BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BadBoy

#4801 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BadBoy »

Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
Halcyon

#4802 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Halcyon »

BadBoy wrote:Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
Kod mene od prije nekih pola sata radi normalno. U ovim danima do januara nas ne bi trebale iznenaditi ovakve stvari jer će raditi dodatnu optimizaciju sistema kako bi januar dočekali koliko-toliko spremno.
kod65

#4803 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kod65 »

BadBoy wrote:Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
Redukcija? :lol:
motachjointa

#4804 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

Ozil wrote:Moroni imaju u planu naplatu usluge web tv
sta si ti ocekivao da ces besplatno dobiti tu uslugu za sva vremena :-D
govori se da bi placanje moglo biti na fazon ultre, kupis karticu za petaka i nadopunis recimo deset sati gledanja sto bi po meni bilo super zbog arena jer ostalo svakako imamo i na obicnoj kablovskoj!
minist@r

#4805 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

Uh, sta li je ovo... Od juce nesto net spor, a ni ping nije Bog zna sta. Citam malo ove komentare, i ja mislim da nesto eksperimentisu, halalim im...
Skoro ce godina od kad sam se skinuo sa onog GOVNETA koje se zove telemach i za ovo vrijeme jos nisam imao problema sa Telekomom. Vala za mene su najbolji pa nek prica ko sta hoce.
zippoo87

#4806 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zippoo87 »

neki wrote:Mislim da ima vrlo malo prikljucaka koji mogu izdrzati MojaTv i net preko 2Mbit, vjerovatno je to i razlog sto nema nista od povecanja na Mojatv
ovo mozda i stoji donekle ali je jos uvijek samo pretpostavka...
ne razumijem zasto oni ne povecaju brzinu na moja tv tamo u postavkama,tj,puste signal a ko ima uslove da iskoristi signal ima,ko nema,nista ne gubi i to je to

sad mi ovo nema nikakve logike,placam nesto duplo vise nego prosjecan adsl korisnik a ostati cu uskracen za vecu brzinu

ne bi telekom bio telekom kad ne bi nesto zakomplikovao ,sto jest jest
iceman2010

#4807 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

zippoo87 wrote:
neki wrote:Mislim da ima vrlo malo prikljucaka koji mogu izdrzati MojaTv i net preko 2Mbit, vjerovatno je to i razlog sto nema nista od povecanja na Mojatv
ovo mozda i stoji donekle ali je jos uvijek samo pretpostavka...
ne razumijem zasto oni ne povecaju brzinu na moja tv tamo u postavkama,tj,puste signal a ko ima uslove da iskoristi signal ima,ko nema,nista ne gubi i to je to

sad mi ovo nema nikakve logike,placam nesto duplo vise nego prosjecan adsl korisnik a ostati cu uskracen za vecu brzinu

ne bi telekom bio telekom kad ne bi nesto zakomplikovao ,sto jest jest
Vjerovatno ce biti nesto i za korisnike mojaTV jer ovako se ne isplati imati MTV full. Logicno je da ce i tu biti nekih promjena ako ne u brzinama, a onda barem u cijeni.

Sto se tice ovog drugog nisi u pravu. Ne moze se tako pustiti brzina pa da korisnik uzme koliko mu odgovara. Tvoj modem se mora sinhronizovati na deklarisanu brzinu (managmentom na DSLAM-u). Ako ne moze da se sinhronizuje na postavljenu brzinu nece se ni sinhronizovati ili ce gubiti sinhronizaciju ako je "ublizu". Moze se recimo ispitati tehnicka mogucnost za sve korisnike, ali to bi potrajalo. Mislim da je realnija opcija smanjenje cijena, ali sacekajmo jos mjesec dana pa cemo vidjeti hoce li biti nekih pogodnosti.
skafiskafsnjak

#4808 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by skafiskafsnjak »

Moram li imati bihnet adsl da bih gledao onu MojaWebTv ?
Jeff Bingham

#4809 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Jeff Bingham »

moras :)
iceman2010

#4810 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

L00d wrote:Moram li imati bihnet adsl da bih gledao onu MojaWebTv ?
Za sada moras. Kada uvedu placanje vjerovatno ce dozvoliti svakom ko plati :-D A mozda i nece ako procjene da je to bolji potez za privlacenje korisnika.
Jeff Bingham

#4811 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Jeff Bingham »

A otkud info da ce se ovo placati, uopste?
skafiskafsnjak

#4812 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by skafiskafsnjak »

puuu ... za vikend sam na compu dje je telemach :D
Pokusao sam da ih zaebem, logovao se na bih.net.ba sa adsl accountom al nece :D

moram el classico nedje drugo gledati :run:
Kuki30

#4813 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Kuki30 »

Prije dva dana sam bio u BHTelecomu na šalteru te usput upitah za povećanje brzine moja TV korisnicima, te mi je službenik rekao da će morati nešto uraditi sa brzinom ADSL mojTV pretplatnicima ali moraju etapno. Logika je da će biti ali kao i uvijek KAD?
neo7

#4814 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Jedan od dobrih poteza im moze biti smanjenje cijene najma drugog STB-a
Ponosan

#4815 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Ponosan »

kanali,sta je sa kanalima? moja tv ima 50%amaterskih aknala,ala visoko,behar,gorazde,kis,kakanj,hit brcko,usk,rtvzenica,rtvbusovaca,kiseljak ..nigdje veze...
iceman2010

#4816 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

Ponosan wrote:kanali,sta je sa kanalima? moja tv ima 50%amaterskih aknala,ala visoko,behar,gorazde,kis,kakanj,hit brcko,usk,rtvzenica,rtvbusovaca,kiseljak ..nigdje veze...
To mora da ima. Takav zakon. Mora imati lokalne kanala iz mjesta gdje emituje svoj program.
Tiger 033

#4817 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Tiger 033 »

iceman2010 wrote:To mora da ima. Takav zakon. Mora imati lokalne kanala iz mjesta gdje emituje svoj program.
Zakon nije takav nego kaze da su svi OBAVEZNI prenositi samo kanale javnog servisa (FTV,BHT I RTRS) sve ostalo moze a i nemora...
spree

#4818 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by spree »

Jeff Bingham wrote:A otkud info da ce se ovo placati, uopste?
pa kad je tek uvedeno rekli su da ce biti besplatno do nove godine :sad:.
Jeff Bingham

#4819 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Jeff Bingham »

A nisam to vidio. Ne znam na koji nacin mogu ovo naplacivati uopste, al eto.
neki

#4820 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

Meni se cini da je negdje pisalo da ce korisnicima bht ostati besplatno
Tiger 033

#4821 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Tiger 033 »

http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv

"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
Tiger 033

#4822 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Tiger 033 »

http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv

"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
EasyWay

#4823 Re: MojaTV BHtelecom

Post by EasyWay »

Ja vjerujem da ce se ovo desiti negdje polovinom januara i kod BHT-a. Sve je veci i veci broj korisnika Moja TV usluge,i ne vidim razloga zasto se ne bi ovo ostvarilo i kod Bh Telecoma,ako moze kod Logosofta. Volio bi da objave pocetkom januara koliko ukupno ima korisnika Moja TV,jer je evidentna sve veca zainteresovanost u svim kantonima
slatka_sa

#4824 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by slatka_sa »

Tiger 033 wrote:http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv

Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.
SuperMIX

#4825 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by SuperMIX »

slatka_sa wrote:
Tiger 033 wrote:http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv

Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GLUPLJI POST u zivotu nisam procitao. HAHAHAHAHAHHA Pare iz BHT-a idu u budžet HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA

Prvo ni fening ne ide u budžet. BHT ne bi bio to sto jeste da placa porez. Tj ne placa ga
Drugo, svi prihodi BHT-a idu u dzepove SDA i Za BIH lopova koji su se uvukli u vrh te kompanije
Trece, bht internet linkove kupuju od slovenaca i hrvata, dakle dio vaseg novca ide upravo njima a ne u tvoj BUDZET
:dance:
Locked