Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tulio

#4801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

hercegovac_pravi wrote:Jeli to neko novo interpretiranje Ustava ili šta? Njih troje su tu zbog KONSTITUTIVNOSTI naroda a ne zbog predstavljanja volje jednog naroda. Konstitutivnost naroda nije ekvivalent IZBORNIH JEDINICA
Konstitutivnost ne znači puko zadovoljenje krvne slike. Imaš čudno viđenje konstitutivnosti. Tako se i Mujo može proglasiti Hrvatom i Bošnjaci ga mogu birati. To jednostavno nije uživanje konstitutivnosti jednog naroda, nego čista prevara.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Živko Budimir
"Hrvati u Federaciji bolje žive od Bošnjaka"

Ovako je sinoc tvrdio i kolega tulio!!
Inace biljezim se sa stovanjem iz jos jednog sarajevskog golubarnika!!! :D
Image
hercegovac_pravi

#4803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pa tako Radmanović nije predstavnik pc-a u Predsjedništvu već je ČLAN BiH Pedsjedništva iz reda Srpskog naroda.
Radmanović predstavlja Srbe u BiH. Pitaj ga.
Čuj pitaj ga :) Šta imam pitat Radmanovića, pročitaš Ustav i odkloniš sve nedoumice..
tulio

#4804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Komrad wrote:na kraju krajeva CIK samo posreduje i nije tumac ustava
Točno. Ustav tumači Lagumdžija koji sa 5 glasova od 17 potvrđuje kandidate. Smiješno, a i sam znaš da to nije legalno.
Komrad

#4805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:Jeli to neko novo interpretiranje Ustava ili šta? Njih troje su tu zbog KONSTITUTIVNOSTI naroda a ne zbog predstavljanja volje jednog naroda. Konstitutivnost naroda nije ekvivalent IZBORNIH JEDINICA
Konstitutivnost ne znači puko zadovoljenje krvne slike. Imaš čudno viđenje konstitutivnosti. Tako se i Mujo može proglasiti Hrvatom i Bošnjaci ga mogu birati. To jednostavno nije uživanje konstitutivnosti jednog naroda, nego čista prevara.
Ovakav izbor nije dobar i zato ce se promijeniti u ovom mandatu to je jasno
ReD aka Socijalista

#4806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Komrad wrote:
tulio wrote:
Komrad wrote:Dakle ako nece da ih predstavlja onaj ko ima vecinu ... onda mora onaj koji ima manjinu
Dom Naroda uopće nije formiran. Tek kada izađu imena u Službenim novinama. Valjda znaš proceduru.
hahaahah .... pa izaslo je legendo u tome i jeste frka CIKa cccc
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/sa ... iranje.php
hajducka travica

#4807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

samoyu wrote:ljudi ovih par dana sam bio izuzetno ponosan na covica i ljubica iz njihovih usta toliko se ovih dana cule rijeci moja BIH,i BIH je nasa zemlja, nece nam niko oduzeti BIH itd da sam pomalo bio ljubomoran na njihov patriotizam ali SIPAK sve je to demagogija zbog izgubljenih fotelja pa su postale najvece patriote BIH :bih:
jos jedna stvar mi je zapela za oko a to je da inace hercegovacko hrvatski portal POSKOK isto tako pun rijeci i nasa je BIH,nedamo BIH itd,a znajuci kako taj portal ni u sali ne spomene BIH nego samo hercegovina i hrvatska iznenadili su me svojim naknadnim laznim patriotizmom prema BIH sta sve ljudi nece reci zbog FOTELJE pa cak i toliko mrsku rijec BIH da je naprosto nevjerovatno

i na kraju sinoc gledam RED CARPTE na NOVA TV i bila neka dodjela vecernjakovih nagrada u NJEMACKOJ uspjesnim hrvatima u dijaspori i kaze voditeljica jedino joj zao sto na skupu nije bilo vise pravih hrvata nego su vecinom bili hercegovci tj hrvatske izbjeglice iz BIH koji kako voditeljica kaze treba da vise podupiru i vole zemlju u kojoj su rodeni :bih:
Pa,kad ih nece njihovi necemo ih ni mi.
tulio

#4808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

prljavi Hare wrote:Ovako je sinoc tvrdio i kolega tulio!!
Vidiš da ti je i predsjednik potvrdio što sam ti ja govorio. :D
miki.ba

#4809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

tulio wrote:
Sad znamo da se Željko nekad zvao Mujo :thumbup:
Komrad

#4810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:
Komrad wrote:na kraju krajeva CIK samo posreduje i nije tumac ustava
Točno. Ustav tumači Lagumdžija koji sa 5 glasova od 17 potvrđuje kandidate. Smiješno, a i sam znaš da to nije legalno.
nije 5 od 17 nego 5 od 6
vrhovni tumac ustava je OHR

ja ne znam da nije legalno jer ne znam sve fakte ... nemam odluke OHRa iz 2001 i 2007 jer bi mi tada bilo jasnije
tulio

#4811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

miki.ba wrote:Sad znamo da se Željko nekad zvao Mujo :thumbup:
Uhvatio si pogrešnu bit. Može se zvati i Mujo ako ga Hrvati biraju. Dakle, krvna zrnca tu uopće nisu bitna.
ReD aka Socijalista

#4812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

tulio wrote:
Uhvatio si pogrešnu bit. Može se zvati i Mujo ako ga Hrvati biraju. Dakle, krvna zrnca tu uopće nisu bitna.
Velis bitno je da je iz HDZ-a, opet treba pecat.
hercegovac_pravi

#4813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
Kao što rekoH, KOSTITUTIVNOST nije ekvivalent IZBORNIH JEDINICA. Zaštita vitalnog nacionalnog interesa se vrši u DN-u.
A to za Muju? Pa ti bi izgleda želio imaš ekskluzivitet i da ti odlučuješ o tome ko ima pravo biti Hrvat. E to ne moRe roćko. Ako more "hrvatska kraljica i Velike Kladuše" ne kontam što nemore Mujo iz Vitine?
Komrad

#4814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:

kada budu postojali glasacki listici samo za hrvate i kada bude postojala hrvatska izborna jedinica onda ce biti kako ti kazes a ovako... uostalom nije ni bitno .. vi nepriznajete ni zeljka ni ovu vlast :D
miki.ba

#4815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

tulio wrote:
Ja bi volio da Hrvati izaberu Muju, ne bi se bunio :bih:
hercegovac_pravi

#4816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
Hrvati nisu IZBORNA JEDINICA
tulio

#4817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

ReD aka Socijalista wrote:Velis bitno je da je iz HDZ-a, opet treba pecat.
Ma ne. Može slobodno i iz SDP-a, samo da ga narod, na čiju poziciju cilja, bira. Ne znam što svakoga etiketirate HDZ etiketom. Ja nikada u životu nisam za njih glasovao ... niti ću.
hajducka travica

#4818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

ReD aka Socijalista wrote:
zagazaga wrote:
samoyu wrote:ljudi ovih par dana sam bio izuzetno ponosan na covica i ljubica iz njihovih usta toliko se ovih dana cule rijeci moja BIH,i BIH je nasa zemlja, nece nam niko oduzeti BIH itd da sam pomalo bio ljubomoran na njihov patriotizam ali SIPAK sve je to demagogija zbog izgubljenih fotelja pa su postale najvece patriote BIH :bih:
jos jedna stvar mi je zapela za oko a to je da inace hercegovacko hrvatski portal POSKOK isto tako pun rijeci i nasa je BIH,nedamo BIH itd,a znajuci kako taj portal ni u sali ne spomene BIH nego samo hercegovina i hrvatska iznenadili su me svojim naknadnim laznim patriotizmom prema BIH sta sve ljudi nece reci zbog FOTELJE pa cak i toliko mrsku rijec BIH da je naprosto nevjerovatno

i na kraju sinoc gledam RED CARPTE na NOVA TV i bila neka dodjela vecernjakovih nagrada u NJEMACKOJ uspjesnim hrvatima u dijaspori i kaze voditeljica jedino joj zao sto na skupu nije bilo vise pravih hrvata nego su vecinom bili hercegovci tj hrvatske izbjeglice iz BIH koji kako voditeljica kaze treba da vise podupiru i vole zemlju u kojoj su rodeni :bih:
državnički.........što bi rek'o jedan novinar :mrgreen:
Koji :lol: :lol: :lol: :lol:
Nedzib Vucelj...!

Mirza Sadikovic..!
prljavi Hare

#4819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

tulio wrote:
Evo malo o o konstitutivnosti.

Dva puta mijenjao nacionalnost radi fotelje!

Dragan Marković iz Doboja predstavlja se kao Bošnjak i ima namjeru da zamijeni Enesa Suljkanovića u Gradskoj skupštini, nakon što je ovaj postao potpredsjednik RS.

Vijest nije nikakva šala, već istinita priča koja je procurila u medije u RS.

Marković je, naime, u silnoj želji da se dokopa fotelje predsjednika Skupštine opštine Doboj, Ustavnom sudu RS uputio prigovor u kojem se požalio da je "kao Bošnjak zakinut za ovu poziciju", prenosi Radio televizija Republike Srpske.

Iako Marković nije ni prvi ni posljednji koji mijenja svoje opredjeljenje radti pozicije, ovaj gradski vijećnik je vjerojatno jedini koji je u samo dvije godine isto toliko puta promijenio nacionalnost.

Nakon što je od rođenja bio Srbin, Marković je krajem 2008. godine preko noći postao Crnogorac, a onda je odlaskom Suljkanovića definitivno "progledao" i shvatio da je Bošnjak.

Fotelja je ipak – fotelja!

:lol: :lol: :lol:
tulio

#4820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

miki.ba wrote:Ja bi volio da Hrvati izaberu Muju, ne bi se bunio :bih:
Pa da Hrvati glasuju između Elvire i Željka, siguran sam da bi ga Elvira pomela. :D
hajducka travica

#4821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Velis bitno je da je iz HDZ-a, opet treba pecat.
Ma ne. Može slobodno i iz SDP-a, samo da ga narod, na čiju poziciju cilja, bira. Ne znam što svakoga etiketirate HDZ etiketom. Ja nikada u životu nisam za njih glasovao ... niti ću.
jel' ga narod birao il' nije?
prljavi Hare

#4822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

tulio wrote:
Pa da Hrvati glasuju između Elvire i Željka, siguran sam da bi ga Elvira pomela. :D
Da su babi muda....... :D
hercegovac_pravi

#4823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
Hrvati nisu IZBORNA JEDINICA.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

tulio wrote:
da,da
ona je bas onako legitimna i legalna
nosara

#4825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

tulio wrote:
Dobro, i...?
Locked