Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#4801 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Imamo tim koji može ispuniti zahtjeve navijača i Uprave

Alaim ističe da su se novi igrači dobro uklopili u tim i od njih očekuje da budu prava pojačanja. Glavni konkurenti: Borac, Široki Brijeg, Zrinjski, Željo

Iako je duel prvog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Čelika odgođen za 11. avgust, bordo tim je već spreman za početak prvenstva. Na Koševu su se desile velike promjene kako u Upravi, tako i u igračkom kadru. Ambicije u nadolazećoj sezoni su velike, a to je u najmanje plasman u Evropu, dok se o tituli sve češće priča.

Kapiten bordo tima, Muhamed Alaim smatra da ova ekipa može udovoljiti zahtjevima navijača i Uprave kluba.

“Vrijeme će pokazati kako smo radili. Svjesni smo da armiju naših navijača zanimaju trofeji. Dolaskom nove Uprave sve se promijenilo. Vidan je napredak i mogu reći da sam ponosan. Atmosfera u timu je sjajna i vjerujem da možemo ispuniti očekivanja za narednu sezonu”, govori za SCsport.ba, Alaim.

Alaim ističe da su se novi igrači dobro uklopili u tim i od njih očekuje da budu prava pojačanja.

“Za sada sve izgleda super. Vidjet ćemo kada krenu utakmice. Novajlije su se sjajno uklopile i svi jedva čekaju da počne prventvo. Spremni su i željni pobjeda. Prije svega drago mi je da se radi o sjajnim momcima”, ističe kapiten tima sa Koševa.

Kao i predhodne sezone, čuvar mreže Sarajeva kao glavne konkurente vidi timove koji su izborili plasman u Evropu.

“Tu su Borac, Široki Brijeg, Zrinjski i Željo. Uz nas to je četiri tima koji će voditi mrtvu trku za titulu. Po meni je za sada najbolje trgovao Borac”, rekao je Muhamed Alaim.
http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=5690
Logovan

#4802 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

sa našeg foruma:
U Bugojnu: Iskra - Sarajevo 0:0

Za nas igrali juniori predvodjeni Adnanom Focicem sa klupe.
Baltazar_khan

#4803 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Evo ko nam sudi prva 3 kola.. To su sudije koje su inače poznate po tome što nas paze i maze gdje stignu :oops: :x

Sarajevo - Čelik 11. avgust u 20.30 (Dragan Skakić, Senad Ibrišimbegović, Drago Ćule)
Slavija - Sarajevo 08. avgust u 17.30 (Anto Živković, Momir Širko, Zlatan Bečirović)
Sarajevo - Sloboda 14. avgust u 17.30 (Radoslav Vukasović, Zikrija Pašalić, Admir Forto)
Impavidus

#4804 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

da ga vidim sto ce nas na sred koseva "paziti" i "maziti"...
Logovan

#4805 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Baltazar_khan wrote:Evo ko nam sudi prva 3 kola.. To su sudije koje su inače poznate po tome što nas paze i maze gdje stignu :oops: :x

Sarajevo - Čelik 11. avgust u 20.30 (Dragan Skakić, Senad Ibrišimbegović, Drago Ćule)
Slavija - Sarajevo 08. avgust u 17.30 (Anto Živković, Momir Širko, Zlatan Bečirović)
Sarajevo - Sloboda 14. avgust u 17.30 (Radoslav Vukasović, Zikrija Pašalić, Admir Forto)

jadni mi :roll: :x
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4806 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

zlo87 wrote:
Baltazar_khan wrote:Evo ko nam sudi prva 3 kola.. To su sudije koje su inače poznate po tome što nas paze i maze gdje stignu :oops: :x

jadni mi :roll: :x
To je odlicna prilika da Zijo pokaze koliko ce se zalagati za pravedno suđenje
north

#4807 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ma nemojte više tih teorija zavjere, tako vam boga, prošle sezone je bilo dosta kikseva na koševu ali se ja ne sjećam da nas je neko kući u pravom smislu riječi "pokrao", je li nam sudija bio kriv za kikseve na Koševu sa Širokim, Slobodom, Željom, Veležom..,druga priča je na strani gdje jeste bilo svega, i na tome treba raditi, ali kući ne vjerujem da nas neko može uništiti ako igramo dobro.....

Ne kažem da je nemoguće da toga bude, u ovoj smiješnoj ligi je sve moguće, ali opet kažem nemojte unaprijed teorija zavjere, makar mi nismo nikad bili klub koji će se uvijek kada izgubimo vaditi na suđenje i kao ono nekome mi smetamo...

Evo prvu igramo sa Slavijom u gostima koja kako se navodi je u raspadu samo takvom, pa igramo dvije kući, ko nas može spriječiti da uzmemo 9 bodova ako budemo pravi, a sa 9 bodova u prve tri tekme bi stvorili samopouzdanje i moral za nastavak samo takvo....
Bordolini

#4808 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Jel sa Slavijom na Grbavici??
north

#4809 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Bordolini wrote:Jel sa Slavijom na Grbavici??
Nešto su bili govorili da ako Lukavica ne ispuni uslove do početka prvenstva, alternativa je Grbavica, e to bi tek dernek bio, ali ne znam je li se šta u međuvremenu promijenilo......
bordo gandalf

#4810 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north wrote:
Bordolini wrote:Jel sa Slavijom na Grbavici??
Nešto su bili govorili da ako Lukavica ne ispuni uslove do početka prvenstva, alternativa je Grbavica, e to bi tek dernek bio, ali ne znam je li se šta u međuvremenu promijenilo......
Jao kad bi dobili cijeli sjever :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4811 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ma u Lukavici igramo,dobili su neki privremeni certifikat,ili kako se to vec zove ,ali (kao fol :-) :D ) pod uslovom da pocnu radove i da zavrse do polusezone.

A ove sudije u prva tri kola,isto k'o da nam ih je dusmanin birao
Bordolini

#4812 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Nema veze, pokoriti Lukavicu i cao :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=FoeBvrAOYAk
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4813 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Bordolini wrote:Nema veze, pokoriti Lukavicu i cao :wink:
Pa ja, gdje god se igralo valja nam na periferiju Grada ići :-D
bordo gandalf

#4814 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Eh ovako u dogovoru sa kolegom sa druge teme a u cilju poboljsanja komsijskih odnosa, od sada pa nadalje i ubuduce :D svako spominjanje komsija koje vuce provokaciju i povlaci njih na ovu temu sankcionisat ce se brisanjem posta imaju svoje imamo svoje, ako to ne upali ima burek da vas tamami :D
north

#4815 Re: FK Sarajevo

Post by north »

don_emir wrote:Eh ovako u dogovoru sa kolegom sa druge teme a u cilju poboljsanja komsijskih odnosa, od sada pa nadalje i ubuduce :D svako spominjanje komsija koje vuce provokaciju i povlaci njih na ovu temu sankcionisat ce se brisanjem posta imaju svoje imamo svoje, ako to ne upali ima burek da vas tamami :D
Potpis!
I kad počne prvenstvo, i kod kikseva komšija, ne spominjati ih, ja sam nekoliko postova napisao na njihovoj temi vezano za onaj incident, i više im se ne mislim javljati, a pogotvo njih ne spominjati na ovoj temi!!!

Samo FCS!!!
ultima_palabra

#4816 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

don_emir wrote:Eh ovako u dogovoru sa kolegom sa druge teme a u cilju poboljsanja komsijskih odnosa, od sada pa nadalje i ubuduce :D svako spominjanje komsija koje vuce provokaciju i povlaci njih na ovu temu sankcionisat ce se brisanjem posta imaju svoje imamo svoje, ako to ne upali ima burek da vas tamami :D
Pa obriši onda i njegov post, što samo moj ;-)
Ja sam za zdravu i normalnu zajebanciju, bez uvlačenja noževa, bombi, Širokog, lika i djela vođa navijačkih grupa u priču... i sa većinom redovnih forumaša na ovoj temi imam normalan odnos jer ljudi znaju granice foruma :) Problem je kad upadne neki lik sa 10 postova i pođe trolat, povuče još 15 ljudi sa sobom u ban :roll: Takve stvari bi trebalo spriječiti...
internazionale

#4817 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

ćiro wrote:Ne kontam ovu podjelu, vi oni tamo mi ovamo. Znači svaka međusobna komunikacija je zabranjena. Zar nije dovoljno da se svi pridržavamo uputa koje smo pročitali prilikom registracije, a da pišemo gdje hoćemo. Navijači Sarajeva ne smiju pisati na temi Željezničara, a navijači Željezničara ne smiju pisati na temi Sarajeva. Da to nije malo glupo?
frustracije zbog euro/azijskog nastupa naših šampiona i osvajača kupa su prevelike da bi se moglo komentarisati
dotle došlo da i čakijama napadaju igrače
sezona 2009/2010 iznjedrila ubistvo, jakog prvaka i osvajača kupa...
na šta li će tek predstojeća sezona ličiti
Impavidus

#4818 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

ćiro wrote:Ne kontam ovu podjelu, vi oni tamo mi ovamo. Znači svaka međusobna komunikacija je zabranjena. Zar nije dovoljno da se svi pridržavamo uputa koje smo pročitali prilikom registracije, a da pišemo gdje hoćemo. Navijači Sarajeva ne smiju pisati na temi Željezničara, a navijači Željezničara ne smiju pisati na temi Sarajeva. Da to nije malo glupo?
pises na njihovoj temi, al bez provokacija, podje*avanja i sl. :D
Charuga
Globalni moderator

#4819 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Nisi dobro shvatio. Nije nikome zabranjeno pisati na bilo kojoj temi i to je politika osnivaca foruma. Samo ce se sankcionisati one gluposti koje su vodile jos glupljim raspravama i unistavanja tema zbog kojih je dolazilo do cestih zakljucavanja istih i brisanja bruku postova. E sad ce se ti postovi brisati unaprijed. Druga stvar je da nema potrebe da se spominje Zeljo ovde i Sarajevo tamo bez ikakvog razloga jer to vodi odmah istim tim raspravama.

Pisanje na svim temama je apsolutno prihvatljivo a cak i neka normalna zezancija .. :thumbup:
haubica_i_to_teshka

#4820 Re: FK Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

:-D
Plavih_11 wrote:
Nisi dobro shvatio. Nije nikome zabranjeno pisati na bilo kojoj temi i to je politika osnivaca foruma. Samo ce se sankcionisati one gluposti koje su vodile jos glupljim raspravama i unistavanja tema zbog kojih je dolazilo do cestih zakljucavanja istih i brisanja bruku postova. E sad ce se ti postovi brisati unaprijed. Druga stvar je da nema potrebe da se spominje Zeljo ovde i Sarajevo tamo bez ikakvog razloga jer to vodi odmah istim tim raspravama.

Pisanje na svim temama je apsolutno prihvatljivo a cak i neka normalna zezancija .. :thumbup:

Hebi ga nije poshteno" Vas 11" :-D , a don_emir sam :( :-D

nema veze,u znak dobrodoshlice na najbolju temu podforuma ovog foruma :D ...jedan buket cvijeca za "vas 11' :-D

Image
Bordolini

#4821 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Slijedeci step je da dobijemo passworde za ulazak na "FK Sarajevo" :lol: :zzzz:.nidje veze...
bordo gandalf

#4822 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Kao sto kolega rece spominjane ce biti dozvoljeno ali ako povuce provokaciju za sobom ide brisanje istog, ako su komsije to prihvatile sto se vi bunite, ocete svađu?
kokuz_sa

#4823 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

don_emir wrote:Kao sto kolega rece spominjane ce biti dozvoljeno ali ako povuce provokaciju za sobom ide brisanje istog, ako su komsije to prihvatile sto se vi bunite, ocete svađu?

ama sto ko i sav normalan svijet ne otvorite temu za prepucavanje navijaca pa nek se svadjaju do mile volje a sankcionisat samo provke (ako ih bude) i pozivanje na nerede i tako to..inace komsijsko prepucavanje nekad je simpaticno (tipa nek komsiji na grbavici crkne krava samo da mi uzmemo 3 boda):D
north

#4824 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Kojašević: Sarajevo ima tim za titulu prvaka

Nakon odlaska nekolicine standardnih igrača iz prošle sezone, struka ekipe Sarajeva kao novoj destinaciji za dovođenje pojačanja okrenula se susjednoj Crnoj Gori odakle je u bordo tabor tokom ljetnog prelaznog roka pristiglo nekoliko pojačanja.

Imena poput Gutića, Suljića, Todorovića, Kojaševića....našoj javnosti i nisu mnogo poznata no po informacijama koje stižu sa priprema Sarajeva pomenuti igrači mogli bi biti pravo osvježenje za Premijer ligu u narednoj sezoni.

Damir Kojašević jedan je od nabrojanih Crnogoraca koji su stigli na Koševo. Ovaj igrač u karijeri je nosio dres Zete, Gornika i poljske Jagielonie i u ekipu Sarajeva dolazi sa reputacijom kvalitetnog veznjaka koji bi se u narednoj sezoni mogao pokazati kao veliko pojačanje za bordo tim.

Radom na pripremama, Kojašević je kako kaže zadovoljan no smatra da prostora za napredak u igri još uvijek ima.

Dosta je tu novih igrača i potrebno je prije svega da se dobro uigramo. Atmosfera u ekipi je odlična, pripreme privodimo kraju i zadovoljan sam radom. Koliko smo kvalitetni i gdje trenutno spadamo teško je reći, odigrali smo dvije utakmice protiv ekipa iz Premijer lige, Olimpika i Veleža i nije bilo loše ali mislim da možemo i moramo još bolje, kazao je Kojašević za --- SPAM ---.

Kojašević je upoznat sa ambicijama kluba sa Koševa u narednoj sezoni i vjeruje da će plasman u vrh tabele biti ostvariv iako kako sam kaže ne poznaje mnogo Premijer ligu BiH.

Pa imamo kvalitetan sastav, do početka prvenstva ostalo je još malo vremena a ja mislim da imamo tim za najveće domete, imamo ekipu koja je sprema boriti se za titulu prvaka. Možda je rano govoriti o takvim prognozama ali vrijeme će pokazati. Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici protiv Čelika demonstrirati naš kvalitet i slaviti pobjedu. Što se tiče same Premijer lige o njoj ne znam mnogo, znam da ovdje ima dosta kvalitetnih igrača i timova ali nisam upoznat sa pojedinostima i svjestan sam da neće biti lako ostvariti zacrtani cilj.

Već nekoliko dana, Damir je van trenažnog procesa no vjeruje da će biti spreman za početak prvenstva.

Povrijedio sam mišić no nema razloga za brigu, radi se o lakšoj povredi i već bi sutra trebao početi sa treninzima.

Damir je po prirodi veznjak ali ni sam ne zna na kojem bi mjestu mogao igrati u narednom prvenstvu s obzirom da ga Varešanović probao na više pozicija.

Što se mene tiče, mogu igrati bilo gdje. Najčešće igram u veznom redu, svejedno desno ili lijevo, mogu i polušpica. Sve je do trenera, što mi namjeni to ću i igrati. Na pripremam sam igrao na više pozicija, vidjet ćemo šta će biti kada počne sezona, kazao je Damir Kojašević "

Šta vi mislite o ovome, je li malo neobjektivno da spominjemo titulu? Nešto imam osjećaj da bi ovaj dečko mogao pokazati dosta toga, barem se tako nadam......
Ja se samo nadam da na startu prvenstva nećemo eksperimentisati, evo neću više skidati MV glavu :D , ali ako se imalo smatra za trenera, on mora već sad znati prvih 11, a ko su mu prve rezerve sa klupe na koje računa ako neko iz prvih 11 otpadne (kartoni, povreda).
Znači na samom startu imati jasnu sliku, i ići tekmu po tekmu......
samo_ovaj_put

#4825 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

utakmica sa celikom je 18. augusta u 20.30
Locked