Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- biggrin
#4801 Re: Mrsanje - nacini ?
uz mogućnost pijenja kafe 24/7 mislim da mi tih 16-20 h ne bi predstavljao prevelik problem. pitanje brzine gubitka kilaze mi je ipak bitno jer ima jak motivacioni faktor. iz tog razloga bih volio orjentaciono znati koliko bi vremena u toj situaciji trebalo za gubitak 10 kg...čisto da se mentalno "predam" za taj period
-
moonca
#4802 Re: Mrsanje - nacini ?
Zavisi ti od metabolizma, ali mogao bi za mjesec dana i onda bi stalo- ne znam zasto ... desava se tako... 
- Idemedosumom
#4803 Re: Mrsanje - nacini ?
Svaki vid ekstremne dijete teško može dugoročne rezultate donijeti.
Tako sam ja uz keto skidao u prosjeku 8kg mjesečno, bez ikakvog dodatnog fizickog napora, i bez imalo gladovanja.
Međutim, kada sam prestao s ketom, kile su se skoro istom brzinom vraćale.
Tako sam ja uz keto skidao u prosjeku 8kg mjesečno, bez ikakvog dodatnog fizickog napora, i bez imalo gladovanja.
Međutim, kada sam prestao s ketom, kile su se skoro istom brzinom vraćale.
- fortaleza
#4804 Re: Mrsanje - nacini ?
Vjerujem da bi za mjesec dana uspio izgubiti tih desetak kg, nije to previše. Ja sam se poslije navukao na ovaj režim, visok sam 183 i 74 kg, potpuno slim (al još bez trbušnjaka xD), što znači da ne moram nastavljati s ovim, ali količine energije su dosta više, kroz većinu dana ne moram prekidati rutinu da skontam što i kako jesti, kada... previše vremena se izgubi kao što netko reče, a i mozak brže radi kad nije opterećen stalnim varenjem ugljikohidrata. A i onaj obrok nakon 18h nejedenja je boljeg okusa nego išta kod "normalne" prehrane. A i bolje se diže, dokazano veće lučenje ljudskog hormona rasta kroz post, a posljedično i testosterona xDbiggrin wrote:uz mogućnost pijenja kafe 24/7 mislim da mi tih 16-20 h ne bi predstavljao prevelik problem. pitanje brzine gubitka kilaze mi je ipak bitno jer ima jak motivacioni faktor. iz tog razloga bih volio orjentaciono znati koliko bi vremena u toj situaciji trebalo za gubitak 10 kg...čisto da se mentalno "predam" za taj period
- biggrin
#4805 Re: Mrsanje - nacini ?
pa ok, nije mjesec drama teško...uz neke manje modifikacije evo počinjem već sada
ako dobro svatih i kad se dođe do željene težine fol je što više izbjegavati ugljikohidrate i na taj način održati organizam u tom nekom keto stanju? jel to znači da bi tada naveče bilo sasvim ok da narežem ukoso suhovine, suđuke, nekog žutog sira, eventualno malo ovčijeg i to jedem bez hljeba?
-
moonca
#4806 Re: Mrsanje - nacini ?
no...
-zaboravi na tu hranu...
-
smjesko071
#4807 Re: Mrsanje - nacini ?
Jeli moguća verzija 2 obroka u periodu od 16-20 sati?fortaleza wrote:Barem 16h u komadu da nista ne jedes, i ostane ti 8h u danu kroz koji jedes, simple as that.biggrin wrote:i kod mene je slična situacija, čini mi se. kad praktikuješ taj jedan obrok i jel on ograničen količinski, vrstom i sl? btw.u tom sistemu koliko gubiš na težini?
Obroci nisu ograniceni kolicinski niti vrstom, samo je bitno da nista ne unosis kroz tih 16-20h, samo je voda dozvoljena. Ja recimo jedem od podne do 6 uvecer i to je to sto znaci da ne jedem ukupno kroz 18h.
I pozeljno je da je vise masti, a manje ugljikohidrata kao zadnji obrok uvecer sto znaci da ces prije uci u ketozu, a to je ono sto zelis.
Kao prvi obrok uvijek gledam da ima vise proteina, a zadnji masti, ali nije nuzno.
Brojke o kilazi mi nisu nikad bile bitne, al ovo sigurno djeluje.
------
Naravno, mozes jesti i samo jedan obrok dnevno, sto znaci da ce pozeljna ketoza jos duze trajati kroz dan, all meni se to pokazalo kao problem jer jednostavno ne mogu unijeti tolike kolicine hrane za cijeli dan odjednom.
- fortaleza
#4808 Re: Mrsanje - nacini ?
Ok je sve sto je za tebe ok haha. U toj hrani je dosta proteina, a oni se sporije ugradjuju u organizam, odnosno probavljaju, bilo bi mozda bolje izbjegavati jacu hranu uvecer. Probaj, vidi kako ce djelovati.biggrin wrote:pa ok, nije mjesec drama teško...uz neke manje modifikacije evo počinjem već sadaako dobro svatih i kad se dođe do željene težine fol je što više izbjegavati ugljikohidrate i na taj način održati organizam u tom nekom keto stanju? jel to znači da bi tada naveče bilo sasvim ok da narežem ukoso suhovine, suđuke, nekog žutog sira, eventualno malo ovčijeg i to jedem bez hljeba?
Zaboravio sam spomenuti da na svako dva tjedna postim 36h, znaci zadnji obrok do prije predvecer i ne jedem do jutra prekosutra takozvani ekadashi post, a dani u kojima postim odredjeni su polozajem mjeseca.
Poanta je uci u ketozu, a to je trosenje masti kao primarni izvor energije sto znaci da je potrebno ne jesti kroz odredjeni broj sati dok se prvo potrose zalihe secera.smjesko071 wrote: Jeli moguća verzija 2 obroka u periodu od 16-20 sati?
Satnica je okvirna, na you tubeu se mogu pronaci razna iskustva i primjene dnevnog posta, intermitent fasting kao i clanci. Vidi kako ti najvise odgovara.
Na kraju krajeva, pa jel priprema za ramazan ukljucuje neki oblik slicnog posta?
- Bluemore
#4809 Re: Mrsanje - nacini ?
Postedi se ziv bio dijetebiggrin wrote:pa ok, nije mjesec drama teško...uz neke manje modifikacije evo počinjem već sadaako dobro svatih i kad se dođe do željene težine fol je što više izbjegavati ugljikohidrate i na taj način održati organizam u tom nekom keto stanju? jel to znači da bi tada naveče bilo sasvim ok da narežem ukoso suhovine, suđuke, nekog žutog sira, eventualno malo ovčijeg i to jedem bez hljeba?
Samo nastavi jesti to sto zelis
Cemu zavaravati se
- biggrin
#4810 Re: Mrsanje - nacini ?
@fortaleze vala tih 36h ne praktikovao...bar ne ove pameti
haj da prvo ovo skinem pa ću onda eksperimentisati sa idejama
što se ramazana tiče, može, ali ne mora
@bluemore - mak'se, ulazim u ketozu!
@bluemore - mak'se, ulazim u ketozu!
- Bluemore
#4811 Re: Mrsanje - nacini ?
Sretno buraz da Nikad ne izadjes 
- problemnatravunu
- Nisrin
#4813 Re: Mrsanje - nacini ?
biggrin wrote:i kod mene je slična situacija, čini mi se. kad praktikuješ taj jedan obrok i jel on ograničen količinski, vrstom i sl? btw.u tom sistemu koliko gubiš na težini?
Ma nije ogranicen kolicinski, ali ne jedem hljeb 99%, nego rizine krekere ili kupim u Merkatoru njihov hljeb bez psenice, samo su sjemenke, 3.5KM, tvrd, ali unutra je OK, moze se jesti...
Ja nemam puno viska- osim stomaka, tako da je realno da smrsam 5-6kg, ali ja sam sad uvjerena da trebam barem 12
Navecer suhovinu izbjegavaj jer je puna soli i sol zadrzava vidu u organizmu...
Gledam ona Dijeta bez UH, cuuuuda pravi ljudima...ali meni se zao skoro svega odreci
Last edited by Nisrin on 08/02/2019 10:38, edited 1 time in total.
- Nisrin
#4814 Re: Mrsanje - nacini ?
VenomousV wrote:Joj Nisrin![]()
Neki dan dvije pricaju u svlacionici teretane, te ne jedu slatko, svakako ne vole, te prave sejkove sa prahom ovim prahom onim, chia sjemenkama bla bla bla
Reko znate sta, ja dolazim na treninge da bih mogla da jedem![]()
Poguzija par excellence
Moj je problem sto sam ANTISPORTSKI tip, bolje receno LIJENSTINA! Kada se vise krecem, bavim bilo kakvom fizickom aktivnoscu, jer 8h sjedim u kancelariji, ja sta god da jedem u razumnim kolicinama, ato znaci JEDEM SVE sto mi se jede, ja se ne debljam i kilazu odrzavam...ali i to ovisi o metabolizmu..nekome se prima i "casa vode", nekome ne...
Moja zaova bukvalno sve jede od ujutro do navecer ali vjezba uz Jillian, hit trening 45min i sad cak ima six pack- poslije dva poroda, cim ne vjezba sve se lijepi i brzo vraca kile...
Ja kad sam prije koju godinu skinula 10ak kg, bas mi je dugoooo trebalo da ih vratim, tad sam pila Slimline tbl, koje su me drzale sitom i nisam imala zelju ni za cim..
A i ja nekad whey protein stavim u nutribullet s vocem, jogurtom, chiom itd ali to mene drzi ukupno sat vremena
- Bluemore
#4815 Re: Mrsanje - nacini ?
Rizini krekeri imaju visok glikemijski index sto za vecinu Koja zeli da smrsa uopce nije dobro
- Sara03
#4816 Re: Mrsanje - nacini ?
VenomousV wrote:Reko znate sta, ja dolazim na treninge da bih mogla da jedem
Zanimljiva taktika.
- Nisrin
#4817 Re: Mrsanje - nacini ?
Bluemore wrote:Rizini krekeri imaju visok glikemijski index sto za vecinu Koja zeli da smrsa uopce nije dobro
Meni je OK, to je cak najmanji problem...
- Bluemore
#4818 Re: Mrsanje - nacini ?
Super, samo Eto ljudi cesto Danas razviju tu inzulinsku rezistencijuNisrin wrote:Bluemore wrote:Rizini krekeri imaju visok glikemijski index sto za vecinu Koja zeli da smrsa uopce nije dobro
Pa se cude a Sve u neznanji
- fortaleza
#4819 Re: Mrsanje - nacini ?
Danas se ljudi hrane iskljucivo ugljikohidratima, periodi bez hrane ili periodi samo na masti su nepostojeci u zadnjih pedesetak godina. Jedemo previse i u jako malim vremenskim intervalima, a ne dajemo vremena tijelu da se obnovi.Bluemore wrote:Super, samo Eto ljudi cesto Danas razviju tu inzulinsku rezistencijuNisrin wrote:Bluemore wrote:Rizini krekeri imaju visok glikemijski index sto za vecinu Koja zeli da smrsa uopce nije dobro
Pa se cude a Sve u neznanji
- biggrin
#4820 Re: Mrsanje - nacini ?
3 dana 1 kg....svoj vi posao 
- triconja
#4821 Re: Mrsanje - nacini ?
Proso zatvor?biggrin wrote:3 dana 1 kg....svoj vi posao
- biggrin
#4822 Re: Mrsanje - nacini ?
triconja wrote:Proso zatvor?biggrin wrote:3 dana 1 kg....svoj vi posao
- triconja
#4823 Re: Mrsanje - nacini ?
Mislim da je stereotip to da deblji ljudi imaju proljev ili zatvor, vidio sam na par crtanihbiggrin wrote:triconja wrote:Proso zatvor?biggrin wrote:3 dana 1 kg....svoj vi posao