Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
-
realna do boli
#4801 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tako nesto ili plasticnu vecu gajbu, pa nekako poklopiti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4802 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mora to biti zatvorenn poklopac ili ga cuvati rukama cvrsto... imaju macke snage a i kadze i te kakve, nemojte ih potcjenjivat iako su umiljate 
-
zijancer
#4803 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

ma selotejpom zalijepi
i dobaci nam slike ako može
- shmizlica
#4804 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja jednom nosila tako, reko čuvat ću odozgo neće nigdje.....koja je to beštija kad zavre da izadjepici wrote:mora to biti zatvorenn poklopac ili ga cuvati rukama cvrsto... imaju macke snage a i kadze i te kakve, nemojte ih potcjenjivat iako su umiljate
- pici
#4805 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
shmizlica wrote:ja jednom nosila tako, reko čuvat ću odozgo neće nigdje.....koja je to beštija kad zavre da izadjepici wrote:mora to biti zatvorenn poklopac ili ga cuvati rukama cvrsto... imaju macke snage a i kadze i te kakve, nemojte ih potcjenjivat iako su umiljatejedino što reče zijančer selotejpom zalijepiti
ja sam micku i njezinog brata cicka(on je nestao sad je tiki tu) nosio u otvorenoj torbi i u auto sa burazerom kod veterinara... u po frke iskacu iz torbe i kandzama se zakace za mene... cuvo ih jedva jer da je jedno skocilo burazeru a on vozio bilo bi svasta... micku sam jednom u kupatilo odnio da je okupam, cim je voda iz tusa suknula, nevjerovatnom se brzinom okenula prema meni i zarila mi sve kadze u prsa... bukvalno crno mi na oci doslo pa crveno pa pocelo titrat od bola, bio sam paralisan, sve sam zvijezde prebrojao... mora se sa mackom biti oprezan nisu one slatkice tolke, to su predatori.
-
zijancer
#4806 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
isti slučaj
samo što sam je u naručju iznijela iz stana__ i pošla prema liftu niz jedan stepenišni krak..
ko da me napao osmi putnik
-
sigicalo
#4807 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zna li neko koliko kostaju testovi za FeLV, Panleukopeniju i FIV?
-
realna do boli
#4808 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
I ja sam imala slucaj osmi putnik. Ne znam sta mi je bilo , valjda po meni to bila zezancija, digla ruke i kao da cu prepasti macu..koja kobna greska..skocila na mene i histericno me izgrebala..i ja i ona imamo traumu.zijancer wrote:isti slučajsamo što sam je u naručju iznijela iz stana__ i pošla prema liftu niz jedan stepenišni krak..
ko da me napao osmi putnik
Maca ide tek u srijedu, javim jesmo li prezivjele.
- pici
#4809 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
to osmi putnik sam dozivio od tikija, kad je skocio sa terase i napao drugog macora... razdvojio ih i ovaj sivi pobjegao a zena se dere sa terase uzmi tikija pobjece i ja hop uzmem ga kad je to pocelo grebat, grist, siktat, jedva sam ga odbacio od sebe, ruke crvene od krvi... ne jebe zenaumene i drzi ga drzi ga i ja ko blento opet i on poce osmi putnik drugi dio... i jedva u onom svemu uhvatim ga iza za vrat i odignem i spucam mu par sljaga po nosu... ko malo se smiri i brze u kucu i samo ga ubacim u hodnik... ruke mi bile krvave lipti krv iz njih, u ambulantu brzo na previjanje, nije bilo modro pa nisam uzeo tetanus, uglavnom deset dana umotane ruke bile i isao na previjanje...ne dirati macku kad se fajta sa drugom mackom

- Kaligrafija
#4810 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Niti sa psom...identican slucaj mom, samo sto je moja budala namjerila da napadne komsijinog labradora, on rezi, a ona se ukopala i ne bjezi, vidim ja ona se sprema za napad, a pas se povlaci i jos ga komso vuce...i ja budala da je uzmem, prepo se da psu ne iskopa oci, znam kakva je luda, kad me iskasapila, ruke ko tvoje, sto ti kazes zive rane, danima me bolilo, krvi ko da sam se mariso jbt...od tad nikad vise, hoces da se tuces, idi jebi se...pici wrote:to osmi putnik sam dozivio od tikija, kad je skocio sa terase i napao drugog macora... razdvojio ih i ovaj sivi pobjegao a zena se dere sa terase uzmi tikija pobjece i ja hop uzmem ga kad je to pocelo grebat, grist, siktat, jedva sam ga odbacio od sebe, ruke crvene od krvi... ne jebe zenaumene i drzi ga drzi ga i ja ko blento opet i on poce osmi putnik drugi dio... i jedva u onom svemu uhvatim ga iza za vrat i odignem i spucam mu par sljaga po nosu... ko malo se smiri i brze u kucu i samo ga ubacim u hodnik... ruke mi bile krvave lipti krv iz njih, u ambulantu brzo na previjanje, nije bilo modro pa nisam uzeo tetanus, uglavnom deset dana umotane ruke bile i isao na previjanje...ne dirati macku kad se fajta sa drugom mackom![]()
- bombašica
#4811 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Prvi put izveli mačka u prirodu. Ishod: istrgao se sa povodca, ogrebao nas po rukama (previjanje u Hitnoj i primanje tetanusa), uletio u tuđe auto (među motor i ostalu skalameriju), jedva ga izvukli. Kada smo ga vratili kući, bio je to miran i umiljat mačak kao i ranije. Valjda je doživio šok. Manji je stres da "prirodu" gleda sa prozora. 
- pici
#4812 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

stari egipcani su ih obozavali pa su ih slavili ko svete zivotinje, cak su imali i rigorozne zakone za ubijanje macke...
Godine 1888. jedan je egipatski zemljoradnik slučajno naišao na veliku grobnicu s tisućama mumificiranih mačaka i mačića. Ovo otkriće kod Beni Hasana sadržavalo je oko 80 tisuća mačjih tijela, datiranih u razdoblje 1000. - 2000.god.pr.Kr.

Mačke kao polubožanska bića nisu mogle biti lično vlasništvo nijednog čoveka i samo je faraon mogao da ima svoju mačku. Sve mačke bile su pod njegovom zaštitom i naneti zlo ovoj životinji smatrano je izdajom
- Gargi
#4813 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Koje ogrlice za mace uzimate protiv krpelja (ili sta drugo efikasno koristite)?
Uzimao sam neke crne u Agrikomu i toliko su efikasne da sam ispod ogrlice pronasao dva krpelja
U kojim prodavnicama mogu uzeti ove ogrlice nedeljom?
Uzimao sam neke crne u Agrikomu i toliko su efikasne da sam ispod ogrlice pronasao dva krpelja
U kojim prodavnicama mogu uzeti ove ogrlice nedeljom?
- Banksy
#4814 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
I mene isto zanima. Ali da su provjereno efikasne.
- dzejkej
#4815 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Znate li da li neki veterinar radi nedjeljom? Macka nam ima neku infekciju oka, to je crveno haos.

-
space11
#4816 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
dzejkej wrote:Znate li da li neki veterinar radi nedjeljom? Macka nam ima neku infekciju oka, to je crveno haos.![]()
Izet Kulenovic dolazi na adresu 063 262 866
Ketti dezurni vetrinar 063 384 753
Samir Colo 062 890 200
Sasa Kobasica 061 715 188
- dalmatinka
#4817 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Samo i isključivo Foresto. Cijena u protuvrijednosti od oko 30 eura, traju 7-8 mjeseci i vrijede svake lipe.Banksy wrote:I mene isto zanima. Ali da su provjereno efikasne.
- Banksy
#4818 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala tidalmatinka wrote:Samo i isključivo Foresto. Cijena u protuvrijednosti od oko 30 eura, traju 7-8 mjeseci i vrijede svake lipe.Banksy wrote:I mene isto zanima. Ali da su provjereno efikasne.
- dzejkej
#4819 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala na infospace11 wrote:dzejkej wrote:Znate li da li neki veterinar radi nedjeljom? Macka nam ima neku infekciju oka, to je crveno haos.![]()
Izet Kulenovic dolazi na adresu 063 262 866
Ketti dezurni vetrinar 063 384 753
Samir Colo 062 890 200
Sasa Kobasica 061 715 188
- edo_79
#4820 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja jučer došao s posla, kad medonja (mačak od ranije poznat redakciji) napolju leži sklupčan, u behut pao, ja ga pomilujem on ništa, hajd reko da ga gnjavnem malo, čim sam mu dotakao zadnju desnu nogu, poče da reži i ogreba me po rucibombašica wrote:Prvi put izveli mačka u prirodu. Ishod: istrgao se sa povodca, ogrebao nas po rukama (previjanje u Hitnoj i primanje tetanusa), uletio u tuđe auto (među motor i ostalu skalameriju), jedva ga izvukli. Kada smo ga vratili kući, bio je to miran i umiljat mačak kao i ranije. Valjda je doživio šok. Manji je stres da "prirodu" gleda sa prozora.
Poslije mu iznesem da jede, nabaca se ko krme, napi se vode, i opet se sklupča. Nakon jedno sat vremena, mama ga behnu kad skoči ko oparen i poče trčkarati po avliji ...... E sad, i mama kad ga je pokušala maziti, neda primaket zadnjoj desnoj nozi .... Kontam da ga nije ko udario, jer nema nikakvih vidljivih tragova da mu je nešto bilo s nogom.
Glupo pitanje postavljam. Jel mačka može povrijediti noge prilikom skakanja?
- shmizlica
#4821 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
probaj vidjeti jel ima neku ranu, da ga nije šta gricnulo ili udarilo?
- edo_79
#4822 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nema rana na nozi, samo podivlja kad mu se samo primakneš zadnjoj desnoj nozi, možebit da ga nije ko iz košiluka čime udario.... đubrad bezdušnashmizlica wrote:probaj vidjeti jel ima neku ranu, da ga nije šta gricnulo ili udarilo?
- shmizlica
#4823 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
možda ga je neko šutno 
- MarlboroGold
#4824 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako nema nekih rana vjerovatno je neko manje iščašenje u pitanju i treba zglob vratiti u prvobitni položaj. Odvedi je veterinaru ako možeš i neka detaljno pregledaju dok je pod anestezijom. Imao sam taj problem sa psom. Nije dao da se dira, bolilo ga je i stalno je šapu lizao, a nije bilo nikakvih rana.edo_79 wrote: Glupo pitanje postavljam. Jel mačka može povrijediti noge prilikom skakanja?
- edo_79
#4825 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nema vidljivih rana, ogrebotina, ništa što se golim okom vidi, ali čim se primaknem njegovoj zadnjoj desnoj nozi, počne da cvili i reži ....MarlboroGold wrote:Ako nema nekih rana vjerovatno je neko manje iščašenje u pitanju i treba zglob vratiti u prvobitni položaj. Odvedi je veterinaru ako možeš i neka detaljno pregledaju dok je pod anestezijom. Imao sam taj problem sa psom. Nije dao da se dira, bolilo ga je i stalno je šapu lizao, a nije bilo nikakvih rana.edo_79 wrote: Glupo pitanje postavljam. Jel mačka može povrijediti noge prilikom skakanja?