Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
#4801 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ja sam legalist
volio bi da mi sam čovjek kaže tko su bili njegovi ( obiteljsko stablo ) i tko je on . Čisto sam radoznao
..
-
Hafis
#4802 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedva je skontao kako će se izraziti na popisu, pošto je bilo onih debelih problema i debata oko ujednačavanja stavova.Kolinda wrote:Ma ja sam legalist![]()
![]()
volio bi da mi sam čovjek kaže tko su bili njegovi ( obiteljsko stablo ) i tko je on . Čisto sam radoznao
..
Brooooto što si ljut
- Kolinda
#4803 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ja mu tu nemogu pomoći ako se dvoumio. Valjda ja konačno zauzet čvrsti stav . Jesu tebi trebali oni Jumbo plakati da ti pojasne kako se popisatiHafis wrote:Jedva je skontao kako će se izraziti na popisu, pošto je bilo onih debelih problema i debata oko ujednačavanja stavova.Kolinda wrote:Ma ja sam legalist![]()
![]()
..
-
Hafis
#4804 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.Kolinda wrote:A ja mu tu nemogu pomoći ako se dvoumio. Valjda ja konačno zauzet čvrsti stav . Jesu tebi trebali oni Jumbo plakati da ti pojasne kako se popisatiHafis wrote:Jedva je skontao kako će se izraziti na popisu, pošto je bilo onih debelih problema i debata oko ujednačavanja stavova.Kolinda wrote:Ma ja sam legalist![]()
![]()
..
,ja jadan tražio da vidim što su nama kazali da napišemo ....
-
zenit dozic
#4805 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O avise bojlerasu stari zar ti nisam na ignoreHafis wrote:Na onakav kretenizam, jednostavno odgovoriš istom mjerom: Turski sjeverni ogranak.Kolinda wrote:Uh što me pogodi u srcezenit dozic wrote: Ono kad ti juzni srbi ovo spocitavaju.... Nego jesi ti konačno odredio koje ti je porijeklo ,koje si vjere i koje nacionalnosti...
Kitarovicko znas onu staru narodnu; Malta na Zovnici, granica svjetova, begova i kmetova
- Kolinda
#4806 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemam pojma nego što se ne izjasni ta nije valjda problem ....
-
zenit dozic
#4807 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja se izjasnioKolinda wrote:Nemam pojma nego što se ne izjasni ta nije valjda problem ....
Procitaj predhodni post i pronađi se
Last edited by zenit dozic on 05/03/2017 19:27, edited 1 time in total.
-
prog321
#4808 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Duka Dizel wrote:Realno, bosančicu niko živ pomenuo nije do Hrvata Ćire Truhelke, a kamoli negovao. I to tek posle okupacije.BAK-eV wrote::Za vrijeme Osmanlije nisu Bosnjaci dali svoj bosanski jezik. Čak su i bosančicu njegovali u begovskim porodicama. Dolaskom Mladoturaka i porazom Gradascevica su kulturno oštećeni a malo kasnije i ekonomski. SHS zabetonirala sve do 1990 i maltene smo kao potlaceni dio društva vegetirali.
Prosipas se kao i obicno.
Mavro Orbini iz 1601, " Bosanci imaju najcistiji slavenski jezik"
Pa Ljetopisi Mula Mustafe Šefki Bašeskije te opovrgavaju , itd.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4809 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Konjusari vezali konja gdje im gazda kaze.Hafis wrote:Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.Kolinda wrote:A ja mu tu nemogu pomoći ako se dvoumio. Valjda ja konačno zauzet čvrsti stav . Jesu tebi trebali oni Jumbo plakati da ti pojasne kako se popisatiHafis wrote: Jedva je skontao kako će se izraziti na popisu, pošto je bilo onih debelih problema i debata oko ujednačavanja stavova.,ja jadan tražio da vidim što su nama kazali da napišemo ....
-
LSD
#4810 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Srbi i Hrvati pate od istih mitova i kolektivnih sindroma.
Naime, i jedni i drugi misle da su Bogom dat narod poslan iz samog Raja, da su najstariji narod na planeti, da su oduvijek bili kršćani/hrišćani, da je sam Isus Hrist bio hrvat ili srbin (zavisno o kojoj verziji mitomanije je riječ) pa su tako i oni oduvijek bili kršćani
, ne znaju da su nekad bili pagani, , da imaju porijeklo van planete zemlje (to jest sa nebesa)....odatle se generira njihova mitomanija, a uz nju i patološka potreba da nipodaštavaju druge narode, druge jezike, druge religije i sve što je drugacije.
Ukratko, to je kompleks "nebeskog naroda".
Naime, i jedni i drugi misle da su Bogom dat narod poslan iz samog Raja, da su najstariji narod na planeti, da su oduvijek bili kršćani/hrišćani, da je sam Isus Hrist bio hrvat ili srbin (zavisno o kojoj verziji mitomanije je riječ) pa su tako i oni oduvijek bili kršćani
-
zenit dozic
#4811 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da ti ispravim post
LSD wrote:Srbi i Juzni Srbi pate od istih mitova i kolektivnih sindroma.
Naime, i jedni i drugi misle da su Bogom dat narod poslan iz samog Raja, da su najstariji narod na planeti, da su oduvijek bili kršćani/hrišćani, da je sam Isus Hrist bio juzni srbin ili srbin (zavisno o kojoj verziji mitomanije je riječ verziji) pa su tako i oni oduvijek bili kršćani, ne znaju da su nekad bili pagani, , da imaju porijeklo van planete zemlje (to jest sa nebesa)....odatle se generira njihova mitomanija, a uz nju i patološka potreba da nipodaštavaju druge narode, druge jezike, druge religije i sve što je drugacije.
-
prog321
#4812 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jednima donijeli vjeru Mlecani a drugima Vizantija.
Ali sta ces kad uzmu vjeru okupatora. Sta drugo ocekivati od takvih prevrtljivaca ?
Ali sta ces kad uzmu vjeru okupatora. Sta drugo ocekivati od takvih prevrtljivaca ?
-
Hafis
#4813 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne slažem se kolega s Vašom teorijom.LSD wrote:Srbi i Hrvati pate od istih mitova i kolektivnih sindroma.
Naime, i jedni i drugi misle da su Bogom dat narod poslan iz samog Raja, da su najstariji narod na planeti, da su oduvijek bili kršćani/hrišćani, da je sam Isus Hrist bio hrvat ili srbin (zavisno o kojoj verziji mitomanije je riječ) pa su tako i oni oduvijek bili kršćani, ne znaju da su nekad bili pagani, , da imaju porijeklo van planete zemlje (to jest sa nebesa)....odatle se generira njihova mitomanija, a uz nju i patološka potreba da nipodaštavaju druge narode, druge jezike, druge religije i sve što je drugacije.
Ja mislim da Bošnjaci pate od mitova i kolektivnog sindroma.
- Kolinda
#4814 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Toliko o mitovimaOsobito je znamenita Trpimirova darovnica na latinskom jeziku od 4. ožujka 852. (nekad je se datira i prije 840. godine), kojom je splitskoj nadbiskupiji potvrdio darovnicu svoga prethodnika Mislava, te joj je još darovao crkvu sv. Jurja u Putalju i neke posjede s pripadajućim kmetovima. Tu najstariju sačuvanu ispravu hrvatskih vladara napisao je jedan svećenik u svojstvu kneževog kancelara, a u njoj su i navedeni svjedoci: pet župana, knežev upravitelj dvora (Negotin), tri svećenika (Dominik, Ciprijan i Martin) i pet ostalih uglednika. U povelji se Trpimir naziva „pomoću Božjom knezom Hrvata“ (iuvatus munere divino dux Croatorum).
-
Hafis
#4815 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mogu misliti kako se tvoj djed izjašnjavao.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Hafis wrote:Konjusari vezali konja gdje im gazda kaze.Kolinda wrote:[
Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.![]()
Odaj nam taj podatak
- Kolinda
#4816 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo vidim zar je teško napisati , npr.Hrvat,Katolik ,Hrvatski....zenit dozic wrote:Ja se izjasnioKolinda wrote:Nemam pojma nego što se ne izjasni ta nije valjda problem ....
Procitaj predhodni post i pronađi se
-
Hafis
#4817 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne jebu ti oni nikakve papire gdje nema sultana Mehmeda el Fatiha ili barem gazi Husrefa.Kolinda wrote:Toliko o mitovimaOsobito je znamenita Trpimirova darovnica na latinskom jeziku od 4. ožujka 852. (nekad je se datira i prije 840. godine), kojom je splitskoj nadbiskupiji potvrdio darovnicu svoga prethodnika Mislava, te joj je još darovao crkvu sv. Jurja u Putalju i neke posjede s pripadajućim kmetovima. Tu najstariju sačuvanu ispravu hrvatskih vladara napisao je jedan svećenik u svojstvu kneževog kancelara, a u njoj su i navedeni svjedoci: pet župana, knežev upravitelj dvora (Negotin), tri svećenika (Dominik, Ciprijan i Martin) i pet ostalih uglednika. U povelji se Trpimir naziva „pomoću Božjom knezom Hrvata“ (iuvatus munere divino dux Croatorum).
-
LSD
#4818 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znaci , ti i dalje smatraš da je Isus Hrist bio srbin/hrvat i da je samo njima poslan sa nebesa, da su kroati i sorabe najstarija plemena u povijesti ljudske rase, da su oduvijek bili hršćani/hrišćani, da nikad nisu bili pagani i mijenjali svoje vjere, da su od početka povijesti obitavali na ovim prostorima i slicni guslarski mitovi.Hafis wrote:Ne slažem se kolega s Vašom teorijom.LSD wrote:Srbi i Hrvati pate od istih mitova i kolektivnih sindroma.
Naime, i jedni i drugi misle da su Bogom dat narod poslan iz samog Raja, da su najstariji narod na planeti, da su oduvijek bili kršćani/hrišćani, da je sam Isus Hrist bio hrvat ili srbin (zavisno o kojoj verziji mitomanije je riječ) pa su tako i oni oduvijek bili kršćani, ne znaju da su nekad bili pagani, , da imaju porijeklo van planete zemlje (to jest sa nebesa)....odatle se generira njihova mitomanija, a uz nju i patološka potreba da nipodaštavaju druge narode, druge jezike, druge religije i sve što je drugacije.

Taj rad
Last edited by LSD on 05/03/2017 19:33, edited 1 time in total.
-
Hafis
#4819 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ima li kakav validan papir ili ti to onako, pa ako prođe.LSD wrote:Znaci , ti i dalje smatraš da je Isus Hrist bio srbin/hrvat, da su kroati i sorabe najstarija plemena u povijesti ljudske rase, da su oduvijek bili hršćani/hrišćani, da nikad nisu bili pagani i mijenjali svoje vjere, da su od početka povijesti obitavali na ovim prostorima i slicni guslarski mitovi.Hafis wrote:Ne slažem se kolega s Vašom teorijom.LSD wrote:Srbi i Hrvati pate od istih mitova i kolektivnih sindroma.
Taj rad
- Kolinda
#4820 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A znam moj Hafize ali ja sam sebi zadao misiju i ne mislim odustati , iz početka cenzurirane informacije prenijeti a kasnije objasniti dnevnopolitička stremljenja u državi tri naroda ,dva entiteta jednog distrikta i 10 županija... Bog će mene za ovo nagraditi nesumnjivo....Hafis wrote:Ne jebu ti oni nikakve papire gdje nema sultana Mehmeda el Fatiha ili barem gazi Husrefa.Kolinda wrote:Toliko o mitovimaOsobito je znamenita Trpimirova darovnica na latinskom jeziku od 4. ožujka 852. (nekad je se datira i prije 840. godine), kojom je splitskoj nadbiskupiji potvrdio darovnicu svoga prethodnika Mislava, te joj je još darovao crkvu sv. Jurja u Putalju i neke posjede s pripadajućim kmetovima. Tu najstariju sačuvanu ispravu hrvatskih vladara napisao je jedan svećenik u svojstvu kneževog kancelara, a u njoj su i navedeni svjedoci: pet župana, knežev upravitelj dvora (Negotin), tri svećenika (Dominik, Ciprijan i Martin) i pet ostalih uglednika. U povelji se Trpimir naziva „pomoću Božjom knezom Hrvata“ (iuvatus munere divino dux Croatorum).
-
Hafis
#4821 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Džaba ti je to. Ono može nabilavati o religijama, lijepiti kojekakve etikete čitavim narodima, qurčiti se nekakvom fiktivnom brojnošću, ali suvislo raspravljati o konkretnim stvarima...to ide malo teže.Kolinda wrote: A znam moj Hafize ali ja sam sebi zadao misiju i ne mislim odustati , iz početka cenzurirane informacije prenijeti a kasnije objasniti dnevnopolitička stremljenja u državi tri naroda ,dva entiteta jednog distrikta i 10 županija... Bog će mene za ovo nagraditi nesumnjivo....
A i ja se nadam da Gospod vidi tvoj trud i način na koji podnosiš ovaj svoj križ i muku za ljude, i iskreno vjerujem da će te nagraditi.
-
prog321
#4822 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Trpimirova darovnica na latinskom jeziku od 4. ožujka 852. (nekad je se datira i prije 840. godine), kojom je splitskoj nadbiskupiji potvrdio darovnicu svoga prethodnika Mislava, te joj je još darovao crkvu sv. Jurja u Putalju i neke posjede s pripadajućim kmetovima. Tu najstariju sačuvanu ispravu hrvatskih vladara napisao je jedan svećenik u svojstvu kneževog kancelar
================
Greska je u>>isprava HRVATSKIH VLADARA, jer to nema nista sa Hrvatima.
Split je bio pod Mlecanima, znaci Italijani koji su pisali na latinskom, i predavali spiske jedni drugom.
Pricali su italijanski, pisali latinski, Po cemu su oni Hrvati?
================
Greska je u>>isprava HRVATSKIH VLADARA, jer to nema nista sa Hrvatima.
Split je bio pod Mlecanima, znaci Italijani koji su pisali na latinskom, i predavali spiske jedni drugom.
Pricali su italijanski, pisali latinski, Po cemu su oni Hrvati?
-
Hafis
#4823 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
prog321, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Kolinda. Čuvaj se ovih odbijenaca. Prašinari im nisu neki strijelci, ali nikad ne znaš kud se može odbiti metak
Display this post.
Kolinda. Čuvaj se ovih odbijenaca. Prašinari im nisu neki strijelci, ali nikad ne znaš kud se može odbiti metak
- Kolinda
#4824 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako jedno zalutalo janje vratim u stado ja sam svoje napravio . A znaš kako to u Bibliji ide to se nagrađuje ...Hafis wrote:Džaba ti je to. Ono može nabilavati o religijama, lijepiti kojekakve etikete čitavim narodima, qurčiti se nekakvom fiktivnom brojnošću, ali suvislo raspravljati o konkretnim stvarima...to ide malo teže.Kolinda wrote: A znam moj Hafize ali ja sam sebi zadao misiju i ne mislim odustati , iz početka cenzurirane informacije prenijeti a kasnije objasniti dnevnopolitička stremljenja u državi tri naroda ,dva entiteta jednog distrikta i 10 županija... Bog će mene za ovo nagraditi nesumnjivo....
A i ja se nadam da Gospod vidi tvoj trud i način na koji podnosiš ovaj svoj križ i muku za ljude, i iskreno vjerujem da će te nagraditi.
- Kolinda
#4825 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Davno sam ovog u ropotarnicu gurnuo ...Hafis wrote:prog321, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.