Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitarrr82

#4801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

A i bilo je realno da ce Vrsajevic zaustaviti Di Mariu... :-)
Gandalf

#4802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

Ne treba ovo shvatati tragično -iz poraza se može puno naučiti, poraz boli, ali daje i dobru sliku koliko ekipa zapravo ima snage protiv jačeg od sebe a koji preferira igru za gol više.
cyprus

#4803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

nekoeko wrote:Realno, mi smo po rangu mozda 20. reprezentacija u Evropi, ispred nas su po snazi: Spanija, Njemacka, Engleska, Irska, Francuska, Holandija, Belgija, Portugal, Italija, Svedska, Danska, Svicarska, Austrija, Ceska, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunija, Grcka, Poljska, Rusija, pa i Slovacka i Turska.

Jaci smo od Kipra, Farskih ostvra, Luksemburga, Makedonije, Albanije, Litvanije, Latvije, Estonije, San Marina, Andore, Moldavije, Azerbejdzana, Kazahstana, Islanda.
De uvedite banove za glupost :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#4804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

nekoeko wrote:Realno, mi smo po rangu mozda 20. reprezentacija u Evropi, ispred nas su po snazi: Spanija, Njemacka, Engleska, Irska, Francuska, Holandija, Belgija, Portugal, Italija, Svedska, Danska, Svicarska, Austrija, Ceska, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunija, Grcka, Poljska, Rusija, pa i Slovacka i Turska.

Jaci smo od Kipra, Farskih ostvra, Luksemburga, Makedonije, Albanije, Litvanije, Latvije, Estonije, San Marina, Andore, Moldavije, Azerbejdzana, Kazahstana, Islanda.

To vam je tako. Koliko god mi dizali nase u nebesa, i koje god mi mjesto zauzimali na nekim tamo rang listama, sve ove gore nabrojane reprezentacije su ozbiljnije od nas, imaju ozbiljniji pristup, kompaktniji su kao tim.
Grci i Slovaci su imali priliku da se dokazu. Rumunija je neki dan igrala sa Grčkom i pokazala je koliko moze. Turska je bila u grupi sa tom Rumunijom i zavrsise kao treci. O nekim boldiranim reprezentacijama ne treba trositi rijeci. Posebno "ozbiljniji pristup" i "kompaktnost" imaju reprezentacije Hrvatske (donekle) i Srbije ... ;-)
mega_mashcine

#4805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mega_mashcine »

Vrsajevic :thumbup:
sinoc je on bio najbolji na terenu, zaustavio Messija, co'jek se nije ni primjetio na terenu, sta hocete vise? :-D
ultima_palabra

#4806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Charuga wrote:

To vam je tako. Koliko god mi dizali nase u nebesa, i koje god mi mjesto zauzimali na nekim tamo rang listama, sve ove gore nabrojane reprezentacije su ozbiljnije od nas, imaju ozbiljniji pristup, kompaktniji su kao tim.
Grci i Slovaci su imali priliku da se dokazu. Rumunija je neki dan igrala sa Grčkom i pokazala je koliko moze. Turska je bila u grupi sa tom Rumunijom i zavrsise kao treci. O nekim boldiranim reprezentacijama ne treba trositi rijeci. Posebno "ozbiljniji pristup" i "kompaktnost" imaju reprezentacije Hrvatske (donekle) i Srbije ... ;-)
Fakat ne kontam šta ljude motiviše da pišu ovakve postove :? Hajd kad je neko preoptimističan i kad misli da smo bolji od Španije i Brazila, to i kontam... svako ponekad dobije napad patriotizma :D Ali ovakvo ponižavanje sebe i svojih mi je van pameti...
Pismonosa

#4807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pismonosa »

To vam je tako. Koliko god mi dizali nase u nebesa, i koje god mi mjesto zauzimali na nekim tamo rang listama, sve ove gore nabrojane reprezentacije su ozbiljnije od nas, imaju ozbiljniji pristup, kompaktniji su kao tim. Mi imamo nekoliko igraca u velikim klubovima, ali i tamo su vecinom talasika. Nazalost, ovo je mozda malo grubo, ali je tako.

I kad vec nema rjesenja na poziciji zadnjeg veznog (a nije da nema, ali Safetu se tesko dici i pogledati i porazgovarati sa nekim igracima tipa Besica, (Seferovica smo vec izgubili u napadu), sto ne stavi Rahimu, covjek ce odigrati maksimalno, ali zato su tu Sunjici, Vranjesi, Visce, Vrsjajevici, Kvesici ili kako se vec zovu, smjesno, tuzno, zalosno, Brazil ostaje samo turisticka destinacija :-(
Image
SSemir

#4808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

J
boze sacuvaj..ovo kao da je takmicenje ko ce vecu glupost izvaliti
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Sportski portali širom svijeta su ispratili poraz Zmajeva protiv ipak kvalitetnije Argentine, a jedan od najrespektabilnijih, Goal.com, nije bio baš blagonaklon prema bh. fudbalerima.
Pročitajte njihovu analizu:
Asmir Begović: Nije mogao mnogo toga učiniti kod primljenih golova.
Avdija Vršajević: Bio je daleko od dosljednog pozadi, Argentina je napravila nekoliko dobrih šansi na dijelu terena za koji je on zadužen.
Ermin Bičakčić: Radio dobro svoj posao.
Emir Spahić: Imao ključnu ulogu kod držanja rezulata kada je Argentina prijetila.
Haris Medunjanin: Upropastio nekoliko pristojnih napada kako je pucao sa distance.
Miralem Pjanić: Odradio je dosta odbrambenog posla, ali njegovo umijeće se pokazalo u beznačajnim trenucima utakmice.
Zvjezdan Misimović: Nije uradio mnogo toga, iako je bio siguran s loptom. Razočaravajući nastup Misimovića.
Edin Višća: Pobjegao Argentincima nekoliko puta da bi stvorio neke dobre šanse za svoj tim. Argentina je morala konstantno paziti na njega.
Edin Džeko: Imao jedan ili dva obećavajuća momenta.
Vedad Ibišević: Najopasniji igrač Bosne, iako je upropastio nekoliko šansi, pravio je pritisak na odbrambene igrače Argentine.
Izet Hajrović: Nije imao priliku da pokaže šta zna jer nije imao loptu u dobrim pozicijama
Zoran Kvržić: Nije doprinio igri.
Fudo Bosna

#4810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fudo Bosna »

Postao sam maloprije na drugom topicu, o grupama na SP, pa da ponovim, radi realnosti, radi objektivnosti da budemo na zemlji, da spustimo tenzije, da se ne zanosimo...

„Objektivno sve osim časnog ispadanja u prvom ciklusu SP u grupama bio bi pravi podvig/čudo. Mi realno jesmo možda među prvih 30-tak reprezentacija u svijetu , ali objektivno, a to nam je valjda/konačno i sinoćnja utakmica sa Argentinom pokazala, mi nismo svjetska klasa u fudbalu, a i onih prvih relanih 20 tak repki u svijetu, ne govorim o ovoj famoznoj i nerealnoj fifa listi, nego o realnoj snazi repki u svijetu, nam mogu nanijeti poraz i teško se nosimo sa onim najkvalitetnijim. Ne mogu se načuditi nekima koji priželjkuju Brazil u prvom krugu, pa ljudi Brazil je, bez obzira na smiješnu fifinu listu jedna od 4 ili 3 najbolje repke u svijetu i sve osim časnog poraza protiv Brazila je naučna fantastika. Svaka čast našima, svaka čast Papetu, zaslužili smo da se kvalifikujemo, ali objektivno imali smo jednu od najlakših kvalifikacijskih grupa za SP. Objektivno Grčka, bez obzira što je i dalje evropska fudbalska sila nije ni sjena nekadašnje Grčke , evropskog prvaka od prije 10 tak godina. Slovačka je bez obzira što su dobra repka realno reprezentacija koju mi , ako hoćemo biti ozbiljan „igrač“ u evropskom , a pogotovu „svjetskom„ fudbalu, ipak moramo uvijek/bez večih problema pobijediti. Sjetimo se Portugala, nikad ih nismo mogli pobijediti, o Španiji da ne pišemo, jer realno, ne može se grupa u kojoj je Portugal mjeriti sa jednom inpotentnom, govorim o repkama svjetske klase, Grčkom, a protiv takve reprezentacije a takvih je najmanje desetak na SP: kao npr. Brazil, Argentina ,Njemačka, Španija, Engleska, Italija, Holandija a tek ako dodamo još onih nekoliko iz baraža koje su, objektivno jače od nas, ili npr. Japan ili Iran koje su nas u prošlosti znali dobro „preslušati“ nemamo ili imamo samo teoretske šanse. Zato, Zmajevi sretno! Nadam se da će naš stručni štab ovo preostalo vrijeme do SP-a iskoristiti da doooobro uštima i uigra ekipu, da popuni „rupe“, a da nećemo kao u prošlosti , „padati „, na smiješne izjave naših pojedinih navijača , koji su npr. sinoć, najavljivali pobjedu protiv jedne od 4 najače svjetske selekcije i to sa ubjedljivom razlikom, pa ljudi, spustite se na zemlju, mi nismo Njemačka.

Puno sreće i ne obrukajte nas u Brazilu, pokušajte donijeti koji bod i to je to ... :bih:
OldMayor

#4811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Ma ovo vise postaje standardno.

Mislim da pojedini forumasi imaju urneke.

Pobjeda -, najbolji smo na svijetu, Dzeko bog allah, Miske sultan, Pape idol! Jedini MOZDA bolji od nas su Spanija i Brazil.

Poraz - medju najgorim smo u Evropi, te sto smo dobili je puka sreca, Pape sreckovic, Dzeko na klupu, Miske debeo, Papetu se odredjuje ko ce igrati.

Ne kontam takve licnosti, pa sta ako smo izgubili, jbt od Argentine smo izgubili, nismo od San Marina.

Nije pruzena dobra partija, pa sta, desava se svakome. Jok, nasi 'treneri' bi odmah ljude koji su profesinalci kaznjavali klupom, slicnim glupostima.

Ja mislim da je samo problem sto ljudi imaju dojam da je Pape neki idiot, kojem sta ja znam Dzeko moze doc i rec, ja igram sutra i tacka. Ne znam otkud to raji, ali eto tu je i Pape malo kriv jer se ne eksponira u medijima puno, slabo i prica, pa raja konta da je neki levat u pitanju. Nasa ona standardna 'ta ce on, vid' mu glave.
mahmoud a d

#4812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mahmoud a d »

OldMayor wrote:Ma ovo vise postaje standardno.

Mislim da pojedini forumasi imaju urneke.

Pobjeda -, najbolji smo na svijetu, Dzeko bog allah, Miske sultan, Pape idol! Jedini MOZDA bolji od nas su Spanija i Brazil.

Poraz - medju najgorim smo u Evropi, te sto smo dobili je puka sreca, Pape sreckovic, Dzeko na klupu, Miske debeo, Papetu se odredjuje ko ce igrati.

Ne kontam takve licnosti, pa sta ako smo izgubili, jbt od Argentine smo izgubili, nismo od San Marina.

Nije pruzena dobra partija, pa sta, desava se svakome. Jok, nasi 'treneri' bi odmah ljude koji su profesinalci kaznjavali klupom, slicnim glupostima.

Ja mislim da je samo problem sto ljudi imaju dojam da je Pape neki idiot, kojem sta ja znam Dzeko moze doc i rec, ja igram sutra i tacka. Ne znam otkud to raji, ali eto tu je i Pape malo kriv jer se ne eksponira u medijima puno, slabo i prica, pa raja konta da je neki levat u pitanju. Nasa ona standardna 'ta ce on, vid' mu glave.
zato sam ja mimo šablona.kad ga svi dizu u nebesa ja ga napadam .kad ga svi razapinju ja ga branim :)
Logovan

#4813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

cyprus wrote:

De uvedite banove za glupost :mrgreen:
Al' fakat bi trebalo, bez zajebancije.
drug_profi

#4814 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Al frajer je stavio ispred i Grcku koja je u dvomecu sa nama osvojila bod. Sa Slovackom rezultat koji nas postavlja ispred, da je bilo na ispadanje mi bi prosli, ali hajd...da ne pominjem Rumuniju, Bugarsku, Tursku, Cesku, Srbiju... koji realno sada nisu na nivou svog renomea.
Samo me zanima sta misli da li smo bolji ili gori od Montenigersa, posto ih je izostavio sa lista?
IcedMFEarth

#4815 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Begović

Mujdža Bičakčić Spahić Zukanović

Kolašinac

Hajrović Pjanić Lulić

Džeko Ibišević

Dobra klupa: Medunjanin, Misimović, Višća, Rahimić, Zahirović, Salihović

Eventualno u jačim utakmicama izvaditi Džeku ili Vedu a ubaciti Medunjania uz Sea. Znam da je Pape reko da Seu ne vidi na zadnjem veznom, al' ne vidim razlog zašto to nebi odradio momački :D
Last edited by IcedMFEarth on 19/11/2013 22:43, edited 1 time in total.
avantgarde

#4817 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avantgarde »

Argentinci su nam pokazali gdje nam je mjesto...,i dobro je tako,sad bar necemo se visoko dizat i bit cemo realniji prema sebi.. :D
:bih: :izet:
BegA_

#4818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BegA_ »

To vam je tako. Koliko god mi dizali nase u nebesa, i koje god mi mjesto zauzimali na nekim tamo rang listama, sve ove gore nabrojane reprezentacije su ozbiljnije od nas, imaju ozbiljniji pristup, kompaktniji su kao tim. Mi imamo nekoliko igraca u velikim klubovima, ali i tamo su vecinom talasika. Nazalost, ovo je mozda malo grubo, ali je tako.

I kad vec nema rjesenja na poziciji zadnjeg veznog (a nije da nema, ali Safetu se tesko dici i pogledati i porazgovarati sa nekim igracima tipa Besica, (Seferovica smo vec izgubili u napadu), sto ne stavi Rahimu, covjek ce odigrati maksimalno, ali zato su tu Sunjici, Vranjesi, Visce, Vrsjajevici, Kvesici ili kako se vec zovu, smjesno, tuzno, zalosno, Brazil ostaje samo turisticka destinacija :-(
Realno, da ne moze realnije. ;-)
stari_rastafari

#4819 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stari_rastafari »

Ne znam sta vi mislite, ja nisam neki specijalista odnosno tek povremeni igrac fifa manadzera :mrgreen: , no svakako bih sebi dozvolio "selektovanje" pa mi se cini da bi nasa reprezentacija mozda najbolje mogla da izgleda ovako :

------------------------------------------------------------------
---------------------------4--3--3-------------------------------
------------------------Ibisevic(ST)----------------------------
-----Lulic(LW)------------------------Hajrovic(RW)----------
----Medunjanin(CM)---------------Pjanic(CM)---------------
-----------------------Salihovic(DM)---------------------------
--Kolasinac(LB)--Spahic(CB)--Bicakcic(CB)--Mujdza(RB)--

Dakle, koliko vama ovakva postava daje smisla ? Meni se cini poprilicno realna i dosta zanimljiva. Mislim, sad tu mozete uglaviti svoje neke favorite al cini mi se moguca formacija...
DonVitoN

#4820 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Sad smo definitivno u grupi nosioca za klf. EP 2016.. bicemo najpozeljniji nosioc :mrgreen:
stari_rastafari

#4821 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stari_rastafari »

IcedMFEarth wrote:Begović

Mujdža Bičakčić Spahić Zukanović

Kolašinac

Hajrović Pjanić Lulić

Džeko Ibišević

Dobra klupa: Medunjanin, Misimović, Višća, Rahimić, Zahirović

Eventualno u jačim utakmicama izvaditi Džeku ili Vedu a ubaciti Medunjania uz SEA. Znam da je Pape reko da Seu ne vidi na zadnjem veznom, al' ne vidim razlog zašto to nebi odradio SEO Momčilučki :D
I ovo je sasvim dobra kombinacija, al ja bih radije vidio Salihovica na DM a Kolasinca na LB, za sada. Tu se naravno izmjenama moze dosta napraviti. Evo moja kombinacija ponovo :

---------------------------4--3--3-------------------------------
------------------------Ibisevic(ST)----------------------------
-----Lulic(LW)------------------------Hajrovic(RW)----------
----Medunjanin(CM)---------------Pjanic(CM)---------------
-----------------------Salihovic(DM)---------------------------
--Kolasinac(LB)--Spahic(CB)--Bicakcic(CB)--Mujdza(RB)--

Dakle, koliko vama ovakva postava daje smisla ? Meni se cini poprilicno realna i dosta zanimljiva. Mislim, sad tu mozete uglaviti svoje neke favorite al cini mi se moguca formacija.

***Zasto Salihovic ?
Sejo je potkovan igrac, zna sa loptom, ima dobar sut, dobre duge lopte i taj njegov potencijal uopste nije u sadasnjoj formaciji iskoristen dovoljno, barem prema mome skromnom misljenju. Mislim da mu je DM cak i prirodna pozicija ili da se tu dosta dobro snalazi.
***Lulic i Hajrovic, oba napadacki orijentirani igraci...
***Misimovic - u trenutnoj formi, odlican za posljednjih 20 minuta, odmoran moze da donese prevagu.
shake69

#4822 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

DonVitoN wrote:Sad smo definitivno u grupi nosioca za klf. EP 2016.. bicemo najpozeljniji nosioc :mrgreen:
Valjda bude tako, ali kako vidim na narednoj ljestvici FIFA cemo pasti cak na 20-to mjesto nakon vecerasnjih rezultata a prelazi nas na listi cak i Ukrajina. Nejasno je to malo.
Logovan

#4823 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

DonVitoN wrote:Sad smo definitivno u grupi nosioca za klf. EP 2016.. bicemo najpozeljniji nosioc :mrgreen:
Oni što nas priželjkuju a onda nas dobiju mogli bi se pokajati. :izet:
DonVitoN

#4824 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Logovan wrote:
Neka.. bolje i njih nego Spaniju, Njemacku, Holandiju tu fakat nemas opcija u klf.

Ima zanimljivih ekipa u 3 sesiru mi smo tu do neki dan bili pa smo sada nosioci vjerovatno ako UEFA ne promjeni plan pa bude 8 grupa.
Logovan

#4825 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

DonVitoN wrote:
Logovan wrote:
Neka.. bolje i njih mi da dobijemo neko Spaniju, Njemacku, Holandiju tu fakat nemas opcija u klf.
Naravno da je bolje.
Post Reply