FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ecstase

#4801 Re: FK Zeljeznicar

Post by ecstase »

Plavih_11 wrote:Nema se tu sta kontati, covjek ide za parama kao i svaki drugi igrac iz BiH. Nemaju oni penziono pa da kad zavrse karijeru zive od neke crkavice. Valja zaraditi za zivot posloje fudbala!Sretno mu bilo, da uzme dobre pare i da se nekad vrati u ovu "ligu" kao igrac koji je sebi osigurao egzistenciju!

Neki to nikada nece da skontaju pasa moj.

Svaki igrac,totalno nebitno u kojem klubu igra u nasoj drzavi ce prihvatiti bilo koji inozemni angazman zbog para.
Krvotok

#4802 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Šta je novo s Cocalićem, neki info?
Bijeli_sa

#4803 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

Krvotok wrote:Šta ćeš, kad nema evropskih uspjeha i jakih tekmi, dobre su i majice podsjećanja na '67u i tekmu sa Mančesterom, šega mi kad je nose klinci koji nisu ni u mudima bili... tako i klip "naš je cijeli svijet" za oplakat' majke mi dokle je sve to došlo, stalno neka sjećanja na neka vremena, isto da je Torpedo, ne daj bože, preminuo u najtežim mukama. Eto pogledao sam, autore imaš peticu "za stara dobra vremena" 8)

Nego da se mi vratimo na Grbavicu...

http://www.youtube.com/watch?v=VFFcAe8i ... re=related
Sta....??????? :shock: pa jadu jedan, iskompleksirani kako te nije stid bilo sta reci... :shock: Pa sta ces ti bilo kome PRICATI, jedina medjunarodna utakmica koju je ''sampionska krece plava pruga'' odigrala u zadnjih 10 GODINA je utakmica protiv N.K. Lokomotiva, inace filijalom Dinama Zagreb, koju su plavi izgubili minimalnim rezultatom 4-0... Sta ces ti pricati, sta cete vi nekom nesto pricati, sine kada spomenes Sarajevo digni se sa te male stolice, i pozeli sebi da Zeljo u narednih 10 godina, prodje bar 1 pretkolo, a ne da natjera Cluj-a da se brani na domacem terenu...

ps; necu da ulazim u rasprave sa zeljinim navijacima, samo sam morao ovom balavcu odgovoriti, OTVORI MALO OCI, POGLEDAJ OKO SEBE....zivot nije internet... :roll:
Joey Tribbiani

#4804 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

Cluj dzigibau!
Krvotok

#4805 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Bijeli_sa wrote: Sta....??????? :shock: pa jadu jedan, iskompleksirani kako te nije stid bilo sta reci... :shock: Pa sta ces ti bilo kome PRICATI, jedina medjunarodna utakmica koju je ''sampionska krece plava pruga'' odigrala u zadnjih 10 GODINA je utakmica protiv N.K. Lokomotiva, inace filijalom Dinama Zagreb, koju su plavi izgubili minimalnim rezultatom 4-0... Sta ces ti pricati, sta cete vi nekom nesto pricati, sine kada spomenes Sarajevo digni se sa te male stolice, i pozeli sebi da Zeljo u narednih 10 godina, prodje bar 1 pretkolo, a ne da natjera Cluj-a da se brani na domacem terenu...

ps; necu da ulazim u rasprave sa zeljinim navijacima, samo sam morao ovom balavcu odgovoriti, OTVORI MALO OCI, POGLEDAJ OKO SEBE....zivot nije internet... :roll:
Haj' lave srolaj rizlu, stavi kakve obloge oko glave, ili bolje, napravi majicu sa datumom i tekmom protiv HSV i trčkaraj Titovom s peharom i limunom u ustima, dok ne "prođe" :D
ultima_palabra

#4806 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Aha, mogo bi i poslušat koju od mjesečara :lol:
dobar_ti?

#4807 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

Da vise ljudi poput ovog bijelog sarajlije pise na forumu, isti bi bio puno interesantniji i zanimljiviji :lol: :-)

Hvala bijeli na lekciji. Dakle, danas smo naucili da "zivot nije internet" :lol:
burek_in_space

#4808 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

@Bijeli_sa, kontrolishi se malo, opomena pred ban...
simonese

#4809 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

dobar_ti? wrote:Da vise ljudi poput ovog bijelog sarajlije pise na forumu, isti bi bio puno interesantniji i zanimljiviji :lol: :-)

Hvala bijeli na lekciji. Dakle, danas smo naucili da "zivot nije internet" :lol:

nije,zivot je Svicarska :D
veljaca

#4810 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Moglo bi se desiti da lijepe pare dodju u FK Zeljeznicar:

- Od Dzekinog transfera: 3% od ukupnog ( govori se o cifri 25 mil € ) - sto iznosi 750.000 €
- Od Stilketovog transfera isto tako ne mala para .....

Kako bi ovo dobro doslo ....... ( kazem moglo bi - a morebit i nebidne nista ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

U svakom slucaju - VELIKAN se ponovo dize ....

:sax:
banovan

#4811 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

veljaca wrote:Moglo bi se desiti da lijepe pare dodju u FK Zeljeznicar:

- Od Dzekinog transfera: 3% od ukupnog ( govori se o cifri 25 mil € ) - sto iznosi 750.000 €
- Od Stilketovog transfera isto tako ne mala para .....

Kako bi ovo dobro doslo ....... ( kazem moglo bi - a morebit i nebidne nista ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

U svakom slucaju - VELIKAN se ponovo dize ....

:sax:
Kako bi nas ovo samo poguralo,malo je reci :shock: .Otprilike od Stile bi mogli pokriti one pare sto nam senegalci traze,a od Dzeke bi mogli poprilicno srediti situaciju u klubu.
Neelix

#4812 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

ja ne kontam sto se vi nadate nekakvim parama od dzekinog transfera :-) neka me neko ispravi ako grijesim, ali 99% sam siguran da je zeljo, AKO postoji takva klauzula u ugovoru, te pare vec dobio prilikom transfera dzeke iz teplica u wolfsburg. vi niste nista potpisivali sa wolfsburgom, tako da ne vidim logiku uopste po kojoj bi se zelji nesto uplacivalo. teplicama da (opet, AKO postoji ta klauzula izmedju teplica i W).
veljaca

#4813 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Neelix wrote:ja ne kontam sto se vi nadate nekakvim parama od dzekinog transfera :-) neka me neko ispravi ako grijesim, ali 99% sam siguran da je zeljo, AKO postoji takva klauzula u ugovoru, te pare vec dobio prilikom transfera dzeke iz teplica u wolfsburg. vi niste nista potpisivali sa wolfsburgom, tako da ne vidim logiku uopste po kojoj bi se zelji nesto uplacivalo. teplicama da (opet, AKO postoji ta klauzula izmedju teplica i W).
Debelo grijesis ....... Procitaj malo pravila FIFE i UEFE .....

:run:
dobar_ti?

#4814 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

veljaca wrote:
Neelix wrote:ja ne kontam sto se vi nadate nekakvim parama od dzekinog transfera :-) neka me neko ispravi ako grijesim, ali 99% sam siguran da je zeljo, AKO postoji takva klauzula u ugovoru, te pare vec dobio prilikom transfera dzeke iz teplica u wolfsburg. vi niste nista potpisivali sa wolfsburgom, tako da ne vidim logiku uopste po kojoj bi se zelji nesto uplacivalo. teplicama da (opet, AKO postoji ta klauzula izmedju teplica i W).
Debelo grijesis ....... Procitaj malo pravila FIFE i UEFE .....

:run:
Ti kao da ne znas da oni ne priznaju UEFA-u od kad su Zelju proglasili za najuspjesniji bh. klub u posljednjih 50 hodina :D
aerosa

#4815 Re: FK Zeljeznicar

Post by aerosa »

3. Ukoliko igrac iz stavka 2. ovog clanka u rokovima propisanim FIFA Pravilnikom o
statusu i transferima igraca stekne neamaterski status, klubovi u kojima je taj igrac bio ranije
registriran, imaju pravo na naknadu za formiranje i razvoj tog igraca za razdoblje od 12. do 21.
godine starosti igraca od kluba s kojim je igrac sklopio neamaterski ugovor. Naknada se placa
prilikom sklapanja prvog neamaterskog ugovora ako je igrac mladi od 23 godine.

5. Osim u slucajevima iz stavka 2. i 4. ovog clanka, naknada se dosadašnjem klubu placa svakom
prigodom kada igrac promijeni klub ukoliko je igrac u trenutku prijelaza u drugi klub mladi od
23 godine, a za razdoblje od 12. do 21. godine starosti igraca.
Klučna riječ mlađi od 23 godine...
Edin Džeko,rođen 17 03 1986
Ovaj put na vašu žalost kao i uvijek do sad kad su naši klubovi u pitanju pare su te koje samo mogu da promaše klubove iz premijer liga, a za neke igračiće koji nisu kako treba nikad ni odigrali jednu utakmicu naši klubovi plaćaju zbog svoje gluposti i neznanja cifre za koje bi mogli pola ekipe pokupovati na ovom kokuznom dunjaluku...
-----------------------------------------------------
Nemam namjeru nabijati postove na vašoj temi, ali živi bili pa vidjeli...
Ovo su pravila pisana, a koja vi druga spominjete nemam pojma, nisam naletio tražeći na njih...
Last edited by aerosa on 24/12/2009 15:37, edited 1 time in total.
elSaik

#4816 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Postoje dva osnova po kojima se dobija lova. Jedan je u vezi tih godina, drugi nije.
ultima_palabra

#4817 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

A kako ono FK Balkan iz Malmoa dobi 140 hiljada eura zbog prelaska Ibrahimovića u Barcu? Čovjek ima 28 godina i promijenio je 5-6 klubova otada.
Krvotok

#4818 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Za Džeku sasvim sigurno znaju Dželo (sportski dir.) i Redžepagić (Džekin menadžer) koliko i šta, a kako o tome u klubu nema ni pomena, bojim se da smo "ispušlić", dok se za Štilića još onda govorilo da je Farukov igrač, a ni njega niko u klubu ne pominje...Nešto kontam, da ima išta od toga, ne bi se držali samo Coce k'o pjan plota...daj bože da griješim i da se Veljačino obistini (riječi mu se pozlatile 8) ).

I nek' bude Sretan Božić svim našim igračima i Manijacima koji slave po gregorijanskom kalendaru. :thumbup:
Zlocin&Kazna

#4819 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

... Po nekom osnovu, pri transferu Xabi Alosna iz Liverpoola u Real Madrid, njegov prvi klub je dobio dio novca, ako se dobro sjecam Real Sociedad, oko 250 000 € ili 5 mln (sjecanje me lose sluzi kad su cifre u pitanju) :D .
Al cinjenica je da su ljudi dobili, iako je Xabi puno stariji od Dzeke.
elSaik

#4820 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Imaš jedan osnov za stvaranje mladog igrača, a drugi je kao nekakva solidarnost. Po prvom se dobija više love, ali važi samo za transfere do 23. godine igrača, a po drugom dobijaš manje, ali uvijek dobijaš, procentaulno za svaku godinu koju je proveo u tom klubu. Po ovom drugom osnovu je i onaj švedski klub dobio lovu od Barce.
campa_xxx

#4821 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Ovaj meni cesto padne na pamet, da se hoce vratiti... :mrgreen:

http://www.kvmechelen.be/website/sporti ... u=sportief
Ares 1921

#4822 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

campa_xxx wrote:Ovaj meni cesto padne na pamet, da se hoce vratiti... :mrgreen:

http://www.kvmechelen.be/website/sporti ... u=sportief
http://www.youtube.com/watch?v=jzMaN6KETz8 :thumbup:
ultima_palabra

#4823 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Igračina :thumbup:
Sa njim i Štilom (i naravno ovom upravom i trenerom) bi se prošetali do titule.
Al ovaj gol malenima u kupu (od 2:55 na klipu) je fakat silovanje, jedino se Bešlijin gol iz 2001. (sudar, preticanje preko pune, bolnica) može porediti s ovim :lol:
MojaMalenkost

#4824 Re: FK Zeljeznicar

Post by MojaMalenkost »

aerosa wrote:
3. Ukoliko igrac iz stavka 2. ovog clanka u rokovima propisanim FIFA Pravilnikom o
statusu i transferima igraca stekne neamaterski status, klubovi u kojima je taj igrac bio ranije
registriran, imaju pravo na naknadu za formiranje i razvoj tog igraca za razdoblje od 12. do 21.
godine starosti igraca od kluba s kojim je igrac sklopio neamaterski ugovor. Naknada se placa
prilikom sklapanja prvog neamaterskog ugovora ako je igrac mladi od 23 godine.

5. Osim u slucajevima iz stavka 2. i 4. ovog clanka, naknada se dosadašnjem klubu placa svakom
prigodom kada igrac promijeni klub ukoliko je igrac u trenutku prijelaza u drugi klub mladi od
23 godine, a za razdoblje od 12. do 21. godine starosti igraca.
Klučna riječ mlađi od 23 godine...
Edin Džeko,rođen 17 03 1986
Ovaj put na vašu žalost kao i uvijek do sad kad su naši klubovi u pitanju pare su te koje samo mogu da promaše klubove iz premijer liga, a za neke igračiće koji nisu kako treba nikad ni odigrali jednu utakmicu naši klubovi plaćaju zbog svoje gluposti i neznanja cifre za koje bi mogli pola ekipe pokupovati na ovom kokuznom dunjaluku...
-----------------------------------------------------
Nemam namjeru nabijati postove na vašoj temi, ali živi bili pa vidjeli...
Ovo su pravila pisana, a koja vi druga spominjete nemam pojma, nisam naletio tražeći na njih...
A vidi ovog slatkiša :D
Željo dobija novac od svakog Džekinog transfera do kraja karijere. U pitanju je "kompenzacija za treniranje" i na osnovu toga prilikom preslaska iz Wolfsurga u veći klub Željo dobija 3.5%,a Teplice 1.5%.
Zlocin&Kazna

#4825 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

HARIS BEŠLIJA SE VRAĆA U ŽELJEZNIČAR
Piše: A. Jelić
Petak, 25.12.09. 09:03.
Nakon što je ovu polusezonu proveo na posudbi u ekipi Zvijezde, Haris Bešlija sada se vraća u svoj matični klub Željezničar.

"Od prvog januara se priključujem pripremem Željezničara, gdje ću dati sve od sebe da se nametnem treneru Osimu. Pričao sam sa trenerom i on mi je rekao da se priključujem treninzima i tako pokušam izboriti svoje mjesto u prvoj ekipi. Puno mi je pomogla posudba u Zvijezdi, gdje sam se vratio u pravu formu. Sada sam spreman i vjerujem da ću postati jedan od glavnih igrača Željezničara", rekao je mladi napadač plavih Haris Bešlija za SportSport.ba

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-28723.htm
Post Reply