Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
klixober

#4801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

LDP nikada ne bi imao plakate "LDP Republike Srpske"...ovo je samo nastavak rasprave,jer vidim da se opet pocelo o SDP-u..
5 0 5

#4802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

NS se mora pro(vu)ći ove izbore sa nekim procentom s kojim se mogu nameći nekoj lijevoj koaliciji. Sve zavisi i od ostalih partija, naravno.

Vidjeli smo nedavno na Kosovu kako je Fatmir Sejdiu radije ostavio fotelju predsjednika države nego fotelju stranačkog predsjednika. To samo govori koliku moć imaju predsjednici stranaka na ovim prostorima i kolike se pare okreću u tim krugovima. Zato nije ni čudo da iste pozicije ne popušta niko ni u BiH. Lagumdžija, Silajdžić, Tihić... Dodik je čak promjenio i ime stranke u SNSD Milorad Dodik :lol: . Da se zna ko je gazda. Ovdje se nešto mora mjenjati, a sa ovakvim mentalitetom, bojim se ne još za dugo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

komeba wrote:LDP nikada ne bi imao plakate "LDP Republike Srpske"...ovo je samo nastavak rasprave,jer vidim da se opet pocelo o SDP-u..
A ti si neki vidovnjak,il ti je Cedo licno na kafi to rekao :?: :D
5 0 5

#4804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

komeba wrote:LDP nikada ne bi imao plakate "LDP Republike Srpske"...ovo je samo nastavak rasprave,jer vidim da se opet pocelo o SDP-u..

Jedini način da se ukine Republika Srpska je da u tom entitetu živi 51% Bošnjaka (i ako Ti isti Bošnjaci TAD budu htjeli ukidanje iste)! Sve ostalo je prodavanje magle.
Ako NS misli da može pridobiti glasove u entitetu Republika Srpska, onda to odobravam. Jer onda, bolje je da Srbin iz RS glasa za NS nego za SNSD, npr. Ako ti imaš bolji plan za ukidanje entiteta i novu regionizaciju države, molim Te osnuj stranku ili se priključi već jednoj od postojećih sa sličnim programom i radi na lobiranju svoje ideje.
Za sada, jedina lijeva opcija, po meni u RS je NS. Za entitet FBiH, što se tiče (istinskih) lijevih stranaka, tu možda ima više izbora, ali kao što znaš, NAŠ narod više voli vruće dimije Bakira Izetbegovića i Harisa Silajdžića. To je isto ok, ali onda ne trebaju (glasači) da plaču više, tipa "pokradoše nas lopovi" i da idu rušit zgradu vlade (jer Vladu nisu nikad srušili). Ako je SDP opcija za tebe, onda glasaj za SDP. Isto važi i za SDU, LDP, GDS i šta ja znam ko još. Koliko ja znam NS je jedina stranka koja računa na svo građanstvo Bosne i Hercegovine. Sve ostale stranke računaju na jedan (najviše dva) "konstutativna" naroda.
Na kraju ako Ti toliko smeta "NS Republike Srpske" molim te glasaj za nekoga ko RS vidi tvojim očima i nadaj se da će Ti priuštiti bolju budućnost i tvojoj djeci. Što se mene tiče ovi dosadašnji nisu dokazali da to mogu (ili hoće). Počevši od ukidanja entitetâ, pa nadalje.
Suti i trpi

#4805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Ispravka...
red01

#4806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

505sCrtom wrote:Po anketi http://www.vijesti.ba/poll/index.html Naša Stranka (oko 12%) ima duplo više glasova od SBB (5%) i duplo manje od SDP (20tak %). Ako NS dobije na izborima više od 10%, može se računati kao ozbiljan igrač. SBB sa 5% može kupiti imunitet svom gazdi, što je valjda i cilj iste.

Ta ANKETA ne vrijedi pišljiva boba......

NS je svoju snagu pokazala na skupovima tokom kampanje, najviše 30-40 ljudi na skupu govori samo za sebe .....

Kao što sam prije 2-3 mjeseca napisao nećete preći ni izborni prag, daj bože da i danis prođe u KS.
5 0 5

#4807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

red01 wrote:...nećete...
Istina da anketa ne vrijedi. Ali ja sam je uzeo samo kao primjer. Ono što sam pokušao reći je da Naša Stranka treba minimalno 10% da bi bila neki politički faktor.

Kad napišeš "nećete" jasno je da se distanciraš od NS, ali isto tako ne znači da su simpatizeri i glasači NS ujedno i dio NS.

Jesi li Ti kandidat na ovim izborima? Ako jesi, puno sreće i ako budeš izabran molim te obrati pažnju na infrastrukturu, administraciju, korupciju, kriminal, zdravstvo, školstvo, zaštiti državne kompanije a one privatne koje ne plaćaju porez sankcioniši. Mislim da naša domovina ima gomilu problema koje treba čim prije riješiti.
Svejedno mi je ako NS i ne dobije i jedan glas ako Ti uspiješ pokrenuti proces liječenja gorenavedenih problema. Posebno bi mi bilo drago ako uspiješ osvojiti toliko glasova u entitetu RS, da možeš izlobirati ubrzani povratak i naseljavanje entiteta RS (protjeranim, ili bilo kojim) Bošnjacima, Hrvatima i ostalim, tako da možemo čim prije ubrzati ukidanje istog.

Možeš mi poslati svoje ime na PP i ako si na listi u Sarajevu, Opština Centar bit ću više nego sretan da zaokružim tvoje ime ako mi obećaš da ćeš se baviti rješavanjem bar i jednim gorenavedenim problemom. Ne pokušavam biti sarkastičan, naprotiv.
Control panel

#4808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

.
Last edited by Control panel on 29/09/2010 20:13, edited 1 time in total.
ex_libres

#4809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Abacija wrote:Sta bi @DepraUbiVepra i @ex_libres? Pojela maca jezik, ccccccc... :roll: :mrgreen:

Ma nije buraz, vec kad vidim tvoj avatar a i tvoju retoriku, uplasim se malo. Samo sam iskren...
Nego, to abacija, odnosi se na jednu od najljepsih plaza na Vrbasu?

Evo, racunaj da si mene i mog online (za sada samo ovako) prijatelja iz Sarajeva ovim komentarom porazio.

Uzivaj u svom svijetu sa nekom "svojom" istinom.
Control panel

#4810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Pedja,

molim vas da, ako su neki od ovih istaknutih forumasa vasi clanovi, da im zabranite da iznose stavove u ime NS-a ili da govore o NS-u a protiv SDP-a. pogotivo ako to nije zvanicni stav Nase stranke.
Takvim istupima se najvise nanosi steta NS-a, pa onda SDP-a a ubijedjen sam najveca steta nasoj drzavi.
a ako nisu vasi clanovi, nego simpatizei, molim vas da ih zamolite da vam ne ''pomazu'' na ovakav nacin.

pozz
ex_libres

#4811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Area_51 wrote:Pedja,

Ono sto apeliram na NS da osvojite sto vise glasova, iako nisam vas simpatizer, ali vas osjecam kao gradjansku opciju. Doduse bez nekog vidnog programa. Ovo »Rat mafiji« malo izgleda zalosno smijesno za ozbiljnije politicke kampanje. Sugestija, nemojte slati Bojana Bajica u emisije, covjek je tanak jako. Imate sigurno boljih kadrova, recimo Srdjan Dizdarevic, koji izgleda kao pravi politicar i suvislo govori.

Iskreno sam ovdje za koaliciju SDP-NS na svim nivoima.

Posto je DepraUbivepra lijepo objasnio veci dio, ja cu se zadrzati na boldiranom. Sto da ne, svakako je Bojanu (i svakom drugom) mandat ogranicen na 4 godine. To garantuje demokraticnost i zdravu, unutarstranacku borbu ideja i programa koja ce iznjedriti najbolja rjesenja. Koliko znam, Nasa stranka dozvoljava i organizovanje frakcija unutar same stranke. Koja druga stranka iz BiH ima ovakav demokratski izbor? Moram priznati da je jedino SDA imala demokratske izbore, s tim sto i njihov predsjednik vec godinama obnavlja tu funckiju.
Ovo u NS je ona istinska demokratija jedne partije, na koju mi u BiH moramo biti ponosni. Cak i LDP na koji se cesto pozivamo, nema, koliko mi je poznato, tu stavku da predsjednik ima ogranicen mandat.

I sad da preslikamo situaciju iz Nase stranke + koalicija sa Novom socijalistickom partijom, na izvršnu vlast koju bi, eventualno cinili.
Ljudi, pojedinci, gradjani ove zemlje iz ove koalicije, navikli na dijalog, uvazavanje drugacijih misljenja, kompromis sigurno da bi bolje vodili ovu zemlju nego stranke "jednog lica". Jer kada je sva moc u rukama jednog covjeka, oni konstruktivni, progresivni kadrovi tih stranaka nemaju pravo glasa, prijedloga, sugestije, kritike i to dovodi do autokratije sto nije dobro.
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Control panel wrote:Pedja,

molim vas da, ako su neki od ovih istaknutih forumasa vasi clanovi, da im zabranite da iznose stavove u ime NS-a ili da govore o NS-u a protiv SDP-a. pogotivo ako to nije zvanicni stav Nase stranke.
Takvim istupima se najvise nanosi steta NS-a, pa onda SDP-a a ubijedjen sam najveca steta nasoj drzavi.
a ako nisu vasi clanovi, nego simpatizei, molim vas da ih zamolite da vam ne ''pomazu'' na ovakav nacin.

pozz
Hajde pokaži malo integriteta... Sad mijenjaš način pljuvanja - nije više Mustafić potrošio tvoje pare, nego se brineš za štetu koju forumaši nanose državi iznošenjem svojih stavova. Znam da nije kod vas tako, ali ja kao Peđin glasač sam viša instanca od njega kao mog predstavnika. Ako ga izglasamo, on neće pokušati akumulirati moć kako bi se izdigao, nego će moć koju već posjeduje investirati i vjerujem da se neće štedjeti...

A moja 100% BiH država je već dosta propatila, kako zbog 20 najtežih godina čitanja Fahrudinovog dnevnika, tako i zbog toga što je jedan lider potrošio trećinu mog životnog vijeka kao najozbiljnija alternativa nacionalističkim smradovima - ne sjećam se kad ih je u tom periodu pošteno nasikirao! Doduše možda je malo iznervirao Dodika tepajući mu!
Control panel

#4813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

DepraUbiVepra wrote:
Hajde pokaži malo integriteta... Sad mijenjaš način pljuvanja - nije više Mustafić potrošio tvoje pare, nego se brineš za štetu koju forumaši nanose državi iznošenjem svojih stavova. Znam da nije kod vas tako, ali ja kao Peđin glasač sam viša instanca od njega kao mog predstavnika. Ako ga izglasamo, on neće pokušati akumulirati moć kako bi se izdigao, nego će moć koju već posjeduje investirati i vjerujem da se neće štedjeti...

A moja 100% BiH država je već dosta propatila, kako zbog 20 najtežih godina čitanja Fahrudinovog dnevnika, tako i zbog toga što je jedan lider potrošio trećinu mog životnog vijeka kao najozbiljnija alternativa nacionalističkim smradovima - ne sjećam se kad ih je u tom periodu pošteno nasikirao! Doduše možda je malo iznervirao Dodika tepajući mu!
bla, bla, bla...
ex_libres

#4814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Control panel wrote:Pedja,

pozz

Liberalna opcija, za koju vjerujem da je zastupa Nasa stranka ne poznaju ovakav nacin razmisljanja, nametanje nekakvih zabrana i slicno.

Ja sam u svom prvom postu naveo razlog registracije i sve izrecene stavove sam napisao kao pojedinac, simpatizer Nase stranke. Dakle, nisam clan ni Nase stranke ni Nove socijalisticke partije i ovdje samo koristim svoje demokratsko pravo da iskazem svoje misljenje.

EDIT: sad citam sta je DepraUbiVepra napisao, Control panel-u ovim zabranama si se otkrio da uopste ne zastupas liberalne ideje, vec neke druge. Ja se vec zamislio, otkud sada neko da podrzava NS sa ovakvim nacinom razmisljanja.
Control panel

#4815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

ex_libres wrote:
EDIT: sad citam sta je DepraUbiVepra napisao, Control panel-u ovim zabranama si se otkrio da uopste ne zastupas liberalne ideje, vec neke druge. Ja se vec zamislio, otkud sada neko da podrzava NS sa ovakvim nacinom razmisljanja.
sta ja vama imam objasnjavati kada vi plitko razmisljate. nema dubine. sve cete probleme rijesiti ako nema SDP-a.
i ne obracam se vama osim ako niste pravni zastupnici pedje.
DepraUbiVepra

#4816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Control panel wrote:
ex_libres wrote:
sta ja vama imam objasnjavati kada vi plitko razmisljate. nema dubine. sve cete probleme rijesiti ako nema SDP-a.
i ne obracam se vama osim ako niste pravni zastupnici pedje.
Bez SDP-a bi ovi nacionalisti popljačkali sve što se može, jer ih ne bi imao ko spriječiti. Dakle, bilo bi potpuno isto kao i sa SDP-om.
Control panel

#4817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

DepraUbiVepra wrote: Bez SDP-a bi ovi nacionalisti popljačkali sve što se može, jer ih ne bi imao ko spriječiti. Dakle, bilo bi potpuno isto kao i sa SDP-om.
prepotentni spasioci bosne pa nisam vas prepoznao odmah. izvinjavam se.
DepraUbiVepra

#4818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Control panel wrote:
DepraUbiVepra wrote: Bez SDP-a bi ovi nacionalisti popljačkali sve što se može, jer ih ne bi imao ko spriječiti. Dakle, bilo bi potpuno isto kao i sa SDP-om.
prepotentni spasioci bosne pa nisam vas prepoznao odmah. izvinjavam se.
Nisam spasilac Bosne, moj skromni doprinos u nedjelju će biti glas koji bi trebao pomoći da se zna ko treba u institucije države, ko u mentalne institucije, a ko pred sud... Rat mafiji - ili mi, ili oni...
DepraUbiVepra

#4819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Ex-libres, Željo danas neporažen u Banja Luci. Danas je dan kada smo ti i ja maksimalno suprotstavljeni, ali ne znaju ovi to iskoristiti...
ex_libres

#4820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Vec sam ti odgovorio. Na sajtu stranke pise samo regionalni odbor za RS.

Ja, na plakatima NS sam vidio ovo:

Nema posla, ima droge. Kontam bolje da je obrnuto. Nasa stranka-Moja buducnost.
Obradjuju seljaku, umjesto zemlju da obradjuju. Nasa stranka-moja buducnost.
Dokle cu da bolje zivim na fejsbuku nego u BiH? Nasa stranka-moja buducnost.

Iako malobrojni, plakati su postavljeni na dobrim lokacijama, ciljano. Bajic i ekipa cesto piju kafu u Banjaluci i znaju napraviti dobru strategiju. Jedan od ovih plakata je kod studenstkog centra, drugi kod ferhadije, u blizini jednog alterantivnog kluba :thumbup: Jedan je na magistrali. Ne znam za ostale.

Ma uzecu ja nocas sprej i dodati RS, samo da tebi bude lakse.
Corto Maltese

#4821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Control panel wrote:bla, bla, bla...
Smije li ko u sto maraka da ću, samo na osnovu ove tri riječi, odmah pogoditi iz koje je ovaj stranke?
ex_libres

#4822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

DepraUbiVepra wrote:Ex-libres, Željo danas neporažen u Banja Luci. Danas je dan kada smo ti i ja maksimalno suprotstavljeni, ali ne znaju ovi to iskoristiti...

Da, stvarno, gdje da ne iskoriste i ubace klicu razdora. Kako bi se lako Lemi i Hare dogovorili, za pet minuta. Ja tebi kazem to, ti meni to. Oni su ionako posvetili cijeli narod sa sobom.

Dobar Zeljo, nego kontam nije lose ni 0:0, sad Borcu odogovara svaki nerijesen rez.

Da ne bude off teme:
Kuckam i gledam hroniku na BN tv, ide vec treci prilog o NS i NSP.

EDIT: Evo i cetvrti, neki Mika Nikic iz Modrice.
DepraUbiVepra

#4823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Corto Maltese wrote:
Control panel wrote:bla, bla, bla...
Smije li ko u sto maraka da ću, samo na osnovu ove tri riječi, odmah pogoditi iz koje je ovaj stranke?
Nije fer da igraš na sigurno... Sad sam pitao sedmogodišnje dijete i kaže da jedan braco koji tako priča ima dodatne potrebe i da mora da je Stranka Dodatnih Potreba...
Suti i trpi

#4824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

ex_libres wrote:

Vec sam ti odgovorio. Na sajtu stranke pise samo regionalni odbor za RS.

Ja, na plakatima NS sam vidio ovo:

Nema posla, ima droge. Kontam bolje da je obrnuto. Nasa stranka-Moja buducnost.
Obradjuju seljaku, umjesto zemlju da obradjuju. Nasa stranka-moja buducnost.
Dokle cu da bolje zivim na fejsbuku nego u BiH? Nasa stranka-moja buducnost.

Iako malobrojni, plakati su postavljeni na dobrim lokacijama, ciljano. Bajic i ekipa cesto piju kafu u Banjaluci i znaju napraviti dobru strategiju. Jedan od ovih plakata je kod studenstkog centra, drugi kod ferhadije, u blizini jednog alterantivnog kluba :thumbup: Jedan je na magistrali. Ne znam za ostale.

Ma uzecu ja nocas sprej i dodati RS, samo da tebi bude lakse.
:mrgreen: :mrgreen:

I, sta bi? Hoce li nas Pedja postrojiti i opalit po klempu :mrgreen: ?
Abacija

#4825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Da nastavim... strana 179...
ex_libres wrote:
nosara wrote:
- Naša stranka smatra da ovu zemlju vodi mafija i da ona koristi nacionalnu retoriku da bi zavadila ljude i da se tako skreće pažnja sa kriminala i korupcije. Ovim kamenom Naša stranka objavljue rat mafiji. Nema smisla govoriti o reformama ako ovom zemljom upravljaja mafija, rekao je predsjednik Naše stranke Bojan Bajić.
... i onda HOP! u koaliciju sa krsmanovicem koji, onako ovlas, bekhendom, podrzava neizljecivog cetnika ognjena tadica i pokojnu srpsku radikalnu sranku onog tugaljice... :lol:

Pa naravno da je toplo primljena nsrs u bl... Jos jedna proeresovska stranka na obzorju... :D

Opet niski udarci i manipulacija. Kad sam vidio da se na 60 minuta može glasati za 11 stranaka, a među njima nema NS-NSP, a ima npr A-SDA, postalo mi je jasno da SDP vodi prljavu kampanju.
Evo ovako sada. Progooglaj ime Milutin Pejić.
To je bio neuništivi direktor SRPSKIH Pošta (nije dozvoljavao da se promjeni ime u sadašnje Pošte RS) i jedva su ga izbacili iz fotelje, to je bila drama. Ima o njemu da se priča, ali neću da ovdje koristim prostor. On je nosilac liste SDP-a za BL.
Ako predsjednik Lagumdžija tako otvoreno nastupa, zašto u rijetkim prilikama kada posjeti entitet govori Republika Srpska, a kada je u Sarajevu RS?
Kako SDP misli dobiti povjerenje u entitetu, od npr. 100 000 hiljada građana izbjeglih iz Hrvatske (ne ulazim u razloge ZAŠTO su izbjegli i odgovornost tamošnjih srpskih političara i Miloševića), ako se znaju izjave člana Predsjedništva vezano za akciju Oluja (zna se da je čak i Hag osudio neke hrvatske generale)?
Hoces reci gradjana Hrvatske... Pa fino ih vratiti u Hrvatsku i mirna Bosna. :bih: Hrvatska im gradi nove kuce i zgrade a oni i dalje gladuju u Dodilandu. :-)
ex_libres wrote:Čemu služe ratoborne izjave u vezi Kosova, ako se zna da će to isprovocirati dio građana BiH?
A gdje si bio kad je taj isti dio gradjana BiH podrzavao Dodino poredjenje sa Kosovom i pozive na odcepljenje? :-)
ex_libres wrote:Koliko pristalica SDP-a, bez pomoći googla i sajta stranke zna ime potpredsjednika SDP-a iz RS?
O čemu se taj čovjek pita?
Da li je stvarna multietničnost imati članove stranke svih nacija ili da ti ljudi imaju i pravo odlučivanja? Po toj logici i SNSD je multietnička stranka jer ima članove svih nacija.
Da li je odlika socijaldemokratije enormno bogaćenje pojedinih funkcionera? Ima bezbroj pitanja, nisam očekivao da ću ovako nešto pisati, ali stalno podmetanje od strane "srodne" stranke ne smije ostati bez odgovora.

Iz ovog svega je vidljivo da je SDP blaža verzija SNSD, da je u našoj zemlji na scenu stupila neka lažna socijaldemokratija, i da zbog sve češće nacionalne retorike raste popularnost SDP u Federaciji BiH. U RS je ipak drugačiji slučaj, SDP je jednostavno limitiran svim ovim iznijetim činjenicama i nema potencijala za neki bolji rezultat. Izvaranim i razočaranim lijevo orjentisanim glasačima iz RS koalicija NS-NSP djeluje iskreno, daje novu nadu za bolju budućnost i sve više stvari ukazuje da će ostvariti primjetan rezultat, što znači siguran ulazak u parlament.

Da završim, svim onim dobrim građanima, glasačima SDP u RS treba biti jasno da je u ovom trenutku ulazak koalicije NS-NSP u skupstinu realnija opcija i neka dobro razmisle prije glasanja. Kažem, ovo se odnosi samo na RS.
A ovo o multietnicnosti stranke sam vec odgovorio u jednom od prethodnih postova.
Locked