Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DEBILI JEDNI, POSLALI MI NEKI DAN RACUN, ZA DUG IZ 2010!!!
NARAVNO SAM ODMA NAZVAO DA VIDIM IMA LI IKO NORMALAN GORE, KAZE LIK:
" IMATE LI PRIZNANICE " !!!
CUJ IMAM LI PRIZNANICU OD JANUARA 2010??
SAMO DA HOCE LOGOSOFT DOCI NA OVU POPISANU ILIDZU, ODREKO BI SE ODMAH I BHTELECOMA I HS-a ILI KAKO SE VEC ZOVE!!!!!!!!
CRKNITE DEBILI!!!
Ako se to već desilo, dovoljan ti je zadnji račun (prije tog) i na njemu će stajati da nemaš duga i to je to.
No, ovo za priznanice
Meni su ovo davno uradili, ima par godina. Kao dugujem 40-50KM. Jedva sam dokazala da nije tacno!
Prvo sto sam pitao, je kako do sada nije ni na jednom racunu stajao dug?
Odgovor koji sam dobio je, vas dug se odnosi na HS Internet i Kablovsku, a posto su oni nekad 2010 il' 2011 potpisali nekakav ugovor sa MH Company, i moju "regiju" je preuzeo MH Company i pocao mi slati racuna koji glase na MH a ne na HS...
ma kako god, zeleim T-Mobile i T-Com u BiH, u CG vec imaju i za 20tak € mjesecno imas Fixni telefon, Digitalnu televiziju sa HD paketom i Internet 12mbit/2mbit naravno sve Flet!
Ambrozija wrote:Jucer cijeli dan nije bilo 24kitchen, jedan od 5 kanala koje gledam...ccc
treba razumjeti ljude, ipak je nevrijeme bilo
da treba ih razumjeti, nevreme je, a oni nemaju signala na profesionalnoj opremi, a kucni korisnik na amaterskoj opremi ima te iste kanala sa istih satalita normalno.
Pa stvarno oni nama nista ne uvode
Dobro vise se ne nadam HRT 3 ili nekom drugom kanalu tog ranga, ali zar se ne moze nesto uvesti novo.
Mislio sam posto je konkurencija uvela dosta toga, da cemo i mi nesto dobiti, ali nista nema.
Sjecam se da su znali svake godine u novembru nesto uvesti, tako da se nadam da ce novembar biti mjesec iznenadjenja
Kao sto rece jedan forumas, nista za Bajram nije doslo novo, pa evo prilike pred Novu godinu da dodje nesto novo
The Realist wrote:To su nešto radili, sigurno (samo je pitanje imamo li mi koristi od toga).
nisu radili, ovako uvijek bude kada pada kisa ili snijeg
Ma ne bude vala, pa onda bi i sa drugim bilo problema. Meni već par godina nikakvih problema nema i kada ima kiše i snijega. Ono, problema ako bude, nevezani su za to.
Obavještavamo korisnike digitalne televizije da mogu zamijeniti postojeći Hema ili Dalvi STB za Hema HD STB po jediničnoj cijeni od 49,90 KM, pri čemu HD STB prelazi u trajno vlasništvo korisnika. Dati HD STB omogućuje dekodiranje MPEG-2 signala, što podrazumijeva mogućnost gledanja svih kanala standardne rezolucije (SD), ali i posjeduje MPEG-4/H.264 dekoder čime omogućuje i gledanje kanala visoke rezolucije (HD). Ovo je posebno interesantno za korisnike koji posjeduju TV prijemnike novije generacije koji nemaju integrisan DVB-C tuner.
Zamjenu STB je moguće izvršiti jedino u prostorijama GROHS H&G, adresa Terezije bb (Plato Skenderija).
Napomena: Mogućnost zamjene Hema ili Dalvi STB za Hema HD STB traje do isteka zaliha.
Ovo i nije tako loše, jer cijena od 49,90KM i nije nešto velika, a mislim da daju garanciju od godinu dana na uređaj.
No, zar nema većina novih televizora mjesto za CI Modul, a on je ipak bolji izbor od recievera?
U zadnje vrijeme kontam da uvedem ovu digitalnu TV medjutim odbija me njhov ugovor na 15 mjeseci. Logicnije bi bilo na godinu ili varijanta bez ugovora. Ima li neko taj ugovor da mi pojasni sta se desava ako zelim prije isteka ugovora da isti raskinem? Ja sam inace ogranicen sa izborom kablovskih operatera odnosno osudjen sam na HS tako da ne kontam cemu uopste taj ugovor ako sam do sad bio predplatnik minimum 3 godine analogne TV + internet.
The Realist wrote:No, zar nema većina novih televizora mjesto za CI Modul, a on je ipak bolji izbor od recievera?
Zavisi šta podrazumjevaš pod novim televizorima. Većina ljudi sa "pljosnatim" televizorima ima LCD ili plazma aparate kupljene prije nekoliko godina a oni nemaju nikakav digitalni tuner. Većina onih koji se sad prodaju imaju mjesto za CI modul ali samo za DVB-T signal što je za nas opet beskorisno.
Znači moraš imati TV koji pored DVB-T tunera ima i DVB-C što ni svi televizori trenutno na tržištu, pogotovo jeftiniji nemaju, onda moraš nabaviti modul za vrstu kodiranja koji koristi HS a i taj modul nije jeftin. I onda taj modul ne znači da možeš koristiti za nekog drugog kablovskog operatera, a pogotovo ne za DVB-T kad jednom dođe u BiH.
Onda opet neki televizori su se prije prodavali sa DVB-T i DVB-C tunerom ali DVB-C podržava samo MPEG-2, što znači ne možeš gledati HD kanale itd. Znači tona stvari koje treba provjeriti a ako nisi upućen lako se možeš prevariti. Uzeti box od kablovskog operatera kojeg koristiš je za prosječnog korisnika daleko sigurnije i jeftinije rješenje.
Last edited by Saka on 31/10/2012 13:39, edited 1 time in total.
yoyo wrote:U zadnje vrijeme kontam da uvedem ovu digitalnu TV medjutim odbija me njhov ugovor na 15 mjeseci. Logicnije bi bilo na godinu ili varijanta bez ugovora. Ima li neko taj ugovor da mi pojasni sta se desava ako zelim prije isteka ugovora da isti raskinem? Ja sam inace ogranicen sa izborom kablovskih operatera odnosno osudjen sam na HS tako da ne kontam cemu uopste taj ugovor ako sam do sad bio predplatnik minimum 3 godine analogne TV + internet.
Ne moraš ugovor potpisivati, samo mislim da je priključna taksa veća. Eh, pošto si ti stari korisnik, provjeri da li uopšte nešto trebaš potpisivati.
Saka wrote:
Zavisi šta podrazumjevaš pod novim televizorima. Većina ljudi sa "pljosnatim" televizorima ima LCD ili plazma aparate kupljene prije nekoliko godina a oni nemaju nikakav digitalni tuner. Većina onih koji se sad prodaju imaju mjesto za CI modul ali samo za DVB-T signal što je za nas opet beskorisno.
Znači moraš imati TV koji pored DVB-T tunera ima i DVB-C što ni svi televizori trenutno na tržištu, pogotovo jeftiniji nemaju, onda moraš nabaviti modul za vrstu kodiranja koji koristi HS a i taj modul nije jeftin. I onda taj modul ne znači da možeš koristiti za nekog drugog kablovskog operatera, a pogotovo ne za DVB-T kad jednom dođe u BiH.
Onda opet neki televizori su se prije prodavali sa DVB-T i DVB-C tunerom ali DVB-C podržava samo MPEG-2, što znači ne možeš gledati HD kanale itd. Znači tona stvari koje treba provjeriti a ako nisi upućen lako se možeš prevariti. Uzeti box od kablocskog operatera je za prosječnog korisnika daleko sigurnije i jeftinije rješenje.
Da, ali moduli se daju besplatno kod njih (posude ih), tako da tu nema nikakvog rizika.
The Realist wrote:Da, ali moduli se daju besplatno kod njih (posude ih), tako da tu nema nikakvog rizika.
Aha, nisam znao. U tom slučaju samo treba provjeriti da li ti TV ima DVB-C tuner (većina nema) i ako ima da mu taj DVB-C tuner podržava MPEG-4 (za HD kanale). Napominjem da je moguće da piše da podržava MPEG-4 ali da se to odnosi samo na DVB-T a onda malim slovima za DVB-C samo MPEG-2.