What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#4801 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Michun wrote:
Zvoncica123 wrote:Ja nemam sta da obucem, ali bukvalno. U godinu dana 15kg up, pa 5 down, i jos mi na poslu rekli da se malo uozbiljnim i oblacim kao odrasla, pa sam sve iz ormara izvadila pregledala i podjelila, ostala sam sa 7-8 stvari. Sad moram u kupovinu smrc treba mi svasta, moram napraviti plan kako da bez previse trosenja obnovim odjecu i kupim kvalitetne i korisne komade. To je za mene pretezak posao.
ovo je ozbiljna stvar :D al' bez zeze.
moras popisati koliko ti kombinacija treba - 10 recimo, i onda kupovati.
takodjer obrati paznju da ti najmanje 3 gornja dijela mogu sa doRnjim (suknja, hlace)
klasicne crne hlace u sisley zlata vrijede. njih imas u ovoj outlet radnji u importane za 40ak KM. one se ne mijenjaju zadnjih 10 god. uz to ne zaboravi cipele.
Mislim da je ovo super savjet. Ima ona lista esencijalnih predmeta koje svaka žena mora imati: kao napr: farmerke, crne pantalone, košulja, suknja, haljina, kardigan ( džemper ) blejzer ( sako ), majica dugiih i kratkih rukava
I kao što Michun kaže - najbolje je ići planski - napraviti namjenski spisak : trebaju mi poslovne, casual i svečane kombinacije...i krenuti po tom spisku.
I najbolji je savjet majke mi kupiti te klasične stvari - npr obične crne pantalone ravnog kroja
I krenuti s tim spiskom u kupovinu , i držati se tog spiska. Znam da je posao, ali obići sve veće tržne centre ( ne moraš u jedan dan ): Mercator ( sportina, modiana), Importanne, BBI, Alta - vidjeti kakvih stvari ima na sniženjima i obići outlete,
Možda da povedeš drugaricu, rodicu, sestru ( ako imaš ) da ti pomogne u tome ?
hadzinicasa

#4802 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

još ako dobiješ kakvu donaciju .....
ihhhhhhhh

:lol: :lol: :lol:
thea

#4803 Re: What to wear???

Post by thea »

hadzinice ne zezzaj !

nije mala stvar uzvaditi sve iz ormara i jos uz to morati 90% odjece odbaciti, uh ne znam kako bi, trudicu se da cijeli moj zivot nosim 34-36-38 jer te na kraju skupo dode.

preporucujem gospodi da svoju odjecu stavi na prodaju ili u secend hend, pola cijene tvoje pola prodavace :)

koliko god da skupis novca za uhar u ime nekog dobrog komada.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Last edited by thea on 06/04/2012 12:52, edited 1 time in total.
thea

#4804 Re: What to wear???

Post by thea »

Zvoncica123 wrote:Ja nemam sta da obucem, ali bukvalno. U godinu dana 15kg up, pa 5 down, i jos mi na poslu rekli da se malo uozbiljnim i oblacim kao odrasla, pa sam sve iz ormara izvadila pregledala i podjelila, ostala sam sa 7-8 stvari. Sad moram u kupovinu smrc treba mi svasta, moram napraviti plan kako da bez previse trosenja obnovim odjecu i kupim kvalitetne i korisne komade. To je za mene pretezak posao.
zvoncice uz tebe smo !!!

koliko imas trenutno novca na raspolaganju?

ja ti preporucujem, komplet odijelo teget plave boje, bijelu kosulju za pocetak.
nebo plava kosulja, suknju crem boje-boja koze, cipele boja koze, crne klasicne pantole, haljinu klasicnu crne boje, bez otvora kao ni dekolte, mozes od viskoze.
bijeli sako blaser, jer ga mozes nositi uz suknju, haljinu, uz pantole.
obavezno investirati u marama od svile. poput one HERMES
Zvoncica123

#4805 Re: What to wear???

Post by Zvoncica123 »

Hvala vam cure.
Hadzinicasa kao da te cula moja rodbina, prva donacija je tu hihihi kupila mi rodica cipele u planici u ZE ostali mali brojevi a snizene su, ovakve crne Image, nije da mi se nesto posebno svidjaju ali su udobne, crne i super za pocetak i nisu tene :)
Narucila sa Dorothy Perkins super cipelica, crvene, bez, teget sve su bile divne iii sve sam narucila 5, a nosim 4 tako da sam ih poklonila :-) Too je najveca moja propala investicija.
Tesko je biti ovisnik o kupovini koji kupuje i samo gomila stvari (naravno i minus na tekucem, kreditnu sam zaledila prije par dana) a nikad nista ne obuce, jer mi se poslije kupovine to ne svidja ili ne znam uz sta bih to nosila, a i najjednostavnije je farmerke obuci. (btw do sinoc sam imala novih 7 maskara, 5 paletica sjena, nekakvih olovaka, ruzeva i toga sam se rijesila jer ne koristim) Proljetno ciscenje a oko mene svi sretni na donacijama :)
Zato sad krecem skoro od 0 :) Papir i olovka i plann pa u kupovinu:) Moja renesansa pocinje :)
Dankeeeee jos jednom na savjetima
zamzija

#4806 Re: What to wear???

Post by zamzija »

thea wrote: obavezno investirati u marama od svile. poput one HERMES
Sve su ovo super savjeti, ali se lično ne slažem za marame. Modni dodaci su ustvari ti koji daju upečatljivost i izražavaju ličnost osobe. Jeste da su svilene marame i biseri bezvremenski - ali uz jednostavnu klasičnu odjeću, i te neutralne boje - treba nositi modne dodatke - dakle kaiševe, torbe, marame, nakit ... prema onom što se njoj sviđa.
To je neko moje mišljenje

Dakle možda djevojka voli otkačene boje, šarenilo; možda voli kožne predmete, možda voli metalni nakit - upravo tim dodacima može da zadrži svoj stil, da bude ona :) Mi smo ti dali savjet da ideš na sigurno - dakle klasični krojevi i neutralne boje - ali možda dok budeš izabirala, jednostavno po osjećaju nađeš puno bolje stvari koje tebi odgovaraju :)
thea

#4807 Re: What to wear???

Post by thea »

zvoncice pa ti pravo zapocela od nule.
bitno je da ti uzivas u tome, i da pronades za sebe sto ti se dopada. Kupuj kvaliteno i prirodne materijale, dugo ces ih imati a kvalitet uvijek dobro izgleda ako se njeguje cak i nakon 5 godina.

ja cu takoder morati praviti ozbiljan proljetni red u kozmetici pa na dalje.

a fale mi suknje, neki dan sam skuzila da sam mnoge komade poklonila, pa nemam suknje kako treba.
jer sam non stop u jeansu.
Nadinka

#4808 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Pa mozda onda da ti prelistas nase komade sedmice :) tamo uvijek kombinujemo jednu stvar u vise kombinacija pa vidis sta stvarno mozes iskoristiti
evo danas kozna jakna, odmah da vam kazem ova je najskuplja, imaju puno oblje u naf naf za 427 KM al nemam sliku, malo me to zeza pa sam morala s ovom kombinovati,ali isto je to :)
http://malezensketeme.net/?p=25326
Nadinka

#4809 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zvoncice, a prvo reci nam jel tebi trebaju kombinacije za posao ili vise za slobodno vrijeme, i nemoj ocajavtai, gledaj ovo kao priliku da ispocetka izgradis svoj ormar a i stil, sad mozes odabrati u kojem smjeru zelis ici, hajde daj neke osnovne smjernice pa da se raspisem :)
mrgreen

#4810 Re: What to wear???

Post by mrgreen »

Nadinka wrote:Pa mozda onda da ti prelistas nase komade sedmice :) tamo uvijek kombinujemo jednu stvar u vise kombinacija pa vidis sta stvarno mozes iskoristiti
evo danas kozna jakna, odmah da vam kazem ova je najskuplja, imaju puno oblje u naf naf za 427 KM al nemam sliku, malo me to zeza pa sam morala s ovom kombinovati,ali isto je to :)
http://malezensketeme.net/?p=25326

e jbg sad.. 650 km. a i 400.
girl

#4811 Re: What to wear???

Post by girl »

u mangu budu pravo solidne kozne jakne za nekih 200 KM. i u moni bude divnih izmedju 250 i 350 KM. puno su bolje od onih u naf nafu. Prosle godine su bile divne i u orsay-u , ispod 200 KM, nalete ali se jako brzo prodaju. Napominjem da govorim o pravoj kozi, a ne o imitacijama.
Lobotomija

#4812 Re: What to wear???

Post by Lobotomija »

Pa i kozne jakne koje se prave u Visokom su super,dobar kvalitet i 150 KM su
zamzija

#4813 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote:
zvoncice, a prvo reci nam jel tebi trebaju kombinacije za posao ili vise za slobodno vrijeme, i nemoj ocajavtai, gledaj ovo kao priliku da ispocetka izgradis svoj ormar a i stil, sad mozes odabrati u kojem smjeru zelis ici, hajde daj neke osnovne smjernice pa da se raspisem :)
Joj ako Nadinku spuca inspiracija, oho ti se - oho :D :lol:
girl

#4814 Re: What to wear???

Post by girl »

Lobotomija wrote:Pa i kozne jakne koje se prave u Visokom su super,dobar kvalitet i 150 KM su
:thumbup:
nisam bila u visokom dugo, ali sam cula da se cak mozete dogovoriti i da vam sasiju po zeljama za oko 200 KM.
Lobotomija

#4815 Re: What to wear???

Post by Lobotomija »

girl wrote:
Lobotomija wrote:Pa i kozne jakne koje se prave u Visokom su super,dobar kvalitet i 150 KM su
:thumbup:
nisam bila u visokom dugo, ali sam cula da se cak mozete dogovoriti i da vam sasiju po zeljama za oko 200 KM.
Istina.Strasno su usluzni.Meni su jaknu donijeli na kucnu adresu jer u tom momentu kad sam htjela da je kupim nije bilo mog broja.I svoje modele prepravljaju ako imas neku posebnu zelju,neku izmjenu
Zvoncica123

#4816 Re: What to wear???

Post by Zvoncica123 »

Nadinka wrote:
Oo hvala hvala.
Paaa recimooo da bih voljela neki lezerniji poslovni stil, visoke pete no no jer hodam a la konj u njima, udobna neka petica ili ravne (ne preravne cipele), a otprilike sam otvorena za sve prijedloge.
Michun

#4817 Re: What to wear???

Post by Michun »

Zvoncica123 wrote:
Nadinka wrote:
Oo hvala hvala.
Paaa recimooo da bih voljela neki lezerniji poslovni stil, visoke pete no no jer hodam a la konj u njima, udobna neka petica ili ravne (ne preravne cipele), a otprilike sam otvorena za sve prijedloge.
dodaj kg, visinu, godine i boje koje preferiras/nosis - ako hoces naravno.
lakse je predloziti kad se ovo zna.
zamzija

#4818 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Michun wrote:
Zvoncica123 wrote:[
Oo hvala hvala.
dodaj kg, visinu, godine i boje koje preferiras/nosis - ako hoces naravno.
Pa da, otprilike oblik tijela da li si izuzetno vitka i mršava , ili imaš oblik "jabuke" - izražen više gornji dio
"kruške" - izražem više donji dio i nadinka će bolje znati šta da ti predloži :)
Zvoncica123

#4819 Re: What to wear???

Post by Zvoncica123 »

Michun wrote: dodaj kg, visinu, godine i boje koje preferiras/nosis - ako hoces naravno.
167cm, nisam dugo stala na vagu ali cca 60kg mozda i vise opet jedem puno slatko (a posto sam uvijek bila sitna, ovo mi je punoo i bas se vidi visak), oblik tijela kruska, boje crna crna crna :) teget, smeđa, crvena, tirkizna, fuksija, volim sve bojee, posto sam bljedunjava jace me malo "proljepsaju"
girl

#4820 Re: What to wear???

Post by girl »

zvoncica, ima u benettonu prelijepa suknja oko 95 KM cini mi se. Suknja je kvalitetna, ima u crnoj boji, ciklama i bijeloj cini mi se. Mozes je nositi vani a i na posao, do koljena. Moze na bosu nogu ljeti a sad i u jesen na strample. Do koljena je , relativno ravni kroj, klasicna za posao, ali naprijed ima nekoliko nepravilnih usitaka naprijed pa izgleda i moderno. Jeste malo poskupa ali je komad koji se bas moze dobro iskoristiti. Pa eto razmisli, ja sam tu vidjela u mercatoru, bila sam odsutna neko vrijeme pa ne znam sta ima po gradu, u ovih mjesec dana sam bila samo u mercatoru i alti, pa ce ti mozda zene reci gdje ima jos nesto slicno po nizoj cijeni. Nadinka garant zna.
Michun

#4821 Re: What to wear???

Post by Michun »

Zvoncice, volis boje kao ja :) ciklama!
Kupi odijelo ali ako imas love 3 dijelno. Suknja, hlace, sako. Crno naravno. Mango mislim ima tako da mozes 3 dijela. Trazi da u sastavu ima malo sintetike. Ako bude samo pamuk, izblijedi za jednu sezonu. Uz to kosulje u svim bojama mogu. Kupi farmerke, tamni jeans, ravna nogavica. Uz te farmerke, majica (bilo koja, uska) i onaj crni sako i business casual. Ako obuces jednobojnu majicu, sal ili plasticna ogrlica sa krupnim bobcima super ide.
Takodjer, trebas naci koju haljinu. Sa tvojom gradjom, mislim da si ok sa klasikom do koljena. E sad kakve su ti noge, to bi morala uzivo. :) Mrezaste carape, cipele sa malom peticom. Onaj sako iz manga moze i na haljinu bez rukava. I one perle :)
Jesam li od pomoci? Ne bi da napravim tetu od tebe.
Recimo ja sam danas imala poderane farmerke tamne, bijela majica i sako crni na bijele pruge. Ogrlica neka uz vrat, kao upleteno 5-6 ogrlica. I to je moj bc za petak. Stikle bat ofkors :D
zamzija

#4822 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Michun wrote: Kupi farmerke, tamni jeans, ravna nogavica. Uz te farmerke, majica (bilo koja, uska) i onaj crni sako i business casual. Ako obuces jednobojnu majicu, sal ili plasticna ogrlica sa krupnim bobcima super ide.
Takodjer, trebas naci koju haljinu. Sa tvojom gradjom, mislim da si ok sa klasikom do koljena.
Jesam li od pomoci? Ne bi da napravim tetu od tebe.
@Zvončice - Ma ove "provjerene" - standardne kombinacije su najbolje - nećeš nikad pogriješit sa njima ako imaš imalo nedoumica:
Klasične pantalone ili tamne farmerke ( da mogu i ležerno tj casual; i na posao ), majica uska i preko sako neki - imaš u tally-ju recimo u Sportini u Mercatoru sako od 70 KM, isto tako u New Yorkeru, Oviesse - to su ti neki jeftiniji pamučni sakoi ( ako nemaš love ) ili investiraj više love daj u malo bolji kvalitetniji sako - to će ti uvijek trebati
Ako si kruška građe, gledaj haljine i suknje blago da ti se šire prema dole kao A kroj, i da imaju istaknut struk :)
I naravno košulja strukirana, može kratki rukav za ovo toplije vrijeme i neki džemperčić pamučni preko obični sa dugmićima na kopčanje,... To ti je dovoljno za početak :)

Poslije kad se opustiš i kad skontaš šta da kupuješ i šta možeš da kombinuješ - nećeš moći stati :D :lol:
Nadinka

#4823 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutroo, evo nove dnevne kombinacije, kao i obicno cekam vase misljenje:
http://malezensketeme.net/?p=25589
thea

#4824 Re: What to wear???

Post by thea »

ja bi rado ove tvoje gleznjace kao i ovaj jeans. super!
azurna_obala

#4825 Re: What to wear???

Post by azurna_obala »

http://www.polyvore.com/cgi/set?all_com ... d=46658707
Viđoh ovu kombinaciju, pa se silno obradovah kad ugledah ovu torbu :D, kupila sam istu, prije 3 dana preko eBay-a, i divna je :)

Što se tiče ove dnevne kombinacije, mantilić je odličan.
Post Reply