Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tvojkomsija wrote:Pozdrav momci, moze li mi neko napisati najjednostavniji nacin da napravim paypal?
Koristio bih ga za kupovinu stvari online (gearbest), steam igre itd. Znaci samo za kupovinu mi treba, a ne za prodaju.
Nemam trenutno nikakvu karticu, punim 18 za par dana pa sam mislio uzet neku na koju cu stavit pare i trosit online, podizat sa bankomata itd.
Po mogucnosti preporucite neku iz Raifeisen banke, hvala!
Ja izvadio master card u raifeisen, sve do sada super.. Ukoliko studiras imas pravo na besplatnu mobilnu aplikaciju jako super pogotovo ako kupujes online uvijek mozes provjeriti stanje racuna i koliko su ti skinuli... Odes u banku obavis sve u roku od nekoliko minuta
Kada izvadis karticu prijavis se na paypal samo pratis upute
EDIT: govorim o master card debitnoj kartici
tvojkomsija wrote:Pozdrav momci, moze li mi neko napisati najjednostavniji nacin da napravim paypal?
Koristio bih ga za kupovinu stvari online (gearbest), steam igre itd. Znaci samo za kupovinu mi treba, a ne za prodaju.
Nemam trenutno nikakvu karticu, punim 18 za par dana pa sam mislio uzet neku na koju cu stavit pare i trosit online, podizat sa bankomata itd.
Po mogucnosti preporucite neku iz Raifeisen banke, hvala!
Ja izvadio master card u raifeisen, sve do sada super.. Ukoliko studiras imas pravo na besplatnu mobilnu aplikaciju jako super pogotovo ako kupujes online uvijek mozes provjeriti stanje racuna i koliko su ti skinuli... Odes u banku obavis sve u roku od nekoliko minuta
Kada izvadis karticu prijavis se na paypal samo pratis upute
EDIT: govorim o master card debitnoj kartici
Hvala druže, na tu karticu mi mogu i roditelji uplacivati jel tako? Trebat ce mi to kad budem studirao
tvojkomsija wrote:
Hvala druže, na tu karticu mi mogu i roditelji uplacivati jel tako? Trebat ce mi to kad budem studirao
Moze ti uplatiti bilo ko uplatnicom, ili ti mogu prebaciti pare, međutim ako ti prebacuje pare direktno sa banke na banku a nisu iste banke u pitanju uzet ce neku proviziju sebi, ali inace ako ne radis studiras i to odrzavanje kartice i aplikacija ti je besplatna, tacnije sve je besplatno...
povučem prekjuče 10$ i 100$ i stoji mi pending na paypalu,zovem danas banku
kaže imaš 22 odbijene transakcije jer uplate moraju biti veće od 10km obrati se paypalu
podijelilo mi ovo sve na 5$
Na pp imam samo ove dvije transakcije evidentirane
jel imao ko slično šta?
Hvala
Unaprijed se izvinjavam ako se budem ponavljao sa pitanjima.
Zanimaju me dvije- tri stvari u vezi paypala prva da li se iz BiH može prodavati ,konkretno, preko ETSY a naplaćivati preko paypala? Ako može kako najpovoljnije poslati neki proizvod, u pitanju je ručni rad, s obzirom da su naše pošte preskupe i da je smješno da neko plati više poštarine nego što proizvod košta? I treća ako ima neko iskustvo sa ETSY da mi ostavi svo e-mail. Hvala!
dobojlija81 wrote:povučem prekjuče 10$ i 100$ i stoji mi pending na paypalu,zovem danas banku
kaže imaš 22 odbijene transakcije jer uplate moraju biti veće od 10km obrati se paypalu
jel imao ko slično šta?
Hvala
drug , je li se rijesio problem? Meni je nekad znala transakcija isto stojati 24-48h na pendingu, ali stigne onda uredno cim prodje u completed.
dobojlija81 wrote:povučem prekjuče 10$ i 100$ i stoji mi pending na paypalu,zovem danas banku
jel imao ko slično šta?
Hvala
drug , je li se rijesio problem? Meni je nekad znala transakcija isto stojati 24-48h na pendingu, ali stigne onda uredno cim prodje u completed.
jesam
ova od 10 vracena na pp balance a ova je prosla komplet sada
poslao msg na onaj pp message centar i banci dosadjivao
uglavnom ok sve
ovo mi se deslilo novi acc i prvo povlacenje na starom sve ok
pozz
jel imao ko slično šta?
Hvala
jesam
ova od 10 vracena na pp balance a ova je prosla komplet sada
poslao msg na onaj pp message centar i banci dosadjivao
uglavnom ok sve
ovo mi se deslilo novi acc i prvo povlacenje na starom sve ok
pozz
posto je novi je li ti bio novac na HOLDU, vidio sam da neko spominje da je to sad s novim accountima (mislim bilo je i prije), ali da nema vise opcije za confirm?
Pozdrav ljudi.
Prije 15-tak dana sam povukao neke pare s paypala na karticu, al na karticu mi to nikad nije stiglo, i kolko sam ja na kraju od banke skonto na kreditnu karticu se ne mogu povlacit pare uopste...ugl, banka je tu transakciju odbila, i sad preko 15 dana posle tih para nema ni na paypal racunu ni na kartici. Pomoć, šta da radim ?????
Dodao sam karticu na paypal račun! Da li sada trebam ja RUČNO kliknuti na neko dugme kako bi povukao onaj iznos od 1-2 $ ili to Paypal automatski radi čim se doda nova kartica. Ukoliko to automatski radi kako ću ja znati kada su to oni uradili. Da li pošalju neku obavjest ili se to negdje može vidjeti na portalu Paypala. Zanima kako bi mogao nazvati banku da tražim one četiri cifre.
Na koji se način podešava mogućnost ''primanja'' novca (jer navodno u posljednje vrijeme se za to mora zvati sam Paypal da bi odobrio) ili je to automatski uključeno po defaultu...
wasabi wrote:Dodao sam karticu na paypal račun! Da li sada trebam ja RUČNO kliknuti na neko dugme kako bi povukao onaj iznos od 1-2 $ ili to Paypal automatski radi čim se doda nova kartica. Ukoliko to automatski radi kako ću ja znati kada su to oni uradili. Da li pošalju neku obavjest ili se to negdje može vidjeti na portalu Paypala. Zanima kako bi mogao nazvati banku da tražim one četiri cifre.
Na koji se način podešava mogućnost ''primanja'' novca (jer navodno u posljednje vrijeme se za to mora zvati sam Paypal da bi odobrio) ili je to automatski uključeno po defaultu...
Da li PayPal i dalje vrši automatsku isplatu svakog prvog u mjesecu ili su ukinuli tu opciju? Naletio sam na mnoga objašnjenja (različita), s tim da sam ja u6mjesecu prošle godine zadnji puta imao available balance koji su mi oni automatski prebacili na karticu.
U januaru mi nisu, ali su me kao zvali da se izvinu i dali su mi kao 5$ na račun da ja ručno povučem, kao njihov neki propust.
Pozdrav,
Radi li kod koga "automatic withdrawal" ?! Meni su prošli mjesec,nakon što sam ih kontaktirao,dali $5 i morao sam da odradim ručno povlačanje,a vidim da je bilo jo takvih slučajeva.Nego šta će biti za ovaj mjesec,zna li neko jesu li riješili te njihove "probleme" ?
Ma nije problem ni to ručno povlačenje nego ne znam kakva je njihova politika ako želiš da obaviš više tih transakcija.S obzirom da ja primam dvije valute,dolare i funte,moram onda obaviti dva 'withdrawal-a' i šta onda. Jel' oni onda daju samo tih 5 dolara povrata za jedno povlačenje i to je to a sve ostale transakcije ti sam plaćaš iz svog džepa ili sam u krivu ?
obavio jednu narudzbu prije sedam dana i danas dobijem partial refund bez ikakvog objasnjenja od sellera sta i zasto refundira... tracking broj koji sam dobio se ne iscitava na 17track pa me sad hastra da nije kakva mucka u pitanju... ako ne dobijem posiljku, da li bez obzira na ovaj parcijalni refund mogu racunati da mogu pokrenuti case i traziti refund?