BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
BadBoy
#4801 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
- Halcyon
#4802 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene od prije nekih pola sata radi normalno. U ovim danima do januara nas ne bi trebale iznenaditi ovakve stvari jer će raditi dodatnu optimizaciju sistema kako bi januar dočekali koliko-toliko spremno.BadBoy wrote:Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
-
kod65
#4803 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Redukcija?BadBoy wrote:Večeras katastrofa, ping i do 500 ms. Ne mogu ništa igrati online. Garant nešto čačkaju moroni
- motachjointa
#4804 Re: BIHnet primjedbe i komentari
sta si ti ocekivao da ces besplatno dobiti tu uslugu za sva vremenaOzil wrote:Moroni imaju u planu naplatu usluge web tv
govori se da bi placanje moglo biti na fazon ultre, kupis karticu za petaka i nadopunis recimo deset sati gledanja sto bi po meni bilo super zbog arena jer ostalo svakako imamo i na obicnoj kablovskoj!
-
minist@r
#4805 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Uh, sta li je ovo... Od juce nesto net spor, a ni ping nije Bog zna sta. Citam malo ove komentare, i ja mislim da nesto eksperimentisu, halalim im...
Skoro ce godina od kad sam se skinuo sa onog GOVNETA koje se zove telemach i za ovo vrijeme jos nisam imao problema sa Telekomom. Vala za mene su najbolji pa nek prica ko sta hoce.
Skoro ce godina od kad sam se skinuo sa onog GOVNETA koje se zove telemach i za ovo vrijeme jos nisam imao problema sa Telekomom. Vala za mene su najbolji pa nek prica ko sta hoce.
-
zippoo87
#4806 Re: MojaTV BHtelecom
ovo mozda i stoji donekle ali je jos uvijek samo pretpostavka...neki wrote:Mislim da ima vrlo malo prikljucaka koji mogu izdrzati MojaTv i net preko 2Mbit, vjerovatno je to i razlog sto nema nista od povecanja na Mojatv
ne razumijem zasto oni ne povecaju brzinu na moja tv tamo u postavkama,tj,puste signal a ko ima uslove da iskoristi signal ima,ko nema,nista ne gubi i to je to
sad mi ovo nema nikakve logike,placam nesto duplo vise nego prosjecan adsl korisnik a ostati cu uskracen za vecu brzinu
ne bi telekom bio telekom kad ne bi nesto zakomplikovao ,sto jest jest
-
iceman2010
#4807 Re: MojaTV BHtelecom
Vjerovatno ce biti nesto i za korisnike mojaTV jer ovako se ne isplati imati MTV full. Logicno je da ce i tu biti nekih promjena ako ne u brzinama, a onda barem u cijeni.zippoo87 wrote:ovo mozda i stoji donekle ali je jos uvijek samo pretpostavka...neki wrote:Mislim da ima vrlo malo prikljucaka koji mogu izdrzati MojaTv i net preko 2Mbit, vjerovatno je to i razlog sto nema nista od povecanja na Mojatv
ne razumijem zasto oni ne povecaju brzinu na moja tv tamo u postavkama,tj,puste signal a ko ima uslove da iskoristi signal ima,ko nema,nista ne gubi i to je to
sad mi ovo nema nikakve logike,placam nesto duplo vise nego prosjecan adsl korisnik a ostati cu uskracen za vecu brzinu
ne bi telekom bio telekom kad ne bi nesto zakomplikovao ,sto jest jest
Sto se tice ovog drugog nisi u pravu. Ne moze se tako pustiti brzina pa da korisnik uzme koliko mu odgovara. Tvoj modem se mora sinhronizovati na deklarisanu brzinu (managmentom na DSLAM-u). Ako ne moze da se sinhronizuje na postavljenu brzinu nece se ni sinhronizovati ili ce gubiti sinhronizaciju ako je "ublizu". Moze se recimo ispitati tehnicka mogucnost za sve korisnike, ali to bi potrajalo. Mislim da je realnija opcija smanjenje cijena, ali sacekajmo jos mjesec dana pa cemo vidjeti hoce li biti nekih pogodnosti.
- skafiskafsnjak
#4808 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Moram li imati bihnet adsl da bih gledao onu MojaWebTv ?
-
iceman2010
#4810 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Za sada moras. Kada uvedu placanje vjerovatno ce dozvoliti svakom ko platiL00d wrote:Moram li imati bihnet adsl da bih gledao onu MojaWebTv ?
- Jeff Bingham
#4811 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A otkud info da ce se ovo placati, uopste?
- skafiskafsnjak
#4812 Re: BIHnet primjedbe i komentari
puuu ... za vikend sam na compu dje je telemach
Pokusao sam da ih zaebem, logovao se na bih.net.ba sa adsl accountom al nece
moram el classico nedje drugo gledati
Pokusao sam da ih zaebem, logovao se na bih.net.ba sa adsl accountom al nece
moram el classico nedje drugo gledati
-
Kuki30
#4813 Re: MojaTV BHtelecom
Prije dva dana sam bio u BHTelecomu na šalteru te usput upitah za povećanje brzine moja TV korisnicima, te mi je službenik rekao da će morati nešto uraditi sa brzinom ADSL mojTV pretplatnicima ali moraju etapno. Logika je da će biti ali kao i uvijek KAD?
- neo7
#4814 Re: MojaTV BHtelecom
Jedan od dobrih poteza im moze biti smanjenje cijene najma drugog STB-a
-
Ponosan
#4815 Re: MojaTV BHtelecom
kanali,sta je sa kanalima? moja tv ima 50%amaterskih aknala,ala visoko,behar,gorazde,kis,kakanj,hit brcko,usk,rtvzenica,rtvbusovaca,kiseljak ..nigdje veze...
-
iceman2010
#4816 Re: MojaTV BHtelecom
To mora da ima. Takav zakon. Mora imati lokalne kanala iz mjesta gdje emituje svoj program.Ponosan wrote:kanali,sta je sa kanalima? moja tv ima 50%amaterskih aknala,ala visoko,behar,gorazde,kis,kakanj,hit brcko,usk,rtvzenica,rtvbusovaca,kiseljak ..nigdje veze...
- Tiger 033
#4817 Re: MojaTV BHtelecom
Zakon nije takav nego kaze da su svi OBAVEZNI prenositi samo kanale javnog servisa (FTV,BHT I RTRS) sve ostalo moze a i nemora...iceman2010 wrote:To mora da ima. Takav zakon. Mora imati lokalne kanala iz mjesta gdje emituje svoj program.
- spree
#4818 Re: BIHnet primjedbe i komentari
pa kad je tek uvedeno rekli su da ce biti besplatno do nove godineJeff Bingham wrote:A otkud info da ce se ovo placati, uopste?
- Jeff Bingham
#4819 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A nisam to vidio. Ne znam na koji nacin mogu ovo naplacivati uopste, al eto.
-
neki
#4820 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Meni se cini da je negdje pisalo da ce korisnicima bht ostati besplatno
- Tiger 033
#4821 Re: BIHnet primjedbe i komentari
http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv
"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
- Tiger 033
#4822 Re: MojaTV BHtelecom
http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv
-
EasyWay
#4823 Re: MojaTV BHtelecom
Ja vjerujem da ce se ovo desiti negdje polovinom januara i kod BHT-a. Sve je veci i veci broj korisnika Moja TV usluge,i ne vidim razloga zasto se ne bi ovo ostvarilo i kod Bh Telecoma,ako moze kod Logosofta. Volio bi da objave pocetkom januara koliko ukupno ima korisnika Moja TV,jer je evidentna sve veca zainteresovanost u svim kantonima
-
slatka_sa
#4824 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.Tiger 033 wrote:http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv
- SuperMIX
#4825 Re: BIHnet primjedbe i komentari
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GLUPLJI POST u zivotu nisam procitao. HAHAHAHAHAHHA Pare iz BHT-a idu u budžet HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAslatka_sa wrote:Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.Tiger 033 wrote:http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv
Prvo ni fening ne ide u budžet. BHT ne bi bio to sto jeste da placa porez. Tj ne placa ga
Drugo, svi prihodi BHT-a idu u dzepove SDA i Za BIH lopova koji su se uvukli u vrh te kompanije
Trece, bht internet linkove kupuju od slovenaca i hrvata, dakle dio vaseg novca ide upravo njima a ne u tvoj BUDZET