Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zmijuga loma
#4801 Re: Arsenal F.C.
Ozil u prvom poluvremenu 4 zicera naštima. Očekujem bar 40 komada Girouda ove sezone, u suprotnom nek se ispiše iz fudbala. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4802 Re: Arsenal F.C.
Ispade legla mu EPL 
- ultima_palabra
#4803 Re: Arsenal F.C.
Treba tu malo pričekati... drag mi je Mesut, ali ritam EPL je paklen, a njegova fizička sprema nije baš nešto.
- BHF_Manijak
#4804 Re: Arsenal F.C.
Tacno, trkacka strana mu nije jaca!ultima_palabra wrote:Treba tu malo pričekati... drag mi je Mesut, ali ritam EPL je paklen, a njegova fizička sprema nije baš nešto.
- Pitarrr82
#4805 Re: Arsenal F.C.
Ili ce se povrijediti, poznavajuci Arsenal... 
- vaučer
#4806 Re: Arsenal F.C.
Topnici na vrhu a dobro i igraju.
-
hadzaj
#4807 Re: Arsenal F.C.
Arsenal 1 - 0 Stoke City
http://videobam.com/uRKhQ
Arsenal 1 - 1 Stoke City
http://videobam.com/LIJgT
Arsenal 2 - 1 Stoke City
http://videobam.com/nMXSk
Arsenal 3 - 1 Stoke City
http://videobam.com/ayONJ
http://videobam.com/uRKhQ
Arsenal 1 - 1 Stoke City
http://videobam.com/LIJgT
Arsenal 2 - 1 Stoke City
http://videobam.com/nMXSk
Arsenal 3 - 1 Stoke City
http://videobam.com/ayONJ
- bingov buraz
#4808 Re: Arsenal F.C.
Dovedu li na polusezoni normalnog napadaca mogu ravnopravno u borbu za titulu.
- rage_guy
#4809 Re: Arsenal F.C.
Giroud nije toliko los ove sezone. Cetiri gola u pet utakmica u ligi.bingov buraz wrote:Dovedu li na polusezoni normalnog napadaca mogu ravnopravno u borbu za titulu.
- MOSALJOZE
#4810 Re: Arsenal F.C.
Postoji jedan problem koji se Arsenalu obije svake godine o glavu a zove se KLUPAbingov buraz wrote:Dovedu li na polusezoni normalnog napadaca mogu ravnopravno u borbu za titulu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4811 Re: Arsenal F.C.
Prije bih rekao povrede, evo recimo da su svi zdravi ima tu jedna fina klupaMOSALJOZE wrote: Postoji jedan problem koji se Arsenalu obije svake godine o glavu a zove se KLUPA
Prvih 11: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Ramsey, Flamini, Ozil, Wilshere, Cazorla, Giroud
U tom slučaju jedna respektabilna klupa:
Golmani: Fabianski, Viviano
Odbrana: Jenkinson, Vermaelen, Monreal
Sredina: Arteta, Rosicky, Diaby, Oxlade - Chamberlain, Frimpong, Gnabry, Walcott
Napad: Bendtner (istina nije neka klasa a nit je perspektivan), Podolski, Sanogo
Još je AW najavio da će i u januaru biti aktivan... ovo je stvarno jedna dobra i solidna klupa pod uslovom da su svi zdravi, ili barem većina njih.
- MOSALJOZE
#4812 Re: Arsenal F.C.
Za povrede si upravu,ali kad staviš taj sastav i usporediš sa drugim klubovima iz Europe shvatiš da Arsenal više ne pripada onoj prvoj "klasi",ali jedno je sigurno da se Arsenal moze nositi u EPL,naravno pod uslovom da dovedu napadača koji je stroj za davanje golova,jer realno Podolski iako se trudi,igra i postize golove on je istrošen igrač nema tu puno volje.Giruod igra jako dobro,ali sigurno da im treba još jedan napadač.
- hopi
#4813 Re: Arsenal F.C.
mislim da bi arsenalu legli džeko i kagawa, dobri igrači a manje više sjede na klupi
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4814 Re: Arsenal F.C.
Ja opet mislim da ne bi ni jedan od njih "legao", naravno da bi upisali recimo neke minute ali da bi napravili neki veliki "impact" na igru Arsenala definitivno ne bi.hopi wrote:mislim da bi arsenalu legli džeko i kagawa, dobri igrači a manje više sjede na klupi
Džeko je klasični napadač, sidraš, fudbaler koji bez upotrebljive lopte ne može mnogo, osim toga nema first touch koji je najvažniji za Arsenalovog napadača i previše bi bio trom za Arsenalovu igru koja se bazira vrlo često na brzoj izmjeni kratkih pasova. džeko nije individua poput Girouda koja će trčati non stop dole-hore, koji će braniti svaki svoj korner, ostavljati lopte svojim igračima. Džeko je bolji tehničar, malo bolji egzekutor, bolji dribler, u skoku su podjednaki ali Giroudove kretnje, njegovo odigravanja i sveprisutnost u igri su puno bolji od džekinih a to je ono što je najvažnije u Arsenalu.
Smatram da je Džeko bolji igrač ali da je Giroud korisniji za Arsenal...
Kagawu ne bih puno ni spominjao jer on realno ne bi imao ni mjesta, na njegovoj poziciji su Ozil, Cazorla i Rosicky koji konačno igra na dobrom nivou. Kagawa krilni igrač jednostavno nije... a to što sjedi na klupi Uniteda je velika greška Moyesa, Kagawa je upravo tip igrača koji svojom brzinom razmisljanja i pokretljivoscu treba Unitedu da poveže vezu i napad a umjesto Kagawe tu igraju ili mrtvi Carrick ili tromi Fellaini...žalosno.
Ali isto tako u Europi nema puno klubova koji su bolji od Arsenala, realno su TOP 10...MOSALJOZE wrote:Za povrede si upravu,ali kad staviš taj sastav i usporediš sa drugim klubovima iz Europe shvatiš da Arsenal više ne pripada onoj prvoj "klasi",ali jedno je sigurno da se Arsenal moze nositi u EPL,naravno pod uslovom da dovedu napadača koji je stroj za davanje golova,jer realno Podolski iako se trudi,igra i postize golove on je istrošen igrač nema tu puno volje.Giruod igra jako dobro,ali sigurno da im treba još jedan napadač.
Ja smatram da Arsenalu ne fali klupe nego malo kvaliteta. Kada bi tu bio jedan extra desni bek koji je dobar ofanzivno ali i defanzivno i jedno pravo pravcato krilo a ne recimo Walcotti i slični igrači da bi Arsenal bio prava ekipa spremna za najveće domete.
ali problem je što ne mogu sjetiti se ni jednog takvog krila i beka a da bi im bio dostupan...
-
popokatepetl_com
#4815 Re: Arsenal F.C.
Arsenalu za titulu fali Luis Suarez provjereni igrac svjetske klase i jedan od najboljih na svijetu koji je stalna prijetnja, igrac koji moze potezom rijesiti utakmicu. Kakav Dzeko (imaju vec jednog sidrasa), kakav Kagawa
(imaju Ozila, Cazorlu, Wilshera pa i Ramseya) , ako zele titulu neka ga dovedu u januaru ovako ce tesko ici... Da sam Wenger na glavu bi se nasadio da dovedem istog vec u januaru.
- BHF_Manijak
#4816 Re: Arsenal F.C.
Kad spomenu Cazorlu, sta je sa njim? Povrda ili?
-
Mobile_Disco
#4817 Re: Arsenal F.C.
Al da neko poredi Girouda i Dzeko
Izvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz.. 
- Korisnicko ime
#4818 Re: Arsenal F.C.
Nesto mi pade na pamet...Arsen da je pametan doveo bi samo jos jednog Svabu i mogao bi se boriti za titulu u Premiershipu...Bastiana Schweinsteigera na zadnjeg veznog...
Pored Mertesackera u odbrani, Ozila u sredini i Podolskog u napadu samo im jos on fali za njemacku osovinu tima s kojom bi se napokon mogli nadati nekom trofeju...makar onom u Liga Cupu...
Pored Mertesackera u odbrani, Ozila u sredini i Podolskog u napadu samo im jos on fali za njemacku osovinu tima s kojom bi se napokon mogli nadati nekom trofeju...makar onom u Liga Cupu...
- rage_guy
#4819 Re: Arsenal F.C.
Wenger treba dovest jednog stopera jer na klupi imaju samo Vermalena koji je konstantno povrijeđen. Ako se Koscielny ili Mertesacker povrijede na duze vrijeme, onda ce Sagna morat krpit poziciju stopera, a tada si osuđen na Jenkinsona na desnom beku.
-
popokatepetl_com
#4820 Re: Arsenal F.C.
Vjerovao ili ne Dzeko ti je u Engleskoj javnosti (navijaci, bivsi igraci-strucni komentatori na tv-u pa i menadjeri) tu negdje kvalitetom u istom kosu sa Giroudom sto je poprilican kontrast u odnosu na nasu javnost gdje je Dzeko rang Falcaoa, RVP, Ibrahimovica, Suareza, Cavanija, Rooneya...Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
-
gidra
#4821 Re: Arsenal F.C.
Evo ja ću ih porediti. Giroud je za mene bolji igrač od Džeke. Giroud je igrač koji ima njuh za gol nešto poput Inzaghija, ima bolju kretnju od Džeke što je mnogo bitno za formaciju u kojoj igra Arsenal.Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
Giroud ove sezone razvaljuje, najbolji igrač Arsenala do sada u prvenstvu.
- rage_guy
#4822 Re: Arsenal F.C.
Samo mala ispravka: Ramsey je najbolji igrac Arsenala do sada u prvenstvu! Giroud je drugi najbolji.gidra wrote:Evo ja ću ih porediti. Giroud je za mene bolji igrač od Džeke. Giroud je igrač koji ima njuh za gol nešto poput Inzaghija, ima bolju kretnju od Džeke što je mnogo bitno za formaciju u kojoj igra Arsenal.Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
- bingov buraz
#4823 Re: Arsenal F.C.
Tema vic dana je na drugom podforumu.gidra wrote:Evo ja ću ih porediti. Giroud je za mene bolji igrač od Džeke. Giroud je igrač koji ima njuh za gol nešto poput Inzaghija, ima bolju kretnju od Džeke što je mnogo bitno za formaciju u kojoj igra Arsenal.Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
Olivier the puhach Giroud

- bingov buraz
#4824 Re: Arsenal F.C.
rage_guy wrote:Samo mala ispravka: Ramsey je najbolji igrac Arsenala do sada u prvenstvu! Giroud je drugi najbolji.gidra wrote:Evo ja ću ih porediti. Giroud je za mene bolji igrač od Džeke. Giroud je igrač koji ima njuh za gol nešto poput Inzaghija, ima bolju kretnju od Džeke što je mnogo bitno za formaciju u kojoj igra Arsenal.Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
Ozil deveti najbolji
-
gidra
#4825 Re: Arsenal F.C.
naporan si. Vidim da konstantno pljuješ po Giroudu na ovoj temi. Treba nekad fudbal malo podrobnije gledatibingov buraz wrote:Tema vic dana je na drugom podforumu.gidra wrote:Evo ja ću ih porediti. Giroud je za mene bolji igrač od Džeke. Giroud je igrač koji ima njuh za gol nešto poput Inzaghija, ima bolju kretnju od Džeke što je mnogo bitno za formaciju u kojoj igra Arsenal.Mobile_Disco wrote:Al da neko poredi Girouda i DzekoIzvini Dzeko sto si u istoj recenici kao ovaj francuz..
Olivier the puhach Giroud