Mislim da nisu tu bitni ni četnici ni komunisti (iako su ovi potonji imali neke državotvorne ideje na čelu s Andrijom Hebrangom) nego volja velikih sila tj. tzv. antifašističke koalicije koja je bila za očuvanje Jugoslavije (prvenstveno tu mislim da ulogu Velike Britanije).Aspekt wrote:
U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj se probudio genije hrvatskog naroda, u kojoj je hrvatski narod konačno dobio svoju slobodu, svoju hrvatsku državu, a sve je to trajalo sasvim kratko, očajno kratko, jer su se četnici i komunisti pobunili protiv hrvatske države i počeli je razarati u svakom pogledu.
don Anto Baković u Narodu
Desavanja u Hrvatskoj
- angelo
#4801 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Last edited by angelo on 30/10/2013 20:14, edited 1 time in total.
-
Aspekt
#4802 Re: Desavanja u Hrvatskoj
coffee wrote:Barem nije doktorirao i dobio profesuru na "univerzitetu " u Prijedoru ko većina ( za soma DM ) današnjih bosanskih, i ne samo bosanskih mudrijaša.
Ako su Ivu Andrića mogli prevesti na turski, kineski, francuski i engleski, trebali su ga prevesti i na hrvatski. Radi naše djece, da ga mogu čitati!
Arsen Košta u Jutarnjem programu Radija KL
-
Aspekt
#4803 Re: Desavanja u Hrvatskoj
coffee wrote:Barem nije doktorirao i dobio profesuru na "univerzitetu " u Prijedoru ko većina ( za soma DM ) današnjih bosanskih, i ne samo bosanskih mudrijaša.
KANTUN VRDOLJAK
Antun Vrdoljak u interviewu Sportskim novostima
FERALOV MORALNI KOTEKS
Ja sam iz Imotskog, a tamo nije neka sramota švercati. Sramota je ukrasti! Državu će svatko malo operušati ako mu se pruži prilika! Nije to neka sramota, ni uvreda.
FERALOVI SAN ANTUNIO SPURS
NBA bih izbacio s HTV-a! Paliti odašiljače za onih 50 bolesnika koji ne mogu spavati pa po noći gledaju NBA, to stvarno nema smisla!
FERALOVO "KUKOČ NIKADA NEĆE BITI KUKANJAC!"
Žao mi je što Kukoča nećemo gledati u reprezentaciji, ali to je tako. Ima 31 godinu i više ne mora u vojsku. Dok moraju u vojsku, barem igraju za reprezentacije. Znate, Iva Majoli bi imala konstantniju formu da je morala u vojsku.
-
Aspekt
#4804 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:iskreno ne vjerujem u obraćenja političara
on je samo uniformu promijenio
iz jedne u drugu krajnost
trebo je do kraja ostati dosljedan ko npr stipe šuvar ili ante marković
Najnovije optužnice protiv generala Čermaka i Markača do kraja su u skladu sa strategijom “Veritasa”, koji je samo zvučnik policijsko-obavještajnih i velikosrpskih organizacija koje imaju svoje glasnogovornike i simpatizere i u Hrvatskoj.
dr. Zdravko Tomac u Vjesniku
-
Aspekt
#4805 Re: Desavanja u Hrvatskoj
HRVATSKA STRANKA KRAVA
Ako Europska unija znači ovo – da mi Haagu isporučujemo generale, a oni nama govedinu iz zemalja u kojima se pojavilo kravlje ludilo – onda hvala im na tome.
Anto Đapić, predsjednik HSP-a, na press-konferenciji u Splitu

Ako Europska unija znači ovo – da mi Haagu isporučujemo generale, a oni nama govedinu iz zemalja u kojima se pojavilo kravlje ludilo – onda hvala im na tome.
Anto Đapić, predsjednik HSP-a, na press-konferenciji u Splitu
-
Aspekt
#4806 Re: Desavanja u Hrvatskoj
KRUŽNI PUT
Hrvati su se opredijelili za Herceg-Bosnu kao i za NDH.
msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, na Hrvatskoj televiziji Oscar u Mostaru

msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, na Hrvatskoj televiziji Oscar u Mostaru
-
Aspekt
#4807 Re: Desavanja u Hrvatskoj
FERALOV DR. ETELJ
Izgradnja sustava Herceg-Bosne, u dijelu izvršne vlasti u kojem sam sudjelovao, bila je najpošteniji pokušaj izgradnje moguće i pravične zajedničke države, u kojoj bi ljudi daleko bolje živjeli nego što je to danas slučaj, što sam spreman i dokazati.
dr. Jadranko Prlić, bivši predsjednik Vlade HR Herceg-Bosne, u priopćenju za javnost povodom podizanja haaške optužnice
FERALOVA BEČKA PALANKA
Prema svekolikim povijesnim dokumentima, posrbljeni Vlasi nemaju nikakvih, pravno i pravedno, stečenih zemalja po Hrvatskoj! Sve što su imali stekli su otimačinama, užasnim zločinima nad preostalim Hrvatima te to prisvojili na temelju podrške koju su pružali hrvatskim okupatorima – Bečkomu dvoru.
Mate Ćavar u Fokusu
FERALOVO “HVALA TI, BOŽE!”
Očito je sam Bog spasio Franju Tuđmana, Gojka Šuška i Matu Bobana da ih Pilat ne pribije na križi da pri raspinjanju ne gledaju kako im se organizatori zla cinično cerekaju u lice.
Ivan Kordić u Fokusu

Izgradnja sustava Herceg-Bosne, u dijelu izvršne vlasti u kojem sam sudjelovao, bila je najpošteniji pokušaj izgradnje moguće i pravične zajedničke države, u kojoj bi ljudi daleko bolje živjeli nego što je to danas slučaj, što sam spreman i dokazati.
dr. Jadranko Prlić, bivši predsjednik Vlade HR Herceg-Bosne, u priopćenju za javnost povodom podizanja haaške optužnice
FERALOVA BEČKA PALANKA
Prema svekolikim povijesnim dokumentima, posrbljeni Vlasi nemaju nikakvih, pravno i pravedno, stečenih zemalja po Hrvatskoj! Sve što su imali stekli su otimačinama, užasnim zločinima nad preostalim Hrvatima te to prisvojili na temelju podrške koju su pružali hrvatskim okupatorima – Bečkomu dvoru.
Mate Ćavar u Fokusu
FERALOVO “HVALA TI, BOŽE!”
Očito je sam Bog spasio Franju Tuđmana, Gojka Šuška i Matu Bobana da ih Pilat ne pribije na križi da pri raspinjanju ne gledaju kako im se organizatori zla cinično cerekaju u lice.
Ivan Kordić u Fokusu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4808 Re: Desavanja u Hrvatskoj
prije će biti da ih niko nije pitao ništa samo su trebali davati žrtveAspekt wrote:KRUŽNI PUT
msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, na Hrvatskoj televiziji Oscar u Mostaru![]()
![]()
sve što se ima reći na temu NDH:
Dr. Dragutin Kamber: O razlozima propasti NDH: „Po ministarstvima i nadleštvima susretao si mlade ljude, pune nedozrelog puberteta. Ova starija i mlađa derišta cijenila su patriotizam po broju ubijenih Srba i Židova... Na čelu vojske bili su starci - gdje je trebala mladost i snaga. Na čelu uprave bili su mladići - gdje je trebalo zrelosti i iskustva... Poglavnik je sam bio osrednje pametan čovjek, i izgleda da se mnogo bolje osjećao u ambijentu primitivaca koji su ga obožavali… Poglavnik je htio sve, a zapravo nije pravo dospijevao ni na šta… Uostalom, ministri su bili obični referenti Poglavnikovi, koje je on imenovao i skidao, suvereno kao sultan... Narod u upravljanju državom nije imao gotovo nikakve funkcije. Narod je imao samo dužnosti: davati vojnike, podnositi žrtve, ali riječi nije imao… Vidio sam da sve ove godine provedene u emigraciji nisu poslužile Paveliću ni njegovu društvu da izrade plan o organizaciji države. Na sve strane improvizacija. I tako je NDH propala da se zapravo nikad nije ni doznalo tko je kome nadležan i kakav je odnos između ustaškog pokreta, naroda i čitavog državnog ustroja…“
- JohnnyS
#4809 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vidim da opet neki pojedinci (koji mogu biti ili neznalice jer nisu upućeni, ili djeca pa se ne sjećaju, ili trolčine pa se zabavljaju) propagiraju priču o tome kako je Mesić bio protiv podjele Bosne i Hercegovine. 
Ponovimo opet: Stipe Mesić je napustio HDZ nekoliko mjeseci nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma kojim je okončan hrvatsko-bošnjački sukob s elementima agresije Republike Hrvatske čiji je on bio drugi čovjek.
Ponovimo opet: Stipe Mesić je napustio HDZ nekoliko mjeseci nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma kojim je okončan hrvatsko-bošnjački sukob s elementima agresije Republike Hrvatske čiji je on bio drugi čovjek.
- angelo
#4810 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom. 
-
Bodkin
#4811 Re: Desavanja u Hrvatskoj
samo me zanima gdje je teznja bila 45angelo wrote:Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom.
-
Aspekt
#4812 Re: Desavanja u Hrvatskoj
1. "Oluja" je spasila Srebrenicu!
Davor Domazet Lošo, umirovljeni admiral, na skupu potpore Anti Gotovini održanom u Splitu, prosinac 2005.
(485 glasova)
2. Svi zaboravljaju da su djeca - koja su navodno izjavila da ih odgajatelji "tuku po glavi valjkom za tijesto, šibom po licu i čupaju ih za kosu", a jedan je dječak optužio domara za seksualno zlostavljanje - na žalost, psihički bolesna, a većina ih je mentalno retardirana.
Jelena Brajša, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u Gloriji, lipanj 2005.
(231 glas)
3. Počinio zločin Srbin ili Hrvat, nije to jednako za mene, iako svaki zločin osuđujem.
Anto Đapić, predsjednik HSP-a, u Slobodnoj Dalmaciji, lipanj 2005.
(203 glasa)
Moj otac nikada nije volio fašizam, a osobito nije volio nacizam, ali u ono vrijeme su Njemačka i Italija bile najmoćnije u Europi i tu je vidio šansu da Hrvati dobiju državu.
Višnja Pavelić, kći ustaškog poglavnika dr. Ante Pavelića, u Jutarnjem listu, kolovoz 2005.
(203 glasa)

Davor Domazet Lošo, umirovljeni admiral, na skupu potpore Anti Gotovini održanom u Splitu, prosinac 2005.
(485 glasova)
2. Svi zaboravljaju da su djeca - koja su navodno izjavila da ih odgajatelji "tuku po glavi valjkom za tijesto, šibom po licu i čupaju ih za kosu", a jedan je dječak optužio domara za seksualno zlostavljanje - na žalost, psihički bolesna, a većina ih je mentalno retardirana.
Jelena Brajša, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u Gloriji, lipanj 2005.
(231 glas)
3. Počinio zločin Srbin ili Hrvat, nije to jednako za mene, iako svaki zločin osuđujem.
Anto Đapić, predsjednik HSP-a, u Slobodnoj Dalmaciji, lipanj 2005.
(203 glasa)
Moj otac nikada nije volio fašizam, a osobito nije volio nacizam, ali u ono vrijeme su Njemačka i Italija bile najmoćnije u Europi i tu je vidio šansu da Hrvati dobiju državu.
Višnja Pavelić, kći ustaškog poglavnika dr. Ante Pavelića, u Jutarnjem listu, kolovoz 2005.
(203 glasa)
-
Aspekt
#4813 Re: Desavanja u Hrvatskoj
2. Ovo nije bio zadnji rat, mi ćemo proširiti Hrvatsku, važno je da znamo što je bilo naše. Tuđe nećemo, ali doći ćemo do Drine.
dr. Šime Đodan na zagrebačkoj promociji knjige "Fenomenologija nacije" Petra Vučića, svibanj 2005.
3. Kad žena drugoj ženi donira (daruje) svoje jajašce (ovulum), to je - molim da usporedba nikoga ne uvrijedi! - kao da se jaje od jedne koke stavi pod drugu kvočku. Čije je onda pile?
don Živko Kustić u Jutarnjem listu, siječanj 2005.

dr. Šime Đodan na zagrebačkoj promociji knjige "Fenomenologija nacije" Petra Vučića, svibanj 2005.
3. Kad žena drugoj ženi donira (daruje) svoje jajašce (ovulum), to je - molim da usporedba nikoga ne uvrijedi! - kao da se jaje od jedne koke stavi pod drugu kvočku. Čije je onda pile?
don Živko Kustić u Jutarnjem listu, siječanj 2005.
- angelo
#4814 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako idemo od 1102. godine kada je Hrvatska sklopila državni savez sa Ugarskom, ta težnja za samostalnošću nije nikad nestala. Mi nismo poput vas Bošnjaka koji 1991. godine još niste znali hoćete li ostati u Jugoslaviji ili želite svoju državu.Bodkin wrote:samo me zanima gdje je teznja bila 45angelo wrote:Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom.
-
benderr
#4815 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@Aspekt
Ispunil si mi želju. Ovo je bolje neg Fazlinović.
Samo da još snimiš u video obliku i sve pet.
Ali ostaješ dužan onaj vic.
Ispunil si mi želju. Ovo je bolje neg Fazlinović.
Ali ostaješ dužan onaj vic.
-
Bodkin
#4816 Re: Desavanja u Hrvatskoj
eisangelo wrote:Ako idemo od 1102. godine kada je Hrvatska sklopila državni savez sa Ugarskom, ta težnja za samostalnošću nije nikad nestala. Mi nismo poput vas Bošnjaka koji 1991. godine još niste znali hoćete li ostati u Jugoslaviji ili želite svoju državu.Bodkin wrote:samo me zanima gdje je teznja bila 45angelo wrote:Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom.
-
benderr
#4817 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I po čemu su ove reakcije i dojmovi loši? Zato jer se iskreno govori o nedostatcima i lijepim stvarima?Dabba wrote: Nekako mi se čini da je percepcija (i iskustva) ljudi, koji ne potječu iz "kučice" sa samog graničnog prijelaza sa Hrvatskom ipak ozbiljnija od tog Moj Milane, jabuko sa HU-HR gran(ic)e "Madjara".
Renata iz Argentine Zagreb časti imenom sela gdje ljudi puno laprdaju, a malo čine....
https://www.facebook.com/tportal.hr/pos ... 1813351868
Kyril Rubenstein, presuda Parižanina iz Zagreba
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... um=twitter
Kazuhiro Tamari, Biti Afro-Japanac u Hrvatskoj je biti poput stabla banane u Sibiru.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... panca.html
Patrizio Venezuela-nac o uštogljenim snobovima
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... zuele.html
Veronika iz Rusije, Hrvatskoj nedostaje jedan Putin
http://www.sibenik.in/urbano/ruskinja-u ... 13827.html
Kada mrziš i zaviš vidiš samo loše strane u napisanom. Dok ja naprotiv vidim u svakom navedenom teksu mnogo više pozitivnog nego negativnog.
-
benderr
#4818 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koliko sam upoznat Srbi su imali drugačije planove nego bratski odnos s "Muslimanima". Ili je ovo možda montaža?Bodkin wrote:bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave
Da ste stali Srbi, Bošnjaci, Turci, Slovenci i svi ini bilo bi Hrvatske i Hrvata, a tebe neka progone more zbog njenog postojanja.
- angelo
#4819 Re: Desavanja u Hrvatskoj
imamo sasvim dovoljno spomenika komunistima koji jesu sačuvali hrvatsku ali kao državu hrvata i srbaBodkin wrote:
eisnego, trebali bi isklesati spomenik komunistima koji su vam sacuvali hrvatsku i jos je prosirili
i da se zahvalite bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave
na neki način jeste stali na stranu srba ali ne 1991. nego 1993. kad ste zajedno napali svoje saveznike, evo vam sad još uvijek 49 posto države okupirano i ne očekujte ovog puta pomoć od hrvatske
-
Aspekt
#4820 Re: Desavanja u Hrvatskoj
angelo wrote:imamo sasvim dovoljno spomenika komunistima koji jesu sačuvali hrvatsku ali kao državu hrvata i srbaBodkin wrote:
eisnego, trebali bi isklesati spomenik komunistima koji su vam sacuvali hrvatsku i jos je prosirili
i da se zahvalite bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave
srećom srpska traktorijada je riješila to pitanje
![]()
, evo vam sad još uvijek 49 posto države okupirano i ne očekujte ovog puta pomoć od hrvatskena neki način jeste stali na stranu srba ali ne 1991. nego 1993. kad ste zajedno napali svoje saveznike
-
Aspekt
#4821 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Don Anto Bakovic alias Angelo na klikx-uangelo wrote:Mislim da nisu tu bitni ni četnici ni komunisti (iako su ovi potonji imali neke državotvorne ideje na čelu s Andrijom Hebrangom) nego volja velikih sila tj. tzv. antifašističke koalicije koja je bila za očuvanje Jugoslavije (prvenstveno tu mislim da ulogu Velike Britanije).Aspekt wrote:
U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj se probudio genije hrvatskog naroda, u kojoj je hrvatski narod konačno dobio svoju slobodu, svoju hrvatsku državu, a sve je to trajalo sasvim kratko, očajno kratko, jer su se četnici i komunisti pobunili protiv hrvatske države i počeli je razarati u svakom pogledu.
-
Aspekt
#4822 Re: Desavanja u Hrvatskoj
3000 spomenika iz NOB u RH je sruseno . Koliko ih je bilo kada ih jos ima sasvim dovoljnoangelo wrote:Bodkin wrote:
koji jesu sačuvali hrvatsku ali kao državu hrvata i srbaimamo sasvim dovoljno spomenika komunistimasrećom srpska traktorijada je riješila to pitanje
![]()
na neki način jeste stali na stranu srba ali ne 1991. nego 1993. kad ste zajedno napali svoje saveznike, evo vam sad još uvijek 49 posto države okupirano i ne očekujte ovog puta pomoć od hrvatske
-
Aspekt
#4823 Re: Desavanja u Hrvatskoj
angelo wrote:Ako idemo od 1102. godine kada je Hrvatska sklopila državni savez sa Ugarskom, ta težnja za samostalnošću nije nikad nestala. Mi nismo poput vas Bošnjaka koji 1991. godine još niste znali hoćete li ostati u Jugoslaviji ili želite svoju državu.Bodkin wrote:samo me zanima gdje je teznja bila 45angelo wrote:Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom.
1. Velicanstveno uskrsnuce hrvatske slobode i samostalnosti i velebne hrvatske olujne ratne pobjede zele obezvrijediti razliciti smusenjaci i smutljivci, mutikase i bezglavnici, jalnuski diletanti i jednostavno - prodane duse. Takvi su bili genetski programirani protiv slobodne i nezavisne hrvatske drzave.
dr. Franjo Tudman na proslavi 7. obljetnice Mladezi HDZ-a, listopad '97
-
Aspekt
#4824 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja, kao prvo, ne bi poistovjetio ustase s ustastvom.angelo wrote:Mislim da nisu tu bitni ni četnici ni komunisti (iako su ovi potonji imali neke državotvorne ideje na čelu s Andrijom Hebrangom) nego volja velikih sila tj. tzv. antifašističke koalicije koja je bila za očuvanje Jugoslavije (prvenstveno tu mislim da ulogu Velike Britanije).Aspekt wrote:
ing. Hrvoje Sarinic u Globusu, kolovoz '97
Drzim bespredmjetnim usporedbe dr. Tudmana i dr. Pavelica. Takvo sto nikome ne pada na um kada je rijec o francuskom ili talijanskom predsjedniku.
Marin Sopta u Globusu, listopad '97
Gosti su docekani, razumljivo, salvama zvizduka i povicima "Cigani, cigani", sto je u navijackoj stadionskoj komunikaciji otprilike isto kao kad je nasima u Beogradu vikano "Ustase, ustase". Jedina je razlika sto se "partizanovcima" vikalo da su "cigani" iz prezira, a "modrima" da su "ustase" - iz respekta.
Nikola Lipovac o utakmici Croatia-Partizan 5:0, u Vjesniku, kolovoz '97
-
Aspekt
#4825 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zlatni bukalin
ZA ANTROPOLOGIJU
Mjerkanjem i promatranjem glava dalmatinskih orjunasa, velicine ceone kosti i sl., nisam primjetio nikakve specificnosti koje bi ukazivale da se radi o genetskom premecaju. Pa cak i cinjenica na koju sam naisao citajuci memoare pojedinih orjunasa, da su ponekad mokrili u krevet, nije dovoljan razlog da bi vec to bilo razlog njihovu antihrvatsktvu.
Stanislav Pejkovic u Ognjistu, ozujak '97

ZA ANTROPOLOGIJU
Mjerkanjem i promatranjem glava dalmatinskih orjunasa, velicine ceone kosti i sl., nisam primjetio nikakve specificnosti koje bi ukazivale da se radi o genetskom premecaju. Pa cak i cinjenica na koju sam naisao citajuci memoare pojedinih orjunasa, da su ponekad mokrili u krevet, nije dovoljan razlog da bi vec to bilo razlog njihovu antihrvatsktvu.
Stanislav Pejkovic u Ognjistu, ozujak '97