Sirija

Locked
udrch

#4801 Re: Sirija

Post by udrch »

Black swan wrote:bradonje su sljedbenici stotone niko me ne može uvjeriti da nisu...ako laže koza ne laže rog

kada se sve sabere i oduzme... režimi padaju i nastaju... toliko je diktatora palo u svijetu bez ičije intervencije, raspo se kominizam, pali zločinački azijski i afrički diktatori ko kule od karata...za neke je trebao jedan metak za druge atomska bomba
režime odnijela voda...

jedino se asad drži dvije godine...uz konstantne "prebjege" iz njegove armije... konstntno su mu za vratu... pred ulazom u damask... ma nema... prije 4 mjeseca pitanje pada je pitanje sata

to je nemoguće... niko se ne može održati 2 godine ako nema duboke korijene u narodu

a sljedbenici sotone
rušitelji ustavnog poretka jedne zemlje će dobiti što su zaslužili kad tad
a to je smetljište povijesti zajedno sa svim sotonskim sustavima koji su uništavali čovječanstvo
Karadžić je tvrdio da brani Evropu od najezde muslimana..
nakon što mu je ćaća bio diktator, isti je njegovim putem nastavio i bio bi diktator dok je živ, osim sile ništa ga ne bi natjeralo da promjeni mišljenje, jer je odgajan da bude tiranin od oca tiranina..
ovaj diktator ima jaku podršku u svom narodu, kako i ne bi kada je sva politička i ekonomska moć u rukama njegovog naroda, njih 2 miliona vlada svima ostalim..

alavitski nevjernici će izgubiti vlast u Siriji, kao što sam i govorio, borba će biti teška i krvava, jer je neprijatelj ogrezao u krvi, ali Allahova riječ će biti gornja u zemlji Šam..
hneuron

#4802 Re: Sirija

Post by hneuron »

udrch wrote:
grizly1991 wrote:
udrch wrote:ne treba sa pojedincima ovdje ulaziti u rasprave..
očito je da pojedinci nemaju pametnijeg posla od navijanja za alevitski režim koji će na kraju biti poražen..
zaista nije isključeno da neki od ovih koji ovako zdušno podržavaju Assada i Alavite su i sami potomci nekog braka Alavita i naše Bosanke, pa iz tog razloga ovo navijanje i očito..isto se to odnosi i na ove navijače u Srbiji i Hrvatskoj, jer drugi logičniji razlog ne postoji..
ono što je činjenica već godinama jeste da su Sirijci dolazili na studije u Jugoslaviju..mnogi su ovdje nakon završenih fakulteta ostajali i zasnivali brakove..logično je i da su većina onih koji su dobijali stipendije bili Alaviti, jer su oni bili jedina priveligovana grupa u Siriji..

najpoznatija poliklinika u Sarajevu SaNaSa je vlasništvo Sirijaca, iako zaista nemam podataka kojoj grupi pripadaju..
Ima tema za najbolji post godine, shodno tome, molim administraciju da otvori temu poput "Najgluplji postovi 2013." u kojoj bi citirani post zasigurno bio bez konkurencije. :dance: :dance: :dance:
znao sam ja da će se dio vas prepoznati..
Upravo to tvoje sektaško razvrstavanje koje ti je toliko važno pravi ovo krvoproliće u Siriji - kao neko je bolji musliman od drugog -odgovori mi- ko ima pravo i od koga ga je dobio da sudi na ovom svijetu čije je ispravno a čije nije. Ili to uvjerenje nametati drugom -KO??? Upravo to blasfemno manipulisanje neukih danas je dovelo do globalnog sukoba između ova dva identiteta. Manipulisanje koje je vješto servirano i još vještije promovisano ne samo u Siriji nego i Egiptu Libiji Iraku Bahreinu Iranu Libanu itd.Kakav je bio status Sunita u prijeratnoj siriji ? Da li su im negirane kultne slobode i normalan život na način da moraju oružjem braniti vlastiti identitet. Ili su samo- uvijene u plašt demokratije- lokalne marionete i žrtve globalnih ineresnih sfera.
Ova huškačka priča ovdje ti ne može proći ne pada mi na pamet da bilo kog sirijca pitam dali si alewit ili sunit da bih znao da li je dobar ili loš- traži sagovornike među sebi sličnim.
Klavikula

#4803 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch

#4804 Re: Sirija

Post by udrch »

normalno kada zauzmeš Assadovu busiju da ti svi koji govore protiv njega dođu neprijatelji..
nijedan moj post na ovoj temi nije bila podrška ovoj drugoj ratnoj grupaciji, jer ih ne poznajem..
moji postovi su protiv Assada, jer on i njegov ćaća su glavni krivci krvoprolića u Siriji..
namješteni izbori godinama, odvojene elitne alawitske četvrti..
jednom se tome moralo stati na kraj..ovu generaciju Sirijaca je to zapalo, oni će to morati i riješiti..
na početku sukoba u arapskom svijetu sam na više tema napisao da molim Boga da ne dođe do sukoba u Siriji, jer su frustracije ogromne, nepravda prema nealawitima tinja godinama, a vojna i svaka druga moć u rukama ove nevjerničke sekte koja nije nimalo zanemariva..u najgorem slučaju samo iz svojih redova mogu da regrutuju silu od minimalno 400 hiljada vojnika i biće ovo dug i težak rat, ali zbog veličine Sirije na kraju će ga ovi nevjernici izgubiti..
kocka je bačena, bacio ju je Assad, najveću štetu je nanio svojim alawitima..
da je organizirao demokratske izbore, povukao se sa vlasti, njegov narod bi zadržao ekonomsku moć i uticaj, a ovako na kraju će se boriti za goli opstanak..

protiv Assada i samo za sirijski narod..a samo Allah dž.š. zna kako će biti nakon što diktator bude zbačen..
Klavikula

#4805 Re: Sirija

Post by Klavikula »

protiv Assada, a za sirijski narod. druze moj jedno drugo iskljucuje :thumbup:
hneuron

#4806 Re: Sirija

Post by hneuron »

udrch wrote:normalno kada zauzmeš Assadovu busiju da ti svi koji govore protiv njega dođu neprijatelji..
nijedan moj post na ovoj temi nije bila podrška ovoj drugoj ratnoj grupaciji, jer ih ne poznajem..
moji postovi su protiv Assada, jer on i njegov ćaća su glavni krivci krvoprolića u Siriji..
jednom se tome moralo stati na kraj..ovu generaciju Sirijaca je to zapalo, oni će to morati i riješiti..
na početku sukoba u arapskom svijetu sam na više tema napisao da molim Boga da ne dođe do sukoba u Siriji, jer su frustracije ogromne, nepravda prema nealawitima tinja godinama, a vojna i svaka druga moć u rukama ove nevjerničke sekte koja nije nimalo zanemariva..u najgorem slučaju samo iz svojih redova mogu da regrutuju silu od minimalno 400 hiljada vojnika i biće ovo dug i težak rat, ali zbog veličine Sirije na kraju će ga ovi nevjernici izgubiti..
da je organizirao demokratske izbore, povukao se sa vlasti, njegov narod bi zadržao ekonomsku moć i uticaj, a ovako na kraju će se boriti za goli opstanak..

protiv Assada i samo za sirijski narod..a samo Allah dž.š. zna kako će biti nakon što diktator bude zbačen..

U krivu si i to je veoma lahko demonstrirati(a i tvoja linija razmišljanja u zadnja dva posta nije nimalo koherentna)
1) Navedi mi makar jednu funkcionalnu demokratiju na bliskom i srednjem istoku - da bi mogao usporediti diktature sa razvijenim demokratskim društvom to je primarno potrebno , i objasni mi prercepciju "demokratije " u jednoj deklarativno islamskoj zemlji i u čemu se ona ogleda.
2) Nadji mi bilo koju zemlju na svijetu gdje vladajuća struktura nije elita sa svim onim što to podrazumijeva.Mijenja zapravo socijalni standard većine naroda unutar te zemlje. Možes li mi reći razvijeniju zemlju na bliskom istoku od prijeratne sirije (osim izraela - on je nešto drugo iz milion razloga)i u čemu se - dokumentovano - ogleda ta nepravda koju spočitavaš.
3) Nije istina da "Assad NIJE sproveo izbore- nakon pritiska i demonstracija napravio je izbore u maju 2012 i pobjedio sa oko 72% glasova, oni koji su kreirali ovu pobunu su izbore okarakterisali kao farsu i od toga naredili da se napravi javno mnjenje kroz medije kao mnoštvo drugih "informacija" inače.
4)Nije istina da pobunjenici predstavljaju većinu sunitskog naroda u siriji to se ogleda u kompoziciji pobunjenika - Naime po aktuelnim studijama mnogih autoriteta na polju geopolitičke analitike samo 5% pobunjenika su sirijci -ostalo su vješto ili nevješto maskirani plaćenici ili pripadnici stranih vojnih formacija i agencija. Ovdje ti mogu predočiti bezbroj oficijelnih dokumenata koji to dokumentuju. Dovoljno je pitati
5) U smislu modrne doktrine današnjih ratova šta le po tebi live-motiv ovog rata i nakoji način danas se rješava ova vrsta sukoba. Koliko će para trebati za obnovu ove zemlje i odakle će te pare doći. koja je cijena toga- jedna indicija - Prijeratna libija je imala 150 milijardi dolara depozitovanih sredstava na računima mnogih zemalja i ni jedan dolar stranog duga - Tim parama se danas gubi svaki trag i u određenim ekonomskim strukturama vode grčevitu borbu za ove pare- Nikada neće biti vraćene libiji ni libijskom narodu - Rekonstrukcija libije u najboljim uslovima će kostati između 400 -480 milijardi dolara dakle startni vanjski dug ove zemlje će u narednom periodu biti minimalno za ovaj iznos- odavde vidim kako nekim rastu zazubice.Osim toga cijele etničke grupe danas u libijskoj demokratiji su zbrisani sa lica zemlje- Tawergha, Sirte.
Nadam se da sam bio jasan...
.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4807 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

hneuron wrote:
udrch wrote:normalno kada zauzmeš Assadovu busiju da ti svi koji govore protiv njega dođu neprijatelji..

U krivu si i to je veoma lahko demonstrirati(a i tvoja linija razmišljanja u zadnja dva posta nije nimalo koherentna)
1) Navedi mi makar jednu funkcionalnu demokratiju na bliskom i srednjem istoku - da bi mogao usporediti diktature sa razvijenim demokratskim društvom to je primarno potrebno , i objasni mi prercepciju "demokratije " u jednoj deklarativno islamskoj zemlji i u čemu se ona ogleda.
2) Nadji mi bilo koju zemlju na svijetu gdje vladajuća struktura nije elita sa svim onim što to podrazumijeva.Mijenja zapravo socijalni standard većine naroda unutar te zemlje. Možes li mi reći razvijeniju zemlju na bliskom istoku od prijeratne sirije (osim izraela - on je nešto drugo iz milion razloga)i u čemu se - dokumentovano - ogleda ta nepravda koju spočitavaš.
3) Nije istina da "Assad NIJE sproveo izbore- nakon pritiska i demonstracija napravio je izbore u maju 2012 i pobjedio sa oko 72% glasova, oni koji su kreirali ovu pobunu su izbore okarakterisali kao farsu i od toga naredili da se napravi javno mnjenje kroz medije kao mnoštvo drugih "informacija" inače.
4)Nije istina da pobunjenici predstavljaju većinu sunitskog naroda u siriji to se ogleda u kompoziciji pobunjenika - Naime po aktuelnim studijama mnogih autoriteta na polju geopolitičke analitike samo 5% pobunjenika su sirijci -ostalo su vješto ili nevješto maskirani plaćenici ili pripadnici stranih vojnih formacija i agencija. Ovdje ti mogu predočiti bezbroj oficijelnih dokumenata koji to dokumentuju. Dovoljno je pitati
5) U smislu modrne doktrine današnjih ratova šta le po tebi live-motiv ovog rata i nakoji način danas se rješava ova vrsta sukoba. Koliko će para trebati za obnovu ove zemlje i odakle će te pare doći. koja je cijena toga- jedna indicija - Prijeratna libija je imala 150 milijardi dolara depozitovanih sredstava na računima mnogih zemalja i ni jedan dolar stranog duga - Tim parama se danas gubi svaki trag i u određenim ekonomskim strukturama vode grčevitu borbu za ove pare- Nikada neće biti vraćene libiji ni libijskom narodu - Rekonstrukcija libije u najboljim uslovima će kostati između 400 -480 milijardi dolara dakle startni vanjski dug ove zemlje će u narednom periodu biti minimalno za ovaj iznos- odavde vidim kako nekim rastu zazubice.Osim toga cijele etničke grupe danas u libijskoj demokratiji su zbrisani sa lica zemlje- Tawergha, Sirte.
.
Nisi. :D Moras to i da nacrtas da bi neki razumjeli, ali i tada ako... :lol:
grizly1991

#4808 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Nisi. :D Moras to i da nacrtas da bi neki razumjeli, ali i tada ako... :lol:
Džaba objašnjavati kad neko ima percepciju demokratije iz 8. osnovne što je iz predmeta građansko učio, gdje smo čitavo polugodište maltene pjevali o američkoj demokratiji i sistemu. Dodaj na to i instrukcije nekih vjerskih predstavnika u BiH kako gledati na sukob u Siriji i dobićeš tipično razmišljanje nekih forumaša. Sa takvima je teško voditi bilo kakvu diskusiju jer se ista uvijek svodi na lične uvrede (svrstavaju te u šite, alevije) ili na nabrajanje nekih hadisa ili bilo čega drugog koje je totalni offtopic.

PS: U vezi ovog boldiranog kupiti set voštanih bojica da izgleda realistično :D
mmaar

#4809 Re: Sirija

Post by mmaar »

Sirijski pobunjenici u cilju slabljenja vlade primjenjuju novu taktiku koja se sastoji od napada na naftne bušotine i postrojenja te javna dobra te zemlje.

Prema izvještaju agencije Fars, sirijski pobunjenici gotovo neprestano izvode napade na plinska i naftna postrojenja u području Al Rake. Teroristi su u pomenutoj proviniciji na istoku zemlje upotpunosti uništili opremu i uređaje na nalazištu nafte čija vrijednost iznosi nekoliko miliona dolara. Takođe, teroristi su opljačkali velike magacine pune hrane i goriva u Al Rakeu, navodi Fars. Sirijski pobunjenici neprestano izvode napade na plinska i naftna postrojenja u području Deir Al Zura. Oni su zauzeli jedno naftno nalazište i u potpunosti uništili svu opremu i uređaje. Sirijski pobunjenici su nanijeli veliku materijalnu štetu čija se vrijednost procjenjuje milijardama dolara te su stvorili ozbiljne probleme u snabdjevanju naroda gorivom. U međuvremenu jučer su u različitim gradovima Sirije održani protesti na kojima je narod osudio poteze pobunjenika u uništavanju javnog dobra u toj zemlji. Protesti su organizovani u sjevernom djelu Damaska gdje je okupljena narodna masa uzvikivala parole protiv terorista. U jučeršanjim vojnim operacijama širom zemlje sirijska vojska uspjela je likvidirati 60 terorista.
popokatepetl_com

#4810 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Osloboditelji pokazuju svoje praov lice i pokazuju za sta se oni stvarno bore, bore se za unistenje Sirije i svih njenih bogatstava. Sad kad vide da pucaju po savovima i da je vecina uz Assada ici ce na to da naprave maksimalnu mogucu stetu ako je moguce vise stete i prouzrociti.
grizly1991

#4811 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4812 Re: Sirija

Post by Truba »

udrch wrote:
Black swan wrote:bradonje su sljedbenici stotone niko me ne može uvjeriti da nisu...ako laže koza ne laže rog

kada se sve sabere i oduzme... režimi padaju i nastaju... toliko je diktatora palo u svijetu bez ičije intervencije, raspo se kominizam, pali zločinački azijski i afrički diktatori ko kule od karata...za neke je trebao jedan metak za druge atomska bomba
režime odnijela voda...

jedino se asad drži dvije godine...uz konstantne "prebjege" iz njegove armije... konstntno su mu za vratu... pred ulazom u damask... ma nema... prije 4 mjeseca pitanje pada je pitanje sata

to je nemoguće... niko se ne može održati 2 godine ako nema duboke korijene u narodu

a sljedbenici sotone
rušitelji ustavnog poretka jedne zemlje će dobiti što su zaslužili kad tad
a to je smetljište povijesti zajedno sa svim sotonskim sustavima koji su uništavali čovječanstvo
Karadžić je tvrdio da brani Evropu od najezde muslimana..
nakon što mu je ćaća bio diktator, isti je njegovim putem nastavio i bio bi diktator dok je živ, osim sile ništa ga ne bi natjeralo da promjeni mišljenje, jer je odgajan da bude tiranin od oca tiranina..
ovaj diktator ima jaku podršku u svom narodu, kako i ne bi kada je sva politička i ekonomska moć u rukama njegovog naroda, njih 2 miliona vlada svima ostalim..

alavitski nevjernici će izgubiti vlast u Siriji, kao što sam i govorio, borba će biti teška i krvava, jer je neprijatelj ogrezao u krvi, ali Allahova riječ će biti gornja u zemlji Šam..

smetale su vam nišlije u sarajevu a ne smetaju vam strane bradonje u siriji
hm zanimljivo :? :?

sinovi sotone će dobiti što ih sljeduje i u ovom i u onome svijetu
mmaar

#4813 Re: Sirija

Post by mmaar »

Ne znam kome bi ovo moglo biti jos cudno.
Internet portal El Nehil je objavio informaciju o tajnom susretu vojnih zvaničnika cionističkog režima i predstavnika sirijskih pobunjenika.
El Nehil pozivajući se na internet portal Debeka je objavio da su cionistički vojni zvaničnici održali hitan susret sa predstavnicima sirijskih pobunjenika kako bi razmatrali način pomoći terorističkim grupama u ovoj zemlji u cilju svrgavanja vlade Bešara Asada. Cionistički režim, pored pomoći sirijskim pobunjenicima, želi iste ubijediti u odustajanja od zahtjeva za oslobađanje okupiranog dijela sirijske Golanske visoravni. Portal Debeka koji pripada izraelskoj tajnoj službi, javlja, pozivajući se na zapadne izvore, da je Jordan u potpunosti informiran o saradnji Izraela i sirijskih pobunjenika.

I marionetski turski rezim se nalazi pred sve vecim pritiskom turske javnosti i kako stvari stoje, ratni zlocinac Erdogan i njegov priljepak Davutoglu, javnosti najpoznatiji po poslusnom odazivanju na zov Obmaninog kaziprsta, mogli bi se uskoro naci u situaciji koju su namijenili svom dojucerasnjem "bratu" Basharu Al Assadu. Marioneta Erdogan i Barakov poslusni vrtirep koji nas je jos jucer lagao kako turski oficiri nisu zarobljeni u Siriji, a sto je ovdje prenijela i rezimska Anadolija, pozvani su pred turski parlament od strane opozicije gdje ce odgovarati na pitanja o zarobljavanju turskih oficira u Siriji i agresiji turskog marionetskog rezima na tu zemlju.
Web portal Teh Haber iz Turske nakon što je generalštab turske vojske demantovao vijesti o uhapšenju pilota te zemlje u Siriji je objvio imena šestorice turskih vojnika koji su uhapšeni na sirijskoj teritoriji.

Turski piloti su uhapšeni od strane sirijske vojske u blizini vazduhoplovne baze Kvirs u Halebu. Ukazavši na činjenicu da su šestorica turskih vojnika uhapšena u blizini vazduhoplovane baze u okolini Haleba, Teh Haber navodi: Skender Durmaz, Mustafa Sojmeli, Ilhan Tavlunaji su pripadnici vazduhoplovane baze Arhač iz provincije Malatija dok su Durmiš Kavir, Marad Dogan i Jilmaz Turan pripadnici vazduhoplovane baze u Eskišehiru su pripadnici turske vojske koji su uhapšeni u Siriji. Isti izvori navode da je Jilmaz Turan ranjen i da je na liječenju u bolnici dok su ostali turski vojnici u pritvoru.
mmaar

#4814 Re: Sirija

Post by mmaar »

popokatepetl_com wrote:Osloboditelji pokazuju svoje praov lice i pokazuju za sta se oni stvarno bore, bore se za unistenje Sirije i svih njenih bogatstava. Sad kad vide da pucaju po savovima i da je vecina uz Assada ici ce na to da naprave maksimalnu mogucu stetu ako je moguce vise stete i prouzrociti.
Mogu, sve sto jos nisu, ali vecina tih stakora nikad nece napustiti sirijsku zemlju :) Samo u posljednjih nekoliko sedmica, povaljano ih je navodno preko 10 000 hiljada, a Sirija ce se svakako nakon ovoga obnoviti i bit ce sigurno jos jaci stub otpora cionizmu i imperijalizmu.
grizly1991

#4815 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

mmaar wrote:
popokatepetl_com wrote:Osloboditelji pokazuju svoje praov lice i pokazuju za sta se oni stvarno bore, bore se za unistenje Sirije i svih njenih bogatstava. Sad kad vide da pucaju po savovima i da je vecina uz Assada ici ce na to da naprave maksimalnu mogucu stetu ako je moguce vise stete i prouzrociti.
Mogu, sve sto jos nisu, ali vecina tih stakora nikad nece napustiti sirijsku zemlju :) Samo u posljednjih nekoliko sedmica, povaljano ih je navodno preko 10 000 hiljada, a Sirija ce se svakako nakon ovoga obnoviti i bit ce sigurno jos jaci stub otpora cionizmu i imperijalizmu.
Volio bih da je tako, ali mi je sumnjiva ta brojka, malo je prenapuhana :-) Jako je teško onesposobiti toliki broj naoružanih ljudi, pogotovo u sukobu kao što je ovaj, gdje jedna strana primjenjuje taktiku hit&run.
Klavikula

#4816 Re: Sirija

Post by Klavikula »

otkako su Rusi sa borodovima dosli do Sirije, SAA je krenula u zestoku ofanzivu na mnogo forntova, Damask, Alep, Homs, Hama, Idlib, Dayr al Zawr. imali su dosta uspjeha. a ofanziva i dalje traje.
zanimljivo je da je do nedavno Sirijski opservatoriji za ljudska prava iz Londona :-) potenciro da je broj zrtava negdje oko 40 hiljada, tacnije nesto malo vise od toga, dok u zadnje vrijeme taj broj je naglo porasto na 60 hiljada. mozda se tu krije ovih 10 hiljada terorista + doda se jos nekoliko hiljada, cisto da "ljepse" zvuci sirokim narodnim masama na zapadu.
udrch

#4817 Re: Sirija

Post by udrch »

hneuron wrote:

.
1. ne možeš Assadov režim koji je naslijedio od ćaće pravdati nedostatkom demokratije u arapsko-islamskom svijetu..osim toga nema potrebe da ti navodim nijednu, jer stanje u arapskom svijetu je toliko haotično da će trebati bar 30 godina da se dovede u stanje sloboda kakve poznaje napredni svijet..zato se ovo pospremanje i naziva "arapsko proljeće"..trenutno su na udaru zemlje u kojima je vlast bila u uskom krugu porodice (otac, sin, kćerka, brat, sestra, zet)..kasnije će doći na red zemlje u kojima vladaju familije (KSA, UAE, Katar, Kuvajt)..
2. svud u svijetu vladaju elite..u fudbalu su to elite sa fudbalskim talentom, u nauci su to sa intelginecijom, u politici oni koji se nađu u pravo vrije na pravom mjestu, u biznisu oni koji imaju ono nešto, itd da ne nabrajam..razlika u tim elitama je samo u tome da li su svi imali jednake šanse..u diktaturi kakva je Assadova svi nemaju ni približno iste šanse..moja dva dobra prijatelja su završili studije u Damasku i znam o čemu pričam..nisu opterećeni, nisu ni bradonje, ali znaju šta su vidjeli..nepravda se ogleda u tome da sve elitne pozicije u državi zauzimaju Alawiti, posebno vosjku, policiju, tajnu službu, ekonomske resurse..da je bilo drugačije zar misliš da bi se mogao desiti pokolj u Hami od strane oca ovog zločinca..ko bi normalan masakrirao svoj narod..koja normalna vlast igdje u svijetu masakrira svoj narod..koja demokratski izabrana vlast u svijetu igdje ima potrebu za vojnim obračunom sa svojim protivnicima?
3. izbori iz maja 2012. jesu obična farsa..zakazani su sa kratkim rokom održavanja, u trenutku kad je pobuna već eskalirala, prava opozicija je odbila da učestvuje, umjetna koja postoji godinama je učestvovala i evo uzela mu 28% glasova..organizirati izbore na kojim učestvuješ ti sa svojom elitom koju si stvarao desetljećima, sa potpunom kontrolom medija, ozbornog procesa i svega ostalog je smiješno..kada diktator učestvuje na izborima, on uvijek i svagdje pobjedi..to je valjda nama kao susjedima Srbije posve jasno..pošteni izbori bi bili samo oni koji bi se održali nakon što on siđe sa vlasti, imenuje privremenu vladu i održe se nakon godinu dana, nakon što se mediji oslobode uticaja..
4. srž pobune čine sunnije i to arapi..kurdi se drže po strani, oni će svoje uzeti kao i u Iraku kada diktator padne..
gluposti o uvezenim borcima i da samo 5% pobunjenika čine Sirijci, a ostalo plaćenici govori da si ti mlad, zaluđen i neiskusan..osim toga tako srozavaš snagu Assadove vojske..ti možda nisi čitao, ali provjeri Španski građanski rat u kojem je učestvovao najveći broj stranih dobrovoljaca ikad u jednom sukobu..tako ćeš vidjeti da ni u takvom sukobu njihov postotak nije bio značajan, a na kraju ni presudan..u zemlji sa 20 miliona stanovnika i sa vojnom silom od nekoliko stotina hiljada ljudi se ni teoretski ne može napraviti ovakva šteta sa stranim plaćenicima..osim toga kada iznosiš te naručene tekstove i studije raznih eksperata ala Dževad Galijašević moraš znati da govoriš o stvarnim ljudima, sa imenom i prezimenom, sa svojom pameću, svojom slobodnom voljom i svim ostalim individualitetima..pa gdje ćeš bolan naći toliko budala koji će ići da ginu za pare..najsmješniji su oni koji govore o libijskim plaćenicima.. pa svi smo dobro vidjeli da je u Libiji čitav rat mogla završiti jedna naša brigada..pa Tripoli grad sa dva miliona stanovnika je pao za dva dana..osim toga što bi išli u Siriju da se obogate, kad to lakše mogu postići u Libiji..
5. novac nikad nije bio presudan kada su slobode u pitanju..šta imam gledati sirijske cifre kada sam sve to vidio u Bosni..da smo i mi tako razmišljali ostali bi u Jugoslaviji ili Velikoj Srbiji..neke stvari nemaju cijenu..

jasan si bio sa ovim što ništa drugo na forumu ne rade osim što navijaju za Assada i alawitska govna..ako ti je to dovoljno, imaš dovoljno podrške na ovoj temi..
udrch

#4818 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:otkako su Rusi sa borodovima dosli do Sirije, SAA je krenula u zestoku ofanzivu na mnogo forntova, Damask, Alep, Homs, Hama, Idlib, Dayr al Zawr. imali su dosta uspjeha. a ofanziva i dalje traje.
zanimljivo je da je do nedavno Sirijski opservatoriji za ljudska prava iz Londona :-) potenciro da je broj zrtava negdje oko 40 hiljada, tacnije nesto malo vise od toga, dok u zadnje vrijeme taj broj je naglo porasto na 60 hiljada. mozda se tu krije ovih 10 hiljada terorista + doda se jos nekoliko hiljada, cisto da "ljepse" zvuci sirokim narodnim masama na zapadu.
brojke mrtvih dok sukob traje su potpuno nerelevantne..
čim je rat kod nas krenuo odmah se govorilo o cifri od 200 hiljada ubijenih..hvala Bogu danas znamo da je taj broj na našoj strnai bar tri puta manji..
ja sam bio u toku rata u podrinjskim enklavama..sjećam se kada je ona izvještač govorio o potocima krvi u Cerskoj, o desetinama koji dnevno umiru od gladi..pa kasnije Nino Ćatić i izvještaji iz Srebrenice u toku 1993. godine...broj žrtava je bio neuporedivo manji, od gladi se teško mogao naći da je neko umro, od zime možda, ali glad teško..iako smo bili gladni..

objektivno u Siriji sveukupno dosad nije poginulo više od možda do 20 000 vojnika, od kojih su pravi naoružani vojnici stradali u omjeru od možda 7,8 hiljada..sve ostalo su civili koje pofataju i jedni durgi i prikažu ih kao vojnike ili pripadnike milicije ili terorista..ovi snimci obadvije strane to jasno govore..
popokatepetl_com

#4819 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Da, da oslobodioci se bore za slobodu a toj borbi za slobodu im pomazu slobodarske i demokratkse zemlje poput Saudijske Arabije, Katara, veliki prijatelj sirijskog naroda Izrael i naravno genocidna Turska uz SAD.
Challenger__

#4820 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

hneuron wrote: Upravo to tvoje sektaško razvrstavanje koje ti je toliko važno pravi ovo krvoproliće u Siriji - kao neko je bolji musliman od drugog -odgovori mi- ko ima pravo i od koga ga je dobio da sudi na ovom svijetu čije je ispravno a čije nije. Ili to uvjerenje nametati drugom -KO??? Upravo to blasfemno manipulisanje neukih danas je dovelo do globalnog sukoba između ova dva identiteta. Manipulisanje koje je vješto servirano i još vještije promovisano ne samo u Siriji nego i Egiptu Libiji Iraku Bahreinu Iranu Libanu itd.Kakav je bio status Sunita u prijeratnoj siriji ? Da li su im negirane kultne slobode i normalan život na način da moraju oružjem braniti vlastiti identitet. Ili su samo- uvijene u plašt demokratije- lokalne marionete i žrtve globalnih ineresnih sfera.
Ova huškačka priča ovdje ti ne može proći ne pada mi na pamet da bilo kog sirijca pitam dali si alewit ili sunit da bih znao da li je dobar ili loš- traži sagovornike među sebi sličnim.
Na ovoj temi, zahvaljujući onima koji misle svojom glavom, a ne strahom od Izraela ili SAD, čovjek može da kaže da se ne stidi što je iz BiH.

Aferim!

:thumbup:
grizly1991

#4821 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

udrch wrote:
Klavikula wrote:otkako su Rusi sa borodovima dosli do Sirije, SAA je krenula u zestoku ofanzivu na mnogo forntova, Damask, Alep, Homs, Hama, Idlib, Dayr al Zawr. imali su dosta uspjeha. a ofanziva i dalje traje.
brojke mrtvih dok sukob traje su potpuno nerelevantne..
čim je rat kod nas krenuo odmah se govorilo o cifri od 200 hiljada ubijenih..hvala Bogu danas znamo da je taj broj na našoj strnai bar tri puta manji..
ja sam bio u toku rata u podrinjskim enklavama..sjećam se kada je ona izvještač govorio o potocima krvi u Cerskoj, o desetinama koji dnevno umiru od gladi..pa kasnije Nino Ćatić i izvještaji iz Srebrenice u toku 1993. godine...broj žrtava je bio neuporedivo manji, od gladi se teško mogao naći da je neko umro, od zime možda, ali glad teško..iako smo bili gladni..

objektivno u Siriji sveukupno dosad nije poginulo više od možda do 20 000 vojnika, od kojih su pravi naoružani vojnici stradali u omjeru od možda 7,8 hiljada..sve ostalo su civili koje pofataju i jedni durgi i prikažu ih kao vojnike ili pripadnike milicije ili terorista..ovi snimci obadvije strane to jasno govore..
Sa crvenim se u potpunosti slažem, sa zelenim ti sam sebe pobijaš jer se i sam pozivaš na medije u ranijim postovima.
dudlov

#4822 Re: Sirija

Post by dudlov »

Narod Sirije treba pitati šta želi,ali kako je krenulo, svako referendumsko pitanje je suvišno. Raskovaše ih ko cigo šupu.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Revoltage

#4823 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Trenutno velike borbe u okolici Idliba na sjeveru zemlje. Pobunjenici su povukli svu pješadiju sa sjevera iz graničnog područja sa Turskom pokušavajući zauzeti vojni aerodrom Taftanaz. Ovdje ako kiksaju, izgubili su i Alep. Računa se da su pobunjenici tu sa 3000 ljudi.
graue_maus

#4824 Re: Sirija

Post by graue_maus »

dudlov wrote:Narod Sirije treba pitati šta želi,ali kako je krenulo, svako referendumsko pitanje je suvišno. Raskovaše ih ko cigo šupu.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
a sta smo mi mogli u ratu 92,93, 94 da odlucimo .......
stotka12

#4825 Re: Sirija

Post by stotka12 »

Revoltage wrote:Trenutno velike borbe u okolici Idliba na sjeveru zemlje. Pobunjenici su povukli svu pješadiju sa sjevera iz graničnog područja sa Turskom pokušavajući zauzeti vojni aerodrom Taftanaz. Ovdje ako kiksaju, izgubili su i Alep. Računa se da su pobunjenici tu sa 3000 ljudi.
Poklapa se sa pristizanjem Patriot raketa iz Njemacke,povucite se braco cionisticka-vahabisko-tursko-panarapsko-teroristicka-islamisticka itd :-D

Pitam se samo, ako je Assad toliko jak ujedno i anticionista,kako to da mu Izrael kontrolise golansku visoravan,decenijama :-)
Locked