Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trappist wrote: ↑21/11/2025 08:56
ima li ko frišku informaciju, moze li se sa digitalnim boarding passom odmah na sigurnosnu, bez da se ide na salter dole ?
Ako imaš kofer, onda moraš dole da ga izvagaju.
ma daj mislis onaj kofer sto ide dole ili i mali koji ide sa mnom u avion?
Sa malim sto ide s tobom u avion ne trebas, ides odmah na sigurnosnu.
Trappist wrote: ↑21/11/2025 08:56
ima li ko frišku informaciju, moze li se sa digitalnim boarding passom odmah na sigurnosnu, bez da se ide na salter dole ?
Ako imaš kofer, onda moraš dole da ga izvagaju.
ma daj mislis onaj kofer sto ide dole ili i mali koji ide sa mnom u avion?
Vagaju oni oba, jer da vide prelazili dozvoljenu težibu.
Nikad mi u zivotu nisu vagali mali, ni na sarajevskom ni bilo kojem drugom aerodromu, a letim barem dva puta mjesecno.
Bitno je da su propisane dimenzije da moze stati i zatvoriti se overhead bin.
Ulaz s licnom kartom moze samo s leta direktnog iz Beograda . Za sve drugo je kazna 300 KM dodjes li na granicu s BH licnom ili stranim pasosem s BH licnom unutra
Kofer mali koji je rucni se moze izvagati i gore na spratu kod osobe koja gleda digitalne boarding passove
Digla_da_kreci wrote: ↑21/11/2025 14:00
Nikad mi u zivotu nisu vagali mali, ni na sarajevskom ni bilo kojem drugom aerodromu, a letim barem dva puta mjesecno.
Bitno je da su propisane dimenzije da moze stati i zatvoriti se overhead bin.
Na Berlinskom aerodromu gospođa mi je podigla ruksak dok je još bio na mojim leđima, i tako ga “izvagala”
akcija007 wrote: ↑17/11/2025 15:56
Vecernji iz Beca za Sarajevo je Airbus A321
Prvo sliketanje danas LOT iz Varsave u 16 sati
Sletio sam u ponedjeljak u 18:15h iz Girone. Iz prvog pokušaja
Inače smo smo pratili situaciju i par minuta prije polijetanja, vidjeli da je LOT sletio. U slično vrijeme je sletio i neki iz Istanbula. Girona bila treća taj dan.
Izleti mi reklama za London 5 dana iz Sarajeva, 1400 maraka + viza. I pise u napomenama da je viza s BH pasosem je 545 KM ( viza 153 eur + TSL 92 eur + service fee) . Ceka se 3 -4 sedmice . Koja cifra za vizu
Da li je neko letio za Skoplje i preko cega ?
Nema vise direktnog leta Ageana i treba mi za februar ali su veze ocajne . Odlazak preko Beca je OK ali povratak u 4 ujutro polijetanje za Bec pa u 7 ujutro za Frankfurt da bi u SA bio u 11:40
Druga opcija je preko Zagreba s 7 sati pauze u Zagrebu u oba smjera
Treca opcija da idem autom u Beograd ostavim ga na aerodromu i u 00:30 h na let a povratak iz Skopja je u 14:30 h i u Beogradu je u 15:30 h i u auto lagano za SA
akcija007 wrote: ↑30/11/2025 20:34
Da li je neko letio za Skoplje i preko cega ?
Nema vise direktnog leta Ageana i treba mi za februar ali su veze ocajne . Odlazak preko Beca je OK ali povratak u 4 ujutro polijetanje za Bec pa u 7 ujutro za Frankfurt da bi u SA bio u 11:40
Druga opcija je preko Zagreba s 7 sati pauze u Zagrebu u oba smjera
Treca opcija da idem autom u Beograd ostavim ga na aerodromu i u 00:30 h na let a povratak iz Skopja je u 14:30 h i u Beogradu je u 15:30 h i u auto lagano za SA
to trece je najlogicnije, ova prva dva su too much cimanja
Ja letio preko Istanbula. Ujutro za Istanbul, naveče za Skoplje. Iskoristili dan da prošetamo po Istanbulu. Spojili ugodno s korisnim. Povratak je bio nešto brži.
akcija007 wrote: ↑30/11/2025 22:31
Ako se odlicim na varija tu autom do Bg ( ulaz iz BiH) pa na avion iz Bg da li na letu Bg Skopje treba pasos ili moze na licnu ?
Gledao sam sada i preko Istanbula skupo je oko 300 eur
Jesi li probao neku kombinaciju WizzAirom iz Tuzle preko Memmingena?
Gledao sam ne isplati mi se jer je 1 sat i 20 min pauza a moram izaci kroz granicu pa naz as kroz security i granicu . A preko Malmo je duzaaa pauza 3 sata u Malmo ali to necu. Uzet cu ovu iz Beograda pa autom u Bg
Ryanair danas iz Girone za Sarajevo, preusmjeren u Banja Luku i vraca se prazan u Gironu.
Avion iz Memminghema prazan dolikece u Sarajevo da polupi putnike za Gironu . Kakve su ovo kombinacije !?
Operativno upravljanje . U Pescari imaju bazu tamo im nedostaje avion koji ce upotrijebiti odmah ujutro za jutarnje letove .
A jeli to taj avion sto je prazan dolazio u SA pa trebao ukrcati putnike za Gironu ? Sta je na kraju bilo s tim letom ?