= aha, vidim kako svi sebi konkurišu, i profitabilni su privatnici, vaša ekonomija baš cvijeta! To samo na zapadu ima redova ispred javnih kuhinja, 40 posto nezaposlenih, gladne djece, ljude koji čekaju transplantacije u inostranstvu! Nikad u životu nisi vidjela konkurenciju, jer kod vas su tajkuni odavno dogovoreni u svim segmentima ekonomije, od cijena namirnica koje jesu više nego u Njemačkoj, preko cijena odjeće - kupujete kineski otpad za cijene kao u zapadnim luksuznim buticima, do cijena autobuskih karata - jesu dvaput skuplje od Poljske ili Češke gdje je plata dvaput veća od bosanske.
radije cu platiti kartu centrotransu direktno i voziti se redovno i kako su postivali red voznje,nego da platim unaprijed ili da mi trazi pri ulasku kartu ,a cekam 3-4 sata,ja moram barem 3 vida prevoza da promjenim od posla do kuce i obratno,i ja opet imam tu kartu i pokazem je jer eto opet polazim od toga da sam usla da se vozim i da koristim.
privatnik barem ne isce ko gras da im se dadnu pare unaprijed,a nisu ni pruzili usluge,ovi je barem pruzaju,kupuju od tog svog prihoda vozila i namjeravaju to jos da urade ,a velebajni gras samo zeli plate!svaki dan se manje vozi,a vise plate traze
nije problem ako ce moja karta biti i 100km mjesecno ja cu je platiti,ali necu da moram izdvajati za gorivo naknadno,ili da nezakonito se obustavi prevoz bez najave,po onoj kisi kad se svijet vraca sa posla, a da ja tu kartu ne mogu iskoristiti.
cak i ako se desi da isti taj centrotrns ude da vozi i da ima istu cijenu ko gras akrte platicu je ali je cinjenica da cu se voziti
= dovoljno mi je da gledam postove mnogih forumaša ovdje koji znaju samo do neisvjesti ponavljati nekoliko idiotskih parola koje su čuli negdje u TV emisiji. Dovoljno mi je gledati stanje vozila GRAS-a, koje sigurno oni odvratni GRAS-ovci ne išaraju unutar flomasterima, ne oštećuju sjedišta i prozore, ne razvaljuju vrata tokom vožnje, ne bacaju smeće i ne pljuju kao cigani na pod, ha? "Jadan narod" sam prouzrokuje štete u vrijednosti stotina hiljada KM.
nemoj porediti devastaciju i krade unutar firme i zaklapati oci pred njima,sa devastacijom od strane putnika
haris kadic je jednom izjavio u novinama koliko je rezervnih dijelova placenom da bi se moglo preko 300 voznih jedninica novih kupiti.
vjerovatno putnici u zanosu devastacije pojeli rezervne dijelove u voznji.
pranje para.
= nisam ja tebe lično nazvao stokom, manipuliraš. Zašto se onda preko caps-locka ovdje dereš na mene i ne ideš da se žališ kod vlasti Kantona, koje jesu u suštini odgovorne za stanje u prijevozu? Pljuješ ovdje na GRAS-ovce, koji zaslužuju u većini izbaciti na biro za zapošljavanje, ali za tu situaciju su odgovorni oni vaši dragi političari koje vi birate.
zasto nijedan radnik grasa nije shavtio da je visak pa sam napustio svoje izmisljeno radno mjesto i omogucio da realna radna snaga koja je potrebna radi?oni to znaju izmedju sebe.nisu politicari krivi koliko su radnici pristali na to.i hocu da se derem.
= pričaš baš gluposti, CT nije nikakva javna ustanova za pomoć socijalno ugroženim nego privatnik kojeg zanima samo PROFIT. Njih ku*ac boli za stvarne potrebe građana, on će voziti samo gdje će biti dovoljno profita. Preporučujem da pogledaš međugradske relacije gdje ima CT stvarni monopol, tamo radi šta se njemu sviđa bez obzira na putnike. Naravno ćeš imati uskoro CT - bez bilo kojih sniženja i povlastica, pitaj ljude u općinama blizu Sarajeva kako su njima poskupjele CT karte skoro dvaput u toku zadnjih godina. Ovo je reklama, promocija i iskorištenje situacije od strane CT. Inaće CT je bliži onome legendarnom "Autoprevozu Krstić" nego modernom prevozniku zapadnog tipa.
barem je taj profiter vozio i mi platili.a ne kao kod grasa platis jos unaprijed a ne vozis se.nisam ja socijalna ustanova da zbrinjavam i obezbjedjujem finansijsku pomoc za neradnike.cist racun duga ljubav.
= a tvoji istomišlenici žele da lopovski političari ovu imovinu građana nekome prodaju za smješno male pare i odgovarajuću proviziju u svoje džepove. Da bude sarajevski saobraćaj konačno PRIVATAN, TO ĆE BITI NAJBOLJE JER TAKO VOZI CENTROTRANS. To čujem na svakom ćošku.
varas se.debelo.stecajnom masom neka se namire dugovi grasa koji su proizvedeni upravo od ovih radnika izmedu ostalog kojima s epruzila prilika da kradu uz pomoc "mrskih" rukovodilaca sefova i drektora
nesto sumnjam da kad zavrse na birou da ce ih iko traziti pa ce skontati kad budu hljeb sa ulice trazili kako je
= ma OK, pa zašto ti isti organi nisu uspjeli niti u toku 10-15 godina da se ovo pravo realizira? Ovdje je jasno da ti totalno nesposobni organi puni idiota i kriminalaca neće biti niti sposobni uskladiti saobraćaj više prevoznika tako da bude na civiliziranom nivou. Rezultat će biti samo divlja utrka za putnicima na stajalištu, fizički obračuni konkurencijskih vozača, apsolutan haos i finalno premještenje Sarajeva na istok - ne evropskog grada nego samo zaboravljene nerazvijene rupe bez značaja i privlačnosti za svakog normalnog pojedinca. Mnogi gradovi su krenuli ovim putem, nećete biti prvi niti posljednji.
zato sto omogucavaju grasu da krade,cinjenica je da taj prevoznik je dobio presude mnoge,koje se ne izvrsavaju,neizvrsavanje je krivicno djelo.nekome vise odgovara unistavanje firme,licni interes ispred svega,jer ako ude mnogo konkurencije nekvalitet ce otpasti a samim tim nece gras imati priliku da od prihoda 90% ode na plate niti da s eneko "ugradi."
kratko i jasno na svu pricu ove teme:
radi pa se žali!