svoje ruke. Ali bas niko.
Nemoj tako, cucete te pravnici, fino je objasnjeno ovdje nekoliko puta da je nas krivicni zakon dosta "dobar".
Dobar je dok im se nesta (ne daj Boze) desi.
Gusztav

#4815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gusztav »

Pravo.....jebem ti Pravo i državu u kojoj posoji ovakvo kakvo jeste.

ŽRTVA:
1.Bude ubijena iste sekunde, bez mogućnosti i načina da se odbrani.
2.????????????????????????????????????????????????????
3.?????????????????????????????????????????????????????
4.?????????????????????????????????????????????????????

UBICA - ZLIKOVAC:
1.Ima pravo na advokata (nekada i na čitav tim advokataaaa)
2. Pravo da se izjasni da li je kriv
3. Pravedno suđenje koje traje po nekoliko godina (iako je sve jasno i "čisto" i sve se zna)
4. Mogućnost nagodbe sa tužilaštvom, uz mogućnost mnogo manje kazne nego je zaslužuje, ako prizna zlodjelo
5. Pravo žalbe na presudu
6. Pravo na pomilovanje
7. Pravo da ga brane na ovom forumu majmuni poput onog što je pisao kako je "sve stvar sudbine i Božje volje..."
8.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????''
9.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
..........................................................................................................................................
.................i s punim PRAVOM nataknem ovu jebenu državu i Pravo u njoj.
mahalas505

#4816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Gusztav wrote:Pravo.....jebem ti Pravo i državu u kojoj posoji ovakvo kakvo jeste.

ŽRTVA:
1.Bude ubijena iste sekunde, bez mogućnosti i načina da se odbrani.
2.????????????????????????????????????????????????????
3.?????????????????????????????????????????????????????
4.?????????????????????????????????????????????????????

UBICA - ZLIKOVAC:
1.Ima pravo na advokata (nekada i na čitav tim advokataaaa)
2. Pravo da se izjasni da li je kriv
3. Pravedno suđenje koje traje po nekoliko godina (iako je sve jasno i "čisto" i sve se zna)
4. Mogućnost nagodbe sa tužilaštvom, uz mogućnost mnogo manje kazne nego je zaslužuje, ako prizna zlodjelo
5. Pravo žalbe na presudu
6. Pravo na pomilovanje
7. Pravo da ga brane na ovom forumu majmuni poput onog što je pisao kako je "sve stvar sudbine i Božje volje..."
8.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????''
9.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
..........................................................................................................................................
.................i s punim PRAVOM nataknem ovu jebenu državu i Pravo u njoj.
E drug moj, i ja se isto pitao sve ovo, ali me ubjedjuju bolje je i ovako, nego da se uzme zakon u svoje ruke, ne treba nam valjda "divlji zapad" .

Nego znali neko kakva je presuda kod onog Rasidagica? Zanima se to s "pravnom" aspketa, posto je i ovaj posljednji slucaj dosta slican.
medoIL

#4817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by medoIL »

Chisum wrote:
Ja sam vec pred usranim "zakonom" ovog kurca od drzave dva puta odgovarao, o cemu sam detaljno pisao na ovom forumu i na ovoj temi, a i na onoj "samoodbrana" ili kako se vec zvase, ne zato sto sam "kecer" :-) , kako ovaj napisa, nego zato sto su u opasnost dovedeni i moja porodica i moje vlasnistvo, A DRZAVA NE CINI NISTA DA TO SPRIJECI... i ne da bih nekom polomio ruke kada mi dirne u sigurnost porodice, nego bih, da se ne daj boze nekom od mojih nesto desi, ubio hljeb u njemu da, i ako slucajno ostane ziv, ostane invalid za citav zivot i da jebe dan kada se rodio.
Pogresno ste vi mene shvatili, a i ja sam malo skrenuo sa puta... Nego htio sam da kazem , muka mi je od ovih komentara tipa poserem mu se na grob , treba ga ovako treba ga onako. Sve neke junacine iz filmova ,revolucionari ne znam ti ni ja sta sve jos... Ne mozes normalan komentar procitati.
Chisum

#4818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Niko tebe nije pogresno shvatio, nego si ti to tako objasnio. Nadji svoj post pa jos jednom procitaj sta si napisao.

I ne vidjeh nikoga da ovdje glumi junaka iz filma. Upravo suprotno - vidjeh ljude kojima je ovakvih babinih "junaka", koji prkose i drzavi i zakonu, zive kao u kakvom filmu za napaljene debile, ubijajuci neduzne ljude, pun kurac.

I da, svakom ovakvom pedercicu kojem babo kupi auto da bi se kurcio, a onda i ubijao ljude po ulicama, se poserem na grob. I njegov i babin mu i matere mu, koji odgojise takvog idiota... Sisa balava, tek se ispililo, a vec ubilo covjeka. I to kakvog covjeka...

Nismo mi ovdje dusu iskasljavali u ratu da bi nam neki golobradi razmazeni pedercici, sinove podrumasa i profitera, odlucivali o zivotu i smrti.
Za druge me zaboli kurac, svako ima svoj nacin... sjedite i uzivajte, vicite "sta se moze...", cekajte, spavajte, niko nikoga ne moze natjerati da ustane i pocne mijenjati stvari, ako vec sam ne osjeti potrebu za tim, ali dok je tako sve sto ja znam je da cu za svoju porodicu i njenu sigurnost uraditi sve, ali bas SVE, pa makar to bilo is onu stranu zakona, i nema tog boga i obzira koji bi me natjerao na suprotno.
Last edited by Chisum on 29/05/2012 01:22, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

sarajevomd wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ne znam ko bi mogao organizovati mirne proteste povodom saobraćajnog ubistva Handžića, ali ja dolazim, pa taman to bila ''neformalna grupa sa Klix.ba''. Sutra će neka dalabu i u mene spucati ili neko dijete odbaciti tridesetak metara,...u smrt. Protest protiv vlasti što godinama stvaraju ovakvo okruženje da budu ubijeni mladi nedužni,...
+6 osoba samnom koje vodiM!
Mogla bi se vala i Osnovna škola MĆĆ pojaviti kao organizator mirne šutnje/ćutnje pred Vladom Kantona ili gdje dozvole.
:(
Chisum

#4820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevomd wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ne znam ko bi mogao organizovati mirne proteste povodom saobraćajnog ubistva Handžića, ali ja dolazim, pa taman to bila ''neformalna grupa sa Klix.ba''. Sutra će neka dalabu i u mene spucati ili neko dijete odbaciti tridesetak metara,...u smrt. Protest protiv vlasti što godinama stvaraju ovakvo okruženje da budu ubijeni mladi nedužni,...
+6 osoba samnom koje vodiM!
Mogla bi se vala i Osnovna škola MĆĆ pojaviti kao organizator.
:(
Mogla bi Pipi, ali, razmisli malo... jadan je grad koji ce cekati da mu osnovci prvi pocnu marsirati...

Naravno da bi nastavni kadar skole i ta djecica mogli biti na celu povorke, ali to moraju pokrenuti gradjani ovog grada, ne cekajuci na skolu i skolarce. Svaka ovakva tragedija u kojoj se kao po matrici ponavlja jedan te isti princip silovanja ovog grada, a onda i izostanka adekvatne kazne, trebao bi izmamiti gradjane, spontano - a opet ocekivano, normalno, pozeljno - da izadju na ulice, da na bilo kakav nacin stave doznanja da su TU.

Ja napisah davno da ovaj narod jednostavno nema ugraviran kod bunta i pobune u svom DNK, nikada nije pokretao nikakve revolucije, a i kada bi se nasao u kakvom vihoru promijena, radije bi drkao kurac sa strane i cekao da drugi zavrse posao ili bi, i kada bi ucestvovao, sve to radio zarad necijih tudjih interesa, samo da on ne mora previse da razmislja, da lupa glavom i brine "sta i kako kasnije", pa je sasvim normalno da mu se mozes posrati u zivot, u buducnost, a on ce opet naci neko opravdanje da nista ne uradi...Uzasno inertan narod, uzasno malodusan i potpuno nezainteresovan za svoju sudbinu, koju, kako vidimo iz prilozenog, smatra vlasnistvom ili Stranaca (s velikim S), ili lose srece (vjecne mu vadione), ili nekakvih bogova, ili picke lijepe materine, samo ne svojim vlastitim.....
Ali, jebote, pa barem neki spontani bunt... barem spontana poruka da smo TU, da nismo samo telad... Vidjecemo.
Last edited by Chisum on 29/05/2012 01:44, edited 1 time in total.
Baja_Zvjerka

#4821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baja_Zvjerka »

Samo se i najezi covjek od pomisli situacije, sasvim normalno da sjedis sa djevojkom u autu na semaforu, poljubis je, upali se zeleno, i lagano krenes naprijed, i onda kao grom iz vedra neba slozi te balavac, ne daj Boze pogines, ili mozda i gore ostanes invalid do kraja zivota.. Mislim da u tom slucaju ne bi trebali nikakvi sudovi da mu presude, licno bih to ucinio...
ibizza

#4822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ibizza »

Konjanik wrote:
da fakat mladje generacije babinih sinova sagorit ce sami od sebe al ce u tom procesu odnijet puno nevinih zivota ,ovaj krelac Mirsad Subasic inace je radio u Unioninvestu , koji se od drzavne firme pretvorio u familijarnu firmu. Tako da se i tom malcu smjesi buducnost u nekom parlamentu skupstini ili drzavnom odboru nazalost,ostaje samo nada da Bog postoji vidi i kaznjava za sva losa djela .mada podrzavam inicijativu da mi gradjani pritisnemo tuzilastvo nemirima da subasic bude kaznjen a ne nagradjen
ja koliko sam cuo,isao je u Turisticku skolu.
sarajevomd

#4823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sarajevomd »

Znam da se ne moze porediti sa USA niti toliko sa ovim slucajem, ali gledam prilog za pomoc u bjegstvu lik dobio 4 godine, dok kod nas 4 dobije za ubistvo :-)
pemanapemani

#4824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pemanapemani »

Chisum wrote:Niko tebe nije pogresno shvatio, nego si ti to tako objasnio. Nadji svoj post pa jos jednom procitaj sta si napisao.

I ne vidjeh nikoga da ovdje glumi junaka iz filma. Upravo suprotno - vidjeh ljude kojima je ovakvih babinih "junaka", koji prkose i drzavi i zakonu, zive kao u kakvom filmu za napaljene debile, ubijajuci neduzne ljude, pun kurac.

I da, svakom ovakvom pedercicu kojem babo kupi auto da bi se kurcio, a onda i ubijao ljude po ulicama, se poserem na grob. I njegov i babin mu i matere mu, koji odgojise takvog idiota... Sisa balava, tek se ispililo, a vec ubilo covjeka. I to kakvog covjeka...

Nismo mi ovdje dusu iskasljavali u ratu da bi nam neki golobradi razmazeni pedercici, sinove podrumasa i profitera, odlucivali o zivotu i smrti.
Za druge me zaboli kurac, svako ima svoj nacin... sjedite i uzivajte, vicite "sta se moze...", cekajte, spavajte, niko nikoga ne moze natjerati da ustane i pocne mijenjati stvari, ako vec sam ne osjeti potrebu za tim, ali dok je tako sve sto ja znam je da cu za svoju porodicu i njenu sigurnost uraditi sve, ali bas SVE, pa makar to bilo is onu stranu zakona, i nema tog boga i obzira koji bi me natjerao na suprotno.

Svaka čast.
Lady Saray

#4825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Lady Saray »

Rasidagic vodi fin zivot.. trenira, izlazi, voza novog megana zutog napucanog pa se cuvajte na trotoarima i stanicama..
Locked