SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#4801 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

a da nam ipak uslikas oko?
Nadinka

#4802 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ministarko da me ubijes ja ne vidjeh ni podocnjake ni razmazan tus :) a sto se tice ove slike, cura mi ej bas nekako tvoj tip, samo sto ministarka ima ljepse usne :D
Alice, moja im se jaranica nedavno tako nagovorila u Plazi za te testere, cura fakat puno kupuje i napravila im je scenu zbog toga. Meni nekad daju testere, i to jednom cak i onaj kao mini parfem u bocici, jednom u plazi u Mercatoru mi je cura dala testera za kremice i sve od estee lauder, ali opcenito jesu bezobrazne s testerima
bez_ideje

#4803 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Nera jesi ti vec narucivala sa meow-a........bas su im lijepe stvari ..
Kako odredis boju,ako nisi bas siguran,za puder......Jesu ove siamese kao neutral.........prilagodljive
Gospoda Ministarka

#4804 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Nadinka wrote:Ministarko da me ubijes ja ne vidjeh ni podocnjake ni razmazan tus :) a sto se tice ove slike, cura mi ej bas nekako tvoj tip, samo sto ministarka ima ljepse usne :D
Kad sam dosla u ured i kad sam se pogledala u ogledalo.... :x
Jedina slicnost su oci i oblik glave... mozda, a nos mi je uzi. :D
Ako ispadne u pola kao kod nje, okacim i ja sliku :D
Cholina_Lokica

#4805 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

Gospoda Ministarka wrote:Image

Kako mi se svida....kupila sam danas zelene sjene pa cim dodem kuci i nadem nesto zeleno za obuci nasminkat cu se priblizno ovako. :D
Juce ujutro idem na posao ide cura malo jace od ovoga nasminkana :mrgreen: Sabahom :-) :mrgreen:
swirl

#4806 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Nadinka wrote:Ministarko da me ubijes ja ne vidjeh ni podocnjake ni razmazan tus :) a sto se tice ove slike, cura mi ej bas nekako tvoj tip, samo sto ministarka ima ljepse usne :D
Alice, moja im se jaranica nedavno tako nagovorila u Plazi za te testere, cura fakat puno kupuje i napravila im je scenu zbog toga. Meni nekad daju testere, i to jednom cak i onaj kao mini parfem u bocici, jednom u plazi u Mercatoru mi je cura dala testera za kremice i sve od estee lauder, ali opcenito jesu bezobrazne s testerima
I ja sam nedavno napravila scenu u Plazi, kad mi je na potrosenih 200 KM dala tester gela za celulit. Rekla sam joj da ga da svojoj mami koja vjerovatno ima celulita, za razliku od mene koja nemam. I jos kad vidim kako su non stop ljute i nadrkane, stvarno mi je muka od ulaska u Plazu.
alica.k

#4807 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Nadinka wrote:Alice, moja im se jaranica nedavno tako nagovorila u Plazi za te testere, cura fakat puno kupuje i napravila im je scenu zbog toga. Meni nekad daju testere, i to jednom cak i onaj kao mini parfem u bocici, jednom u plazi u Mercatoru mi je cura dala testera za kremice i sve od estee lauder, ali opcenito jesu bezobrazne s testerima
ma joj ne mogu da se nerviram. bila je neka starija zena, ona mi mladja hem uvijek leti na sve strane da mi pomogne, hem mi da tonu testera. a ova...jedva se smilovala i boju da mi nadje koju sam trazila.

swirl, ovaj vitalumiere aqua je skroz lagan, al nije to to, to jest, nije to pure light :(

sad bi mi trebao stici i skin illusion pa pisem i za to kakav je.

narucila i neutrogenu healthy skin, navodno je jako slican nars sheer glow i chanel mat lumiere tak da moglo bi proc. a jeftin.
swirl

#4808 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:
Nadinka wrote:Alice, moja im se jaranica nedavno tako nagovorila u Plazi za te testere, cura fakat puno kupuje i napravila im je scenu zbog toga. Meni nekad daju testere, i to jednom cak i onaj kao mini parfem u bocici, jednom u plazi u Mercatoru mi je cura dala testera za kremice i sve od estee lauder, ali opcenito jesu bezobrazne s testerima
ma joj ne mogu da se nerviram. bila je neka starija zena, ona mi mladja hem uvijek leti na sve strane da mi pomogne, hem mi da tonu testera. a ova...jedva se smilovala i boju da mi nadje koju sam trazila.

swirl, ovaj vitalumiere aqua je skroz lagan, al nije to to, to jest, nije to pure light :(

sad bi mi trebao stici i skin illusion pa pisem i za to kakav je.

narucila i neutrogenu healthy skin, navodno je jako slican nars sheer glow i chanel mat lumiere tak da moglo bi proc. a jeftin.
Ma joj, cini mi se da se nikad vise nista nece pojaviti kao sto je Pure Light :D
VenomousV

#4809 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

da ja opet pitam :D

di kod nas ima zbavit' blending brush? znam da ste spominjali da ima (bubam) art deco ili neko dr :D
alica.k

#4810 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

swirl wrote:Ma joj, cini mi se da se nikad vise nista nece pojaviti kao sto je Pure Light :D
najgore sto ja ko budala trosim pare jer seljanke nemaju ni testere ni nista.
al nestalo mi i pomocnog pudera pa sam morala neki uzet.

probavala i onaj guerlain lingerie de peu...nako vala, bezveze je skroz.
iiiiiiii guerlain parure aqua - holy shit, kako je pregusto :S kofol na vodenoj bazi. a nijanse su katastrofa.

dior nisam nijedan probavala, prosla me volja poslije nude.
baby24

#4811 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

a jeste li vas dvije probale od Guerlana - Parure Aqua.... moja kolegica kaze da je extra... i na licu joj izgleda super, svjeze, nije mat... kol'ko sam skontala vi tako nesto trazite?
VenomousV

#4812 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

semlaca wrote:Što da daješ cvaju za art deco, kad možeš malo sačekati i naručiti sa elfa kad cure budu naručivale?
ja sam jako nestrpljiva :D

al sve mi se cini da cu morati da cekam =)
baby24

#4813 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

VenomousV wrote:da ja opet pitam :D

di kod nas ima zbavit' blending brush? znam da ste spominjali da ima (bubam) art deco ili neko dr :D
ne zuri, ove sa elf-a su sasvim ok, a 1,5 funti kostaju :-)
Nadinka

#4814 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:a jeste li vas dvije probale od Guerlana - Parure Aqua.... moja kolegica kaze da je extra... i na licu joj izgleda super, svjeze, nije mat... kol'ko sam skontala vi tako nesto trazite?
Ja sam koristila sve tri ove verzije od Guerlaina, Parure Aqua, Parure Extreme i ovaj Lingerie
Meni su ova prva dva kad sam ih tek koristila bili fantasticni, kremasti, nisu mi susili lice, super, ali poslije mi se nekako pokvarili :(
Trenutno koristim ovaj Lingerie, dobila od momka pa sta cu :), ali mi je mrvicu suh, tj susi mi kozu, ono nekako mi na nosu i bradi se pojave tackice one a puder pobjegne
alica.k

#4815 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

baby24 wrote:a jeste li vas dvije probale od Guerlana - Parure Aqua.... moja kolegica kaze da je extra... i na licu joj izgleda super, svjeze, nije mat... kol'ko sam skontala vi tako nesto trazite?
sad ja pisem da sam probavala parure aqua...bas mi onako se nalijepi na licu, ne znam ni kako da opisem to.

nego, narucila sam BB kremu. bumo vidjeli da li je to rjesenje za sve nase probleme :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#4816 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ALexis »

uzeh od max factora second skin foundation, rekoh da malo promjenim, imala do tad color adapt.
i jedan i drugi 45.
pitam ovu djevojku sto to lafo pomaze, jesu li nijanse iste i kod jede i kod druge vrste i kaze da jesu.
evo dosla sam kuci, namazala se i izgledam kao svjeze nakvarcana :x
baby24

#4817 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

alica.k wrote:
sad ja pisem da sam probavala parure aqua...bas mi onako se nalijepi na licu, ne znam ni kako da opisem to.

nego, narucila sam BB kremu. bumo vidjeli da li je to rjesenje za sve nase probleme :D
:-D nisam skontala da si ti vec o njemu pisala, ja sam vidjela samo njoj na licu, ali ko kad smo svi razliciti, ona je pravo zadovoljna ili joj se cini jer je nov hehe.... bas mi je zao sto su povukli taj tvoj fejv :-(
alica.k

#4818 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

nisu ga oni povukli baby24, oni su ga prakticno oteli od svih cura sto su ga koristile. a kao zamjenu dali neki idiotski puder koji oksidira za 4 nijasne od kad ga stavis dok ga ne skines. kao, isto je to. NI NALIK.

i onda, kao so na ranu, ostavili na stranici pure light kao da ga jos uvjek ima.

sacu im pisat hejt mejl ponovo.
Ma.Le.Na

#4819 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:nisu ga oni povukli baby24, oni su ga prakticno oteli od svih cura sto su ga koristile. a kao zamjenu dali neki idiotski puder koji oksidira za 4 nijasne od kad ga stavis dok ga ne skines. kao, isto je to. NI NALIK.

i onda, kao so na ranu, ostavili na stranici pure light kao da ga jos uvjek ima.

sacu im pisat hejt mejl ponovo.
inace ove kompanije kao da nemaju osjecaja za kupce
ja sam kupovala vichy puder...bio mi predobar...da bi ga promijenili kao na bolje :roll: ...i kao nijanse su iste
jasta radi..
svaka nijansa baca na zuto
nekome ko je bijel pa baca na ruzicasto...zuto ne stoji ali nikako..
tako da sam ga se odrekla..

loreal gel za pranje lica...cak sam im i pisala :roll: ..kazu mi u mailu ima kvalitetna zamjena..GARNIER :roll:
ni nalik..
alica.k

#4820 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

e bas to ma.le.na

a tek kakvih sam "strucnih" savjeta dobila od onih prodavacica u parfumerijama :s

ja ne znam, na zapadu je standard kad neko radi na prodaji diora, da zna SVE ZIVO o njihovim preparatima, a da ne spominjem da ti nikad ne bi rekao neku nebulozu tipa "prelagan je puder" a ono puder za zrelu kozu sa borama.

ovdje cura meni 10 dana nakon sto ga povukose kaze...nije nikad ni vidjela kak izgleda taj puder. i ja joj objasnjavala :S ono daaaaaaaj ba
uvalila mi shiseido dual balancing, kad je nisam spucala...onda mi dala photo perfexion, isto ni nalik. pa mi dala stay true od clinique :S znaci sve redom fula za fulom.
to se zaposli neko strucan a ne neka debilusa koju su pokupili sa ulice.
Ma.Le.Na

#4821 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:e bas to ma.le.na

a tek kakvih sam "strucnih" savjeta dobila od onih prodavacica u parfumerijama :s

ja ne znam, na zapadu je standard kad neko radi na prodaji diora, da zna SVE ZIVO o njihovim preparatima, a da ne spominjem da ti nikad ne bi rekao neku nebulozu tipa "prelagan je puder" a ono puder za zrelu kozu sa borama.

ovdje cura meni 10 dana nakon sto ga povukose kaze...nije nikad ni vidjela kak izgleda taj puder. i ja joj objasnjavala :S ono daaaaaaaj ba
uvalila mi shiseido dual balancing, kad je nisam spucala...onda mi dala photo perfexion, isto ni nalik. pa mi dala stay true od clinique :S znaci sve redom fula za fulom.
to se zaposli neko strucan a ne neka debilusa koju su pokupili sa ulice.
nije meni cudno kada prodavacica ne zna o proizvodu..navikla sam jbg..vecina ih ne zna ni sta ima a kamoli da ti preporuci nesto..
cudno mi je kako kompanije dolaze do tog podatka da taj proizvod nije popularan..pa ga povuku
konkretno za ovaj gel..on je povucen i iz HR i RS i BiH..
nije se prestao proizvoditi...nego na nasim prostorima jednostavno nije vise zastupljen..
i onda ti kazu ima Garnier...predstavnik Loreala...e sad mozda sam totalno neupucena ali zar to nisu 2 odvojene kompanije :?
alica.k

#4822 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ne ne, garnier je lorealov.

loreal inace ima tonu firmi u svojoj grupaciji.
pa je tako i vichy i la roche posay oboje lorealovo, a konkurent jedno drugom.
lancome, helena rubinstein, ysl, shu uemura - sve loreal.

mislim ima ih jos, i biotherm je njihov i skinceuticals...
Ma.Le.Na

#4823 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

e jbg onda :roll:
ugl. ja bi da mi vrate gel na kome pise loreal..a ne garnier :(

mah..taman nesto nadjes da valja..
kontam nakupovat onih podloga za sjene art deco...ko zna :roll: :-)
alica.k

#4824 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma ebay zakon :D
VenomousV

#4825 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

semlaca wrote:
A ko ti se žuri dam ti ja svoju (nisam je upotrebljavala) a ti meni naručiš kad cure budu naručivale.
dusa draga :kiss:
strpicu se ja, a ti samo uzivaj u svojoj blenging brush =)
Post Reply