GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#4801 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Agonija je opet odložena, samo ti razmaci su sve kraći i kraći.
Sarajevo će se i na ovom frontu vrlo brzo suočiti sa neminovnošću, godine loše uprave, korupcije, lopovluka dolaze na naplatu, posljedice već osjećamo mi svi, a bit će samo gore i gore, jer grad puca po svim šavovima.
Odložena zauvijek.

Ako su vijesti tačne, izgleda da su ''štrajkači'' pobijedili. Šteta.
Propuštena je izvrsna prilika da se situacija u GRASU najzad sredi. Ovaj put, vlada je imala apsolutnu podršku građana, i sve da su ih sve otpustili, niko im ne bi rekao ni riječ. Bilo je vrijeme, a i okolnosti su im išle na ruku, za drastične rezove i drastične mjere, i velika je šteta što su propustili tako povoljnu priliku.

Ne vjerujem da su to učinili zbog straha od gubitka glasova (2000X4=8000), kad je ta banda dolje uglavnom Fahrino biračko tijelo. Vjerovatnije je da su to učinili zbog straha na šta bi to ''čišćenje'' moglo izaći, koliko daleko bi se išlo, i šta bi češljanje knjiga otkrilo i do koga bi sve dobacilo.

Ako su sad propustili ovakvu priliku da se riješe viška radnika, korumpiranog sindikata i da konačno raščiste sve to smeće koje se u GRAS-u godinama slagalo, teško da će se ikad pomaći s ovoga što imamo danas ...
The Realist

#4802 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Šehić je mogao odmah pozvati radnike da nastave sa radom (tako su i oni rekli), ali nije to uradio, tako da neka se i on goni u tri lijepe. Vidimo šta je njemu bitno, govno jedno odvratno.
Hemera

#4803 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

The Realist wrote:Šehić je mogao odmah pozvati radnike da nastave sa radom (tako su i oni rekli), ali nije to uradio, tako da neka se i on goni u tri lijepe. Vidimo šta je njemu bitno, govno jedno odvratno.

ima svoje interese
Troll_Happens

#4804 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

Narod je mudo kojeg su politicari razvukli ko tijesto tako da nisu vise u stanju ni da se odbrane. Ovo je samo pocetak kad pocne da puca na ostalim krajevima raspasce se drzava brze nego burundi. Trebalo se mnogo prije reagovati ne samo sa ovim nego sa svim stvarima ali znam ja nas narod samo nek ne puca, jebo ti nas. :x
Haris.ba

#4805 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

Malo sam se ponadao da će premijer biti "odlucniji".
Da je bilo imalo pameti uz dogovor sa Mup -om i Elektroprivredom iskljucili bi struju Remizi - vjerovatno ima neplacenih racuna. Onemogucili i da hoce da voze. I onda u ponedjeljak pripreme za stecaj. Al' valja pocistiti probleme.

Znaci opet po starom.
dzeno123

#4806 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

Ne znam ko je taj Hasan ali ovo je primjer da mi zivimo u demokratskoj drzavi, radnici postavljaju svog direktora kako im je cejf. :-)
dresdener78

#4807 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Hemera wrote:
KONKURENCIJA JE ČINJENICA U OVOM GRADU!
= aha, vidim kako svi sebi konkurišu, i profitabilni su privatnici, vaša ekonomija baš cvijeta! To samo na zapadu ima redova ispred javnih kuhinja, 40 posto nezaposlenih, gladne djece, ljude koji čekaju transplantacije u inostranstvu! Nikad u životu nisi vidjela konkurenciju, jer kod vas su tajkuni odavno dogovoreni u svim segmentima ekonomije, od cijena namirnica koje jesu više nego u Njemačkoj, preko cijena odjeće - kupujete kineski otpad za cijene kao u zapadnim luksuznim buticima, do cijena autobuskih karata - jesu dvaput skuplje od Poljske ili Češke gdje je plata dvaput veća od bosanske.
Hemera wrote:
ODAKLE TEBI PRAVO DA TI NAZIVAŠ OVDJE GRAĐANE OVOG GRADA STOKOM I NEPISMENIM I ISPRANOG MOZGA?
= dovoljno mi je da gledam postove mnogih forumaša ovdje koji znaju samo do neisvjesti ponavljati nekoliko idiotskih parola koje su čuli negdje u TV emisiji. Dovoljno mi je gledati stanje vozila GRAS-a, koje sigurno oni odvratni GRAS-ovci ne išaraju unutar flomasterima, ne oštećuju sjedišta i prozore, ne razvaljuju vrata tokom vožnje, ne bacaju smeće i ne pljuju kao cigani na pod, ha? "Jadan narod" sam prouzrokuje štete u vrijednosti stotina hiljada KM.
Hemera wrote:
JA SAM TA STOKA KOJA PLAĆA 83KM KARTE SVAKI MJESEC
= nisam ja tebe lično nazvao stokom, manipuliraš. Zašto se onda preko caps-locka ovdje dereš na mene i ne ideš da se žališ kod vlasti Kantona, koje jesu u suštini odgovorne za stanje u prijevozu? Pljuješ ovdje na GRAS-ovce, koji zaslužuju u većini izbaciti na biro za zapošljavanje, ali za tu situaciju su odgovorni oni vaši dragi političari koje vi birate.
Hemera wrote:
CENTROTRANS SE STAVIO NA RASPOLAGANJE GRAĐANIMA,A NIJE IMAO OBAVEZU ZA RAZLIKU OD GRAS-A!RAZUMIJEŠ?
= pričaš baš gluposti, CT nije nikakva javna ustanova za pomoć socijalno ugroženim nego privatnik kojeg zanima samo PROFIT. Njih ku*ac boli za stvarne potrebe građana, on će voziti samo gdje će biti dovoljno profita. Preporučujem da pogledaš međugradske relacije gdje ima CT stvarni monopol, tamo radi šta se njemu sviđa bez obzira na putnike. Naravno ćeš imati uskoro CT - bez bilo kojih sniženja i povlastica, pitaj ljude u općinama blizu Sarajeva kako su njima poskupjele CT karte skoro dvaput u toku zadnjih godina. Ovo je reklama, promocija i iskorištenje situacije od strane CT. Inaće CT je bliži onome legendarnom "Autoprevozu Krstić" nego modernom prevozniku zapadnog tipa.
Hemera wrote:
RAZUMIJEŠ LI TI DA PROTESTI NERADNIKA GRASA KOJI SU BILI PRED VLADOM NIGDJE NISU URODILI PLODOM JER SU OSTALI NEOPAŽENI?
JEDINI NAČIN JE PROTIVZAKONITO RASPOLAGANJE IMOVINOM U VLASNISTVU KANTONA!
= ma naravno da bi to malo ko primjetio, ali zato putnici nebi ispaštali zbog nepostojećeg saobraćaja. Ja sam rekao da je uzimanje Sarajlija kao taoca od strane GRAS-ovca neprihvatljivo.
Hemera wrote:
NISU SAMO TAOCI GRAĐANI OVOGA GRADA VEĆ IMOVINA KOJA NIJE NJIHOVA!
= a tvoji istomišlenici žele da lopovski političari ovu imovinu građana nekome prodaju za smješno male pare i odgovarajuću proviziju u svoje džepove. Da bude sarajevski saobraćaj konačno PRIVATAN, TO ĆE BITI NAJBOLJE JER TAKO VOZI CENTROTRANS. To čujem na svakom ćošku.
Hemera wrote:
SVI ALI APSOLUTNO SVI ORGANI SU DOKAZALI DA CENTROTRANS IMA PRAVO ZAKONSKO DA VOZI GRAĐANE I KROZ TO SVAKI DRUGI PREVOZNIK KOJI SE JAVI NA TENDER!
= ma OK, pa zašto ti isti organi nisu uspjeli niti u toku 10-15 godina da se ovo pravo realizira? Ovdje je jasno da ti totalno nesposobni organi puni idiota i kriminalaca neće biti niti sposobni uskladiti saobraćaj više prevoznika tako da bude na civiliziranom nivou. Rezultat će biti samo divlja utrka za putnicima na stajalištu, fizički obračuni konkurencijskih vozača, apsolutan haos i finalno premještenje Sarajeva na istok - ne evropskog grada nego samo zaboravljene nerazvijene rupe bez značaja i privlačnosti za svakog normalnog pojedinca. Mnogi gradovi su krenuli ovim putem, nećete biti prvi niti posljednji.
Last edited by dresdener78 on 13/01/2013 11:31, edited 1 time in total.
Ja sam korisnik

#4808 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ja sam korisnik »

Bas je presmjesno, al hajd, za to smo se borili :mrgreen:
mayab

#4809 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mayab »

Znači od sada sve je super i sve je za pet, med i mlijeko, oaza mira, raj na zemlji, rad, red, poštenje....
Grohotom :run:
Stojadin

#4810 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Stojadin »

hzsa22 wrote:Ko im poslije ovoga kupi kartu, nek' izadje i zapali se na sljedecoj stanici. Ja cu svoju mjesecnu poderat pred ocima revizora.
jesi opasan
Ja sam korisnik

#4811 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ja sam korisnik »

Nista. Budite spremni za 4-5 dana opet spontano okupljanje radnika :D
therrarrius

#4812 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by therrarrius »

Stojadin wrote:
hzsa22 wrote:Ko im poslije ovoga kupi kartu, nek' izadje i zapali se na sljedecoj stanici. Ja cu svoju mjesecnu poderat pred ocima revizora.
jesi opasan
E moj 'jadine :roll:
StupskaBitanga

#4813 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Eto pokazalo se da onakav istup premijera u Dnevniku 2 FTV je značio evo vam sve samo da ostanemo na vlasti
Užas
I vlada i buntovnici i sve svi idite u mp3
Ako nakon ovoga se SDU mogne dostojanstveno pojaviti pred građanima e pa stvarno
SDA hoće mislim njihovo licemjerstvo je svima poznato
dresdener78

#4814 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Prpa.ba wrote: Ne pricaj o stvarima koje ne znas analizirati niti tumaciti, bez uvrede.
Budi siguran da dobro znam o čemu pričam. Tebi još niko nije rekao da se kapitalizam ubrzano približava svome kraju jer će crknuti nakon što će pojesti sebe samog.

Pišeš o navodnom "socijalizmu" u javnim preduzećima. Paradoksno je da je većina tih preduzeća u vremenu socijalizma dobro radila. Ovdje ne govorimo o socijalizmu nego super-nepotizmu, jer su te firme do krova pune radnika zaposlenih preko jaranskih, stranačkih i porodičnih veza. To je povratak u plemenski sistem prije feudalizma, sa socijalizmom nema veze. I rezultat je toga što nazivaju kapitalizmom, ali sa stvarnim kapitalizmom ima zajednički samo naziv.

Lijepo nabrojavaš teoretske činjenice iz udžbenika, ali stvarnost je sasvim drugačija.

Govoriš o "zajedničkom budžetu", nebi rekao da nešto takvo postoji u BiH. Vaša država je, budimo iskreni, u fazi totalnog raspada svih civiliziranih struktura, poreze koje narod plaća jesu tako male da nisu niti dovoljne za potrebe Dodikovog i Bakirovog mančafta. Dakle veoma brzo ćete biti podstanari u svojoj domovini kojima neće pripadati niti vlastita kuća. Naravno nećete u toj situaciji biti sami, pridružiće se vama većina zemalja istočne Evrope.
Hemera

#4815 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

= aha, vidim kako svi sebi konkurišu, i profitabilni su privatnici, vaša ekonomija baš cvijeta! To samo na zapadu ima redova ispred javnih kuhinja, 40 posto nezaposlenih, gladne djece, ljude koji čekaju transplantacije u inostranstvu! Nikad u životu nisi vidjela konkurenciju, jer kod vas su tajkuni odavno dogovoreni u svim segmentima ekonomije, od cijena namirnica koje jesu više nego u Njemačkoj, preko cijena odjeće - kupujete kineski otpad za cijene kao u zapadnim luksuznim buticima, do cijena autobuskih karata - jesu dvaput skuplje od Poljske ili Češke gdje je plata dvaput veća od bosanske.
radije cu platiti kartu centrotransu direktno i voziti se redovno i kako su postivali red voznje,nego da platim unaprijed ili da mi trazi pri ulasku kartu ,a cekam 3-4 sata,ja moram barem 3 vida prevoza da promjenim od posla do kuce i obratno,i ja opet imam tu kartu i pokazem je jer eto opet polazim od toga da sam usla da se vozim i da koristim.
privatnik barem ne isce ko gras da im se dadnu pare unaprijed,a nisu ni pruzili usluge,ovi je barem pruzaju,kupuju od tog svog prihoda vozila i namjeravaju to jos da urade ,a velebajni gras samo zeli plate!svaki dan se manje vozi,a vise plate traze
nije problem ako ce moja karta biti i 100km mjesecno ja cu je platiti,ali necu da moram izdvajati za gorivo naknadno,ili da nezakonito se obustavi prevoz bez najave,po onoj kisi kad se svijet vraca sa posla, a da ja tu kartu ne mogu iskoristiti.
cak i ako se desi da isti taj centrotrns ude da vozi i da ima istu cijenu ko gras akrte platicu je ali je cinjenica da cu se voziti
= dovoljno mi je da gledam postove mnogih forumaša ovdje koji znaju samo do neisvjesti ponavljati nekoliko idiotskih parola koje su čuli negdje u TV emisiji. Dovoljno mi je gledati stanje vozila GRAS-a, koje sigurno oni odvratni GRAS-ovci ne išaraju unutar flomasterima, ne oštećuju sjedišta i prozore, ne razvaljuju vrata tokom vožnje, ne bacaju smeće i ne pljuju kao cigani na pod, ha? "Jadan narod" sam prouzrokuje štete u vrijednosti stotina hiljada KM.
nemoj porediti devastaciju i krade unutar firme i zaklapati oci pred njima,sa devastacijom od strane putnika

haris kadic je jednom izjavio u novinama koliko je rezervnih dijelova placenom da bi se moglo preko 300 voznih jedninica novih kupiti.
vjerovatno putnici u zanosu devastacije pojeli rezervne dijelove u voznji.
pranje para.
= nisam ja tebe lično nazvao stokom, manipuliraš. Zašto se onda preko caps-locka ovdje dereš na mene i ne ideš da se žališ kod vlasti Kantona, koje jesu u suštini odgovorne za stanje u prijevozu? Pljuješ ovdje na GRAS-ovce, koji zaslužuju u većini izbaciti na biro za zapošljavanje, ali za tu situaciju su odgovorni oni vaši dragi političari koje vi birate.
zasto nijedan radnik grasa nije shavtio da je visak pa sam napustio svoje izmisljeno radno mjesto i omogucio da realna radna snaga koja je potrebna radi?oni to znaju izmedju sebe.nisu politicari krivi koliko su radnici pristali na to.i hocu da se derem.
= pričaš baš gluposti, CT nije nikakva javna ustanova za pomoć socijalno ugroženim nego privatnik kojeg zanima samo PROFIT. Njih ku*ac boli za stvarne potrebe građana, on će voziti samo gdje će biti dovoljno profita. Preporučujem da pogledaš međugradske relacije gdje ima CT stvarni monopol, tamo radi šta se njemu sviđa bez obzira na putnike. Naravno ćeš imati uskoro CT - bez bilo kojih sniženja i povlastica, pitaj ljude u općinama blizu Sarajeva kako su njima poskupjele CT karte skoro dvaput u toku zadnjih godina. Ovo je reklama, promocija i iskorištenje situacije od strane CT. Inaće CT je bliži onome legendarnom "Autoprevozu Krstić" nego modernom prevozniku zapadnog tipa.
barem je taj profiter vozio i mi platili.a ne kao kod grasa platis jos unaprijed a ne vozis se.nisam ja socijalna ustanova da zbrinjavam i obezbjedjujem finansijsku pomoc za neradnike.cist racun duga ljubav.

= a tvoji istomišlenici žele da lopovski političari ovu imovinu građana nekome prodaju za smješno male pare i odgovarajuću proviziju u svoje džepove. Da bude sarajevski saobraćaj konačno PRIVATAN, TO ĆE BITI NAJBOLJE JER TAKO VOZI CENTROTRANS. To čujem na svakom ćošku.
varas se.debelo.stecajnom masom neka se namire dugovi grasa koji su proizvedeni upravo od ovih radnika izmedu ostalog kojima s epruzila prilika da kradu uz pomoc "mrskih" rukovodilaca sefova i drektora
nesto sumnjam da kad zavrse na birou da ce ih iko traziti pa ce skontati kad budu hljeb sa ulice trazili kako je

= ma OK, pa zašto ti isti organi nisu uspjeli niti u toku 10-15 godina da se ovo pravo realizira? Ovdje je jasno da ti totalno nesposobni organi puni idiota i kriminalaca neće biti niti sposobni uskladiti saobraćaj više prevoznika tako da bude na civiliziranom nivou. Rezultat će biti samo divlja utrka za putnicima na stajalištu, fizički obračuni konkurencijskih vozača, apsolutan haos i finalno premještenje Sarajeva na istok - ne evropskog grada nego samo zaboravljene nerazvijene rupe bez značaja i privlačnosti za svakog normalnog pojedinca. Mnogi gradovi su krenuli ovim putem, nećete biti prvi niti posljednji.
zato sto omogucavaju grasu da krade,cinjenica je da taj prevoznik je dobio presude mnoge,koje se ne izvrsavaju,neizvrsavanje je krivicno djelo.nekome vise odgovara unistavanje firme,licni interes ispred svega,jer ako ude mnogo konkurencije nekvalitet ce otpasti a samim tim nece gras imati priliku da od prihoda 90% ode na plate niti da s eneko "ugradi."

kratko i jasno na svu pricu ove teme:radi pa se žali!
cyprus

#4816 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

I jel ovo niko od ovih 'spontanih' neće biti kažnjen? :sad:
drug_profi

#4817 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

@dresdener
jarane, mogu samo da ti kazem, ajde tamo gdje zivis popuj kako i sta treba raditi. Ako mi ima sta mrze nego kad mi neki stranac pocne palamuditi sta bi ja i kako trebao u svojoj zemlji, a procitao par clanaka i stvorio misljenje.
O'zone
Globalni moderator

#4818 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

cyprus wrote:I jel ovo niko od ovih 'spontanih' neće biti kažnjen? :sad:
JAOOOOOOOO!!! Kako je vlada podvila rep :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Innovation

#4819 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Kako daju lazne izjave. Sinoc kasno su Gras-ovci dosli u KS da pregovaraju /bez najave/, a nije Vlada isla njima. Naculi su da bi moglo biti krivicnih prijava.Himzanija je predvodio.
Tuzilastvo takodje u ovom svemu ima svojih "bisera". :mrgreen:
mali_balon

#4820 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

O'zone wrote:
cyprus wrote:I jel ovo niko od ovih 'spontanih' neće biti kažnjen? :sad:
JAOOOOOOOO!!! Kako je vlada podvila rep :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bas hocu da pitam, jel to vlada prnula, ah bilo je za ocekivati ide izborna godina
respo

#4821 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

Yahel wrote:Naravno da nije gotovo, ali eto bar se bore...jos kad bi im se svi pridruzili i rijesili se ove stoke sto nas krade 20 godina...
Ali jok mi cemo sjediti i buniti se protiv ovih ljudi sto imaju muda
ko ba ima muda?
sto nisu imali muda kad se kralo sakom i kapom
kad su kupovali te mjenjace za tramvaje
tad nisu ni trebala muda jel
a kad se to obije o glavu onda imaju muda
i to svi radnici i njih viska 500
otkud taj visak sta radi taj visak
koliko novca posisa taj visak

nabijem ja takve mudonje na jarbol iznad muda
dresdener78

#4822 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

drugi profil wrote:@dresdener
jarane, mogu samo da ti kazem, ajde tamo gdje zivis popuj kako i sta treba raditi. Ako mi ima sta mrze nego kad mi neki stranac pocne palamuditi sta bi ja i kako trebao u svojoj zemlji, a procitao par clanaka i stvorio misljenje.
Izvini ali to je tipičan seljakluk to što si ti sada napisao :P ali ovako se ponašate čak i prema rođenim Bosancima koji su školovani u inostranstvu pa stižu kući u BiH i svugdje čuju "šta ti ćeš ovdje soliti pamet, ne seri i mrš nazad u tvoju Njemačku/Švicarsku"... da nije stranaca sa ovakvim mentalitetom bi bili do danas bez električne struje i vozili se u konjskim zapregama... u svakom slučaju moraće vas jednom opet stranci izvuci iz tih sr*nja, bijede i beznačaja u koje ste sami sebe uvukli.
Osim toga ovaj vaš jezik sam naučio zbog vas i baš nisam neka budala koja je pročitala "par članaka". Katastrofalne usluge GRAS-a koristim svaki put prilikom mojih boravka u Sarajevu i za gradski saobraćaj znam više nego vaši "stručnjaci" na vlastima i vjerovatno više nego taj "čuveni" Bimo koji u svojim udžbenicima tvrdi npr. kako ima na Islandu željeznica...
Gradski

#4823 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Gradski »

Šta znači ova riječ mukajet, nije mi jasno ?? i od kud ona u našem bosansko-hercegovačkom govoru, i čija je to uopšte riječ, pošto nas sigurno ima puno koji ne znamo značenje te riječi bilo bi lijepo ovu stranu riječ nekom našom zamjenskom.
prorok

#4824 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prorok »

Znaci nenajavljeni strajk, tj. pobuna, je sada dozvoljen? Policija nece reagirati na takvo nesto?
Niti ce biti kazni zbog istog?

Sta nam uradise mafijasi od zemlje, ludilo
Hemera

#4825 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

Gradski wrote:Šta znači ova riječ mukajet, nije mi jasno ?? i od kud ona u našem bosansko-hercegovačkom govoru, i čija je to uopšte riječ, pošto nas sigurno ima puno koji ne znamo značenje te riječi bilo bi lijepo ovu stranu riječ nekom našom zamjenskom.
:roll: :roll:

prvo se informisi koliko "nasih" rijeci su zapravo stvarno nase
Post Reply