Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#4801 Re: Avio kompanije all about

Post by spreca »

Ringhio wrote:Ja sam par ovih caka vec znao ( vecinom oko uvoza alkohola i cigara :) )

Zaleti se ko brdjan da carini 4 boce vina i 3 boce ljutog, djes poso, vidis kolko nas je u kolima, haj za poslom svojim :)
Isprepadaste me jebo vas patak :lol: :lol: :lol: a ja bas mislio za desetak dana letiti za Sa preko Istambula...znaci necu Hvala vam :D .....kakvih sam zivaca ovih dana zavrsio bih u zatvoru..........nekad letio preko Bg....prije oko 8 godina pri povratku od kuce na carini u Bg mi uzeli 4500dolara..kao nisam deklariro pri ulasku u srbiju.....ja letim za Zg i nikad nisam imao niti najmanje neugodnosti.....sve korektno i bez suvisnih pitanja
calculator

#4803 Re: Avio kompanije all about

Post by calculator »

jefferson wrote:Biznis na Turski nacin.
Sve ovo oko BH Airlinesa je samo odraz aljkavosti nase politike i spremnosti da se da guzice.
Turci usli u ugovor na njima svojstven nacin, a vrlo dobro znaju u kakvu zemlju su dosli i moralo je zavrsiti onako kako je zavrsilo.
Inace i BH Airlines je nesto slicno Nepal Airlinesu kada je kralj odlucio zbog ljubavi prema avijaciji da kupi 4 A340 aviona, pa mal drzava nije bankrotirala. Tako i BH Airlines. Vlada FBiH bi se igrala avijacije, ali da nista ne ulaze.
Zali boze ljudi koji rade tu i bore se, ali sve je to samo odraz stanja i sve ce gore biti.
Iz Sarajeva, avionom, nije moguće slati cargo pošiljke imalo većih dimenzija, npr. frižider. Do prije nekoliko godina Malev je kupio sve što je moglo na kamion stati, Austria, Lufthansa... Turkish je takođe uzimao veće pošiljke, ali onda ih je zadržavao po 5-6 dana u svojim skladištima. Danas više nema nikog da vozi gabaritne pošiljke iz Sarajeva. Mala bošnjačka rupa postaje velika bošnjačka rupetina :(
drndalo

#4804 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Jesi li 100% siguran ? Mada nisam siguran da bi ti se cjenovno takva ponuda svidjela... Generalno, sve sto moze stati u avio kontejner (LD3-45) za Airbus A319/320/321 kada dolaze na SJJ iz VIE/MUC ne bi trebalo biti problem, cak ni mimo kontejnera, ako imaju mjesta, i ako neko hoce da plati kubikazu...

Problem na SJJ realno postoji posto su cesci avioni koji ne nose cargo kontejnere, tj. ATR, Q400, EMB-190, CRJ-200/900, Fokker 70/100... Vec na B737 i A320 to ne bi trebao biti problem... Prije, dok je Solinair letio sam Saab-om 340 Cargo, to ne bi bio problem, jer ima prostora. Otkad su i oni smanjili kapacitet na L-410 Cargo, tesko...

Ostaje ti cestovni transport nekom spedicijom...
sito_i_reseto

#4805 Re: Avio kompanije all about

Post by sito_i_reseto »

Nesto novo na bh tržištu:

BiH dobija novu aviokompaniju, Wand Airlines će letjeti iz Sarajeva sa dva aviona

http://www.klix.ba/biznis/bih-dobija-no ... /141103031

i povezana vijest:

http://exyuaviation.blogspot.com/2014/1 ... ights.html
drndalo

#4806 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Jah... Kad vidim povjerovacu...

Savjet "stjuardesama" iz oglasa... Ne vjerujte "na rijec", da ne bi bilo nakon mjeseci (mozda) rada: plata ? Vi bi i platu osim sto letite o tudjem trosku?!
jefferson

#4807 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

Bilo bi extra kada bi sve to bilo OK.
Medjutim, previse se sranja desilo u BiH da bis e tek tako povjerovalo.
ALi hej, ko zna, mozda je ovo prekretnica, pa dobijemo letove za Pariz i Amsterdam, i code sharinge :D
lajk

#4808 Re: Avio kompanije all about

Post by lajk »

Šta se od lijekova smije ponijet u Tursku ? Da li neko ima informaciju, rijec je o 4-5 tableta paracetamol,linex i tako to :D
drndalo

#4809 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ma nosi sta ti treba... Za "jace" lijekove na recept, recept/nalaz doktora sa propisanom terapijom... Za ovo ostalo u normalnim kolicinama ne treba ti nista... Za droge, snadji se sam/sama... 8-)
lajk

#4810 Re: Avio kompanije all about

Post by lajk »

drndalo wrote:Ma nosi sta ti treba... Za "jace" lijekove na recept, recept/nalaz doktora sa propisanom terapijom... Za ovo ostalo u normalnim kolicinama ne treba ti nista... Za droge, snadji se sam/sama... 8-)
:stidljiva:
homega

#4811 Re: Avio kompanije all about

Post by homega »

Neobjašnjivo je da firma koja namjerava djelatnost vazdušnog saobraćaja i prometa putnika avionima nije upisana u registar indirektnih poreza - http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx

Zanimljivo je i osnivanje ove firme – adresu prebivališta osnivača Al-Ameri Abdulrazzaq Idham Mohsin nisam uspio naći u Bagdadu - "AL WAND" doo Bagdad ,Iraq, 2. ulica broj 9, Alwahda 906, Bagdad ,Iraq
Image
Image
Image
Image
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... 687352::NO::

Ovdje SIPA ima dosta posla, posebno nakon objave oglasa za slobodna radna mjesta http://www.posao.ba/#!searchjobs;page=1 ... ;job=82732
klikerusa

#4812 Re: Avio kompanije all about

Post by klikerusa »

homega wrote:
Ovdje SIPA ima dosta posla, posebno nakon objave oglasa za slobodna radna mjesta http://www.posao.ba/#!searchjobs;page=1 ... ;job=82732
Oni ce haman i mornaricu odmah praviti. Jedan od uslovaza stjuardesu: vještina plivanja
drndalo

#4813 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Nevezano za taj oglas, uslov plivanja je svuda postojec... Kao i min. visine...
dobar osjecaj

#4814 Re: Avio kompanije all about

Post by dobar osjecaj »

klikerusa wrote:Oni ce haman i mornaricu odmah praviti. Jedan od uslovaza stjuardesu: vještina plivanja
Mozda ti se vise svidjaju uslovi za stjuardese u LH :)
Requirements y Completed school education
y Fluent German and English language skills
y Minimum age: 18 years
y Minimum height: 1.60 m and appropriate weight
y Passport without restrictions
y Visual acuity between +/- 5 diopter
y The maximum diopter level before a laser operation may only be +/- 5. The
laser operation must have taken place at least 6 months before the flight
fitness test.
y Good swimming skills
y Willingness to do shiftwork and to work abroad
y For the training: Notebook with WLAN and Flash, internet access DSL or
equivalent
y High level of service orientation
y Sociable, strong communicative skills, and team-capable
y Friendly demeanor and well-groomed appearance
y Intercultural competence
y Sense of duty even in stressful situations, diplomatic even in difficult
situations
y Independent, committed, and proactive
y Sense of responsibility and dependability
y No visible tattoos or piercings
klikerusa

#4815 Re: Avio kompanije all about

Post by klikerusa »

dobar osjecaj wrote:
klikerusa wrote:Oni ce haman i mornaricu odmah praviti. Jedan od uslovaza stjuardesu: vještina plivanja
Mozda ti se vise svidjaju uslovi za stjuardese u LH :)
Requirements y Completed school education
y Fluent German and English language skills
y Minimum age: 18 years
y Minimum height: 1.60 m and appropriate weight
y Passport without restrictions
y Visual acuity between +/- 5 diopter
y The maximum diopter level before a laser operation may only be +/- 5. The
laser operation must have taken place at least 6 months before the flight
fitness test.
y Good swimming skills
y Willingness to do shiftwork and to work abroad
y For the training: Notebook with WLAN and Flash, internet access DSL or
equivalent
y High level of service orientation
y Sociable, strong communicative skills, and team-capable
y Friendly demeanor and well-groomed appearance
y Intercultural competence
y Sense of duty even in stressful situations, diplomatic even in difficult
situations
y Independent, committed, and proactive
y Sense of responsibility and dependability
y No visible tattoos or piercings
dzaba im sve to kad pitu razvijati ne znaju...doduse mozda i ove nase ne znaju, ali imaju predispozicije :)
jubix

#4816 Re: Avio kompanije all about

Post by jubix »

Koliko je provjerena stranica momondo za kupovinu karata?
Naime, za izabrani datum leta, termin u januar-februar, cijena povratne karte za moju destinaciju je 156€, a na stranici avio prevoznika je 190€. O čemu se ovdje radi i ko koga vara?
drndalo

#4817 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Momondo je OK stranica, ali uvijek procitaj pravila tarife karte koju kupujes... Oni su veliki posrednici pa imaju bolje cijene, nekada i kupe "prepaid" sjedista, pa ta jeftinija "nestanu" samom prevozniku... Ima tu jos toga, npr. kada neko u Amadeusu rezervise kartu sa rokom od 3 dana da je i kupi, karta nestaje iz mogucnosti da je ti kupis, a ako je taj neko i ne kupi, ona se 4-i dan vraca u prodaju bilo kome ko naleti...
Pirija

#4818 Re: Avio kompanije all about

Post by Pirija »

jefferson wrote: code sharinge :D
jasta... :)
AlfaKentaur

#4819 Re: Avio kompanije all about

Post by AlfaKentaur »

Kako najjeftinije odletiti za Istanbul sada pred kraj godine?
drndalo

#4820 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Red-Bull... :wink:
jefferson

#4821 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

Pirija wrote:
jefferson wrote: code sharinge :D
jasta... :)
A eto reko nije lose da se malo masta. Znas ono: masta moze svasta.
ALi kada sam vidio ko je vlasni kompanije, recimo da imam neke sumnje u kapital :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4822 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

Germanwings... Basic tarifa. Check in obavezan online (besplatan), a na šalteru se plaća? Samo jedna torba dozvoljena, sve ostalo se plaća? Ima li još nekih fazona koje bih trebao znati?
Target2010

#4823 Re: Avio kompanije all about

Post by Target2010 »

Entropio wrote:Germanwings... Basic tarifa. Check in obavezan online (besplatan), a na šalteru se plaća? Samo jedna torba dozvoljena, sve ostalo se plaća? Ima li još nekih fazona koje bih trebao znati?
Greska ! U Basic tarifi ti nije ukljucena torba (za check in - 23kg), samo je dozvoljena torba za kabinu koja treba da bude teska do 7kg ili tako nesto !! Ako imas torbu tj. vise stvari onda definitivno smart tarfu, plus dobijes i sandwich, keksic, i vodu.. itd ... Germanwings je stvarno ok kompanija !! Have a nice flight ;-) !!
Target2010

#4824 Re: Avio kompanije all about

Post by Target2010 »

Imam jedno pitanje za sve iskusne Turkish Airlines putnike,

Idem za nekih 10tak dana jutarnjim letom iz Sarajeva za IST (u 9:25h),.... vise sam puta letio s njima, ali nikad mi se nije desilo da je avion bio otkazan itd itd... no posto je sada vrijeme magle, nikad' se nezna...
Sta nudi Turkish Airlines u slucaju otazivanja leta? i
Sta nudi Turkish Airlines u slucaju zakasnjenja leta od nekih 4-5 sati?

Da li te prebukiraju i da li imaju pravo prebukiranja leta na Austrian ili Lufthansin (pa ganjanje konekcije od tamo za IST) koji su ranije, nego drugi vecernji let iz SJJ za IST (u 20:40h) ?
Nudel' neku vrstu kompenzacije, nocvane ili pak hotelske, pa iako se radi mozda ne samo o otkazivanju, nego i zakasnjenju leta od 4-5 sati, kao sto je bio slucaj ovih dana, kako sam moga da vidim na stranici SJJ aerodroma? ...

Imal' neko iskustva sa kenselovanjem ili dilejom Turkish Airlines letova iz Sarajeva? ... ja imam sa Austrian Airlinesom sa prebukiranim avionom, i sto se mene tice volio bih da je uvijek prebukiran, jer se nesto u takvim slucajevima moze i zaradit' (250 Eura) ;-) ... No to je druga prica....

Hvala unaprijed,

Pozz ;-)
iTo

#4825 Re: Avio kompanije all about

Post by iTo »

Target2010 wrote:Imam jedno pitanje za sve iskusne Turkish Airlines putnike,

Idem za nekih 10tak dana jutarnjim letom iz Sarajeva za IST (u 9:25h),.... vise sam puta letio s njima, ali nikad mi se nije desilo da je avion bio otkazan itd itd... no posto je sada vrijeme magle, nikad' se nezna...
Sta nudi Turkish Airlines u slucaju otazivanja leta? i
Sta nudi Turkish Airlines u slucaju zakasnjenja leta od nekih 4-5 sati?

Da li te prebukiraju i da li imaju pravo prebukiranja leta na Austrian ili Lufthansin (pa ganjanje konekcije od tamo za IST) koji su ranije, nego drugi vecernji let iz SJJ za IST (u 20:40h) ?
Nudel' neku vrstu kompenzacije, nocvane ili pak hotelske, pa iako se radi mozda ne samo o otkazivanju, nego i zakasnjenju leta od 4-5 sati, kao sto je bio slucaj ovih dana, kako sam moga da vidim na stranici SJJ aerodroma? ...

Imal' neko iskustva sa kenselovanjem ili dilejom Turkish Airlines letova iz Sarajeva? ... ja imam sa Austrian Airlinesom sa prebukiranim avionom, i sto se mene tice volio bih da je uvijek prebukiran, jer se nesto u takvim slucajevima moze i zaradit' (250 Eura) ;-) ... No to je druga prica....

Hvala unaprijed,

Pozz ;-)
prebacete na slijedeci let taj dan ako ima, uglavnm...
Post Reply