Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4801 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

@530i

a nisam ni ja,ali kad zivimo u vukojebini u kojoj svi kupuju sve za cvaju,ne mozes se ni nadati boljem...niko ne drzi na stanju nista.
trebala mi guma neki dan 225/35r18 niko nema na stanju...kupio bi 2 da je bilo ,al nema...samo da se naruci..15 dana se ceka...vozi na felgi 15 dana....
530i

#4802 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

bitanga_sa_otesa wrote:@530i

a nisam ni ja,ali kad zivimo u vukojebini u kojoj svi kupuju sve za cvaju,ne mozes se ni nadati boljem...niko ne drzi na stanju nista.
trebala mi guma neki dan 225/35r18 niko nema na stanju...kupio bi 2 da je bilo ,al nema...samo da se naruci..15 dana se ceka...vozi na felgi 15 dana....
Prije dva mjeseca u ovlaštenom servisu pitam za set zupčastog kaže nemam, trebam naručit...najnormalniji benzinski motor nikakva egzotika, pa još i ovlašteni uhljupi.
lajkujMe

#4803 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lajkujMe »

Da kao na slici tacno tu pukne, vrlo cest problem nazalost. Nije problem pumpa znaci ona radi fecera itd.... Cak sam nasao pumpu samu bez kucista za 69km novu. Ali meni ne treba to nego kuciste :D nasao sam je jedino u motorexu za 340 km komplet (pumpa + kuciste). Nigdje drugo je nema osim u ovlastenom servisu ali oni traze 600 km :-) Kuciste ne postoji da se kupi samo ni novo ni polovno. Polovnu kao sto sam vec rekao nisam nasao original bar ne da nema isti kvar a to je da curi na tom mjestu.

A sto se tice lijepljenja pa eto pokusalo se tako da kazem, ali je majstor stavio pogresno lijepo (dvokomponentno na metalnoj bazi) a nije ni ostavio 24 sata da se stisne. Tako da je to procurilo i kasnije kad se stislo to se ne da tako lako skinuti vise, tako da na mojoj originalnoj pumpi to vise nije opcija. Ma da je i ovo zakrpa da je uspjelo, pumpa radi na 6 bari mislim, kad tad bi probilo. To mi je i majstor rekao.

A sto se mijenjanja poklopca tice. Mislim da moze ali to ovaj majstor sto sam danas isao nije znao.

Budala sam trebao sam skupiti za novu i gotovo sad moramo svaki put kad vozim imati strah da ce mi auto stati a plus mi je kapacitet rezervoara fakticki sada smanjen za 10-15 litara.
quarterback

#4804 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

Danguba wrote:
ma ovo je vise moj subjektivni dojam, nemam nikakve prakticne probleme, a sad znas i sam da je tesko reci da li se nesto vise ili manje cuje posebno ako je ta razlika mala

auto je u garazi i dovoljno je da parkiram blize zidu - vise ce se cuti kod kontakta jer je odbijanje zvuka od zida jace...

hvala puno na savjetima i bitangi i tebi drug, obraticu vise paznje ubuduce koliko je jak zvuk
Ned071

#4805 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

bitanga_sa_otesa wrote:
quarterback wrote: mislimd a to ne vrijedi za slepanje pokvarenog auta :?
besplatno slepanje do majstora,besplatna intervencija na terenu,po jednom ,koliko ja znam ,ako neko zna bolje nek me ispravi...
Zna svako ko je imao G2 :) tri besplatne intervencije u godini dana u bih. Ako si clan onda imas besplatnu pomoc i vani...
quarterback

#4806 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

Ned071 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
quarterback wrote: mislimd a to ne vrijedi za slepanje pokvarenog auta :?
besplatno slepanje do majstora,besplatna intervencija na terenu,po jednom ,koliko ja znam ,ako neko zna bolje nek me ispravi...
Zna svako ko je imao G2 :) tri besplatne intervencije u godini dana u bih. Ako si clan onda imas besplatnu pomoc i vani...
kod mene g2 bio iz decembra 91, nije to bio obican g2 koji se kvari :D

samo da podsjetim na ovo, kad smo vec kod g2 :D

Image
Ned071

#4807 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

J..o li mu finger mater... :mrgreen:
Sodom1

#4808 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

530i wrote:Nemoguće da nema neka zamjenska solucija za tu pumpu. Fol je što nijedna osim originalne neće odgovarati ni za pokazivanje goriva (tačno) ni za sasvim ispravan rad.
A bihamk od onih 8 maraka daje tri intervencije godišnje, s tim da je ograničeno na jednu mjesečno. Al nisu ljubazni sve u svemu.
Upravo suprotno, jako korektni, brzi su bili imajuci u vidu da je nedjelja bila
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4809 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Sodom1 wrote:
530i wrote:Nemoguće da nema neka zamjenska solucija za tu pumpu. Fol je što nijedna osim originalne neće odgovarati ni za pokazivanje goriva (tačno) ni za sasvim ispravan rad.
A bihamk od onih 8 maraka daje tri intervencije godišnje, s tim da je ograničeno na jednu mjesečno. Al nisu ljubazni sve u svemu.
Ja sam nedavno bio u situaciji da zovem bihamk, radni dan, vecer, za 12 minuta cojek bio kod mog auta. :thumbup: Ja nisam mogao vjerovati. :shock:
ranger

#4810 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

i ja isto mogu potvrdit za bihamk, stari je 10godina clan, ja zadnjih 4godine..
stari je imao 4-5 intervencija, ja 2 svaki put su bili maximalno usluzni i brzi.
dobar osjecaj

#4811 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dobar osjecaj »

Ja obozavam BIHAMK i clanarina koju placam vrijedi puno vise od onoga sto placamo. Brzi, pouzdani, ljubazni, dostupni u svako doba dana.
530i

#4812 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

konektovan wrote:
Sodom1 wrote:
Ja sam nedavno bio u situaciji da zovem bihamk, radni dan, vecer, za 12 minuta cojek bio kod mog auta. :thumbup: Ja nisam mogao vjerovati. :shock:

Ja sam ih ček'o i preko pola sata, a sred grada, i nije prvo hladno jutro kad svima crkavaju akumulatori. Došli i uradili pos'o al može to i ljubaznije. Zovem ih sa kućnog kažu mi dođite do auta pa nazovite sa mobitela...oslovljavaju me sa "ti", i preko telefona i uživo.
Prošle godine bio član (dobio članarinu prilikom registracije) i ama baš ništa, osim što su zadnji mjesec slali jedno 5 sms poruka tipa ističe vam članarina i sl.

Njihovi izvještaji o stanju na putevima slabi, šturi, nikakvi.

Da idem negdje na dalji put vjerovatno bih uzeo ovu članarinu koja pokriva Evropu...međutim ovu lokalnu baš i ne. Posebno jer su nedavno poskupili malo. Ne sporim da je korisna i dobra stvar pomoć na cesti, ali sve u svemu više se tu para namakne njima nego što se nama vrati kroz te intervencije.
530i

#4813 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

dobar osjecaj wrote:Ja obozavam BIHAMK i clanarina koju placam vrijedi puno vise od onoga sto placamo. Brzi, pouzdani, ljubazni, dostupni u svako doba dana.

Napravi im spomenik onda :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#4814 Re: Pitamo Mehanicare ?

slepu cekao sat vremena da preveze auto s malte do stupa...naravno na tel su rekli eto me za 10 min....toliko o bihamk-u...
Krastavica

#4815 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Krastavica »

bitanga_sa_otesa wrote:slepu cekao sat vremena da preveze auto s malte do stupa...naravno na tel su rekli eto me za 10 min....toliko o bihamk-u...
Teleportacija jos ne postoji , jbg :D
bitanga_sa_otesa

#4816 Re: Pitamo Mehanicare ?

Krastavica wrote:
postoji u gradu 10 slepa...mozes rec na telefon ne moze prije sat, pa cemo se snac...ljudi imaju i drugih obaveza u zivotu...
Krastavica

#4817 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Krastavica »

bitanga_sa_otesa wrote:
Krastavica wrote:
postoji u gradu 10 slepa...mozes rec na telefon ne moze prije sat, pa cemo se snac...ljudi imaju i drugih obaveza u zivotu...
To stoji , al malo je i 10 kolko se auta sjebaju
bitanga_sa_otesa

#4818 Re: Pitamo Mehanicare ?

Krastavica wrote: To stoji , al malo je i 10 kolko se auta sjebaju
ma znam sve,ima vise slepa sigurno,ali u pitanju je laganje...neiskrenost...
channel10

#4819 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

Kakav je kvalitet Moog autodijelova? Konkretno lezajeva.
dobar osjecaj

#4820 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dobar osjecaj »

530i wrote:Napravi im spomenik onda :thumbup:
Tebi cu napraviti spomenik ako me ovlastis da ti sastavim testament i das mi punomoc da sredjujem te sitne dostojanstvene detalje :D
Njima cu ipak placati tu godisnju clanarinu jer nema cijene da platim majstora usred nicega koji dolazi za 15 minuta u nedjelju poslijepodne tamo gdje ne poznajem nikoga.
530i

#4821 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

dobar osjecaj wrote:
Tebi cu napraviti spomenik ako me ovlastis da ti sastavim testament i das mi punomoc da sredjujem te sitne dostojanstvene detalje :D
Njima cu ipak placati tu godisnju clanarinu jer nema cijene da platim majstora usred nicega koji dolazi za 15 minuta u nedjelju poslijepodne tamo gdje ne poznajem nikoga.
Iz zadnje dvije poruke vidim da si zaposlenik BIHAMK-a. Bolje popravite stvari na koje vam se ljudi žale nego što lažete preko foruma. Doći morate svakako, otimate 8 maraka kod svake registracije...
dobar osjecaj

#4822 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dobar osjecaj »

530i wrote:Iz zadnje dvije poruke vidim da si zaposlenik BIHAMK-a. Bolje popravite stvari na koje vam se ljudi žale nego što lažete preko foruma. Doći morate svakako, otimate 8 maraka kod svake registracije...
Bice da sam zaposlena u najmanje 300 razlicitih firmi i da imam sposobnost da radim 50 razlicitih vrsta poslova jer svaki put kad pohvalim nekoga ili napisem da sam zadovoljna necijom uslugom dobijem ovako dubokoumne zakljucke da mora da sam njihov zaposlenik. Neka bude tako :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#4823 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

Prijatelju stalo auto i dosao bihamk, ispostavilo se remen puko (obicni), i fino covjek (bihamk) ode kupi novi i zamjeni mu na licu mjesta.
On sav sretan :mrgreen: Kaze: "Samo je remen morao platiti 150 KM, ostalo "servis" dzaba :lol:

Ima od toga i 10 godina, ali on i dan danas bihamk u nebo zakiva.

On topic, moze li se to plasticno kuciste zavariti?!
bitanga_sa_otesa

#4824 Re: Pitamo Mehanicare ?

topcam wrote: On topic, moze li se to plasticno kuciste zavariti?!
letkonom istopio pukotinu i onda dvokomponentnim epoxy napunio cijelu onu rupu i opet procurilo.... 3.5 bara je pritisak...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4825 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

530i wrote:
dobar osjecaj wrote:
Iz zadnje dvije poruke vidim da si zaposlenik BIHAMK-a. Bolje popravite stvari na koje vam se ljudi žale nego što lažete preko foruma. Doći morate svakako, otimate 8 maraka kod svake registracije...
Iskustva su sarena, neko ima super iskustvo, neko nema, al' uvijek ima prostora za napredak. Ja sam licno zadovoljan.
Post Reply